10/10
andy_balog 2008 jún. 24. - 10:51:51 10/10
(211/471)
cija

csak anyit kerdek h magyarul beszel? :D
kaledonian 2008 jún. 24. - 01:45:08
(210/471)
Liliom:

"Ja! Hogy ez azért volt!:) De nekünk jó volt - a fórum - felrázatlanul is."

1. Természetesen nem ezért írtam ennyit, hanem azért, amit az elõzõ leveleimben megfogalmaztam.

2.Következõ sorodban ennek tökéletesen ellent mondasz, mert ezt írod, egyébként igen helyesen:
" ezt - mármint az egy ideje érthetetlenül alacsony színvonalat - szóvá is tettem itt"

3. Ezért nem gondolom, hogy ez így neked "megfelelt" volna. Nyilvánvaló, hogy nem.

Mindenesetre értsen-ne értsen velem egyet bárki, azt mégis meg lehet álapítani, hogy ez a fórum legalább 10 hónapja gyakorlatilag döglött volt. Heti átlag két beírás, azok is ilyen jellegûek, hogy "hû de szeretem a VU-t, te is?" - "igen én is, hû de jó, jaj de kafa..."
- meg ilyenek.

Azért tagadhatatlan tény, hogy pár napja ez felpezsdült, és tetszik vagy nem, igenis valós problémákról van szó.

Egyébként soha nem értettem, miért nem írnak a kommentelõk néha egy-két hosszabb, kifejtõs kommentet, saját meglátást a filmrõl, a témákról, a benne felmerülõ érdekes dolgokról a színészekrõl (óriásit alakított mindenki, volna mit kielemezni rajta...), stb.

Egy kis fórumon írtunk ilyen követelményeket figyelembe véve, és voltunk összesen hárman, az is sajnos megszûnt pár hét múlva, pedig végig barátságos volt a hangulat. És sok érdekes infóhoz jutottunk mindhárman, érdekes gondolatokat írtunk le, osztottunk meg egymással. Az egész inkább olyan amatõr mûvészi meglátásokat tartalmazott, vagy ilyesmiket.

Na mindegy.

"azt is olvashattad, hogy ezt szóvá is tettem itt, de ennél többet nem tehet egy mezei felhasználó."

- De igen, lehet tenni ellene, lásd az utóbbi két napot, mióta írok, és nekem írnak.

"Megint általánosítasz. Igen, vannak arcátlanok, de vannak normálisabbak is"

- Ezt egyáltalán nem mondtam, és NEM általánosítottam, de ezt elég könnyû ellenõrizni, csak végig kell olvasni az elõzõ beírásaimat.

Amiben általánosítok, az az, hogy az eddig általam látott és kapott felvételek, valamint a nekem írók jelzései alapján bizony elmondható, hogy a hazai kópiák nagy része gagyi.

Sajnos, ez van, bár ne így lenne.

Ha valaki tudja, cáfolja meg. Roppant egyszerû a dolga: elküld nekem egy DVD lemezt, rajta EGY résszel, nem többel, de annak tükör-tiszta DVD minõségnek kell lennie.

És ha még a szinkront is alápakolta, akkor annak minimum egy hat fejes hifi-sztereo felsõkategóriás videóval rögzített, alacsony zajszintû, kivételesen jól leadott televíziós szinkronnak kell lennie (azért televíziós, mert idehaza hivatalosan nem jött ki a sorozat VHS-en, és digitális változatban sem, így csak ezzel a módszerrel lehetne összevágni a szinkront egy esetleges eredetirõl másolt DVD anyaggal, de ilyen példányokról meg nincs tudomásom).

"Attól, mert valamit a TV-bõl vesz fel valaki... még nem biztos, hogy rossz a minõsége"

- Nem biztos, de többnyire az. Még ha valaki jól karban tartott videóval másol, drága SVHS vagy SuperChrome kazettákra, lófüttyöt sem ér vele, mert maga az ADÁS is eleve rossz, ezt tessék már megérteni...

Bár, amilyen kópiákhoz eddig volt "szerencsém", azok inkább azokat a módszereket feltételezték, melyeket korábban leírtam.

Bár...tessék ezt is megcáfolni, várom a KITÛNÕ MINÕSÉGÛ felvételeket.

