Téma: X-Faktor

Bionika 2018 okt. 13. - 17:45:18 Előzmény Quinn Mallory
(51/51)
Milyen pedomaci???

Tudod mit? Tökmindegy, mert úgy döntöttem, kihagyom az ideit, azokután, ami tavaly volt nem vagyok kíváncsi erre az évadra (meg egyébként se szoktam xfaktort nézni, tavaly csak anyukám anyukája őrített be vele) meg egyébként is kritikán aluli az egész műsor.
Quinn Mallory 2017 dec. 02. - 13:25:12
(50/51)
Pedomaci, te vagy az?
Bionika 2017 dec. 01. - 16:16:32
(49/51)
Nekem Serena Rigacci volt egész végig a kedvencem, 15 évesen eljutott egy nagyon magas szintre és szerintem õ érdemelte volna meg az elsõ helyet (belezúgtam) és nem ez a rideghangú páros. Remélem, hogy jövõre is szerepelni fog és õ nyeri meg, mert NAGYON megérdemelné. Mindenesetre nekem örökre õ lesz a kedvencem, megrögzött rajongója lettem.
Cisco 2017 nov. 25. - 23:11:18
(48/51)
X-b@kker!
Úgy tûnik, ugyanazzal a címmel legalább két X-Faktor topik is van itt. Nagy ötlet, bravo!
A korábbi hsz-om eszerint hiábavaló volt, scusi!
Cisco 2017 nov. 25. - 21:36:05
(47/51)
"... összes hozzászólását ... " = hetekre visszamenõleg
Cisco 2017 nov. 25. - 21:34:29
(46/51)
Kritikán aluli megoldás, amikor egy topik összes hozzászólását válogatás nélkül, gátlástalanul és indokolatlanul törlik, mint ebben is.
Vajon mi történhetett itt az elmúlt héten? Vért folyt talán? Egymást gyilkolták a "rajongók"? És ha igen, a korábbiakat miért kellett törölni? Miért van így értelme egyáltalán a fórumaitokat fenntartani?
King Diamond 2017 okt. 15. - 00:41:50
(45/51)
Deja vu érzésem van. Hihetetlen, de most is, csakúgy, mint tavaly már az elsõ adásban simán kiesik a legjobb zenekar...újfent beigazolódott, hogy itthon egyáltalán nincs igény a hangszeres tudásra, illetve a rock/metal zenére. Pedig a Radio Mobster simán az egyik legjobb volt a mezõnyben, ha már elõszeretettel hajtogatjuk, hogy ilyen meg olyan világszínvonalú elõadásokat hallunk. A mentorok sem véletlenül szólták ezt meg, de hát a "közönség/szavazók" mire is szavazhatnának, amikor nem ez van az arcukba nyomva, hanem az olyan "elõadók", akik maguknak még egyetlen dalt sem írtak, se zenét, se szöveget. De hát ez van, ezt kell szeretni. Az utolsó háromban ott volt két rockzenekar meg az a bohóc Hegedüs Péter, akinek el sem kellett volna jutnia az élõ adásokba. De hát igaz, nem volt könnyû választani a sok szar közül Puskásnak. És a gond ott kezdõdik, amit ByeAlex is megemlített, hogy többségben nem az olyanok nézik ezt a mûsort, mint például én, aki igenis szeretne végre rockzenét is látni a tv-ben, mert a nyálas buzikkal már tele a padlás és ennek nem is egy jótékonysági/szociális intézménynek kéne lennie, ami nyomja elõre a rászorulókat, mint tavaly a Ham ko Ham, akik zenei tudásban olyan szinten el voltak maradva a másik két zenekartól, illetve a mostani két zenekartól is, hogy hihetetlen, mégis õk jutottak a legtovább...kész röhej. Vagy Mata Ricsi, akivel majdnem megnyerették a sanyarú sorsa miatt. Ilyenekbõl ezer meg egy van, idén is ott volt a Florian kvintett, akiket nagyon helyesen nem vitt tovább a két mentor az élõ adásokba. Az tuti, hogy tovább jutottak volna, mint a Radio Mobster, de nem a tudásuk alapján.

