2/10
bokor5 2020 jan. 07. - 10:46:36 2/10
(223/383)
Sokszor beletekertem annyira unalmas vontatott semmitmondó történéseket mutatnak.
UNCSI!
Mintha a szomszéd lakásban tennék egy kémkamerát..Ki kíváncsi erre?
Napi ritus..szokványos dialógusok..
Ledöbbentem, hogy milyen díjak várományosa ez a ..film.
A szereplők pedig, rendező egy fasz, szereplők pedig .. hát nem semmi!
Sokba kerülhetett!
10/4
2/10
bokor5 2020 jan. 07. - 10:39:00 2/10
(222/383)
2 óra 40 perc és negyed óra akció, Brad jó volt, a hippik terén, jó volt Caprió a kiscsajjal, de ezen kívül SEMMI!
Évek óta nem írtam de ezt nem tudom magamban tartani.
8/10
nick név 2020 jan. 07. - 01:32:48 8/10
(221/383)
Jó kis film volt, nem mondanám remeknek, vagy nagyszerűnek, de ha rá tud az ember hangolódni, kifejezetten el tudja vinni magával a film. A komplex történet már kevésbé, mert az nincs neki, kicsit olyan, mintha jelenetek lettek volna egymás után pakolva egy témára, az időbeliséget nagyjából figyelembe véve. Egy hangulatfilm, azt hiszem ezt szokás erre a típusú mozira mondani. A korszakot, illetve azt, amit én elképzelek róla, kifejezetten képes volt visszaadni és ennél nem feltétlenül volt több a célja. Persze a mentségére legyen mondva, így is több cölöp tartotta, mint a látványos képregényfilmes kortársait. - homályos spojler következik -
Az utolsó jelenet egy "igazságtevő" fordítottja annak, ami a valóságban a szomszédban történt és furcsa, hogy a maga humorosan túlzó módján valóban ki tudja váltani az elégtétel érzését, még úgy is, hogy személy szerint sem térben, sem időben nem voltam érintett, még látótávolságból sem. És mégis. (A leszámolás kicsit olyan volt, mintha egy még téttel rendelkező zombifilmben történt volna, gondolom nem véletlenül keltette ezt az érzést.) - homályos spojler vége -
A vége összefogta és szépen levezette a nagyjából egy darab érdemi előzményt - és a hosszas felvezetést -, a korrajz élő volt, benne a karakterek is - Brad Pitt-tel az élen - és lényegesen többet adott végül, mint amit ma egy mozitól várni szokás, többet, mint egy nem sok vizet zavaró, habkönnyű tucatélményt. Amellett, hogy persze nem egy Háború és béke.
Leslie67 2020 jan. 06. - 22:15:06 Előzmény hunati
(220/383)
Évek óta nem nézek tévét, mert a neten találok magamnak értelmes, tartalmas műsoranyagot. Olvasom a pozitív kommenteket a termékkel kapcsolatban és ennek okán két ide vágó mondás jut eszembe: 1. Amíg lószar van, veréb is lesz. 2. Érték az, amit az emberek annak tartanak ...
10/10
hunati 2020 jan. 06. - 19:29:52 10/10 Előzmény Leslie67
(219/383)
Nem csodálkozom :D Nézz inkább Barátok köztet :D
10/10
hunati 2020 jan. 06. - 19:27:29 10/10 Előzmény bebeto07
(218/383)
Egyet értek :) Szeretem a filmjeit!
10/10
Gwen1 2020 jan. 05. - 18:22:16 10/10 Előzmény King Diamond
(217/383)
Szia King Diamond! Na, azt Én is megnézném nagyon, a 4 órás verziót!!! Nekem megvan DVD-n, a kivágott jelenetek benne vannak pluszban, de a film maga, az az a verzió, ahogy a mozikban is ment. Amiket felsoroltál, sajnos nem láttam még őket, csak a Helter Skeltert. Az viszont nagyon érdekes, hiába B kategóriás. (A farkasok az ajtók előtt tényleg béna.) Ebben a filmben egyébként tényleg mindennek volt jelentősége, pl amikor Sharon emlegeti Jaynek, hogy elmondja Jim Morrisonnak, hogy .... hallgat (sajnos nem ismerem a bandát, de a filmben lévő zenéjük nagyon tetszett) meg a Playboy villának is jelentősége volt.
3/10
Peti papa 2020 jan. 05. - 15:26:50 3/10
(216/383)
nagyon gyenge :((
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 03:30:53
(215/383)
(Elöljáróban: ismertem a Polanski - Tate esetet filmtől függetlenül; ill. a 70-es évek nem hoz lázba különösebben.)

