amistad 2008 jan. 30. - 18:19:24
(3/23)
Akkor a 30-asok nevében is legyen egy hozzászólás .... Bár a filmet még nem láttam, Dörner György neve garancia, ha idõm engedi, biztos belekukkantok.
Azok alapján , amit írtatok, biztos nem fogok csalódni.
Szép estét mindenkinek.
efes 2008 jan. 30. - 10:55:25 Előzmény perry
(2/23)
a 40et taposóknak is sokat jelent. ebben a filmben van az egyik leggyönyörûbb házibuli-etûd, amit valaha láttam filmvásznon, de amit sokszor végigéltem a valóságban. a kamera lassan úszik a padlótól pár centire egy belvárosi lakás zegzugos szobáin, folyósóin, mellékhelyiségein keresztül, hajnal van. szétgurult üvegek, széjjeldõlt bulizók, a cigifüst vízszintesbe rétegzõdött. a kamera lassan úszik. a jenõ a kiadóból azt énekli: romolj meg. ostromolj meg. most romolj meg.

minden oly reményteli...
1985-öt írunk.
:)
perry 2008 jan. 21. - 08:22:42
(1/23)
Egy méltatlanul elfeledett magyar film a 80' s évekbõl. Nekem a fiatalságot jelenti csupa olyan élõ és megélt kapcsolattal amirõl ez a mozi "beszél". Ezt nem kell magyaráznom az 50-s éveit taposó generációnak . Igazábol a barátság elvesztésérõl és annak keresésérõl szól a film. Akkor és ott nekem torokszorítóan élõ volt a mondanivaló, a mostani fiataloknak pedig kíváncsian várom milyen lesz ?
Kedvenc duóm Cseh Tamás és Másik János fele is játszik benne. A zenék is igazán erõsek ,ha csak az Európa Kiadóra is gondolok. A Cseh Tamás dalok
azok a Desirék, Fáskertinék .......... 20- n évesek ha tehetitek hallgassatok Cseh Tamást :)