Az egyéim csak anyival jobbak az eddig látottak többségénél, hogy én pont ezt tettem: egy jól karban tartott, régi Grundig videóval rögzítettem, igen drága, felsõkategóriás videokazettákra. DE ezek sem mentesek az adás gyenge minõségébõl, és az analóg rögzítési módszerbõl adódó hibáktól, ezért is nem eklámozom, hogy "nekem megvan ám minden rész, és másolom...", mert NEM másolom, ugyanis nem tartom másolásra érdemesnek az én kópiáimat sem, hiába jobbak bármelyik általam eddig látottnál.

"Te egyfolytában csak a digitalizált VHS-ekrõl beszélsz. Vajon miért?"

- Egyrészt, lásd fentebb, másrészt mert eddig senki nem jelezte, hogy rendelkezne eredeti DVD másolatokkal, és én sem láttam még ilyet.

De ahogy már harmadjára írom: tesék megcáfolni.

"Szóval a Duna TV-n is rossz minõségû kópiák mennek? Na ne csináld!:D"

- Sajnos, igen. Hidd el, nem a készülékeimben van a hiba, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy van összehasonlítási alap, pl. olyan TV adók, ahol tükörsima, tökéletes képminõség látható (CNN, National Geo, HÍr TV, ATV hírmûsorai, stb).

Te ezeket az egészen durva eltéréseket NEM veszed észre? "Na ne csináld!:D"

"Mármost, ha valaki úgy akarja rögzíteni az egyes részeket a TV-bõl, hogy az eleve nem túl jó mnõségû TV-felvételt vacak, agyonnyúzott, eleve noname videokazettára veszi, gagyi, erõsen szennyezett felvevõ fejjel rendelkezõ videóval, és azt pakolja rá digitális hordozóra, na mit gondolsz, mi lesz az erdménye?

Ez nem is enyhe túlzás, mondhatni provokáció.:)...És még sértõen kioktató is. Vegyél vissza!"

- Nem veszek, megmondtam, miért, de akkor újra:

A többsége, amit eddig láttam-kaptam, vagy amikrõl panaszkodtak mások, erre engedett következtetni, esetenként valamivel jobb volt a helyzet, de másolgatásra úgy is alkalmatlan, fõleg pénzért.

- Hát, ha neked a kellemetlen TÉNYEK sértõen kioktatóak, az nem az én gondom, de komolyan.

Bár, szívesen és boldogan látnám, hogy valaki elküldi nekem a Nagyszerû Ellenpéldát.

De ilyet eddig senki még csak fel sem ajánlott, nem hogy küldött volna.

Valószínûleg azért, mert nem létezik ilyen kópia idehaza, vagy ha igen, a tulajdonosa nem adja ki a kezeibõl. Az pedig az õ dolga, semmi közünk hozá.

"Nem gyûjtögetek..."

- Tényleg nem. Miért olyan furcsa ez?

"Jól van, agresszív kismalac"

- Tényleg az vagyok, de csak akkor, ha valaki nem képes a nyilvánvalót megérteni, írhatnak neki bárkik bármit.

Jó, akkor nézd csak, egyszerûsitsünk a dolgon. Kérek egyenes, egyértelmû válaszokat a következõ kérdésekre:

- Szerinted az idehaza forgó kópiák nagyobb része eléri LEGALÁBB egy átlagos mûsoros videokazetta színvonalát, vagy az alatt van, méghozzá nagyon?

- Szerinted nincs jó néhány jellemtelen alak, akik átvernek gyanútlanokat, és gagyit sóznak rájuk, PÉNZÉRT?

- Szerinted van valahol idehaza kitûnõ minõségû kópia? Ha igen, értesits, kérlek...

- Szerinted léteznek egészen tipikus kép-és hanghibák, ami alapján egy gyakorlottabb amatõr videós elsõ ránézésre meg tudja állapítani, kb. mivel, mire, és hogyan rögzítették valakik a filmeket? ÉS azt hogyan, mivel, mirõl játszották le, miközben digitalizálták a felvételt?

Esetleg a digitalizálás közben is lehetnek hibák, melyeknek ordító jelei vannak?

És sértõdött duzzogás helyett értelmes válaszokat várnék, legalább ezekre a kérdésekre, mert végül is, mondanivalómnak ezek a sarkallatos pontjai.

