Téma: Vaják

e-batta jan. 19. 11:11:16 Előzmény Igazság Hangja
(27/47)
Megnéztem a sorozatot úgy, hogy nem olvastam a könyveket és nem játszottam a játékokkal. Érdekes, nekem nem okozott gondot elhelyezni a történetben a szereplőket. Nem esett nehezemre megjegyezni a neveket. És nem kevertem össze Cirit Pavettával (bár nagyon-nagyon hasonlít egymásra a két színésznő). A negyedik részre pedig még az idővonalakat is el tudtam helyezni.
A rasszizmusoddal sajnos nem tudok mit kezdeni. (Megismétlem, Sapkowski sehol sem jelenti ki a könyveiben, hogy pl. X.Y. fehér ember.) Előítéletes vagy, és ha te így érzed jól magad, akkor egészségedre. A világ nagyobbik felét életed végéig gyűlölni fogod. Csak sajnálni tudlak.
e-batta jan. 18. 20:28:54 Előzmény Igazság Hangja
(26/47)
Akkor javaslom, hogy nézd végig újból, mert nagyon úgy tűnik, hogy közben a mobilodat nyomkodtad és nem a mindössze 8 részes sorozatra figyeltél. Valamennyi kérdésedre megtalálod a sorozatban a választ.
- Szélsőbalos PC: nos, az író valóban lengyel, de ez minden, a könyvsorozat ugyanis fantasy, egy kitalált világban játszódik, és a legfontosabb vezérfonala nem más, mint a rasszizmus. Nos, te egyetlen hozzászólásban tekintélyes mennyiségű kirekesztő jelzővel eldöntötted az író helyett, hogy valójában ő mit is akart írni. Pedig a könyvekben senki sincs úgy jellemezve, hogy európai, fehér ember. Merthogy nem is a Földön játszódik a sztori nagy része.
- Másik tévedésed, hogy Geraltot mellékszálnak tekinted. Ez sem felel meg a valóságnak, mert három főszereplő van és három főszál: Geralt története, Yennefer története és Ciri története.
- Harmadik tévedésed: az indiaiak nem cigányok. Ez egy általánosan elterjedt nézet, csak éppen nem fedi a valóságot. Az indiaik nagyon sok népcsoportból állnak összeg: árják, hindik, tamilok, szentinelézek, dalitok, bihariak, rádzsputok, dravidák, bengáliak, malajálam, orisza stb, hosszan sorolhatnám és mindössze 3 %-ot tesznek ki a banjarák az európai cigánysággal rokon népcsoport. Úgyhogy te pont azt csinálod, mintha a hindik azt mondanák, hogy minden magyar cigány, hiszen a népesség pár százaléka cigány. Jólesik hallani, igaz? Anya Chalotra édesapja indiai, édesanyja brit, de saját felsőbbrendű egódnak jólesik lecigányozni, igaz?
Javaslom nézd újra a sorozatot, vedd észre, hogy a rasszizmusról és a kirekesztésről szól (mindhárom főhőst kiközösítik), nézd friss szemmel és csodálkozz rá a világra. Neked is könnyebb lesz. (És még a kérdéseidre is megkapod a választ)
7/10
Igazság Hangja jan. 15. 04:39:27 7/10
(25/47)
Nézhető, a világ hangulatát és a mellékszálakat nagyon jól eltalálták, de van néhány idegesítő dolog és a fő eseményszál nehezen követhető:
-Szélsőbalos PC: négerek, cigányok sok szerepben, miközben ez egy lengyel könyvön alapuló sorozat, eredetileg mindenki európai fehér ember a történetben.
-Másfél részen át azt hittem, hogy a sündisznó által feleségül vett hercegnő és az üvöltős hercegnő ugyanaz a személy. Közben az üvöltős a zoofil sündisznós lánya. Mi lett amúgy az anyukával? A sündisznó apukáról azt hiszem említik, hogy meghalt, de nem tudjuk meg, hogyan.