Hogy írjak egy kicsit a többi versenyzõrõl:
- Gáspár Laci megmaradt két csapata közül a London Kids szerintem ezek után nem lesz benne az elsõ ötben. Ricco és Claudia jó, de ne ájuljunk már el tõlük annyira. Õk már majdnem megnyertek egy ilyen mûsort, még jó, hogy jók. De azért én megnézném, hogy mit kezdenének mondjuk például egy Grave Digger duettel, a The Ballad of Mary (Queen of Scots) duett verziójával, amit Doroval rögzítettek. Egy színt hozna a mûsorba, az biztos. Maga az alapszám is nagyon szép, nyugodtan meg lehet hallgatni bárkinek. Azt nem tudom, hogy meddig jutnak, de esélyes, hogy a döntõben ott lesznek.
- ByeAlex bevitt két felejthetõ énekest az adásokba, hogy majd a külsõségek miatt felfigyelnek rájuk az emberek. Hát, nem tudom, de ha Erdõs Viola benne lesz az elsõ ötben, akkor tényleg nem tudom, hogy mit hall a "közönség". Tóth Bettina egy fokkal jobb, de unalmas lesz egy idõ után a rappelés. Lehetne belevinni több hörgést/ordibálást, metalosabbá tenni, az feldobná a produkciókat. Serena Rigaccinak egyértelmûen a legjobb a hangja hármójuk közül, meglátjuk, meddig jut. Én õt tartom a legesélyesebbnek közülük, talán a döntõbe is eljuthat, de azért ne nyeressük már meg egy olasz csajjal a magyar X-faktort. Majd otthon megnyeri, ha elindul rajta.
- Radics Gigi akármennyit is tett már le az asztalra, kész röhej az a hozzáállása, hogy a rock/metal dolgok megrémítik. Azt már bebizonyította, hogy semmi köze ehhez a zenéhez. Gulyás Roland megérdemelten van itt, de a mai dalválasztás és elõadás baromira unalmas volt. Hát mekkorát énekelt õ már korábban...ezeket kérném vissza, és nyugodtan lehet neki adni rockdalokat is, hallhattuk, hogy mire képes. Mézes Norbert és Bereznay Dániel kimeríti a nyáltenger fogalmát és ennyi bõven elég is róluk. Bár, nem mintha Nagy Krisztián jobb lett volna, nem is baj, hogy visszalépett.
- Puskás Peti pedig saját maga szerint remek kis csapatot hozott össze, ahogy a többiek hívták/hívják, a "Feláldozhatók", pedig azért Berta Dániel egyáltalán nem rossz, csak hát az a baj, hogy leginkább õ is rocker és emiatt nem fog sokáig jutni. Mint ahogy hasonló a helyzet Abaházi Nagy Líviával is, akinek rendkívül szép hangja van, de ezek a nézõk két-három hét után meg fogják unni az operázást és kiesik. Hegedüs Péter meg már ment is a levesbe.