Amolyan kellemesen semmilyen volt számomra a film, egyszer meg lehet nézni, de szerintem sokra nem fogsz emlékezni belőle 1-2 hét múlvára. Nekem mondjuk unalmas sem volt , az hogy tudni hová fut ki a történet vége, azért fent tartja a feszültséget.

Volt benne egy-két nagyon erős jelenet, de nem ez a jellemző; pl. amikor Pitt mindenképpen be akar menni a házba, na ott volt egy erős Psycho-s, Bates moteles hangulat :). Ill. a kislánnyal közös jelenetek is szórakoztatóak voltak.

Összességében Tarantinonak ez az a filmje, amit bátran ki lehet hagyni; ha nem látod, akkor sem vesztesz semmit szerintem.
10/10
bebeto07 2020 jan. 03. - 09:52:42 10/10
(214/383)
Szerintem zseniális film, zseniális elképzelés. Az egyetlen probléma vele, hogy aki nem ismeri a sztorit, Polanski és Tate , valamint Manson történetét az nem igazán fogja érteni és értékelni, hogy mit is csinált vele Tarantino.

SPOILER ON:
Zseniális elképzelés, hogy a végére egy elégétel formájában lemészárolja Manson "kutyáit". Szerintem minden ember elégtételt érzett, pedig csak egy filmben történt az, amit mindenki kíván, hogy bárcsak így történt volna és, hogy milyen "tarantinosan" áll bosszút azokon az agyhalottakon. Ez mutatja meg, hogy mire képes a film világa, mire kéne mindegy egyes rendezőnek, producernek törekednie.
SPOILER OFF.

Mondjuk az mindenkinek világos, hogy Pitt és Di Caprio zseniális színészek, nagyon jól játszák a figurákat, iszonyat jó hangulata van a filmnek - bár ez Tarantinonál alap és ez sokat elmond egy rendező munkásságáról...
8/10
babolatt 2020 jan. 02. - 21:24:42 8/10
(213/383)
Őszintén bevallom, láttam minden Tarantino filmet, sajnos van, amit többször is végig kellett szenvednem (Kill Bill), de igazán sose érdekelt a műfaj, stílus, amit képviselt.
Viszont életemben nem röhögtem még annyira hangosan, mint ennek a filmnek az utolsó tíz percében, szóval respect. Újra nézni önszántamból sose fogom az biztos, de azt hiszem ennek a filmnek három féle nézője lehet... kb. nagyjából.
1. Aki ismeri Polanski múltját, és végig sík idegen készül a végkifejletre. Zseniális feszültségkeltés, na.
2. Akinek gőze sincs Polanski múltjáról, és végig értetlenül bámulja a tévét.
3. Aki életében valaha is Grand Theft Autozott, és simán átüt a "beülök egy retro kedilekbe, és tolom a retro rádiócsatornákat a városon át" - feeling. Coooolság.

Jó volt Pitt is, Kaprió is, öregszenek, kopnak, csúnyulnak, de legalább lazán.
8/10
King Diamond 2019 dec. 29. - 21:00:49 8/10 Előzmény Gwen1
(212/383)
SPOILEREK IS LEHETNEK!!!
Szia. Igen, én is utaltam rá, hogy szerintem is túlságosan brutális lett volna az eredeti végkifejletet ábrázolni a filmben (ezért is kreálta ezt a mi lett volna, ha történetet a fő történetszálnak Tarantino), de (a másik oldalról nézve), pedig (amire szintén utaltam) egy ilyen minőségű/hangulatú/atmoszférájú filmben lehetett volna a legkeményebben bemutatni azt, és nem egy ilyen Farkasok az ajtónál tucat tinihorrorban--igaz, még nem láttam, de ráakadtam már én is, és sajnos annak tűnik. Látom, hogy a témával foglalkozik több film is még, leginkább a "Helter Skelter" érdekelne, viszont olyan nagyon jó minőségben nem elérhető. Kijött tavaly egy "Charlie Says", idén pedig egy "The Haunting of Sharon Tate" című film, amik szintén ezzel a témával foglalkoznak, igaz, még csak feliratosan (vagy anélkül sem) elérhetőek. Azok sem lehetnek rosszak.
