Téma: X

1/10
kirajsag nov. 20. 01:15:16 1/10
(17/17)
Akinek tetszik ez a film rohadjon le anyádról a nadrág, hát hogy lehet ilyen bugyutaságot egy filmbe beletenni, szexmániás vénasszonyról filmet készíteni olyan mint beleverni a faszod a konnektorba. A négernek pedig igen igen csínos szép fasza van, arra mondjuk vagyock végig.
5/10
cinemad szept. 10. 13:34:10 5/10
(16/17)
Nagyon biztatóan indul, aztán egyre mélyebbre süllyed ez a film. Nekem az operatőri munka nagyon tetszik, gyönyörű képek és jó beállítások vannak benne, nagyon szép az egész. Ennek köszönhetően összességében a hangulata is jó. Viszont az alapsztori, hát túl sok kreativitásra nem vall. Kétfajta horror létezik Hollywoodban. 1. Rossz helyzetben lévő család talál valami megdöbbentően olcsó, elhagyatott házat, ahova beköltöznek, aztán elkezdenek leesni a képek a falról és jönnek a szellemek/démonok. 2. Mint ez is, 4-6 fős fiatalokból álló kissé arrogáns csapat vidékre utazik "bulizni"/vagy eltéved és kiköt egy elhagyott házba, drogok, szex, stb. Megzavarják a helyi, nem százas őslakosokat és jön a darabolás. Ha sikerül a fenti kettőtől eltérő sztorit kitalálni az már-már csodaszámba megy. A film hatalmas újítása, hogy a fent említett csapat pornót forgatni érkezik, nem szülinapot vagy érettségit ünnepelni mondjuk. Óriási találmány, ez igen. De egye fene legyen ez egy műfaj, aminek így kell kinézni (Péntek 13, Láncfűrészes, stb-stb). Ezzel nincs nagy tragédia. Jól is indul, szép, aztán amikor elindul az akció számomra egyre nevetségesebbé válik az egész, az utolsó 15 percben pedig már kínosan ültem a képernyő előtt. A kritikusok szerint milyen jó, hogy ez ilyen groteszk, paródia jellegű elemeket tartalmaz. Egészségükre, miért nem nézik akkor a Scary movie-t horror helyett? A gonosz(ok) röhejesek, a szereplők szokásos módon értelmetlenül viselkednek. (Ketten vagyunk, a házban, nem találjuk a többieket, ahelyett, hogy együtt elkezdenénk keresni őket, szőke lány hopp már be is szalad az erdőbe egyedül kiabálva keresni a társait... És így tovább az összes többi is. Például lemennél a pincébe felhozni egy lámpát? Persze, szaladok. :D :D Ez komoly?) Ez ma már nem nosztalgikus vagy mi, hanem siralmas, hogy miért nincsenek logikusan viselkedő szereplők még mindig egy horror filmben. Nézhető, sokkal rosszabbak vannak a műfajban, de sajnos a film felétől elkezdett elfogyni a tudomány, kár érte.
7/10
The Cortez máj. 31. 00:50:34 7/10
(15/17)
Pearl