-A gonosz sötét lovagok azért hódítják meg az egész kontinenst, mert a hercegnő az elején kikosarazta a sötét lovagok királyát? De hiszen akkor csak a Cintra királyságot kellene meghódítaniuk...
-A sötét lovagok királyának néger mágusnője mitől rühelli úgy a mágusiskolát? A 7-8. részig nem tűnt a nő olyan fontos szereplőnek, el is felejtettem, hogy a korábbi részekben mi motiválta, mit miért csinált. Aztán a 8. részben kvázi főgonosz lett.

Azok a jó részek, amikor nem a "Cintra Vs Sötét lovagok" sztori van a középpontban. A tatai várban játszódó dzsinnes rész, a púpos varázslónő (Kálámpár Dzsenifer :D) felemelkedésének a története, a Game of Thrones testvérszerelmét felidéző stigairtós rész, meg Geralt és a trubadúr vicces kínlódásai nagyon tetszettek, csak hát ezek a mellékszálak, a fő szál viszont nehezen követhető. A mellékszálak és a világ hangulata 10/9, a fő szál 10/5, összességében 10/7.
r0b33 jan. 14. 21:41:45
(24/47)
Baromi idegesítő amikor a szinkronban sz@arul ejtik a dupla mássalhangzókat pl:
miatt => miat
besötétedett => besötétedet
stb.
4/10
rudenz jan. 14. 16:39:46 4/10
(23/47)
Nekem lapos és kidolgozatlan és klisésen unalmas, egydimenziós minden szereplő benne, ehhez jön egy totális kultúrturmix súly nélküli történetekkel. Azzal próbál izgalmas és sejtelmes lenni, hogy egy rossz történetvezetést alkalmaz. Mintha minden szereplő mögött egy számítógép játszana, mert egynek sincs kidolgozott íve, hanem csak indoka és cselekménysora van. Úgy sötét a történet, hogy primitív, nem pedig úgy, hogy félelmetes. Úgy sötét ez a világ, hogy nem hiszem el, hogy lehet itt bármitől vagy bárkitől félni... Nincs miért izgulni sosem... Nincs igazi rejtély, csak zavar van a sok, igazán felesleges és rosszul adagolt infótól... Kár.
Abdulah jan. 07. 09:23:30
(22/47)
Néger tünde ne? A hercegnö koravén feje kifejezetten idegesítő. Yennefer viszont hibátlan. Nem rossz, nem egy trónok harca, kellett pár rész, hogy érdekelni kezdjen. Nézhetö váltakozva gagyi és mégsem gagyi. Tud még fejlődni. Remélem csak jobb lesz és a vége nem trónos lesz.
10/10
Attila1616 jan. 05. 21:04:17 10/10
(21/47)
Köszi:-)
10/10
Attila1616 jan. 05. 12:14:33 10/10
(20/47)
The Witcher sorozat 10/10!
Remélem egy újabb évaddal folytatják;-)
10/10
Édesangyal jan. 02. 22:47:08 10/10
(19/47)

Először 10 et akartam adni mert vannak jó részek és egészében tetszett. De minusz 1 pont a sok néger afro amerikai szinész szerepeltetése miatt ami a lengyel mondakörbe szerintem nem illik bele. Minusz 2. :sok értelmetlen és rendkívül brutális halál ábrázolás:kibelezések, nők megkínzása, halott véres gyerekek. Halott csecsemő, felgyújtot emberek, torok elvágások. Ez még az én "trónokharcán" edződött gyomromnak is sok volt! A hányások, pukik stb...... Minusz 3.:idősíkok közötti ugrabugrálás. Minusz 4:trónok harca koppintások lásd sárkányos rész

A többi jó volt!