Volt már, akivel szót értettem, miután tisztáztuk a helyzetet, lásd az elõzõ kommenteket, üzenetváltásokat.

Tudom, nem vagyok könnyû eset, mert ha valami egyértelmûen bizonyítható, azt bizonyítom, és/vagy érvelek mellette.

Ha valaki az életben (vagy élõben) marhaságot beszél, annak elõször felhívom a figyelmét erre, és csak aztán jön a ledorongolás, amennyiben tovább datrálja az iletõ a hülyeségeit, valamint támadja SZEMÉLYEMET, és nem a mondanivalómat.

Ha valaki hazudik, közlöm vele, hogy hazudik.

Ha olyan dologról szerzek tudomást, ami szemét átverés, akkor azt SZEMÉT ÁTVERÉSNEK nevezem, nem szépítgetek rajta, ki tudja, milyen okokból.


Na, van ám elõnye az éjszakai munkának is...tudok közben néha kommenteket írni, meg fórumozni. Már ha van miért.

Ahogy elnézem, itt most egy ideig lesz miért, és lesz mirõl.

Hogy aztán az egész ESETLEG visszasüllyed a korábbi értelmetlen "hû de szeretem...te is, akkor jó, szevasz" színvonalra, az márnem az én gondom lesz.
10/10
offtopic
Ezüstliliom 2008 jún. 24. - 00:33:50 10/10
(209/471)
"Na végre, sikerült egy kicsit felrázni ezt a fórumot..."

Ja! Hogy ez azért volt!:) De nekünk jó volt felrázatlanul is.


"...ha figyelmet akarsz, ..."

Na meg erre ment ki a játék?:)


"Aha...és mi van azokkal (több ilyen is van, kb. egy éve figyelem ezt a fórumot, és nálam is próbálkoztak páran...), akik már kb. ötvenedjére írják be, hogy "hé, de jó a VU, ti is szeretitek, mert én is, hú de frankó, és megvan ám mind, írjatok, küldöm...",..."

Ha olvasod a fórumot, azt is olvashattad, hogy ezt szóvá is tettem itt, de ennél többet nem tehet egy mezei felhasználó.


"Na álljon csak meg a menet...

"de ne azokat ócsárold, akik a boltinál olcsóbban, TV minõségben adnák."

- De igen, ezt teszem, ha pénzt kérnek érte (DE CSAKIS AKKOR), ráadásul ahohogy írtam, a határ néha az illetõk arcátlansága, nem más."

Jó. Álljon meg a menet! Megint általánosítasz. Igen, vannak arcátlanok, de vannak normálisabbak is. Én itt a minõségrõl írtam. Attól, mert valamit a TV-bõl vesz fel valaki (és most írtad, hogy Te is azt nézed), még nem biztos, hogy rossz a minõsége, ahogy Te állítod. Pl. DVD-re is fel lehet venni jó minõségben, de Te egyfolytában csak a digitalizált VHS-ekrõl beszélsz. Vajon miért?


"Mivel nekik sincs meg az eredeti, hanem a régebbi televíziós kópiákat pakolták fel digitális eszközre, és AZT adják le."

Ez azért már túlzás.:) Szóval a Duna TV-n is rossz minõségû kópiák mennek? Na ne csináld!:D


"Mármost, ha valaki úgy akarja rögzíteni az egyes részeket a TV-bõl, hogy az eleve nem túl jó mnõségû TV-felvételt vacak, agyonnyúzott, eleve noname videokazettára veszi, gagyi, erõsen szennyezett felvevõ fejjel rendelkezõ videóval, és azt pakolja rá digitális hordozóra, na mit gondolsz, mi lesz az erdménye?"

Ez nem is enyhe túlzás, mondhatni provokáció.:) Lásd fentebb! És még sértõen kioktató is. Vegyél vissza!



"Nem gyûjtögetek..."

Jól van, agresszív kismalac, akkor ne gyûjtögess!:D Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kaledonian 2008 jún. 23. - 22:31:29
(208/471)
Chief Brody:

"fél oldalon át írtad a másolt sorozattal kapcsolatos igényeidet:)"

- Na jó, fél oldal, de nálam annyi egy rövid levél...