Az X előzményfilmje, aminek írásában a főszerepet játszó Mia Goth is kivette a maga részét. A mozi egy horror-pszichodráma, emellett egy karakterközpontú eredetsztori. A történet a 70-es évek helyett 1918-ban játszódik, és megvalósításában, vagyis fényképezésileg, beállításilag, vágásilag, fényezésileg, továbbá zenéjében Hollywood aranykorát idézi meg.
A címszereplő szó szerint tehénszaros életét a tanyasi életmód, a háttérben zajló háború, a víruspara (ez utalás a Covidra), az unalom, a magány, valamint a beteg, ápolásra szoruló faterja teszik ki, de még az ókonzervatív nézeteket valló anyjával is nap, mint nap meg kell küzdenie. Nem csoda hát, hogy Pearlünknek tele van a fasza, elvágyódik mucsáról, illetve hogy időnként gyilkos gondolatai támadnak, ám a felsoroltak egyike sem ok vagy mentség a tetteire.
A játékidő első fele totál érdektelen, viszont egy idő után akadnak pattanásig feszült jelenetek, ráadásul az egyik képsorban kimondottan maxilángon ég az alkotás. Befigyelnek groteszk pillanatok + betegebb motívumok, ugyanakkor bizarrságfaktorban messze elmarad az X-től. A film több más film előtt tiszteleg, ezen kívül kritikát mond az amerikai álomról és a tehetségkutatókról. Mia Goth zseniálisan, sokszor félelmetesen hozza a bekattant, de nem egyértelműen pszichopata őrültet, aki alaposan párhuzamba lett állítva az ”első rész” főhősével.
A rendezés az operatőri munkával együtt művészi, igényes, egyben letisztult.

6/10
1/10
nikato febr. 15. 16:03:20 1/10
(14/17)
Végig a nagy semmiről szólt.
7/10
TheOldMan febr. 07. 13:14:11 7/10
(13/17)
Talán azért tetszett, mert nem a mostani tipikus horror, vagy annyira nem is horror, para értelemben, mert félni nem kell egy pillanatra sem, csak a jó öreg vérfröcskölés. 7/10. Nem mondom, hogy világ megváltó film, de nem zavart, sőt, végig érdekelt és jókat mosolyogtam. ( Nyugi, nem vagyok aberrált, nem a véren mosolyogtam, csak a jó öreg csontokon és a laza B-filmes feelingen.)
4/10
kovacsimre16@freemail.hu jan. 29. 21:21:53 4/10
(12/17)
Ez azért vicces volt , de tényleg :)
1/10
VIVI587 jan. 20. 04:01:02 1/10
(11/17)
Katasztrófàlisan gyenge ès rossz film...Volt pár poèn jelenet amit a nyuggereknek toltak le ,de kb ennyibe ki is merül....
7/10
The Cortez jan. 19. 21:36:09 7/10 Előzmény capt.nemo
(10/17)
Azt még nem láttam. Nemsokára jön a 3. rész is. Igazából a csaj utolsó, kocsis jelenete végig nagyon erőltetett volt. Az ébredés valóban hatásos. A csúnya-szép egy jó jelző rá, bár az ő jelenségét eddig inkább úgy fogalmaztam meg, hogy csúnya, de van benne valami. Nem a tipikus hollywoodi szépségideál, de az már egyre zavaróbb, ahogy szexszimbólumot próbálnak kreálni belőle. A spoilerekre figyelj!
6/10
pihes jan. 19. 14:30:51 6/10
(9/17)
HAT/TÍZ
capt.nemo jan. 19. 00:59:58 Előzmény The Cortez
(8/17)
ezt még tavaly márciusban láttam, de úgy rémlik ehhez képest a mostani folytatása(előzmény) sajna kissé erőltetettre sikerült, épp mint Mia 'kimerevített' mosolya a végén. (amúgy a legjobb gyilkot változatlanul a A Cure for Wellness végén mutatja be a csaj, amikor is egyetlen elegánsan laza csuklómozdulattal apucit lerendezi egy ásóval de végtelenül magától értetődő módon :) ) ebből meg leginkább az ébredéses jelenet maradt meg tőle... :) sajátságosan csúnya-szép lány akinek jól áll a bizarr miliő
7/10
The Cortez jan. 19. 00:45:46 7/10
(7/17)
Bővítve:

„Nagyon utálom, hogy nekem kell rá felhívnom a figyelmedet, de itt nincs olyan, hogy rendes lány.”

