filoszemitabélus 2014 jún. 17. - 14:49:49
(6/26)
Nem tudom Neked garantálni Vidnyánszky nevében azt a nézettséget, ami az Alföldi éra utolsó fázisában volt a Nemzetiben.
Ha ketrecharcokat, vagy élõ szex show-ot tartanának, valószínûleg még többen akarnának jegyet venni az elõadásokra.
Edmond Dantes 2014 jún. 16. - 09:08:15
(5/26)
Melyik "két bojkottra" gondolsz?

1) a te bojkottodra?=már 3 v 4 db kikerülõ válaszod van az alapkérdésemre. Nem is az én alapkérdésem, hanem a NSz "alapkérdése".
vagy
2) a NSz jelenlegi "bojkottjára"? Naaa, azért bojkottról szó sincs...csak érdektelenségrõl, közönyrõl ,középszerrõl, ami van ott.

Ja, hogy félreértettelek? merthogy te nem ezekre gondolsz "bojkottilag"? Aha. Ugye, milyen ciki, ha "félreértik" az embert? Az alapkérdést, pontosabban alapproblémát (NSz) az AR-topikban már többször felvetettem, segítek h ne kelljen keresgélni: 99/4.pont 102/utcsó mondat, 105/"második mondat", és 107/komplett. Arra nincs válasz? Nincs. Ahogy otthon mondták: keine Antwort ist auch eine Antwort. Megnyugtatlak: én se tudnám védeni a védhetetlent. De nem is nekem kell.
filoszemitabélus 2014 jún. 16. - 07:14:59 Előzmény Edmond Dantes
(4/26)
lehet, hogy van némi hasonlóság a két bojkott között. Vajon miért kezdték el az osztrákok?
Edmond Dantes 2014 febr. 17. - 09:42:23
(3/26)
http://fidelio.hu/szinhaz/hirek/vidnyanszky_visszautasitotta_a_burgtheater_meghivasat
Sajnálom a Nemzeti társulatát és a bécsi magyar és nem magyar nézõket, akik ekképpen lemaradnak az elõadásról. Kár. Ritka lehetõség lett volna Európa egyik legpatinásabb és legrangosabb színpadán fellépni. Ok: aggódunk a Burgtheater bizonytalan helyzete, pénzügyei, az igazgató iránti bizalmatlanságról szóló hírek stb. miatt, részletek a fenti linkben. Hát ez igazán szép, szolidáris megnyilvánulás a bécsi társszínház felé (is)...remélhetõleg azért ott nem maradnak el elõadások, nem húzzák le a rolót. Drukkolok nekik.
Átaludtam a zelmúlt 30 évet vagy csak déjá vu? http://www.mob.hu/1984-los-angeles
9/10
Johann 2012 dec. 27. - 15:23:22 9/10 Előzmény user11
(2/26)
Nem az történt, és nem akkor. "A többi stimmel" - ahogy pestiesen mondani szokás.
Nem Vidnyánszky Attiláé a Nemzeti, mint ahogyan nem is a mindenkori igazgatóé. A Nemzeti a nemzeté. Legalábbis azokban az idõszakokban, amikor (viszonylagos) rend van az országban, és a dolgok szép lassan a helyükre kerülnek. (Bárcsak gyorsabban kerülnének.) Az más lapra tartozik, hogy hosszú idõn keresztül olyan vezetõje lehetett egy kiemelt nemzeti intézménynek, aki csakis egy szûk kisebbség érdekeit és érzékenységeit vette figyelembe és szolgálta ki - a többséget folyamatosan provokálva. Persze lehet, hogy szerinted helyénvaló volt, amikor Alföldi be akarta engedni a románokat, hogy a Nemzeti Színház falai között ünnepeljék Erdély elcsatolását (ami tökéletesen rárímelt arra a mozzanatra, amikor Medgyessy D-209-es Péter erre koccintott az akkori román miniszterelnökkel), és nem érted, hogy ezek után miért várták, vártuk annyian, hogy véget érjen Alföldi tündöklése. Ez esetben valószínûleg nincs túl sok értelme mindezt tovább taglalnom: úgysem értenéd meg.
Inkább rátérek a másik részére: nem aznap történt meg a váltás, amikor írtad. Erre sajnos még fél évet várni kell: 2013. július 1-átõl fogja Vidnyánszky igazgatni a Nemzetit. (Nem tulajdonolni, és nem birtokolni.)
A szavaknak jelentésük van. Ezt érdemes figyelembe venni.
„Ha a szavak használata nem helyes, a fogalmak értelme zavaros. Ha a fogalmak értelme zavaros, nem lehet szabatosan cselekedni.” (Kung Fu-ce)
Csak mert láttam, hogy te is egy idézettel zártad a témára vonatkozó megjegyzésedet egy másik fórumban.
user11 2012 dec. 17. - 09:48:45
(1/26)
Mától övé a Nemzeti.
Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!