A YT-on én is láttam már két kivágott jelenetet, amiben Manson látható, hát, remélem, hogy amikor megjelenik Blu-rayen/DVD-n, rajta lesz a kibővített, rendezői változat is/vagy valahogy elérhetővé válik, ami majdnem 4 órás, mert én szívesen megnézném azt is, hogy mik is lettek kivágva (szerintem legfőképp a Manson-család leforgatott jeleneteiből történtek ezek).
10/10
Gwen1 2019 dec. 28. - 22:47:51 10/10 Előzmény King Diamond
(211/383)
Nagyon tetszett amiket leírtál, jó volt olvasni. (Kíváncsiságképpen kerestem rá itt a filmre, hogy azóta, amióta Én írtam róla véleményt, még milyen vélemények születtek róla.)
Spoileres lesz:
Amikor előszőr láttam a filmet, kicsit nekem is az volt a benyomásom, hogy miért nem úgy fejezte be a filmet, ahogy valójában történt a sztori, de ha bele gondoltam az eredeti szerinti befejzés nagyon brutális lett volna. Szerintem ezt nem is szabad filmre vinni egy ilyen mészárlást. Elég ahogy olvastunk róla, írásban is részletezve volt rendesen és még csak olvasva is iszonyat volt. Meg lehet arra maga Roman Polanski sem adta volna az áldását....sőt, biztos! Egyébként van fent a neten egy horrornak titulált film erről, Farkasok az ajtók előtt a címe talán és ott sem mutatják a gyilkosságokat részletességgel, sőt kb egyáltalán nem. Én is gondoltam arra is, amit írtál, hogy miért az igazi szereplők voltak a mellékszereplők és miért a valódi sztori volt benne a "körítés"....Én arra jutottam, hogy ugye Tarantino volt az aki először úgy csinált filmet, hogy a jelenetek össze voltak keverve. Tehát nem mindennapian oldotta meg a cselekmények felvezetését. Na most itt meg nem keveri össze, de itt sem mindennapi, mert pont megfordítja a cselekményt, nem "szokványosan" csinál az eredeti cselekmény köré sztorikat és plusz szereplőket, hanem pont fordítva. Úgyhogy szerintem ez is egy specialitása a filmnek. A hangsúly a két főszereplőn van, Dicaprion és Pitten és nagyon jó sztorijuk. Dicaprio a dadogós, sztárallűrrel küzdő kissé B kategóriás színész, mivel mindig negatív szerepei vannak és Brad Pitt a szöges ellentéte, nem színész, "csak" egy kaszakdőr, ráadásul melója sincs éppen, de nem egy majrés, igenis férfias karakter. (Pl amikor a Spah movie ranchen van annyira feszült a hangulat, tökre azt hittem, hogy meg fogják ölni a hippik aztán jól "megvédi magát" ugye.)
Charles Mansonnal van egy hosszabb jelenet, amit kivágott Tarantino, a DVD-n rajta van, de már a youtube-on is fent van. Jelképezi, hogy milyen őrült volt és kiszámíthatatlan.
Benne vagyok a fészen egy amerikai csoportban, akik rajongója ennek a filmnek. Ott írták, hogy pl aki nem tőzsgyökeres Los Angeles-i annak nem lesz ismerős pl az El Coyote meg más helyek. (Milyen jó lenne, ha még ezt is értenék, az még dobna az egészen!) Meg írták, hogy elégtételt éreztek a film végén (érdekes, mert Én is, aztán sajnos nem is vagyok amcsi, pláne nem Los Angeles-i :( ) Írták, hogy emlékeznek erre a szörnyűségre és akkoriban hogy féltek, hogy ha egy ilyen megtörténhetett, akkor bárki otthonába simán betörhetnek és meggyilkolhatják őket. És hogy a végén amikor a Tate villából kijönnek ugye sértetlenül és ott ölelkeznek, az milyen megható jelenet. Meg az is megható amikor megszólal a California Dreaming c. szám, de lassú, szomorú változata, ugye ami jelképezi, hogy a kaliforniai álomnak vége lett ezzel a gyilkossággal.
Egyébként meg igen, nagyon jó volt, hogy a szövegek ugyanozok voltak, mint életben, a "menjetek oda a házba, ahol Terry lakott és öljetek meg mindenkit, boszorkányos legyen" hát elsőre mikor láttam, a moziban a székben kb csúsztam lefele félelmemben. Meg "öljük a disznókat" meg amikor Brad Pittnek mondja a hippi, hogy "a Sátán vagyok".