Standard slasher művészfilmes köntösben. A 70-es években játszódó film alaposan megidézi az A texasi láncfűrészest, de a rendező a retro, valamint a szándékosan szar vágásokkal is a kor előtt akar tisztelegni. A nyitójelenet stílusos, az meg még inkább, hogy nem cseszték el annak lezárását. Az átgondolt sztori faszán van felépítve, az alkotás 1000-el nézeti magát, az atmoszféra eszméletlenül erős és kiválóan van adagolva a feszültség. Akadnak benne váratlan meglepetések-feszkófokó ötletek, ugyanakkor poénok szintén előfordulnak, igaz a mozi leginkább groteszk, bizarr + átkozottul cringe képsorokkal operál.
A történet központi témája a szex, emellett szembeállítja a fiatalságot-szépséget a nyuggerséggel, mint ahogy a felnőttfilmezést is a függetlenfilmezéssel. Ezenkívül látványosan felrúgja a slasher szabályokat, kiforgatja a kliséket. A creepy öregemberek közül a férfin párszor lehet röhögni, viszont az öregasszony figuráját hamar szánalmasra veszik, hogy aztán meglepően érdekes motivációt adjanak neki. A mű jól bemutatja az akkori pornókészítést, ráadásként a direktornak sajnos/nem sajnos sikerül elérnie, hogy végig a pornós kurváknak drukkoljunk.
A legfőképp horrorban utazó Mia Goth & Jenna Ortega (az előbbi mindjárt duplaszerepet tol), az A körből ismert Martin Henderson, Brittany Snow, továbbá Kid Cudi alakítása megdöbbentő módon, nagyszerűre sikeredett. Sok megoldás kreatív, a hosszú snittes fényképezés színvonalas, a zenei téma félelmetes, a korabeli track-ek pedig eltaláltak, ráadásul nem vágják haza a hangulatot. A befejezés kipofázik a vászonról, egyben összegzi az addig látottakat.
7/10
The Cortez jan. 19. 00:11:45 7/10
(6/17)
Standard slasher művészfilmes köntösben. A 70-es években játszódó film alaposan megidézi az [/i]A texasi láncfűrészes[/i]t, de a rendező a retro, valamint a szándékosan szar vágásokkal is a kor előtt akar tisztelegni. A nyitójelenet stílusos, az meg még inkább, hogy nem cseszték el annak lezárását. Az átgondolt sztori faszán van felépítve, az alkotás 1000-el nézeti magát, az atmoszféra eszméletlenül erős és kiválóan van adagolva a feszültség. Akadnak benne váratlan meglepetések-feszkófokó ötletek, ugyanakkor poénok szintén előfordulnak, igaz a mozi leginkább groteszk, bizarr + átkozottul cringe képsorokkal operál.
A történet központi témája a szex, emellett szembeállítja a fiatalságot-szépséget a nyuggerséggel, mint ahogy a felnőttfilmezést is a függetlenfilmezéssel. A creepy öregemberek közül a férfin párszor lehet röhögni, viszont az öregasszony figuráját hamar szánalmasra veszik, hogy aztán meglepően érdekes motivációt adjanak neki. A mű jól bemutatja az akkori pornókészítést, ráadásként a direktornak sajnos/nem sajnos sikerül elérnie, hogy végig a pornós kurváknak drukkoljunk.
A legfőképp horrorban utazó Mia Goth & Jenna Ortega (az előbbi mindjárt duplaszerepet tol), az A körből ismert Martin Henderson, Brittany Snow, továbbá Kid Cudi alakítása megdöbbentő módon, nagyszerűre sikeredett. Sok megoldás kreatív, a hosszú snittes fényképezés színvonalas, a zenei téma félelmetes, a korabeli track-ek pedig eltaláltak, ráadásul nem vágják haza a hangulatot. A befejezés kipofázik a vászonról, egyben összegzi az addig látottakat.
4/10
Böhöm jan. 15. 22:16:34 4/10
(5/17)
Annyira éppen izgalmas ez a film, hogy ne hagyja abba az ember a vége előtt. De sajnos ezen kívül nagy pozitívumot nem tudnék elmondani róla. Annak ajánlható, aki éppen brutális véres gyilkolászás látványára van hangolva, de egyszerre szeretne egy-két meztelen nőt is látni. Mondjuk ez erősen beteg együttállás, mint ahogy ez a film maga is az. Csak sajnos ráadásul a kivitelezés is csak nagyon jó indulattal mondható közepesnek.
2/10
tesz-vesz jan. 14. 12:41:42 2/10 Előzmény sexykex
(4/17)
ja a kokain népszerűsítése is mínusz pont.
és a pornó téma és a horror keverése sem segít abban, hogy kevesebb legyen a beteg ember.
2/10
tesz-vesz jan. 14. 12:38:40 2/10
(3/17)
buta tinifilm, ami népszerűsíteni akarja a pornót a fiatal lányoknak. is. pedig a prostitució nem öröm"szakma", nem tréfa dolog.