Továbbra is nézni fogom, mert hátha lesznek még érdekes produkciók és kíváncsi vagyok, hogy alakulnak a kiesõk/adások. Meglátjuk.
perry 2017 okt. 14. - 22:12:13
(44/51)
Akkor én meg Abaházi Nagy Lívia elõtt emelem meg a nemlétezõ kalapomat. Még az sutaság is szívmelengetõ volt ahogy nem tudta mit kezdjen a helyzettel.
olahmiki1959 2017 okt. 14. - 21:51:04
(43/51)
Kis utánajárásba került, de végül megtaláltam.
Viszont, amit mindenképpen meg szerettem volna írni, az a Rocco és Claudia páros mai teljesítménye.
Kérem tisztelettel, itt egy világszínvonalú produkciót hallhattunk! Valami eszméletlen, hogy hogyan énekel ez a két csodálatos énekes.
Szuper, egyedülálló, elképesztõ, és hasonló szuperlatívuszokban lehet csak róluk beszélni.
Remélem, ott lesznek az utolsó háromban, de azt sem bánnám, ha végül õk nyernék meg a versenyt.
Miután ez egy ÉNEKVERSENY!, ha a tisztelt mentorok elfelejtették volna...:)
8/10
Nótárius 2017 okt. 14. - 13:35:29 8/10
(42/51)
E meddõ órákon manipulálnak nagyon, de nem bánt az engem, sõt összekacsintva jólesik, hagyom; s mivel még 100 hibáján is jól szórakozom, várom a jövõ szombatot! Fanyalgok, dohogok, megítélem, mégis szívesen nézem; most jöhet a népítélet! ;-)
hanguktaekwondoo 2017 okt. 01. - 21:35:02
(41/51)
gyenge. mint a hiszterikus petárda
ködben :-)
hanguktaekwondoo 2017 okt. 01. - 21:23:58
(40/51)
bázis, leleplezted magad. beleestél a saját csapdádba :-) Oh jajj, Alfredo és még több száz nick.
Bázis, kevesebb hiúságot
mert most az buktatott le.
Én ugyanis pontosan tudtam, kinek és mit írok :-))
Andó Gertrúd 2017 okt. 01. - 20:05:14
(39/51)
hanguktaekwondoo = Dependency
perry 2017 okt. 01. - 19:31:30
(38/51)
Alfi azért mi félszavakból is megértjük egymást. :)
olahmiki1959 2017 okt. 01. - 18:52:38
(37/51)
"Ki ilyen fórumokra, saját nevén regisztrál, s örömmel vegyül önnön valós személyét felvállalva, a skizofrén hajlamú gyenge elméjû gyûlölködök csordájába, ám tegye, ez nem az én gondom."
Na látod, "nemkedves" Dependency, ezzel a mondattal állítottál ki magadról egy nagy-nagy szegénységi bizonyítványt!
Te, aki valamiféle tévedhetetlen megmondóember szerepében tetszelegsz, önnön csapdádba estél, amikor engem - ismeretlenül - a skizofrén hajlamú, gyenge elméjû gyûlölködõk csoportjába sorolsz.
Írhatsz te akármilyen választékos stílusban, önnön szókincsedtõl és intellektuális szófordulataidtól megrészegülten, csak egy pitáner troll maradsz, akinek valamiféle kielégülést jelent, ha másokra fröcsöghet.

A következõ mondatod viszont egyfajta világrekord:
"Viszont a kiinduló alap, vitathatatlanul Hozzád fûzõdik, s a rasszizmus, antiszemitizmus, illetve egy Számodra ismeretlen fiatal nõ "kvázi" lekurvázása, nálam "valahol" egy szint!"

Rasszizmus??? Antiszemitizmus???
Velem kapcsolatban???
Orvos látott már?

Eddig tartott a kettõn k közötti kommunikáció!
Én ezennel - itt a Fórum nyilvánossága elõtt - megfogadom, hogy bármit is válaszolsz erre a hozzászólásomra - merthogy válaszolni fogsz, az biztos, a magadfajták nem bírják ki, ha nem az övék az utolsó szó - arra nem fogok reagálni.
Sajnállak...:)
hanguktaekwondoo 2017 okt. 01. - 18:04:39
(36/51)
dependency.
hanguktaekwondoo 2017 okt. 01. - 18:03:42
(35/51)
Én ugyan nem nézem az ikszfaktort meg ilyesmiket, mert sajnálom rá az idõt és az energiát, de a dependancy név alatt futó kommentek olyan intelligensek, hogy felüdülés õket olvasni. Számíts sok támadásra, fanyalgásra és hallgatásra. némi riposztozásra és szókiforgatásra :-))
Andó Gertrúd 2017 okt. 01. - 17:38:05
(34/51)
" Viszont a kiinduló alap, vitathatatlanul Hozzád fûzõdik, s a rasszizmus, antiszemitizmus ..."

Ezt nagyon benezted.
Miki aztän biztosan nem antiszemita vagy rasszista .
Legaläbb azt nezd mär meg, hogy ki miket ir .
perry 2017 okt. 01. - 14:42:47
(33/51)
..... és megint elérkeztünk a minõsítés tipikus esete címû hittételhez, mit nem képes kihozni egy kereskedelmi mûsor az emberekbõl. Egymás megítélésével kapcsolatban.
Töredelmesen bevallom nézek Bergmannt, színházat, és hallgatok klasszikus zenét és nota bene még X-Faktort is nem csak úgy "éppen állomást kerestem fedõ kóddal", csak úgy 1xerûen önmagért, mert nevettet, szórakoztat. Csak tessék, tessék a köveket felmarkolni......
olahmiki1959 2017 szept. 28. - 14:41:12
(32/51)
Kedves Dependency!
Nem tudom, kit takar ez a meglehetõsen érdekes nicknév, de ez mellékes is. (Az én nicknevem a saját nevemet tartalmazza, én tehát nem az internet névtelensége mögé bújva szoktam megfogalmazni a véleményemet, hanem arccal felvállalva, de most ez sem számít.)