Viccen kívül: ha komolyabban ki akarok valamit fejteni, az nem megy egy-két sorban, ezért a viszonylag nagy terjedelem.

(bár te még nem láttál tõlem igazán nagy terjedelmû beírást, vagy levelet...)

:))

"sztem ne is ragozzuk ezt tovább"

- Szerintem se, tökéletesen értjük egymást, bár csodálkoznék, ha ABBAN a kérdésben ne értenénk egyet, és nem csak mi, hanem mások is.

"Ja és bocs, tényleg nem akartam rajongói mivoltodat megcáfolni, abból hogy "tulajdonképpen engem érdekelne a sorozat" azt véltem kiérezni, hogy csak úgy mellékesen keresed, de már látom nem:)"

- De nem ám.

És tudod, mi a legnagyobb poén?

Én alapvetõen horror-dráma- és sci-fi megszállott vagyok, persze kivételek vannak. 2006 decemberéig sejtelmem sem volt errõl a sorozatról, még a létezésérõl sem tudtam, mivel nagyon ritkán nézek TV-t, sorozatokat meg fõleg nem.

Véletlenül láttam - vagyis, hallottam - meg az egyik részt, miközben egyik öreg rokonomnál segítettem, és jó poénokra figyeltem fel, melyek a TV által éppen akkor adott mûsorból hallatszottak. Odanéztem, és ismerõs arcra figyeltem fel: Sarah Polley volt az, aki a valaha élt legnagyobb színészek egyike, mióta filmipar létezik.

Hm, ezt már csak megnézem, mi ez...

És amit azóta láttam, az egy rendkívül igényes, korhû, szellemes, helyenként kifejezetten társadalomkritikus, gúnyos hangvételû sorozat, zseniális színészekkel, karaktrekkel, forgatókönyvvel, mindennel.

Én pedig mindig is nagyra értékeltem a látványos, minden szempontból kitûnõ filmeket. Hogy ezt akkor történetesen egy sorozatban láttam meg, az semmit nem jelent, sõt, ráerõsít: ennyi részen keresztül sikeresen fenntartani azt a színvonalat...na az a nem semmi!

(néhány, szerencsére tényleg kevés számú, lehetetlenül hülyére, idétlenre sikeredett epizódtól eltekintve)

Bár, igazából, nekem az ötödik évadtól már nem tetszik annyira, mert kevesebb benne a gúny, meg az a nagyon tipikus humor, ami addig jellemzõ volt az egész koncepcióra.

Persze nem "rosszak" a további részek sem, csak teljesen mások. Bár azok között is van pár rész, amit jobb lett volna nem elkészíteni, olyan gyengére sikerültek...na mindegy, annyi még belefér.


És igen, a Föld bolygón élek, már ezt azért mondom, mert hogy 2006-ig az Avonlea-sorozat létezésérõl sem tudtam...

:)
kaledonian 2008 jún. 23. - 21:04:49
(207/471)
Na végre, sikerült egy kicsit felrázni ezt a fórumot...

Mert egy fórom ugye, nézeteim szerint arra való, hogy valamilyen érdekes dologgal kapcsolatos meglátásainknak hangot adjunk, vagy problémákról értekezzünk.

OK.

Hát, itt ez a minõség-és arcátlan pénzkéregetõ másolgatás probléma, végre ráharaptak páran.


Chief Brody:

"de az elsõ hsz-od tényleg érdekes volt..:)"

- Kétségtelen, de amikor korábban az egyetemre jártam, és tartottam jó pár szemináriumi elõadást, egyvalamit nagyon megtanultam: ha figyelmet akarsz, 1. legyél világos, és provokatív, 2. vess fel valós és érdekes problémákat 3. Vond bele az elõadásba a hallgatóságot is 4. Ne hazudj.

Természetesen nem azért akarok figyelmet, mert de jól megmondom a frankót, hanem azért, mert van itt valami, amit eddig csak levelekben tettek szóvá, nyilvános fórumon valamiért nem.

Ezen kívül:

Lehet hogy "érdekes" volt a beírásom, de kérlek, írd le, melyik részével nem értesz egyet?

Más is leírhatja, bár nem hinném, hogy lesz ilyen, mert ugyebár, az ellen emeltem fel hangom, hogy többen pénzért szemetet sóznak gyanútlan, és jóhiszemû rajongókra.

