Maffi 2007 máj. 01. - 06:54:53
(104/144)
Helló!

Ez a táblázat szerintem nagyon jó dolog!!
A tv mûsorban szereplõ számok segítséget nyújtanak, de nem derül ki több belõle. Pl. hol tartunk egy héten belül, melyik 3 család van bent, stb.

Örülök neki!
10/10
Anipanni 2007 ápr. 30. - 21:21:05 10/10
(103/144)
Üdv! Csináltam egy táblázatot, hogy melyik családba ki tartozik, mi a probléma, és hányadik nap melyik részben van, de még nincs kész, mert nincs itthon minden, amit eddig felvettem. Félkészen is feltenném ide, de sajnos táblázatot nem lehet ide feltölteni. Ha kész lesz, szólok.
katyusa 2007 ápr. 30. - 18:35:56
(102/144)
Hello

Én javaslom, hogy várjuk ki a végét, és akkor összedugjuk a fejünket. Én sok mindenre megoldást tudok ajánlani, és segíteni is. Mit szóltok?

Még az is lehet összejön, ha összedobjuk az egész sorozat mindenkinek és akkor mindenki jól jár.

Csók
katyusa 2007 ápr. 29. - 17:55:15 Előzmény babuci
(101/144)
Hello

Babuci!

Akkor már megint béna voltam! :( :( :(
Mert én meg kétszer nem láttam már ennek a hétnek a végét, és sosem sikerül felvennem. Egyszerûen nincs agyam, hogy számolgassak... És megint lemaradtam akkor ennek a hétnek az utolsó napjáról :(. A fene... Meg fogok õrülni!!!

Babuci!Akkor Te is felveszed?

Annipanni! KÖSZI az infót!A reggeli felvétel reálisabb, mint az esti! :S

Szép hétvégét! :)
babuci 2007 ápr. 28. - 10:29:40
(100/144)
Hali!
Szerintem nálunk nem a teljes sorozat fut, 8 x 7 rész és a megszakadt hét ami 4 részbõl állt. Legalábbis mikor a múltkor vége lett 60 rész volt. Igy logikus. A baj csak az, hogy hétfõn lesz az összefoglaló része ennek a hétnek és kedden meg 2 rész egymás után, aztán esténként vége. Szerintem csak elirták már megint a számokat. Majd ha rájövök, hogy a reggeli részek, hogyan vannak, megírom . A szombati részek mindig külön vannak, gondolom azért, hogy aki dolgozik az is lássa.
Nekem már csak egy rész hiányzik, mert az amelyikben a süket kislány van kétszer vettem fel.
10/10
Anipanni 2007 ápr. 28. - 01:13:50 10/10
(99/144)
Most meg a / jel maradt le a Programme elõtt. No még egy próba elõlrõl:
tv.animare.hu/Programme/Default.aspx?id=dQBjAGUAcQBlAGEAdQBpAA==
10/10
Anipanni 2007 ápr. 28. - 01:10:48 10/10
(98/144)
Valamiért nem vitte fel az elõzõ hozzászólásomban a link végét:
a hu után még ez van:
Programme/Default.aspx?id=dQBjAGUAcQBlAGEAdQBpAA==
10/10
Anipanni 2007 ápr. 28. - 00:52:55 10/10
(97/144)
Üdv! Az alábbi oldalon azt találtam, hogy május 2.-31.-ig már csak reggel 7.30-kor lesz Vásott kölykök a Zone Club-on, mégpedig hétfõtõl szombatig:
<a target="_blank" href="http://tv.animare.hu/Programme/Default.aspx?id=dQBjAGUAcQBpAHQAYwBlAA==" title="http://tv.animare.hu/Programme/Default.aspx?id=dQBjAGUAcQBpAHQAYwBlAA==">tv.animare.hu</a>
A port.hu-n pedig mindig kiírják, hogy mikor melyik részt közvetítik (tényleg meglehetõsen összevissza), de csak 10 napra elõre.
katyusa 2007 ápr. 26. - 22:57:43
(96/144)
Na eddig gubbasztottam a cd-k fölött! elvileg még korrigálható a többsége.

Viszont láttátok, hogy most pénteken a 30-31. rész lesz, és következõ héten meg a 35. Én ezt nem értem! :O Kezdek komolyan beleõszülni!
Lehet az agyamra ment a két gyerekkel való itthon ülés, de ezt ép ésszel nem lehet követni...
katyusa 2007 ápr. 26. - 21:12:59
(95/144)
Sziasztok!