3/10
Atis88 2019 dec. 28. - 07:39:50 3/10
(210/383)
Ahhoz képest, hogy mennyire fel lett hypeolva, rettentő gyenge. Ha meg azt nézem, ki rendezte, egyenesen sz@r. 3 pont a színészek miatt, de amúgy erre kár volt pénzt pocsékolni. Lassú, vontatott és rettentően unalmas. Kb az utolsó 20 perc ért valamit belőle. 1 hét múlva meg már azt se fogom tudni, hogy miről szólt.
8/10
King Diamond 2019 dec. 26. - 22:51:25 8/10
(209/383)
SPOILERES LESZ!!!
Nehéz erről a filmről érdemben írnom, mert mióta beharangozták, reménykedtem, hogy a film fő történetszála a Manson-családra és az ő "tevékenységeikre" fog épülni (mint ahogy egyébként ezt előzetesen több helyen mondták is). Aztán úgy látszik, hogy a végére Tarantino mégis változtatott a dolgokon és nem ezt helyezte előtérbe. Ez ugyanis sajnos csak egy mellékszál, pedig egy ilyen minőségű filmben, én megmondom őszintén, hogy jobban megnéztem volna azt a szörnyű mészárlást, ami valójában is történt, még ha jóval felkavaróbb is lett volna (nem pedig egy alternatív valóság-cselekményt, hogy mi lett/lehetett volna, ha...attól függetlenül, hogy abban én is teljes mértékben egyetértek, ha bárcsak így történt volna igazából is, mint a filmben). Mert hogy olyan jól bemutatja a hangulatot, az atmoszférát, amikor a film játszódik. A díszletek, látvány pazar. A zenék nagyon jók, szintén korhűek, a magyar szinkronnal pedig nekem nem volt problémám.
A színészek és karakterek mind-mind brutálisan jók, Brad Pitt és Leonardo DiCaprio fergeteges alakítást nyújtanak, de természetesen nem csak ők (Bruce Lee karakterének ábrázolása először nem volt világos, ám, miután utánaolvastam az IMDb-n, hogy a The Green Hornet sorozat egy forgatási szünetét látjuk ebben a jelenetben, amikor a kaszkadőröknek, dublőröknek ad eligazítást (ahol ott volt Cliff Booth kitalált karaktere is, mint kaszkadőr), akkor már világossá vált. Az, hogy ki mennyire veszi ezt sértésnek Lee karakterének ábrázolása kapcsán, nyilván, mivel ennyire badass-nek van végig beállítva a filmben Booth, így erre akartak ezzel a jelenettel rájátszani (szerintem/gondolom); maga a jelenet szerintem szintén fergeteges és egyáltalán nem sértő.
Viszont, sajnos a legjobb, leg feszültséggel telibb jelenetek pont azok, amikben a Manson-család hippi karakterei is szerepelnek. Az külön sajnálatos, hogy maga Charles Manson karaktere tényleg csak egyetlen jelenet erejéig van benne a filmben, ezen kívül többször is emlegetik, a módszereit, ideológiáját, stb. De sajnos ez számomra kevés és nincs megfelelően kidolgozva (mint ahogy ezt már jó néhányan előttem is említették). A jelenet, amikor Pitt karaktere elmegy a Spahn-ranchre Mansonékhoz, valami egészen elképesztően izgalmas, végig tapintható a feszültség, hogy itt bizony valami nagyon nincs rendben (amit ő is érzékel), ennek ellenére bemegy a házba, hogy megnézze/ellenőrizze a "régi cimboráját", hogy minden rendben van-e. Itt találkozik elég sok való életbeli "szereplővel" is a Manson-családból, többek közt Charles "Tex" Watsonnal is (Manson jobbkezével), vagy akit brutálisan megver (Steve "Clem" Grogan) is az egyik közülük. Ez a jelenet kb. fél órás (a filmben kb. másfél óra elteltével kezdődik és tart majdnem két óra elteltéig). Utána pedig már nem sok van a szörnyű végkifejletig, ami elsőre úgy tűnik/látszik, hogy az eredeti cselekményeket fogja bemutatni, mivel azért mennek oda Texék (ahogy Manson utasította/küldte őket), hogy mindenkit megöljenek, akik abban a házban laknak, ahol Terry Melcher lakott (az a fickó, aki akkoriban egy zenei producer volt és tárgyaltak Mansonnal egy esetleges zenei karrier beindításáról, ám a meghallgatáson nem nyerte már el a tetszését, így nemet mondott neki, ami meg Mansonnak nem tetszett, többek közt ezért is kereste a régi házában, ahonnan addigra már elköltözött és ahova akkorra már Polanskiék költöztek be; jó, hogy elhangzik vagy kétszer Terry neve, meg minden, de nincsenek ilyen szinten megmagyarázva/kifejtve a dolgok sajnos, ami nyilván abból fakad, mert nem ez a film történetének fő szála (megint csak le kell írnom, hogy sajnos)). Ehhez képest kapunk egy alternatív/fiktív, mi lett volna ha befejezést, ami egyrészt ugyancsak brutális, szintén zseniálisan kivitelezett, ám (és itt most megint csak ezt tudom mondani) én jobban megnéztem volna az eredeti történéseket (amik kifejtéséhez kellettek volna még további jelenetek természetesen). Azért nagyon jók voltak (ha lehet így fogalmazni) az olyan kikacsintások/"easter eggek", mikor például Tex Watson ugyanazt mondja Booth-nak, mikor betörnek hozzá, mint amit igazából is mondott Tate-éknek.
