oldindianboy 2008 júl. 18. - 12:28:00
(7/7)
Ezt a hozzászólást egy másik oldalra tettem föl a film megtekintését követõ napon, 2006.január 27-én.
Gondoltam bemásolom ide is, hátha kedvet csinálok valakinek a filmhez...:)
Íme a véleményem:
Valamit nagyon tudnak ott a messzi, távoli Keleten. Mondjuk jó filmeket csinálni. Egy-két cím, csak a példa kedvéért: Oldboy, Szigorúan piszkos ügyek, Bin-Jip:Lopakodó lelkek, A szamuráj...stb.stb. És ezek csak az utóbbi pár év termései. Úgy tûnik, ha az ember valami újra, szokatlanra, elgondolkodtatóra, tartalmasra, izgalmasra vágyik manapság ezt szinte csakis egy Távol-keleti filmben találja meg. Úgy tûnik, erre a hazai médiumok szerkesztõi is kezdenek rájönni. Persze nem a kereskedelmiekre gondolok, hanem elsõsorban a Duna Tv-re, ahol többek között ezt a filmet is mûsorra tûzték. Tehát tessék elkezdeni mûsorújságot böngészni, mert olyan filmekkel találkozhatunk, melyek a magyar mozikban nem értek meg túl sok vetítést. Tudomásom szerint ezt a filmet se láthatta sokszor a nagyérdemû. Pedig nem akármilyen alkotásról van szó! Az a fajta film, amirõl nagyon nehéz beszélni, vagy írni; ezt látni kell! Valószínûleg nem lehet bármikor megnézni, ugyanis egy lassan hömpölygõ, rétegzett, finom megoldásokat tartalmazó mûrõl beszélhetünk, de véleményem szerint szükség van az ilyen filmekre, hogy ebben a mai rohanó világban az ember legalább egy pár órára lelassuljon, átvegye a film tempóját. Igen azt hiszem ezt a filmet lehet terápiás jelleggel is nézni. Több olyan megoldással is él eme mûremek, ami elsõre igen szokatlanul hat. Pédául a film címét kb. a 33. perben írják ki. Furcsa. De dramaturgiailag kitûnû húzás! A fényképezés csak erõsíti ezt a "lassú utazás" érzést, nagyszerûen megkomponált képek uralják a film egészét. A történet az élet nagy kérdéseit (élet, halál, szerelem) boncolgatja, de nem a szokásos formában, hanem minden giccses és közhelyes megoldást kerülve. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet, aki vevõ egy kis lassulásra, szellemi megtisztulásra. Slow Down!!!
verdeleth 2008 márc. 14. - 14:45:36
(6/7)
én magam sem tudom igazán kibogozni, bár szerintem az egész álom volt, mert a film úgy kezdõdik, hogy lóg a kötélen, és rátalál a bátyja(?)
de ez nem lényeg, mert igy is egy nagyon hangulatos, különleges film ez, igazi ázsiai képekkel, rendezéssel.
johnniakaki 2007 máj. 06. - 22:34:47 Előzmény tug
(5/7)
ha valaki megfejtette volna a filmet, majd mondja el. De hogy mi volt álom, és mi valóság, az nekem még mindig rejtély.
tug 2006 okt. 20. - 01:12:28 Előzmény Lau1
(4/7)
es tenyleg nagyon jo film volt, igazabol a vegere ense jottem meg ra, dehat nincs tul sok keleti film amelyik egybol leesik (nekem) x]
Lau1 2006 okt. 19. - 20:02:22
(3/7)
színes magyarul beszélõ thaiföldi-japán thriller, 104 perc, 2003

A filmben magyarul. Tájföldön nem tudom. ()
orbus 2006 okt. 19. - 19:28:45 Előzmény Lau1
(2/7)
"Tájföldön" ugye tájnyelven beszélnek az emberek?
Lau1 2006 okt. 18. - 19:40:57
(1/7)
váá -:) teljesen érthetetlen, különös film, de nincs benne borús hangulat… igazi kuriózum, mindenki nézze meg holnap, aki teheti. :) magával ránt a hangulata… egy szuicid hajlamokkal élõ, mégis végtelenül nyugodt ember romantikus kalandja magával, egy khm kettõ? lánnyal, a képzeletével? –egyszer úgy is rájövök… erõsen szimbolikus, könnyed elmebeteg film a javából!