Téma: Veszélyzóna

6/10
Dyrtyho 2014 máj. 20. - 21:40:19 6/10
(12/32)
Én is megnéztem ezt a B13 remaket.

*** SPOILER ***

Az egyik jelent szerintem tök felesleges volt, gondolok itt arra amikor Damien meglátogatta a nagypapáját, viszont ettõl eltekintve, és pár plusszal megtûzdelve mint a színes bõrû egész csinos szado mazo csaj, meg Tremaine drága Ford Mustángja amire igen alergiás ha azzal valami történik. A megfelelõen kivitelezett Parkour mozdulatokkal együtt egész jó film volt. Amit picit viszont hiányoltam belõle azok a plusz aranyköpések amik az eredetiben is benne voltak, meg valahogy Paul Walkert is kevésnek találtam, tökösebb karaktert is kaphatott volna mint ez a bosszú szomjas rendõr nyomozó. David Belle-t pedig tényleg jól áthozták a francia akcentusával együtt az amcsi verzióba

*** SPOILER VÉGE ***

Összességében 6 pontot tudtam adni a filmre, fõképp a spoileremben említett dolgok miatt is, meg inkább azoknak ajánlanám, akik rajongónak az eredeti alkotásért, Paul Walkerért, és a stílusos RZA-ért, hiszen én magam is csak ezek miatt ültem be a mozi terembe :)

U.I.: Akik nem értik, hogy miért készült el ez a film, azoknak egy kis segítség ami a magyar elõzetese alatt olvasható :

"Ha Luc Besson azt mondja az általa (és Bibi Naceri által) írt forgatókönyvre, hogy "forgassuk le újra ezt a filmet, csak most az amerikai közönség számára!"?
Nem a filmet védem, de Luc Besson, mint producer és forgatókönyvíró annyi változatot csinál a saját filmjébõl, amennyit akar. Senki nem másolt le semmit, csak újra leforgatták az eredeti forgatókönyv alapján, Besson felügyeletével."
2/10
Deeep90 2014 máj. 04. - 09:20:06 2/10
(11/32)
ezt a filmet kár volt elkésziteni....felesleges ,hülyeség volt..
offtopic
fmaci38 2014 ápr. 30. - 15:16:37 Előzmény Pikacsu
(10/32)
ezért a filmért kár volt meghalni...
Pikacsu 2014 ápr. 26. - 14:35:33
(9/32)
Alapvetõen b13 maradt, és ez olyan film, ami 1x bõven elég,mert semmi plusz nincs benne, a történet meg gyenge.
Vannak benne jó részek nagyon is, de maga a film egésze nem ragad magával, ahhoz sokkal jobban, sokkal átütõbb játék kéne, az ackió jelenetek közt. Ez egy olyan film, aminek sokkal jobbnak kellene lennie, de valahogy mégse az.
És ott marad a hiányérzet, hogy mi hiányzott.
10/10
Phoen'X 2014 ápr. 26. - 13:36:24 10/10
(8/32)
Tegnap láttam a filmet és õszintén szólva vegyes érzéseim vannak a remake-kel.

*** SPOILER ***

Összehasonlítva a B-13-mal a film elején Lino üldözése nagyon odavágott, még belecsempésztek egy-két pluszt is, viszont Paul Walker Damien karaktere elég "puhára" sikeredett a francia fazonhoz képest. A harci szituk is 1-2 kivételével elég gyengére sikerültek, az akrobatikában nem mutatott semmi extrát. Nagyon kár volt Walker-t csak hangemberként beállítani és a faterja halála miatti "bosszúvágy" vonalra kiélezni az egészet. Ami nekem óriási meglepetést okozott, hogy Lola jelenetei frankón jól sikerültek, igazi vagány csajt játszott, ugyanakkor külön plusz pont az új feka "szadós" csajért, amihez hozzáadtak egy kis K2-s attitûdöt is, mindezzel együtt frankón jól vitték a filmet. Lino hozta a formáját akrobatikában és bunyóban, ahogy a B13-ban, örülök azért, hogy a francia szálat, az akcentusos dumáját meghagyták, így megmaradt a hiteles figurája és normálisan áthozták a filmet. RZA Tremaine-je a nagymenõ, helyi gengszter kiskirály szintén toppos, laza, kíméletlen, "hulljon a férgese" típus, mindenkit leszar, de a verdája a gyengéje, nem okozott csalódást és legalább életben maradt:)

*** SPOILER VÉGE ***

Az apróbb hibákat leszámítva alapjáraton rendben volt a film, bõven nézhetõ, kevés forgatókönyvi átírással az eredeti koncepcióhoz viszonyítva jól sikerült a remake, de Walker karaktere kicsit több akrobatikát kívánt volna, így csak 10/8.
6/10
Ateellas 2014 ápr. 26. - 00:00:54 6/10
(7/32)
ma elmentem megnézni ezt a filmet,mert kíváncsi voltam a remake-re(B13). alapból a Belle-Walker páros nagyon jó volt (megnéztem volna 1-2 hasonló filmet tõlük), a látványosabb/"felturbózott" akció-jelenetek, ehhez társul kiváló operatõri munka, DE dramaturgia terén pofára esés..csak azért röhögtem fel 1-2x a moziterembe (meg rajtam kívül páran) mert a duma egyszerûen fárasztó volt..sõt, voltak benne jelenetek, amik egyenesen irritálóak voltak..

ami viszont + .... azok a jelenetek-ami kimaradt a B13ból és pótolva lett.