8/10
Tichondrius89 jan. 01. 23:02:15 8/10
(18/47)
Én az eddigi hozzászólókkal ellentétben egyáltalán nem ismertem a sztorit, csak felületesen tudtam annyit, hogy Geralték valami varázslattal létrehozott mutánsok, akik szörnyeket ölnek, szóval azok szempontjából írok, akik laikusok a Witcher terén.
Alapvetően megnyerő, sötét hangulata van a sorozatnak, jók benne a harcjelenetek, viszont engem kicsit zavar, hogy időben össze-vissza ugrál és a karakterek gyakran felületesek, így néhol zavaros az összkép egy amatőrnek. Míg például a Trónok harca legelső részei magukba szippantottak, itt a 3 főszereplőn és egy Stregobor nevű mágus kivételével nem is nagyon jegyeztem meg a többi karakter nevét. Rajtuk kívül van még benne egy lökött, szószátyár bárd, aki szerethető. Most néztem meg a 4. részt és haladok vele tovább. A 8/10-es értékelést teljesen reálisnak tartom. Aki ismeri a világot, annak tetszeni fog, talán inkább nekik is készült a sorozat.
1/10
sanyibacsi 2019 dec. 30. - 20:09:17 1/10 Előzmény Irgum76
(17/47)
Irgum-burgumnak üzeni Sanyibácsi: nem tudhatod hány éves vagyok, mert a felhasználói nevem lehet kamu is. Ha megnézed az értékelést, mely most 7,9 - akkor találkozhatsz alatta a 20 hozzászólás mellett sárga alapon fekete betűkkel az IMDb rövidítéssel is! Egyébként meg ne reménykedj, nem tudtál segíteni semmiben, mert írástudatlan vagy. Erre felénk a "most vezeték be a netet" a vezették szót két t-vel írják. És látom a te 6/10-es osztályzatod sem változtatott az értékelésen, így segítek, és elküldöm az 1/10-est. Tudod ott fenn a csillagoknál meg kell nyomni annyi csillagot, amennyihez kedved van.
6/10
Irgum76 2019 dec. 30. - 19:13:27 6/10 Előzmény sanyibacsi
(16/47)
tán azért kedves Sándor mert nullát nem lehet adni...
a minimum egy csillag
mellé tetszett kattintani így nem változik a _port _ pontszám
Sanyi bácsi az imdb az egy másik oldal az Internet Movie Database rövidítése
remélem segíteni tudtam egy öregembernek akihez most vezeték be a netet
1/10
sanyibacsi 2019 dec. 30. - 18:28:34 1/10
(15/47)
Annyit még hozzátennék, hogy a sorozatra nullát adtam, de nem jelent meg, meg szerintem nem is fog megjelenni az összesített imdb-nél. Addig míg a kritikát megírtam, 43 szavazat volt, és 7,9 az imdb. Na találja valaki ki, hogy miért nem változott a 0/10 után sem?
1/10
sanyibacsi 2019 dec. 30. - 18:22:30 1/10
(14/47)
Ettől a sorozattól nagyobb marhaságot életemben nem néztem. A sok hülye kitalált teremtmény, hogy vaják, meg tündi, meg hasonló varázslók, szörnyetegek, semmilyen élvezhető történet, a látvány számítástechnikának köszönhetően néha érdekes, de üres duma az egész és ennyi. A vaják állandóan egy tehetetlen senki, aztán meg hirtelen mindenkit legyőz, a dialógusok követhetetlenek, mert valamilyen király, szörny vagy hasonlókat említenek, de nem is láttad, meg nem is fogod. Bármelyik Grimm mese sokkal izgalmasabb, hogy az újabb rajzfilmeket ne is említsem. A Netflix sorozata a nullával egyenlő, vagyis 0/10 !!!