(szemét alatt a minõség értendõ, na csak azért, nehogy már ezért is nekem ugirjon valaki...)

"A rajongás nem egyenlõ az igényességgel.. Nálad meg pont fordítva van, nagyok az igényeid, pedig mégcsak nemis a kedvenced:D"

- Ejnye, ilyet még viccbõl se...

- És igen, szeretem a jó kép-és hangminõséget, legyen szó bármilyen filmrõl, koncertfelvételrõl. Ez probléma?

"Egyébként ez nem piac, hanem egy, a sorozatot értékelõ fórum"

- Aha...és mi van azokkal (több ilyen is van, kb. egy éve figyelem ezt a fórumot, és nálam is próbálkoztak páran...), akik már kb. ötvenedjére írják be, hogy "hé, de jó a VU, ti is szeretitek, mert én is, hú de frankó, és megvan ám mind, írjatok, küldöm...", aztán mikor felveszi velük az ember a kapcsolatot, tartják a kezüket a lóvéért...nesze neked, rajongás...frászt.

Persze nem mindenki kér pénzt ezekért, de elõfordul, nem is ritkán, na ettõl akadtam ki.

Mondom, ha minõségi volna, nem volna ezzel gond, de így...


Ezüstliliom:

Na álljon csak meg a menet...

"de ne azokat ócsárold, akik a boltinál olcsóbban, TV minõségben adnák."

- De igen, ezt teszem, ha pénzt kérnek érte (DE CSAKIS AKKOR), ráadásul ahohogy írtam, a határ néha az illetõk arcátlansága, nem más.

"magas ló" ott van, hogy Neked a TV-bõl felvett sem elég jó. Pedig hát szinte mindenki azt nézi.:)"

- Ahogy én is azt nézem, de nekem alighanem mákom volt, mert éppen volt nálam egy halom, már rég használaton kívüli, de igen drága és magas minõségû videokazetta, mikor elkezdte adni a Duna TV az egészet újra.

Sajnos, sokszor elég gyatra minõségben, és képhibákkal. Mivel nekik sincs meg az eredeti, hanem a régebbi televíziós kópiákat pakolták fel digitális eszközre, és AZT adják le.

Mármost, ha valaki úgy akarja rögzíteni az egyes részeket a TV-bõl, hogy az eleve nem túl jó mnõségû TV-felvételt vacak, agyonnyúzott, eleve noname videokazettára veszi, gagyi, erõsen szennyezett felvevõ fejjel rendelkezõ videóval, és azt pakolja rá digitális hordozóra, na mit gondolsz, mi lesz az erdménye?

Szerinted is?

Na ugye.

Hát, errõl van szó, ez az, amiért nem volna szabad pénzt kérni.

MÉG EGYSZER: az nem érdekel, hogy valakinek ez így megfelel otthonra, de az már igen, mikor ezt akarja másokra rásózni, PÉNZÉRT.

Ne mondja senki, hogy ez nem bosszantó.

És amiket eddig láttam, vagy küldtek nekem (persze ingyen, de õk valóban jó szándékból, és elõre figyelmeztettek, hogy nem lesz túl jó a felvétel), mind ilyenek voltak, egy-két kivételtõl eltekintve.


"akkor csak gyûjtögess az eredetire"

- Nem gyûjtögetek, mert egyszerre fogom kifizetni az egészet, amint erre a célra felszabadul az a bizonyos 150.000 (vagy ha tényleg kimegyek Angliába dolgozni, mert a kezdõ fizetés volna 1600 font, az meg azért nem rossz).


Na jó, ennyit mára, de jó lenne, ha nem velem foglalkoznátok, mármint a személyemmel, hanem azzal a jelenséggel, amire ezek szerint kellõképpen harsányan felhívtam a figyelmet.

Úgy látom, ideje volt.
10/10
offtopic
Ezüstliliom 2008 jún. 23. - 19:44:01 10/10
(206/471)
A "magas ló" ott van, hogy Neked a TV-bõl felvett sem elég jó. Pedig hát szinte mindenki azt nézi.:) Ezért mondtam, hogy ha ilyen nagyok az igényeid, akkor csak gyûjtögess az eredetire, de ne azokat ócsárold, akik a boltinál olcsóbban, TV minõségben adnák.
kaledonian 2008 jún. 23. - 19:36:12
(205/471)
Na jó, akkor elmagyarázom még egyszer.