amúgy megint egy film, ami szembeállítja a fiatalokat és az öregeket :) pedig közös en együtt dolgozva, békében kéne együtt segítenie egymást a két csoportnak :D
7/10
danek87 jan. 13. 20:50:34 7/10
(2/17)
Ti West a tőle megszokott lassú kimért rendezési stílusban alkotta meg ezt a 70-es évekbe visszarepítő slashert,mely jól idézi meg a 74'es Texasi Láncfűrészes hangulatát,a lepukkant mocskos vidékkel, az isten háta mögötti tanyával és egy ízig vérig retro tinitársasággal.A karakterek,nem túl összetettek de kb azt a szintet hozzák mint az említett Texasinál,talán egy fokkal jobbat is. Lévén hogy felnőttfilmet mennek forgatni a szex központi témája a sztorinak de West több pontból is megközelíti ezt a dolgot, legyen szó szerelemről, az elmúlt fiatalság és szépség utáni áhítozásról , vagy arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki az életből, amíg még képesek vagyunk megélni az élményt.Bár a gore és a gyilkossági jelenetek csak az utolsó harmadban kezdődnek el és akkor sem rohamtempóban ,viszont stílusosan és emlékezetesen vannak megvalósítva.Pl Az egyik jelenetben

SPOILER

autólámpák által megvilágított piros fényáradat színe egybeolvad a fröccsenő vér színével ahogy az öregasszony halálra szurkálja az egyik szereplőt..


SPOILER VÉGE

Van egy másik gyilkosságjelenet ami pedig szintén a Hooper által rendezett Eaten Alive c. krokodilos horror előtt tiszteleg.Ami kissé negatívum az idős pár mint slasher antagonisták számomra nem túl hihető,ha már Texasi homage jobban örültem volna egy hasonlóan őrült családnak.Azonkívül a finálés megoldást elég esetlennek találtam,bár ott is bedobott egy kisebb csavart a film.Összességében számomra jó múltídéző volt,viszont annak nem merném ajánlani aki West "Az Ördög Háza" és a "Fogadósok" c. filmjein is bealudt.Nekem 7/10
4/10
sexykex jan. 13. 19:36:12 4/10
(1/17)
Van a filmben pár apróság, ami megérdemel 2 pontot és a zenéje sem rossz.

Ilyen, amikor Pulykatojás ledobja a göncöt, lebeg a tóban és megtetszik Alligátor papának. A másik is a narkós lányhoz kapcsolódik, de inkább csak apró csavar a film végén, amikor feltűnik a TV-ben.
Amúgy a legkevésbé sem hozott lázba ez a mű. Beteg ötletnek tartom a pornó és a horror elegyét, különös tekintettel a pszichopata matuzsálemekre.


Nem tagadom, hogy viszonylag kevés horrort láttam, de ezt a fajtáját a slashert, amelyikben egy gyilkos üldöz és meggyilkol egy embercsoportot, inkább nevetségesnek és irracionálisnak tartom. A kritikusoknak legalább tetszett a film, nekem inkább csak Mia Goth ebben a kettős szerepben. (+2 pont)