SPOILER ALERT

az autós üldözések egész jól indultak, de elég gyorsan be lettek fejezve..1 picivel lehetett volna hosszabb..így élvezhetõbb lett volna
a rakéta indítási szándéknál elég kiszámítható volt, hogy valaki hirtelen közbelép és megakadályozza)

SPOILER VÉGE

összességben ez "nem rossz" kategória, ami nálam nem okés mert a trailerbõl ítélve ütõsebb filmre számítottam.

Paul Walker nyugodjon Békében! mint rajongó, elsõsorban miatta vettem a mozijegyet.

10/6
offtopic
Pikacsu 2014 ápr. 25. - 14:57:23
(6/32)
Igen kijavították a hibát, több a néger szereplõ a gettóban.
szantos 2014 ápr. 25. - 08:59:05
(5/32)
De égõ
5/10
Krisztián Ott 2014 ápr. 25. - 02:35:49 5/10
(4/32)
A premier napján láttam a filmet a moziban. Azt kell hogy mondjam hogy csalódtam a filmben egy kicsit mert ugyan az a sztori amit a B13- bûnös negyedben láthattunk és ismerhettünk, csak más szereplõkkel és más nevekkel. Pontról pontra ugyan az az esemény csak persze a film Detroit-ban játszódik és nem Franciaországban...A film közben már tudtam hogy mi fog történni annyira egyértelmû volt... Aki látta a B13-at annak nem lesz nagy újdonság a film, de persze akcióból nem volt hiány és azért érdekes volt látni az amerikai feldolgozását a filmnek. (Luc Besson mint kb. taxi vs amerikai taxi film megvalósítás).. A film végén bemondták hogy Paul Walker emlékére... már csak õ miatta is megnéztem de összességében egy jó kis mozi..
Vadrenalin 2014 ápr. 24. - 15:42:02
(3/32)
Micsoda hülyeség remake-et csinálni egy olyan filmbõl, aminek a kivitelezése ugyan volt annyira látványos, hogy eladja a filmet, de éppen a forgatókönyv volt a leggyengébb pontja (szinte rekorder abban, hogy miként lehet ennyire kevés történetbe ennyire sok logikai hibát zsúfolni). Ha ez is legalább annyira akrobatikus lett (amiben nem hiszek, mert az eredeti pont attól volt különleges, hogy nem kaszkadõr meg CGI csinálta a fõszereplõ helyett a mutatványokat, amikre Paul Walker nyilvánvalóan nem lenne képes), akkor talán ennek is lesz nézõje, de még úgy is megmarad a kérdés: miért nem kerestek egy legalább nagyjából rendben lévõ sztorit, amibe érdemes ezt a munkát belefektetni.
Vagy épp azért futott neki újra Luc Besson, hogy kijavítsa a hibákat? Ha valaki látta már, mesélje el, hogy sikerült-e úrrá lenni az ordító következetlenségeken, vagy változatlan a sztori! Hogy érthetõ legyen, milyen hibákról beszélek, idézem, amit annak idején az eredeti kapcsán írtam:

*** SPOILER ***
Micsoda hülyeség az, hogy ha egy gonosz politikai erõ be tud juttatni egy új típusú bombát egy lezárt negyedbe, hogy elpusztítsa azt, akkor nem robbantja fel sem idõzítõvel, sem távirányítással, hanem elküld egy zsarut, hogy egy órán belül találja meg a lezárt negyed titkos helyén szigorúan õrzött bombát és üssön be egy kódot, ami majd felrobbantja? Persze a zsaru elõtt titkolják a célt, de annyi eszük nincs, hogy valami semleges kódot találjanak ki, mert csak olyan jut eszükbe, amirõl a hülye is rájön, hogy mi az igazság. És ha netán nem jön össze a lehetetlennek látszó küldetés, akkor is bukják az egészet a politikusok, sõt talán éppen ellenük veti majd be valaki a fegyverüket...
hzoli4 2014 ápr. 24. - 12:36:15
(2/32)
Elõõzetes alapján nekem is az eredeti B13 - A bûnös negyed ugrott be egybõl :)
6/10
Dyrtyho 2014 ápr. 20. - 04:04:09 6/10
(1/32)
Elõzetes alapján egész jónak ígérkezik, csak vajon túl szárnyalja-e az eredetit ? :)