5/10
::_span_:: 2019 dec. 30. - 03:21:34 5/10
(13/47)
Igyekeztem nem észrevenni a színészek tehetségtelenségét, de a néger tünde fiú a puszta létezésével a városi TV-re küldte nálam a sorozatot, kb. délután három órára. Szinte már vártam, hogy még meleg is legyen, de nem jött a férfismaci, hogy kinyomjam. Helyette jött pár jó csöcs, ami nagyon kellett is, mert éppen megmentette. Aztán így, hogy a ruhák, páncélok, néha meglepően jól fényképezett látvány egészen olyan volt jelenetekre, mintha még pénz is lenne rá valahogy végignéztem. Legyen 5 pont csak meg ne kérdezzétek miről szólt.
1/10
Trevor Belmont 2019 dec. 28. - 11:31:31 1/10
(12/47)
Sz@r. Nekem egyedül az énekes tetszett benne és, amikor otthagyta ezt a kretént nem is érdekelt tovább. Nem tetszett.
5/10
tzwestel 2019 dec. 27. - 18:04:24 5/10
(11/47)
Atyám, ez de rossz volt. A 6. résznél feladtam, annyira gyagyi az én szememben. Aki olvasta a könyvet vagy játszott a játékkal biztosan máshogy értékeli, de nekem nem volt előzmény és az egész olyan feeling, mintha egy Gyűrük ura / Trónok harca/ Star Wars paródia lenne. De tényleg paródia, annyira béna az egész :))) Most meg kell nézzek valami jó filmet, h ezt kiradírozzam az agyamból :)))
10/10
nahime82@gmail.com 2019 dec. 24. - 16:12:59 10/10
(10/47)
Teljesen elfogult vagyok, de ebből fakadóan kritikus is. 30 éve játszom RPG-vel számítógépen és papír alapon egyaránt. A kedvenc pc-s RPG-m a Witcher 3 volt. Ennek hatására elolvastam az összes kötetet, borzasztóan élveztem. A megszellőztetése óta gyermeki áhitattal vártam, létre jön-e a sorozat. Aztán egyre több konkrétum erősítette meg, elkészül az első évad. Nagyon féltem a főszereplő választásnál, mert egy "halvány" supermant kevésnek éreztem erre a szerepre. Jöttek ki a trailerek és egyre bizakodóbb kezdtem lenni, hogy talán átjön az a hangulat, amibe annyira beleszerettem anno. Nagyon lassan haladok a sorozatban a karácsony miatt, no meg mert magyarul és angolul is nézem egyaránt. Nekem minden szempontból megfelel a sorozat érzete. Nem veszi magát komolyan, van benne nevetés, sírás, öröm és bánat. Minden pillanatát élvezem. Köszönöm a Netflix-nek, hogy létrejött ez az élmény. Az embereket pedig, akiknek tetszik kérem, hogy minél több fórumon jelezzék, és aki letöltötte és megteheti, használja erre az első ingyenes Netflix hónapját, hogy felmegy és ott is megnézi és értékeli! Az azért nagyon fontos, hogy a sorozat menjen tovább és berendeljék az összes évadot és persze sok magyarnak az azonnali szinkron is megsüvegelendő!
10/10
pista1980 2019 dec. 24. - 15:25:14 10/10
(9/47)
Szerintem is nagyon jó lett!
10/10
ADIZS 2019 dec. 24. - 14:04:10 10/10
(8/47)
Remek a hangulat, a színészek bőven hozzák az elvárhatót (a Geraltot alakító színész főleg príma), az első könyvek novelláit is eléggé hűen ültették át filmbe.
Azért hibái is vannak bőven, néhol röhejes a casting (a néger tündén azóta röhögök), a CGI nagyon bazári, bár ez sorozatoknál ilyen szokott sajnos lenni, a csatajelenetek kicsit gagyik (nem is erőltetném őket a jövőben), plusz van egy olyan gyanúm, hogy háttérismeret nélküli embernek kicsit túl gyors lehet a tempó, plusz zavaró lehet nekik hogy két idősíkban megy a sztori. (Ezt a betoldott Yenneferes szálat nem is bánom, szép munka!) 8/10-et adnék, de elfogult vagyok és bizakodó, szóval legyen 10...