4/10
rues 2010 márc. 23. - 09:35:15 4/10
(9/9)
Sajnos ez a darab sok helyen élvezhetetlen. Vigjátéknak indult és tragikomédiát kaptunk. Kár volt az idõért, amit ott tõltõttünk.Az elõadás alatt többször a Nemzeti Szinház sziporkázóan tõkéletes Kállai fõszerepére gondoltam, hogyan kellett volna ezt
abban a formában elõadni.
5/10
ienysiv 2009 nov. 29. - 16:49:23 5/10
(8/9)
Végtelen gyenge és unalmas a darab,ha nem olyan zseniális színészek játszanák mint pl. Hegedûs D.Géza,nem lehetne megnézni.
Igor76 2009 jan. 21. - 21:57:36
(7/9)
Nos, sajnos ez a darab gagyi. Unalmas, erõltetett, gyenge. A "nyelvi lelemények" pedig elég szánalmasak. Jellemzõ, hogy nevetés csak elvétve volt a teltház ellenére. De akinek a Sas-kabaré vicces, ezt is élvezni fogja.
loner 2008 ápr. 14. - 18:58:05 Előzmény lombi
(6/9)
Szerintem nagyon jó volt a darab, nekem nagyon tetszett. Lenne egy kérdésem. Volt a táncoslányok között egy, aki végig olyan vidáman játszott, és végig mosolygott. Ha a teljes galériára kattintotok itt, akkor a 13. képen bal oldalt hátul áll, ilyen bordó-barna zokni féleségben, illetve a 18. képen a középen álló férfitõl balra áll épp tapsolásra emelt kézzel fekete felsõben, lilás kendõvel a fején. Érdekelne, hogy hívják, mert a táncoslányok is egész sokat szerepeltek (bár nem színészek), de a nevüket nem látom sehol megemlítve, csak "valamint táncosok"-ként említik õket. A zenészek neve sincs megemlítve, pedig azért õk is fontosak voltak a darabhoz...
lombi 2008 ápr. 03. - 22:58:21
(5/9)
Parti Nagy zseniális különben, de ez nagy melléfogás. Az egész erõltetett és unalmas, csak azért maradtunk bent, mert nem a szélén ültünk, elpocsékolt este volt.
korraadi 2008 febr. 17. - 20:04:13 Előzmény maggie
(4/9)
Már miért nem lehetne egy klasszikusban káromkodni, ha az a mû szellemiségével nem ellenkezik? Miért lenne a "klasszikus" egyben érinthetetlen is?

Nagyon jó kis elõadás, ami némi életet visz a Víg Színház kiöregedõ repeortoárjába. Igaz, az elsõ felvonás nagyságrendekkel jobb, mint a második, de még így is messzemenõen jobban lekötött, mint a Víg Színházbann eddig bármi.

A "pit-sás" poénnál meg majdnem lefordultam a székrõl annyira pontosan ütött, és pont azt az arisztokratikus sznob hozzáállást figurázta ki, aki azt mondja, hogy "micsoda dolog klasszikusban káromkodni".
maggie 2008 jan. 08. - 21:04:15
(3/9)
A darab fogjuk rá vicces, de a viccei primitívek, ezáltal erõltetett az egész. Van benne egy két jó poén, de összességében unalmas.
Szomorú, hogy manapság nem lehet mással megfogni a közönséget, csak ha káromkodással van teli a darab. Ráadásul egy ilyen klasszikusnál...
PORTASBACSI 2008 jan. 07. - 11:45:43 Előzmény agyatlan
(2/9)
Néhány szólelemény a darabból:

farriszányi - pudvagyöngye - dagonyátum - szófosánd - póriõz

Persze a humor helyzet és karakter kérdése, de ez a nyelv annyira erõs, hogy minden csak utána jön. Az, hogy "pitsa", tényleg nem egy nagy szám, de ha csak ez marad meg utólag, az nem a darab szegénysége, szerintem.

Érdemes volna talán még egy péntek estét rászánni és kevesebb Heti Hetest nézni.

Szerintem megunhatatlan ez az Úrhatnám!
agyatlan 2007 dec. 29. - 00:00:41
(1/9)
"Parti Nagy Lajos új szövege valódi szóvarázslat" ... "Páratlan nyelvi eredetiség" ... - olvashatjuk az ismertetõben. Amennyire Csiky Geregely fogalmat teremtett klasszikus fordításával, annyira remélem, hogy Parti Nagy Lajos nyelvi bravúrjai megmaradnak a Vígszínház falain belül.

Sajnos a valóságban csak öblösebb trágárságok - példának okáért "pit-sa" - kerekednek ki igazán belõle. Igazi Heti Hetes humor ... ez "teszi át jelenkori környezetünkbe". A gyakran visszatérõ, szellemtelen szóképzetek fájdalmasan áthatják, tönkreteszik a darabot. Méltatlan Moliere-hez, Csiky Geregelyhez, a Vígszínházhoz és a szereplõ színészekhez. De a legrosszabb: Igazi szenvedés a nézõnek.

Sajnos a péntek esténk "ráment" a darabra. Ettõl szeretnék - véleményemmel - minden színházkedvelõt megkímélni.