vakkond 2014 máj. 11. - 03:30:26 Előzmény Jim Hacker
(17/17)
Ezen a kártékony idiótán legfeljebb a húsevõ baktériumoknak lenne mit szeretni.
Jim Hacker 2014 jan. 06. - 22:21:57
(16/17)
Még George W.Bush is szerethetõ. Egy kis segítség az utálkozóknak.
stenmore- 2013 dec. 24. - 22:28:01
(15/17)
Nem errõl beszéltem ,mert ebben egyxetértünk hogy akommunizmus utópiája egy erkölcsileg teljesen elfogadható ideológia ,hanem arról hogy pl a cambridgei négyek és a Rosenberg házaspár stb amikor a hazaárulást elkövették a kommunista ideológia nevében adtak maguk számára felmentést.Így értem a fertõzöttséget,meg úgy hogy az internacionalizmus nem tekinti bûnnek ha valaki a hazája ellen cselekszik ráadásul egy másik a gyakorlatban valójában elnyomó diktatúra kiszolgálójaként .Ezek a nyugati,amerikai komcsik amikor valódi ízelítõt kaptak a szovjet rendszerbõl,villámgyorsan visszahúztak a rothadó kapitalizmusukba ,már ha nem nyírták ki elõzõleg õket vagy vitték el a Gulagra.Úgyhogy a Mc Carrthy bizottságot a valódi helyzet hívta életre és valószínúleg nem is volt teljesen hatástalan a kommunista ideológia elleni harcban ,amire még nagy csapást jelentett pl a 56-os magyar forradalom is.
offtopic
Sz Peter 2013 dec. 24. - 13:09:59
(14/17)
Az kb annyira volt "önmerénylet" mint Pearl Harbor.
Ott sem az amerikaiak támadtak magukra de milyen jól jártak vele egyesek. ;)
jani-wan 2013 dec. 24. - 11:16:32
(13/17)
Az egész egy nagy túlkapás volt. Mint amikor Pearl Harbor után Hawaii-on a japán származású amerikaiakat lágerbe zárták.

Azok nem orosz, hanem szovjet ügynökök voltak, és nem a McCarthy bizottság kapta el õket, hanem a kémelhárítás.

Az hogy valaki az USA-ban kommunista, nem jelenti és nem jelentheti automatikusan hogy hazaáruló. Sõt, ha bárki ez miatt bárkit is elítél, az az USA alkotmányának ellenében cselekszik.

Ha a kommunizmus ideológiája fertõzés, akkor az összes ideológia az.
Egyébként a kommunizmus egyik alaptétele az osztálynélküliség, és kifejezetten nincs szó benne személyi kultuszról, elnyomásról, személyi és szólás szabadság korlátozásáról stb.... Tehát ez a komcsizás is hülyeség mert sehol a világon nem valósult meg kommunizmus. Mindegyik magát kommunistának tituláló ország a kapitalizmusból való átmenet közben elkorcsosult, és valamiféle ocsmányság alakult ki kommunizmus helyett.

Sem Bushnak sem Reagan-nek nem kellene mindent a nyakába varrni. Az elnök az alapján hoz döntéseket amiket a tanácsadói mondanak, javasolnak neki. Az elnök a nevét, és az arcát adja. A közhiedelemmel ellentétben felelõsséget igazán nem vállal, mert ha valami gáz van akkor találnak valakit felelõsnek és az fog lemondani. Emlékeim szerint egyedül Nixonnak kellett lemondania, mert azt nem lehetett rákenni senki másra.
Reagan megnyerte ugyan a hidegháborút, de azért a szovjetek nem is voltak igazán esélyesek. Egy pillanatig sem.