Sok a nyerészkedõ, akik "rajongói segítségnyújtás" címszó alatt hulladékot sóznak rá másokra, teszik ezt teljesen gátlások nélkül és arcátlanul, 10.000-4000 ft értékben, kihasználva mások hiszékenységét, és teszem azt, õszinte rajongását.

Nekem ebbõl lett elegem, és abból, hogy ahány kópiát eddig láttam, ahány emberrel leveleztem ez ügyben (átvertekkel is), bizony mindig ugyanaz volt az eredmény:

Ócska kép-és hangminõség. Legfeljebb az ócskaság léptéke volt a kérdés, nem az, hogy jó-e vagy sem.


Hol itt a "magas ló"?

Inkább a fentebb körülírt nyerészkedõkre kellene rászállni, akik ki tudja, hány embert vertek már így át.

Nem énrám, aki ezt, valamint a minõségi kifogást szóvá teszi.

"Sok nyerészkedõ is van errefelé, de nem mind az"

- Nem is mondtam, hogy "mind az".

"Ha viszont nincs rá pénzed, akkor ne fanyalogj"

- Jó, hát elnézést, hogy nem tudok csípõbõl kipengetni erre a célra 150.000 forintot, mert nem vagyok elég "frankó", és jelenleg másra kell a pénz.

Ha neked van rá lóvé, akkor kedves egészségedre, rendelj, de akkor feltétlenül értesíts, mert az eredetirõl felvett DVD másolatokért viszont még én is fizetnék.

De csak azokért.
10/10
Ezüstliliom 2008 jún. 23. - 18:31:15 10/10
(204/471)
Ha viszont nincs rá pénzed, akkor ne fanyalogj!:) Tényleg elég visszatetszõ volt, ahogy magas lóról elmondtad az igényeidet, csak én nem akartam rá reagálni akkor.

Amúgy részben igazad van. Sok nyerészkedõ is van errefelé, de nem mind az.
kaledonian 2008 jún. 23. - 17:52:00 Előzmény Flóra_kisasszony
(203/471)
Hogy mi van?

Most az a gáz, hogy kizárólag DVD minõséget fogadok el, mert szeretem, ha egy film normális minõségû, a kép nem esik szét, és nem homályos, nem fájdul meg a fejem tõle, és nem olyan az egész, mintha koszos volna a képernyõ?

Vagy hogy az eddigi, kizárólag rossz tapasztalatok alapján úgy látom, senki nem tudja lehozni ezeket a filmeket kívánt minõségben?

Esetleg az, hogy vannak, akik hulladék minõséget sóznak rá 10.000, 7000, 5000, akármennyi forintért másokra (határ: az arcátlanság foka), az ország túlsó felébõl oda-vissza, és ezt már többen is visszaigazolták, hogy sajnos, így jártak?

Szerintem ez utóbbi jelenséggel van a gond, nem velem.


Hogy miért nem renndelem meg erdetiben?

Egyszerû:

Ha lesz erre való több mint 150.000 forintom, meg is rendelem. Vagy ha kimegyek pl. Angliába dolgozni(ami megeshet még ebben az évben), és magam veszem meg.

De egyenlõre másra kell az a pénz.

Másképp viszont az életben nem lesz meg normális minõségben.

Hát így vannak a dolgok...
Flóra_kisasszony 2008 jún. 22. - 16:55:36 Előzmény kaledonian
(202/471)
Kedves kifinomult ízlésû Kaledonian barátom!

Ha már ilyen magasak az elvárásaid a minõséggel kapcsolatban, mi lenne, ha bemennél egy üzletbe, és megvennéd a dvd-t??
Sõt, akár meg is rendelheted az Amazonról szezononként 80$-ért, aztán akkor majd feltöltheted te magad olyan speckó minõségben, amilyenben csak akarod..
Android666X 2008 jún. 14. - 17:30:10
(201/471)
Én már nem nézem, de régebben néztem, sõt többször végig is láttam. XDDD
ferikei 2008 jún. 11. - 12:26:09
(200/471)
Én nagyon szeretem ezt a sorozatott.
Ha tehetem mindig meg nézem
pipacs80 2008 jún. 10. - 21:32:39 Előzmény makobalazs
(199/471)
Szia


**moderálva**A felhasználó nevére kattintva megtalálható a Privát üzenet küldése.**
kaledonian 2008 jún. 09. - 14:32:59
(198/471)
Tulajdonképpen engem érdekelne az Avonlea-sorozat, DE:

- Kizárólag DVD minõségben, ami elsõsorban azt feltételezi, hogy az eredeti mûsoros lemezekrõl szedte le valahol valaki.

