Téma: Valmont

10/10
Tomio 2008 okt. 14. - 21:08:19 10/10
(14/34)
Bocsi, de ez, hogy:
"nem érdemes a Veszedelmessel hasonlítgatni, mert sokkal szerényebb keretek között készült" nem teljesen igaz. 1987 nyarán 35 millió dollárt költeni egy filmre...

http://www.colinfirth.extra.hu/OLDALAK/FILMISM/valmont_osszehasonlitas.html
e-batta 2008 okt. 13. - 03:27:55 Előzmény Boglarina
(13/34)
Bocs, ki kell, hogy igazítsalak. Meg Tilly "csak" az élettársa volt, majd öt éven át. Nem vette feleségül. Colin egyszer nõsült, és azóta is ugyanaz a felesége, Livia Giuggioli producer-rendezõ. Tillytõl egy, Liviától két gyermeke született. Forrás: www.colinfirt.extra.hu
7/10
Zempy 2008 szept. 19. - 15:45:40 7/10 Előzmény Boglarina
(12/34)
Ezt nem tudtam, kösz az infót! De ezt leszámítva, szerintem ez a hölgy ebben a filmben már-már csúnya, jelentéktelen és túl erõtlen az alakítása. És kevés idõt kapott, holott az egyik legfontosabb szereplõ lenne. Nem értem, miért nem egy szebb színésznõt találtak helyette.
10/10
Boglarina 2008 szept. 17. - 20:26:21 10/10 Előzmény Zempy
(11/34)
A sors akarta, hogy az elcsábítandó asszony Meg Tilly legyen, õ lett Colin elsõ felesége, és született is tõle gyereke.:)
7/10
Zempy 2008 szept. 14. - 23:17:30 7/10 Előzmény reila
(10/34)
Miért mindenki Colint emlegeti??

Tény, hogy nem az évtized alakítása, de nem volt azért olyan rossz. Szerintem sokat számított ebben az, hogy a forgatókönyv sem könnyítette meg a dolgát (gondolok itt arra, hogy lehetett volna nagyobb szerepe és értelmesebb mondatai). Én továbbra is Meg Tilly-t tartom igazán rossznak ebben a filmben!
reila 2008 szept. 14. - 17:39:07
(9/34)
A film nem mondható rossznak, de azért nem is jó. A Veszedelmes Viszonyok viszi a pálmát, azon napokig gondolkoztam , mennyi érzelemet sikerült belezsúfolni egy 2 órás filmbe. Én maradnék az eredeti változatnál.
Colin nekem csak Mr. Darcy marad (Bridget Jones naplója, Büszkeség és balítélet) erre a szerepre nem õt képzeltem el. Sajnos nem volt hiteles.....

Aki ezt a filmet látta, mindenképp nézze meg a Veszedelmes Viszonyokat, mert az százszor jobb!
7/10
Zempy 2008 szept. 14. - 15:07:07 7/10
(8/34)
Megnéztem. Nem rossz, persze Forman igazi mestermûvei szintjét nem üti meg.

A Veszedelmes viszonyokat még nem láttam, valószínûleg annál nem jobb, de a rémes Kegyetlen játékoknál sokkal színvonalasabb. Pompásak a jelmezek és díszletek, már csak emiatt is látni kell. Jól eltaláltak a szereplõk: nekem semmi kivetnivalóm nincs Colin F. ellen, de a legjobb itt Annette Bening volt ebben a csodás szerepben.

Az egyetlen gyenge pont az elcsábítandó asszonyt játszó Meg Tilly: egyrészt csúnyácska, görnyedt mozgása és jelentéktelen külseje nem idevaló, másrészt szerepe kurta, alakítása szagtalan. Fontos lett volna éppen ezt a karaktert jobban eltalálni. Ráadásul nagyon elkapkodott annak bemutatása, hogyan sikerül õt végül elcsábítani (tul. képpen ezt be sem mutatják!), nincsenek az érzései igazán megjelenítve, és kevés a közös jelenete Valmonttal. Pedig ez a fõ szála a filmnek! Más eseményekre indokolatlanul nagy hangsúly lett helyezve, ami meg fontos lett volna, az le van rendezve pár percben! Sajnos nekem ez hiányzott és nagyon nem tetszett ennek hiánya.

Forman elég szabadon kezelte az alapanyagot, de emiatt legalább nem lett kiszámítható a történet, és végig lekötött. Itt-ott vicces, másutt izgalmas, és jó adag szomorúság és részvét is vegyül a nézõbe- és valahol ez a lényeg: a rendezõ megint képes volt a legkülönbözõbb érzéseket felébreszteni bennem.

