offtopic
Heathcliff 2008 szept. 26. - 22:15:26 Előzmény C.s.I.
(697/917)
Nos, ha élnek, akkor ugyebár nem utaztak. A többi utas családjáról készült riport? Biztos, hogy ezek a nevek utasok nevei? Telefonált onnan valaki a merénylet elõtt haza, hogy értesítse a családot? stb.
C.s.I. 2008 szept. 26. - 12:46:15
(696/917)
http://911research.wtc7.net/planes/evidence/docs/Flight77.png
Elméletben ez az, de az utaslistákkal szórakoztak már párszor... Pl. pár emberrõl kiderült, hogy még él, stb.
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 26. - 00:22:36
(695/917)
Szerintem válassz kicsit kevésbé keserû példaképet ;)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 26. - 00:19:27
(694/917)
Egyébként az nekem máig nem világos nekem, hogy említettek-e csak egyetlen nevet is, vagy a teljes utaslistáját annak a repülõnek, ami a Pentagonra zuhant?? A többi repülõn közreadták a névsort. Itt is? Ezt nehéz volna elkamuzni, és ezzel azonnal kiderül, volt-e repülõ, vagy nem.
offtopic
hecsedli 2008 szept. 25. - 23:53:59
(693/917)
Ááh. Négy mesterlövész négy irányból, négy eltérített repülõ különbözõ felszálló helyekrõl! És szinte mindegyik célba talált! Nem furcsa egybeesés?!
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 23:52:15
(692/917)
Feltétlenül, feltétlenül :)
De ha már itt tartunk: biztosan ennek a mintájára a magyar titkosszolgálat Kádárnak esett neki. Négy oldalról lõtték a koponyáját. :S
offtopic
hecsedli 2008 szept. 25. - 23:45:13 Előzmény Heathcliff
(691/917)
Kedves Heathcliff, mit mondjak, meglepett a válaszod. Nem számítottam ilyen szigorú bírálatra. Viszont átéreztem a súlyát! :) Azt látom h minden témához nagyon igényesen szólsz hozzá.
Nem is akartam meggyõzni senkit az 'igazam'-ról. Ezt eddig sem mûveltem. De most, h ilyen szép példákat látok magam elõtt, elgondolkodom mindezen. Nekem a legjobban a Swiftrõl írt gondolatok tetszettek. Nem ismerem az egész életmûvét, de az a kevés, amit olvastam tõle csodálattal tölt el. Ha õt ajánlod nekem példaképnek, azt azonnal elfogadom.
Azért itt a fórumon nem szeretnék túl nagy hangot adni a 'Hulljon a férgese', meg a 'Fegyverbe' szemléletnek, pedig leginkább ez határozza meg a (politikai) dolgok menetét. A katolicizmus már nem áll olyan közel hozzám, de a meggyõzõdéses, vallásos embereket tisztelem. Figyelek minden értelmes megnyilvánulásra, a Tiédre mindenképpen, ennyit igérhetek. :)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 23:44:52
(690/917)
Höhö. Tehát négyen voltak a lövöldözõk. Kimaradt a mûveltségembõl. :)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 13:35:18 Előzmény hecsedli
(689/917)
Hecsedli, a kérdésedre itt a válasz:

Mondom a Bushek hulyesege ez..
Geprablok igazabol arabok voltak es el is hittek hogy a szent haborut vivjak a liberalis usa ellen ...hogy igazabol ki volt mogotte nem tudni..
A CIA is mint mas parancsot teljesit felulrol ..hogy ki van mogotte ok se tudjak ,mert a legnagyobb vezetojuknek is van fonoke...az meg hogy mit miert csinal ki tudja Smile
Sot az is lehet hogy igazan terroristak voltak ,csak megvettek olyan belso szemelyt a CIAnal aki segitett..
Homalyos..
Meg azt se lehet tudni ki lotte le Kennedy-t Smile Smile
Kinek a golyoja olte meg es szemely szerint kinek a kezeben volt a puska Smile
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 06:43:47
(688/917)
Hecsedli, szerintem igazad van. Bár Tóta nyilván az olyan túlmûvelt egyedek kedvéért adta ezt a címet, mint amilyen te is vagy, akik azonnal, kapásból tudják, honnan idéz :)
Másrészt Tóta is nagyon elszántan, keményen meg van gyõzõdve a saját igazáról, ha a másik két tulajdonságban nem is jeleskedik.