Ami viszont fontos.
Nagyon színvonalas, hivatásos kritikushoz méltó választ írtál nekem, sok megfontolandó gondolat szerepel benne, a nagy részénél viszont - ennyi szabadságot fogadj el tõlem - nem érzem úgy, hogy nekem szólna, illetve, rám vonatkozna.
" Kiss Ramóna hogyan, milyen módon tudta elérni, hogy õ legyen az X faktor mûsorvezetõje?" - tettem fel régebben a kérdést, némileg ironikusan, amire több válasz is érkezett.
És itt az "ironikusan" jelzõn van a hangsúly!
Nem ismerem Kiss Ramónát, nem tudom, a magánéletben mennyire értékes ember, milyenek a kapcsolatai, mennyire szereti a családját, milyen színvonalas irodalmi alkotásokat olvas szabadidejében - soha nem követném el azt a hibát, hogy egy színésznõt a szerepei alapján ítéljek meg, mely szerepek túlnyomó részében könnyûvérû, könnyen kapható, erkölcstelen hölgyeket alakít -, azt viszont tudom, hogy valaki teljesítményének a megítéléséhez nem kell ismernem az illetõ magánéletét, gondjait, álmait, örömeit, csalódásait.
Tudod, engem nem érdekel, hogy a világhírû zongoramûvész egy faluvégi roskadozó vályogházból, vagy egy nagypolgári család szalonjából indult el a világhír felé, csak az érdekel, hogy amikor leül a hangszere mellé, jó-e amit csinál, vagy sem.
Kiss Ramóna - legalábbis eddig - semmi olyan dolgot nem tette le az asztalra, ami megindokolná, hogy egy nagyszabású mûsor vezetõje legyen, kicsit az volt az érzésem, hogy "ha ló nincs, jó a szamár is" módon esett rá a választás, miután minden szóbajöhetõ mûsorvezetõ elfogyott, más elfoglaltság, szerzõdésbontás, vagy más okok miatt.

A hozzászólásod második fele pedig abszolút "mellément", legalábbis, ha hozzám intézted a mondataidat, ugyanis a "cigány, zsidó. muszlim, meleg, határontúli" stb. témákban én SOHA nem nyilvánultam meg negatív módon - utánanézhetsz az ezernél is több hozzászólásomban - sõt, amikor ilyeneket olvastam, mindig megpróbáltam - a lehetõségekhez képest - békítõ, kulturált hangnemû véleményeket megfogalmazni.
Arról nem tehetek, hogy a hozzászólók egy része az internet névtelenségében lubickolva fröcsög, ne adj' isten, gyûlölködik, és mindenre-mindenkire irigy, aki többre vitte, mint õ.

Tudod, én olvasok szépirodalmat IS, de Rejtõt, krimit, sci-fit IS, hallgatok Lisztet, Paganinit, Chopint, de John Coltrane-t, Charlie Parkert, Chick Coreát IS, nézek Szabó István, Ingmar Bergman, Andrzej Wajda filmeket, de Fred Astaire, Jason Statham, Sophia Loren és Clint Eastwood filmeket IS. És a sor még hosszan folytatható.
Mûvészi és kommersz, komoly és könnyed, tartalmas és csak szórakoztató mûvek, mûfajok egyaránt elférnek az én ízlésvilágomban.

Az X Faktor, a Való Világ, és hasonló - mondhatni - kultúrszemetek nézése pedig azért roppant tanulságos a számomra, és azért is szeretem nézni ezeket, mert egy nagyon mély, súlyos, meglehetõsen lehangoló képet kaphatunk a mai Magyarország állapotáról, az emberek gondolkodásáról, önkontrolljának teljes hiányáról, az ismertté válás bármilyen eszközzel történõ megvalósításáról, a teljes gátlástalanságról.

EZ ezeknek a mûsoroknak a legnagyobb tanulsága.

(Elolvastam a többi hozzászólásaidat is - mind a hármat -, csak gratulálni tudok hozzájuk, ami a megírásuk színvonalát, a mondanivalójukat, és a beléjük fektetett energiát illeti.)
Üdv!
Miki