Nagy filmremeknek ez most nem mondható, de több egy dráma és komédia keveréknél, thrillerhez meg semmi köze (ahogy a dvd borító írja). Magas színvonalú szórakozást nyújt, így bátran ajánlom minden korosztálynak!
7/10
Zempy 2008 szept. 04. - 15:52:39 7/10
(7/34)
Most láttam dvd-n mindössze 1000 Ft-ért... érdekelne, de nem tudom megér-e még ennyit is... bár Forman azért nem akárki! Szerintetek?
Obránszky Ármin 2007 okt. 14. - 17:32:35 Előzmény hal
(6/34)
Én eddig csak Frears rendezésében láttam Laclos egyre inkább klasszikusnak számító regényét, de az valami elképesztõen ütõs lett. Egyébként Laclos az ancien regime idején alkotott, ha jól tudom, tehát nem mai jellemeket "öltöztetett kosztümbe". Szeritem külön érdekessége a könyvnek és afilmeknek, h végre nem csak a csillogó kosztümöket látjuk, hanem az embert is, aki ugyan a kor szülötte, de alapvetõ vonásaiban nem tér el a maiaktól. Fergeteges!
Szerintem csütörtökön a Francia Intézetben megnézem ezt a verziót is.
Newcastle United 2007 ápr. 18. - 11:26:17
(5/34)
Igen talán jobban középpontban van, de nem sokban tér el a John Malkovich által megformázottól. Inkább a film hangulatában van némi különbség.
Newcastle United 2007 ápr. 17. - 10:00:06 Előzmény anonymus75
(4/34)
Szerintem is Stephen Frears feldolgozása a legjobb és ugye az is kosztümös. Ezzel a Forman verzióval sincs gond, korrekt. Érdekes, hogy asszem mindkét film ugyanabban az évben készült el. A Kegyetlen játékok pedig csak egy silány tinifilm.
hal 2007 ápr. 16. - 22:58:47
(3/34)
Láttam a Kegyetlen játékokat, most hogy mondod, tényleg ugyan errõl szólt... :) (Amúgy nem tûnt volna fel :P) De az a feldolgozás sem tetszett, ott nekem is a színészekkel voltak gondjaim.
Ebben a feldolgozásban meg mint mondtam, a kosztümös jelleg zavart, de nagyon, nekem nem fért össze a történet ezzel. :)
Szóval a történettel semmi bajom. És szerintem Colin Firth sem a megfelelõ színész volt ennek a szerepre. ^^
anonymus75 2007 ápr. 16. - 21:31:32
(2/34)
Nem tudom... szerintem nem rossz film.  Choderlos de Laclos sztoriját már rengetegszer feldolgozták. Bevallom nekem a Stephen Frears (1988) változat tetszett a legjobban, de szerintem Milos Forman is egészen klassz filmet készített... és számomra egyáltalán nem volt kirívó ez a "szabadelvûség"... számomra éppenhogy hiteles film volt (talán ezért is volt a könyv betiltva), éppen az "elvek" miatt. Számomra inkább a legfontosabb mondanivalóról, a "cselszövéserõl" adott egy nagyon érdekes képet. Jut eszembe... ha esetleg nem-kosztümös verzióra vágysz, akkor ajánlom (bár félve) Roger Kumble Kegyetlen játékok (1999) c. filmjét. Jómagam mondjuk nem szeretem, mert a Gellar-Witherspoon-Phillippe "mesterhármas" nem éppen a favorit "filmmûvészeim" közé tartoznak.
hal 2007 ápr. 16. - 20:13:37
(1/34)
hello
Szerintem ezt a filmet semmiképpen sem kosztümös filmként kellett volna elkészíteni... Mintha egy paródia lenne, úgy éreztem magam. De tényleg... Nagyon közönséges volt, és kizárt, hogy ilyen szabadelvû emberek lettek volna abban a korban, amit a film hangulata tükrözni akart...
Vártam, hogy majd észreveszem Colin Firth erõteljes jellemét ebben a filmben is, a kisugárzását, ehelyett alig ismertem fel... Egyáltalán nem érzékeltették, ami a dvd borító leírásán megosztottak velem a történetbõl, hogy Valmont a fogadás megnyerése után nem hagyja annyiban a dolgot, uganis érez valamit a nõ iránt... Azon kívül, hogy mégegyszer lefeküdtek...
Nem váratlan fordulatnak tartottam a végét, inkább úgy éreztem, hogy ez egy burleszk, és mindjártfelkel a sírból...
Nekem végülis nem tetszett...
Látta valaki? Kíváncsi vagyok, hogy csak engem zavart ennyire ez a film?