Értem én ezt az álláspontot Tarantinótól, hogy jobb lett volna, ha így történnek annak idején a dolgok (természetesen), és legfőképp ezért vagyok bajban a film értékelésével/értékelésénél is, mert ez számomra most nem olyan, mint a Becstelen Brigantyk végénél volt. A végét tekintve nem erre számítottam, hanem az eredeti cselekmények megfilmesítésére, ami, még egyszer hangsúlyozom, hogy nekem jobban tetszett volna, ha láthatom egy ilyen minőségű film végkifejleteként, és nem azért, mert mekkora szörnyűség is volt. Azért is írtam többször, hogy egy ilyen minőségű filmben, mert látom/tudom, hogy készültek már filmek, amikben a fő szál ez, de nem tudom, hogy azok ilyen jó minőségűek, korhűek, kidolgozottak-e, stb.
Maga a film számomra egy percig nem volt unalmas, sok helyen inkább izgalmas, rendkívül feszültséggel teli, vészjósló hangulatú, lehetne még sorolni a kifejezéseket, de nekem kevés/sajnálatos volt, hogy a Manson-családos/Sharon Tate-es/Polanskis-szál csak egy mellékszál volt a történetben.
Mindezt figyelembe véve egy jó erős 8/10-re értékelem a filmet (igen, sajnos nálam 2 pontot / ~20%-ot elvett ez az élvezhetőségi élményből, akármilyen jó film is).
Leslie67 2019 dec. 26. - 22:08:33
(208/383)
Megpróbáltuk. Fél óra után feladtuk és töröltem. Ennyi kritika elég is ...
1/10
Jefferson Starship 2019 dec. 25. - 08:24:01 1/10
(207/383)
Taraninónak sikerült szájbahugyoznia magát, ugyanis a Kill Bill-ben azzal tisztelgett Bruce Lee előtt, hogy a főhősére ráadta azt a jellegzetes sárga kezeslábast, amit Lee a Halálos játszmában viselt, ráadásul az 1 inches ütést is belerakta. Itt pedig Bruce Lee-t egy megalomániás fhaszkalapnak akarja beállítani aki kötekszik, nagyképű, ostoba, ráadásul Brad Pitt szhar karaktere is becsicskítja, mint egy 4 éves kislányt... nem érdekel, hogy Tarantino mekkora rendező, ez a film egy qrva nagy tiszteletlenség több már nem élő személy és azok családtagjaival szemben is! Ennek tetejébe még unalmas is, idegesítőek a karakterek, a színészekre nem illettek a rájuk osztott szerepek stb. Szóval Tarantino nálam végleg elásta magát, ezzel a penetráns szharszagú trágyadombbal. És úgy tűnik még sokan így gondolják...
kbr 2019 dec. 24. - 22:36:04
(206/383)
Töxar
7/10
Hellas 1903 2019 dec. 24. - 14:25:33 7/10
(205/383)
Imádom Tarantino filmjeit de igy utólag osztályózva sajna top 8-9 filmje a mesternek , talán jacki brown gyengébb , bealudtam felélénél , pedig otthon néztem 4k blu változatban , na jó Brad meg az uccsó fél óra ! A Kutya ok !
2/10
amentb 2019 dec. 21. - 21:39:47 2/10
(204/383)
iszonyatosan vontatott, eszméletlenül unalmas első másfél óra, amit simán át lehet lépni, mert azon kívül hogy pár kifutó szériás középkorú férfi szinészt majmolnak, semmi sem történik, az utolsó 30 percnek van értelme, ennyi, szerintem ennek semmi értelme nem volt, hogy megcsinálták... csak Tarantino fanatikusoknak ajánlom, de inkább nekik se...