Én is hasonló problémákkal szenvedek a részekkel!Csak nekem még idõm sem volt kihámozni ezt az egészet!

Lehet Gaboval mindenki jobban járna :(.
Maffi 2007 ápr. 23. - 15:28:12 Előzmény babuci
(94/144)
Szia Babuci!

Nagyon édes Beni sárkány! Örülök, h ilyen jól sikerül alkalmazni a "tanultakat"! Ügyes dolog a sárkánytojás bevezetése is. Egy kis fantáziával még jobban megy. :)
Maffi
babuci 2007 ápr. 20. - 19:06:32
(93/144)
Hali!
a rendszer azért változott meg, mert a 3. héten meghalt Tanya apukája és ott rövidebbre volt a hét megcsinálva.
Tehát elsõ 1-7., második 8-14, harmadik 15-18. ?
a negyedik a 19 résztõl kezdõdött most lesz vége.
De mérget nem veszek rá!
giag 2007 ápr. 19. - 00:11:53
(92/144)
Hello mindenkinek!Egy ideje olvasgattam már a fórumot,kíváncsi voltam,hogy milyen hozzászólásokat írtak a "jelenlévõk" és milyen tapasztalatokat szereztek!Én nem vagyok anyuka/de imádom a gyerekeket/,viszont érdekel a téma!Iszonyat jó a mûsor,Tanya Byron/!!!!sok helyen láttam rosszul leírva,ez a helyes:))/ egyszerûen fantasztikus!Régebben teljesen véletlenül kapcsoltam a Zone Clubra,aztán rendesen rajta maradtam a mûsoron!Ettõl a héttõl kezdve veszem is videóra!Egyébként a BBC Prime-on elkezdték múlt szombaton Tanya másik mûsorát is vetíteni,ami kicsit más jellegû,de nagyon érdekes és hasznos,tudom ajánlani!Szombatonként 19:00-kor fogják vetíteni minden héten,vasárnap pedig kora délután megismétlik!A címe:Kicsi Angyalkák...Üdv...
babuci 2007 ápr. 18. - 15:36:27
(91/144)
Szia Tati Üdv az õrült anyukák táborába!
Hát a Dr Tanya Barion?: kicsi angyalkák. (alexandra )
Olvasd el régebbi hozzászólásokat, a lányok már régóta dicsérik. És csak 1600.- a több könyvhöz képest nem drága.
sok sikert
Tati Baby 2007 ápr. 18. - 12:59:12 Előzmény babuci
(90/144)
Szia Babuci!
Szeretném megkérdezni milyen könyvrõl beszéltél. Elõre is köszi
babuci 2007 ápr. 16. - 13:58:58
(89/144)
Kép csak akkor jön be, ha belépsz az összes hozzászólásba!
babuci 2007 ápr. 16. - 10:20:04
(88/144)
Beni sárkány!
babuci 2007 ápr. 16. - 10:19:01
(87/144)
Sziasztok!
Látom már mindenki a játszótéren tölti délutánjait, és nincs idõ netezni, de be akartam számolni a sikereimrõl!
Elõször is már több mint 3 hete a saját ágyában fektetem a gyereket és nincsenek nagy gondok. Hol könnyebben, hol nehezebben alszik el, de hát ki nem.
A másik a cumi. Decemberbe múlt 4 éves, de alváshoz még cumizott, meg ha tévézett és a kocsiba.
Na a tavaszi szünet alatt össze voltak vonva az oviban és elkeveredett a benti cumija. Nem gond az utolsó otthonit reggel vittük este hoztuk. De az én ügyes fiam csütörtökön az oviban beejtette a "kakiba" és le is húzta. Ezzel oda az utolsó cumi. Szólt az ovónéni, én meg hazafelé elkezdtem a gyereknek felvezetni a marticás táblát. Minden cumi nélküli alvás után (naponta 2) kap matricát, és ha tele a táblázat kap egy sárkánytojást. (persze 1 hónapos táblázatot csináltam) bár már elsõ este sem volt vészes, másnap anyám kivitte a telekre és délután rosszul ébredt,( cumi kellett volna, de nem volt!) haza akart jönni, de aztán este már simán cumi nélkül aludt el. Már simán alszik cumi nélkül. Nem nyávog a kocsiba sem, pedig ott mindig egybõl kérte.
Egy szóval: ez is bejött. Nem kellett hozzá három nap. Ha tudom, már elöbb kipróbálom, bár ez, hogy beesett a Wcbe azért nagy lökés volt.
Én is megvettem a könyvet és igy összefoglalva már jobban értem és könnyebben alkalmazom a dolgokat.
Mindenki hajrá!
Megpróbálom mellékelni miért kap a gyerek sárkánytoljást.
Seres 2007 ápr. 02. - 10:43:18