De hát nem lehet valakit meggyõzni az igazadról, ha így állsz hozzá: "akkor sem érdekelne, ha tótágast áll". Gondolom, te sem hiszed, hogy a politikai vitáknak az a lényege, hogy l'art pour l'art mindenki kinyilvánítja a maga véleményét és kész. Ahhoz valóban elég a másik fél semmibe vétele. De, ha ennél többet szeretnél, ha neked is mond valamit az a szó, hogy "nemzet", vagy bármi egyéb, ahogy tetszik: akkor, gondolom, te is szeretnéd, hogy legyen olyan közösség, akik valamiképp egyetértenek, hasonlóan képesek látni a világot. Ámde ez hogyan lehetséges akkor, ha azt mondod: "akkor sem érdekelne, ha tótágast áll"?
Azért, egyébként nagyon jókat írsz :)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 06:29:21
(687/917)
De még mennyi haszonélvezõ. No nem ennek a tragédiának (ennek is). De úgy általában az USA világhatalmi súlyának, a dollárra épülõ világgazdasági rendszernek kb. 100 millió kertvárosi haszonélvezõje van, akik ugyanannyi munkával messze jobb körülmények közt élnek, mint...sok egyéb helyen, ugyebár. És ehhez a jóléthez természetesen minden idegszálukkal ragaszkodnak, tehát a háborús hatalmi politika erõs bázisát adják. Ahogy az egyik belinkelt cikk is írta: a kapzsiság megvakította a szemeiket. (Ott másról volt szó, de erre is igaz).
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 25. - 06:19:55
(686/917)
"Az értelmes és érzékeny emberek egy idõ után rábíznak szinte mindent a 'vezetõkre'. Pl: mi ellenezzük a háborút, de a lakosság 99%-át mindez nem túlzottan érinti, tehát csak csinálják tovább a dolgukat az ország vezetõi. Övék a felelõsség."
Kedves hecsedli, ezt nem tartom értelmes és érzékeny magatartásnak. Swiftrõl írtad: "Mert ami igazán számít, meggyõzõdés, gerincesség, na meg stílus. Ez Swiftnél mind megvan." És Swiftnek esze ágában sem volt, hogy minden felelõsséget passzívan rábízzon a vezetõkre, miközben õ meg van gyõzõdve arról, hogy gonoszság az, amit tesznek. Nem. Hanem nagyon is harcolt ellenük, ahogyan tudott: "Ha egész életmûvét tematikus, azon belül kronológiai rendbe állítjuk, kitûnik, hogy minden egyes témát elõször komoly hangú értekezésben, javaslatban írt meg, s az õszinte segítõkészség hatástalansága, a közöny láttán folyamodott türelmét vesztve a szatíra hatásosabb fegyveréhez, hogy egy abszurd ötlettel felrázzon, rádöbbentsen a helyzet tragikumára, tarthatatlanságára, a javítás szükségességére." (Doksi.hu)
A lényeg: vagy gerinces vagy, és a gyakorlatban is kiállsz a véleményedért és megpróbálsz tenni érte. Vagy nem vagy gerinces, és akkor a felelõsséget egyszerûen ráhárítod a vezetõkre, miközben mosod kezeidet. Emlékszel: ezzel indult Ádám történelme; és ezzel fejezõdött be az utolsó Ádámé...(Mivel, ha jól értettem, katolikus vagy, így talán ez érthetõ - 1. Kor. 15:45)
És az USA-ban is, ahogy azt "Centralpark" írta, sok tüntetés és elégedetlenség volt a háború ellen. Egyáltalán nem törõdtek bele szó nélkül. Sõt: ott képesek még a zsidók is Izrael ellen tüntetni. :) És ennek én nagyon örülök. Miért mossam a kezeimet, miért hárítsak mindent a rossz vezetõkre, miért legyek passzív, ha legalább egy iciripicirit tudnék tenni ellene? Nekem nagyon tetszik éppen ezért M. Moore kiállása. És bárki másé.
Van egy olyan ismerõsöm (Angliában él), aki maga protestáns volt, de férje határozott kívánságára katolizált. Azt mondta egyszer: tudja, hogy a gyónás, az eucharisztia stb. ellenkezik a Biblia tanításával. De nem érdekli. A papé a felelõsség. Rajta akkor jobban megdöbbentem, mint most rajtad. De most eszembe jutott, pont a katolikusság miatt. Nem erre a fórumra tartozik, és megsérteni sem akarlak vele. De komolyan érdekelne, errõl mit gondolsz. Ha van kedved, írd le priviben, megköszönném.
offtopic
hecsedli 2008 szept. 24. - 22:16:17
(685/917)
Hmmm, a címe miatt megnéztem a linket. Ez a Tóta W. akkor sem érdekelne, ha tótágast áll, de vajon mért vette kölcsön azt a címet?