Az túlzás hogy 75-ös IQ-ja van, de Bush akkor sem egy értelmiségi. Ez tény.
Ez a film pedig egyáltalán nem propaganda film, sõt jobb fényben tünteti fel Bush-t, mint amit az emberek többsége gondolt róla. Mármint hogy egy idióta. És lehet hogy jót akart, de nem igazán látta át, hogy mit is csinált, csak mikor már késõ volt.
stenmore- 2013 dec. 23. - 21:10:41
(12/17)
Én meg nem néznék egy ilyen propaganda filmet meg az olyan marhaságokat mint a 9/11,ahol feltûnési viszketegségû és pecsenyesütögetõ fószerek azt akarják bemesélni hogy a Bin Laden által szervezett WTC merénylet Amerika önmerénylete volt :)
stenmore- 2013 dec. 23. - 21:07:53
(11/17)
Ne kövessük azért a trendi bulvár és egyéb szólamokat.Egyáltalán nem rítt ki az ifjú Bush más országvezetõk sorából akárhova is tekintünk mondjuk kis hazánkra is lehetne.Ronald Reagen pl egy csepürágó volt ahogy a komcsik szajkózták anno róla ,osztán ahhoz mégis volt esze hogy legyõzze a Szovjetúniót a sok zsenijével együtt és megnyerje a hidegháborút pl.Neki mekkora volt az IQja?
stenmore- 2013 dec. 23. - 21:03:45 Előzmény jani-wan
(10/17)
Ok voltak túlkapások de azért pl az atomtitkot mégis csak komcsi ügynökök adták át az oroszoknak és sorolhatnám a sikeres orosz kémeket akik amerikai állampolgárok voltak mellesleg.,úgyhogy elmebetegség ide meg oda volt alapja a vizsgálódásoknak ,mert Amerika is meg volt alaposan fertõzve akkor.
jani-wan 2013 dec. 23. - 17:08:31
(9/17)
A McCarthy bizottság már rég lekommunistázta volna. Szerencsére az értelmeseknek elegük lett ebbõl az õrületbõl és ezeket az elmebetegeket elzavarták még Eisenhower alatt, pedig õ nem volt egy gyenge elnök, és kõ kemény republikánus.
jani-wan 2013 dec. 23. - 17:00:12
(8/17)
A film jól ábrázolja George W.-t, miközben bepillant az amerikai politikába, és hogy mi is folyik a háttérben, amirõl az átlag emberek nem tudnak.
Nem egy zseniálisan nagy Oliver Stone film, de érdemes megnézni, kivéve azoknak akik nem képesek elfogulatlanul gondolkozni. Õk már úgyis állást foglaltak a film által bemutatott témákban.
stenmore- 2013 dec. 21. - 23:38:21
(7/17)
Szerencséje Stone- hogy már nem tevékenykedik a kongresszus Amerika ellenességet vizsgáló bizottsága,bár ha mûködne, akkor nyilván nem hordana össze ennyi propagandát hazája politikája ellen a rendezõ ,és ezt szisztematikusan teszi.
Jim Hacker 2013 dec. 21. - 23:33:42 Előzmény Jim Hacker
(6/17)
Josh Brolin mint W. valami egész különlegeset alakít. Változatos jelenetek sorában bizonyít: amikor az apjával kerül konfliktusba, amikor elõször találkozik Laurával, ahogy a különbözõ politikai kis- és nagyágyúkkal kommunikál, és szinte végig eszik, iszik, a szájában turkál. Csupán Brolin miatt is érdemes megnézni.
A legütõsebb jelenet amikor az egész amerikai politikai vezetõség egy teremben ül a világ térképe elõtt, Irakra és Irán-ra figyelve leginkább. Ami az iraki háború megindítása elõtt lezajlott a színfalak mögött, arról csak kevesek tudhatnak biztosat. A filmben elmondottak akár szó szerint is elhangozhattak, az olajkincset illetõn bizonyosan.

Úgy vélem Stone-t az Irak ellen amerikai invázió valamint az idõsebb és ifjabb G. Bush (apa-fiú) kapcsolata izgatta legjobban. Oliver Stone se nem heroizál, se nem deheroizál. Politikai téma mindig kényes, a nézõk természetesen elfogultak. A rendezõ nem akar ítéletet hirdetni. Ha ezt nem meri a nézõkre bízni, akkor baj van az alkotással.
A forgatókönyvet jónak találtam, a legtöbb színész játékát is, bár néhány színész szerepeltetése nem volt jó választás. 7 pontot megér.
Jim Hacker 2013 dec. 19. - 23:22:01
(5/17)
Figyelemre méltó alkotás. Életrajzi film G.W. Bushról, aki akkor még elnök volt, ez nem a szokásos. Oliver Stone kellett hozzá, akinek van érzéke drámához, melodrámához, érzelgõsséghez, ugyanakkor a morbid (fekete) humorhoz is ért. Ezt már a 'Salvador'-ral is bizonyította.
Az ún. amerikai álom keresése lehet sokak számára vonzó, míg mások szánalmasnak látják. Semmi szükség ítéletet hirdetni ez ügyben. Sokaknak nem tetszett a film (az IMDB-en nagyon sok 1-es szavazat van érdekes véleményekkel alátámasztva). Mindenkinek szíve joga. Én úgy vélem, egyfajta amerikai idiotizmaus (talán naivság) is be van mutatva a történettel. Lehet, hogy az nem rosszabb mint máshol, de az mindennél gyorsabban terjed a mai világban, ez biztos.

Az elnök is ember. Van magánélete, viccelõdik, kocog, bizalmasan fecseg, okoskodik. És igen, hadba is lép olykor országa nevében, milliók életét kockára téve ezzel. A híradók, hírelemzések ezt nem fogják soha visszaadni, nem ez a dolguk. És ugyanakkor az elnök lényegtelen is, hiszen mindig van és lesz is aki ezt a pozíciót felvállalja. Õt akár le is válthatják, míg a motiváció, hozzáállás, gyengeség marad. És hogy mennyire bûnös egy vezetõ, hívják akár Bushnak, Sztálinnak vagy Hitlernek, nyilván ez izgat legjobban mindenkit, (bár e két utóbbi vezetõrõl elképzelhetetlen lenne hasonló 'emberi' filmet készíteni). Pedig sokkal inkább megkérdõjelezhetõ az a rendszer, amely ekkora hatalommal ruház fel egy embert és annak nagyon szûk környezetét.

Eddig csak félig láttam a filmet, majd folytatom...
Lery 2010 aug. 19. - 23:35:22
(4/17)
Ez 2008 egyik legjobb filmje, kíméletlenül odacsap mindennek és mindenkinek amit ábrázol, természetesen fõleg a címszereplõnek. Ehhez képest itthon be sem mutatták, az imdb-n meg kapott vmi 6 pontot. Hát igen..
Merryweather 2009 nov. 21. - 14:22:57 Előzmény pingvincorpse
(3/17)
Hol lehetne megnézni? Nagyon kíváncsi vagyok.
norton15 2009 ápr. 26. - 19:47:24
(2/17)
Bush elnöksége tényleg egy dráma volt, vonzotta a bajt nagyon.
pingvincorpse 2009 ápr. 25. - 11:43:13
(1/17)
amerikai-hongkongi-német-angol-ausztrál életrajzi dráma

Asszem ezt nem lehetne jobban ragozni.
:)