Téma: Vetítõ

pneklara 2012 márc. 03. - 17:54:23
(11/51)
Erre csak annyit írok, hogy aki szándékosan akar félreérteni valamit, az félre is fogja érteni.
Nem fogok engedélyt kérni, hogy valamit hogyan értelmezzek, mert erre képes vagyok önállóan is. Ha Ön azt nem találja kicsit nevetségesnek/megdöbbentõnek, furcsának,különösnek/ hogy 10 hónap alatt benézek ide háromszor, s mindig csak önmagammal találkozom,ez enyhén szólva meglepett. Ezt konstatáltam kicsit humorosan.
Legalább is én annak gondoltam.
Természetesen észrevettem, hogy elõttem egy évvel Ön is hozzászólt magvas véleményével.
Nem vagyunk egyformák, de ha Önnek jól esik másba belemarni, ezt az örömet most lehetõvé tettem Önnek. Szívesen máskor is.
pneklara 2012 márc. 03. - 15:26:32
(10/51)
De szigorú teccen lenni! Ráadásul arrogáns és kekeckedõ is/vezessen egyszemélyes naplót!/
Az, hogy - meglepõdésemre - 2011 áprilisától - 2012 februárjáig senki nem szólt hozzá ezen a fórumon, az azt jelenti, hogy nem túl nagy itt a tolongás. Érthetetlen is volt, hogy ilyen remek mûsor miért nem vonz több hozzászólót.Akiket szívesen olvastam volna.
Ha a mai adás után Ön is ír, és nem csak mást degradálót, akkor azt is érdeklõdéssel olvasom majd.
pneklara 2012 febr. 09. - 08:46:59
(9/51)
Szombaton megy a Jákob rabbi - megnézem ennek hatására. Funes jó mintát gyûjtött:)
pneklara 2012 febr. 08. - 17:21:28
(8/51)
Megnéztem most már elejétõl. Ledöbbentett. Micsoda élet ez? A földi lét csak felkészülés az örök életre? Valóban, azok az arcok, azok az üres tekintetek, a pászkasütés alatti indokolatlanul felgerjesztett mozdulatok! A járásuk. A sötét, komor öltözetek. A gyerekek biflázása az iskolában. Ha nem látom, el sem hiszem.
Béciman 2 2012 febr. 08. - 15:54:42 Előzmény pneklara
(7/51)
Orbán beígért egymillió munkahelyet, de többször lehet hallani leépítésrõl és kirúgásokról.
Béciman 2 2012 febr. 08. - 15:50:55 Előzmény pneklara
(6/51)
Beltenyészet miatti elkorcsosulás.
Most láttam a filmet, szánalmas egy banda!
És még ezek akarnak társulni az EU-val...?!
pneklara 2012 febr. 06. - 12:00:25
(5/51)
Úgy látszik egyszemélyes lett a fórum. Pedig ez a rész is nagyon érdekes lett volna, ha láttam volna. De szerdán megnézem, ha nem jön közbe valami. A végére kapcsoltam oda, s nagyon érdekes dolgot láttam: egy könyvtárszerû helyiségben fiatal, ortodox zsidó fiúk olvastak, elõre hátra-mozgatták testüket, mint ahogy a kisegítõ iskolában a gyerekek, némelyik a pajeszát rágicsálta olvasás közben. Azt hittem nem látok jól. Ez valami tanulási szokás, vagy mi lehet? Aztán másra tért a film folyása. No ennek utána nézek szerdán.
pneklara 2012 jan. 29. - 07:53:48
(4/51)
Megint én szólok hozzá?
Nem nagy itt a tolongás.:)
Pedig "jó" volt a tegnapi adás is. Elkeserítõ.
A család nélkül maradt, utcára kerülõ, anyagilag és érzelmileg kisemmizett elvált férj, az elkeseredéstõl szinte reszketõ devizahiteles nõ, az állást hiába keresõ, egykor életvidám, agilis hölgy, és a hajléktalanná csúszott informatikus önvallomásai. Már nem is reménykednek. Vegetálnak. És lehetne nekik valami biztatót mondani?Semmit.
pneklara 2011 ápr. 18. - 07:32:18
(3/51)
Mindig fenntartással fogadom az olyan tudósításokat,riportokat, amelyek olyan családokról szólnak, akik csak szülnek, szülnek,egymás után vállalják a gyerekeket, pedig már az elsõ nevelése is gondot okoz. Miért teszik? Ez a hölgy a filmben valóban azért, mert a haza iránt érez felelõsséget: legyen 20 év múlva, aki dolgozik, utat épít, tanít...?
Nagy igazságokat mondott az életrõl. Vergõdõ, gondokkal birkózó nagycsalád.
Kettõs érzelemmel néztem a filmet: talán õk tudják, mi a családi boldogság, fészekmeleg-de ezt nem irigyeltem el tõlük.Pláne amikor a kifacsart apát néztem.
Az ember attól ember, hogy gondolkodik, s nem sodortatja magát az élettel.
balaban 2008 dec. 13. - 21:29:29 Előzmény Adamik
(2/51)
A "Vetítõ" címû filmet dicséred? Érdekes.
10/10
Adamik 2008 febr. 24. - 23:28:03 10/10
(1/51)
Döbbenetes, megindító, fájdalmas és egyben gyönyörû. A film képei olyanok voltak mint ha egy skanzenben járt volna az ember. Nem is a táj, hanem az arcok . Ezeket a koravén, munkában, gondokban megkeményedett "gyermek" arcokat itthon, mainapság csak a paraszti családok fotóalbumainak hatvan évvel korábbi lapjain láthat az ember. A Gymesrõl (zene) meg nincs mit mondanom...