(86/144)
Pénteken megrendelte egyik munkatársam a könyvet ma (héfõn ) már meg is érkezett.Beleolvastam és valóban nagyon jó.A kisfiam 3. életévét töltötte decemberben.Ha mindenigaz és az altató orvos is úgy gondolja szerdán befekszünk a kórházba hogy csütürtökön kivegyék az orrmanduláját.Sajna a TV-ben nem minden adást látok.Volt-e olyan hogy a gyerek otthon jól viseli magát de a közösségben nem.(pl.:óvoda,baráti társaság)mert verekszik,mert nem fogad szót (egyáltalán, vagy igen ritkán).Egyedül nevelem.Nincs más rokona (van ,de senki nem látogatja).Lehet ez is befolyásolja?
aszta 2007 ápr. 02. - 10:27:49 Előzmény Seres
(85/144)
Az Alexandra kiadó adta ki a Kicsi angyalkákat, én a neten rendeltem meg, és két nap alatt kihozták. Nagyon jó kiegészítõje a mûsornak, mert jól összefoglalja a tanácsokat, és több idõt szentel egy egy témának. Viszont a mûsor nélkül tényleg nem lenne olyan szemléletes, szerintem. Témakörönkét kezeli a problémákat (hiszti, fegyelmezés, evés, alvás, szobatisztaság, stb), de a bevezetõje tényleg nagyon fontos, mert abban világít rá arra, hogy mi szülõk elõször magunkban keressük a hibát, ha a gyermekeink viselkedését meg akarjuk változtatni. Nem alkalmaztam, de tetszik az a gondolat is, hogy vezessünk naplót a gyerekeink szokatlan vagy hisztis viselkedésérõl, hogy kiderüljön számunkra, hogy mik a kiváltó okok. Segít a szemléletmód váltásban, hogy hogyan legyünk a gyerekeinkkel pozitívabbak, és hogy higgyünk abban, hogy mi is és a gyermek is meg tud változni. A könyv olvasása óta én is próbálok párhuzamokat keresni a hisztik, vagy a nagy veszekedések kiváltó okai között.
Aztán leírja a matricázás hatékony használatát. Seres, nem tudom, hogy mekkora gyereked van, de a matricázást inkább nagyobb gyerekeknek ajánlja, akik felfogják, hogy a távoli jövõbeni jutalomért megy a játék. Az én kicsim, szerintem azért fogadja jól, mert utánozza a nagyokat, és sikerült az egészet egy nagy játékként beállítani. (Az egyik adásban meg azt láttam, hogy matricázás helyett üveggolyókat gyûjtöttek a gyerekek, szóval lehet, hogy más ösztönzõt kellene választanod. A lényeg az, hogy a sok kis vonzó jutalom után járjon egy nagyobb, mert ez pénztárcakímélõbb is, meg nem válik túl hamar megszokottá a jutalmazás. Tanya azt is írta, hogy a nagy jutalom ne feltétlenül édesség legyen, hanem közös séta, együttjátszás, társasjáték apával, anyával, stb. Mi a kettõt ötvöztük, mert bringával mentünk el fagyizni.)
A sorozatról készült másik könyve Tanya-nak már szemléletesebb, mert sok képpel, részletesebb módon írja le az egyes családok esetét, történetét, és az egyes problémás helyzetek hátterét bõvebben tárgyalja. Több gyakorlati tanácsot ad, az együttjátszás fontosságától, az alvás és evésproblémákon át a hisztik otthoni és házon kívüli kezeléséig. Remélem az Alexandrának vagy más kiadónak lesz kapacitása arra, hogy ezt is megjelentessék magyarul, mert nagyon jó. Mondjuk lehet, hogy az kellene hozzá, hogy a sorozat is átkerüljön valamelyik szélesebb körben elérhetõ adóhoz.
A matricázós illetve nyomdázós alvós játékunk még mindig jól halad, bár tegnap este kissé hangosabban aludtak el, mert délután megkapták a jutalom fagyizást és kicsit vesztett a vonzerejébõl az újbóli jutalom ígérete. De még mindig sokkal kisebb a lefekvés utáni zajszint és gyorsabban elcsitulnak, mint a játék elõtt bármikor. Viszont az is hozzájárul az eredményhez, hogy egész hétvégén kint voltunk a kertben, és a gyerkõk estére kellõképpen elfáradtak.
Kitartást Anyukák, hajrá!!!:))