Én inkább Jonathan Swift azonos címû szatírikus írását ajánlom, eredetiben itt: http://www.online-literature.com/swift/947/
Mert ami igazán számít, meggyõzõdés, gerincesség, na meg stílus. Ez Swiftnél mind megvan.
(Magyarul is fellehetõ, de nem találtam hozzá jó linket, bocs.)
hecsedli 2008 szept. 24. - 21:52:31 Előzmény Heathcliff
(684/917)
Ezt is végigolvastam. Érdemes volt.
Azon csodálkoztam egy picit h a hírszerzésre (CIA) nem tért ki. Mennyire hisznek még azoknak az ameriakiak szept. 11 után? Napokig, talán hetekig etették a népet a géprablók fegyveres, mesterlövész, robbantgató társaikkal, aztán nem találtak senkit. Jó kis nemzetbiztonsági akció volt, nem is lesz vége mostanában. A beazonosíthatatlan veszélyre hivatkozva minden jogkört magukhoz ragadtak és ilyet nem szokás csak úgy visszaadni. Haszonélvezõi is vannak szép számmal a tragédiának.
hecsedli 2008 szept. 24. - 21:39:28 Előzmény Heathcliff
(683/917)
Nagyon köszi az üzenetet egy másik földrészrõl.
Érdekes volt. Ami megfogott, az a pragmatikus gondolkodás. Enélkül nincs is túlélés. A politikacsinálás az USA-ban is vmi hasonló, mint másutt. Az értelmes és érzékeny emberek egy idõ után rábíznak szinte mindent a 'vezetõkre'. Pl: mi ellenezzük a háborút, de a lakosság 99%-át mindez nem túlzottan érinti, tehát csak csinálják tovább a dolgukat az ország vezetõi. Övék a felelõsség.
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 24. - 02:41:48
(682/917)
Szerintem sem illik ide. És ég a képem, mert én kezdtem egy pici megjegyzéssel Corvin Jánosról...:S
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 24. - 02:13:52
(681/917)
Nagyon vicces :) Ezt egy régész hölgy mondta, egyébként.
És a magyarok egyrészt a törökökhöz képest õslakosok :) másrészt az avarokat László Gyula prof. kutatásai nyomán már sokan magyaroknak tartják. Arról nem is beszélve, miszerint Varga Csaba nyelvész elképesztõ összefüggéseket mutatott ki a magyar és a többi európai nyelv között (kiv. a baszk). Sajnos, ha tízezernyi meggyõzõ példával rohannak le, akkor hajlamos vagyok elhinni - tehát én be lettem etetve, ha úgy tetszik. (Vagyis, ki tudja, mióta beszélik itt ezt a nyelvet. Ennek ugyanakkora esélyt adok, mint a többi elméletnek. Nem mindegy? Inkább sehová sem képzelem az õsmagyar hazát. Hiszen annyifelé helyezik. Egyelõre kivárok. :)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 24. - 01:55:12
(680/917)
:) Hát tudom. Azért is mondtam, majd szólok az érdekedben :) (Nem onnan ismerem egyébként. A Kurultajról viszont senkit.)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 24. - 01:51:16
(679/917)
Hát igen. Egyrészt mindenrõl hülyeség szavazni. errõl szép jelenet volt a Napok romjai c. filmben, amikor angol arisztokraták bizonyították be a dem. rdsz. ostobaságát. Másrészt a "felelõs" politikusok sem olvasták el. Szokás szerint. Mivel semmit sem szoktak elolvasni. Csak szavaznak, mint a gép.
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 24. - 01:49:02
(678/917)
Bizonyos tekintetben igen. Másrészt hihetetlenül sok anyagi és szellemi érték elveszett. Az anyagira egy példa: a magyar folyókra akkor azt mondták: két rész vízbõl, egy rész halból állnak. A szellemi: ismerték a fokgazdálkodást, azt, amivel az áradást tudták szabályozni, és a termékeny iszapot a földeken tartani. A törökök kipusztították az õslakosságot, a tudás elveszett, a táj elmocsarasodott, a folyókat szabályozták, az iszap levonul a tengerbe, a földek elszikesednek és el fél-sivatagosodnak. (ilyen szörnyen tudtam csak megfogalmazni).