- Az igénytelen módon, ócska, elhasznált videokazettákról begrabbelt avi-és egyéb formátumok nem érdekelnek, azokat ismerem.

- TV-bõl bármilyen módon felvettek kizártak.

(Mondjuk érdekes, hogy valaki ezt a kedvenc sorozatának vallja, aztán arra nem képes, hogy egy jó minõségû videokazettára vegye rá, ehelyett ronggyá másolt harmadvonalas, 350 forintos bóvlikra rögzíti, vagy rögzítette valaha...)

Egyébként meglepõdnék, ha bárkinek is megvolna a kért minõségben, mert elég kiterjedt levelezést folytattam az ügyben, de senki nem jelezte még vissza, hogy ilyen formában rendelkezne a filmekkel.

Azon kívül, amiket eddig kaptam, vagy láttam máshol, kivétel nélkül a következõképpen voltak képminõségileg besorolhatóak:

- szemfájdító, homályos
- fejfájdító
- nézhetetlen

Természetesen akik küldtek nekem bármit is, jelezték, hogy vacak minõség lesz, szóval nem kamuztak.

Bár volt olyan is, akirõl késõbb kiderült, hogy bóvlit akart rám sózni, ráadásul pénzért...hát milyen "rajongó" már az ilyen?


Nos...

Ha valakinek valami csoda folytán birtokában lenne a jelzett DVD sorozat, a kért minõségben és dvd formátumban, kérem, erre a címre jelezze:

kaledonian@freemail.hu

Üdv.
elisabet 2008 jún. 09. - 08:16:57 Előzmény Ezüstliliom
(197/471)
Ezt nem tudtam -köszi. Viszont az a gondom, hogy a Duna TV-t nem tudom fogni. :(((( Így aztán errõl is lemaradok. Sajna...
makobalazs 2008 jún. 08. - 07:36:57
(196/471)
Szia pipacs!

Engem nagyon érdekelne, nagyon szerettem, kb. 10-12 éve végignéztem, amikor adták. Nagyon szép sorozat!
Megkérdezhetem, hogy milyen formátumban van meg neked és hány DVD-re fér rá?

Én debreceni vagyok. Te?
Milyen feltételekkel kaphatnám meg esetleg?

Köszönöm elõre is, ha válaszolsz!

Üdv,
Balázs
10/10
Ezüstliliom 2008 jún. 06. - 21:26:26 10/10 Előzmény elisabet
(195/471)
Most is vetíti a Duna TV vasárnaponként.:)
elisabet 2008 jún. 05. - 09:07:43
(194/471)
Jó Neked... én csak a TV-ben láttam, azt sem a közelmúltban, már nem is tudom, mikor vetítették, de én szerettem ezt a sorozatot... Különösen kedvencem a Hetti(y) néni.. jópofa karaktert játszik - tényleg bírom. :))) Gondolom, már kívülrõl fújod a szövegét ? :)))
10/10
Ezüstliliom 2008 máj. 27. - 14:47:29 10/10
(193/471)
Nekem meg sajnos emilezni nincs idõm.:)
kaledonian 2008 máj. 27. - 12:58:31
(192/471)
Ezüstliliomnak:

Hogy miért nem akarok ide írni, annak a fõ oka, hogy esetemben egy levél kb. 2-3-4 oldalas, szóval, nagy a terjedelem, sok a mondanivaló. De legalább érdekes, ezt garantálhatom.

Ez az egyik ok, a másik meg az, hogy nem szeretek fórumozni, sok a rossz tapasztalat.

Ha van számomra mondanivalód, semmi akadálya, de kérlek, hogy ezentúl a megadott e-mail címre írj.

Megígérem, válaszolok.

További kellemes napot!