6/10
Böhöm ápr. 18. 16:37:09 6/10
(28/28)
A rövidebb változathoz képest szerint emelték a színvonalát a bővebb visszatekintések, hangulatteremtő csendesebb jelenetsorok. De szigorúan csak annak ajánlott, aki egyébként is szereti a képregény-szuperhősös műfajt. Viszont ha nem alapjaiban a műfajt kritizáljuk, hanem azon belül tekintünk erre a filmre, akkor szerintem így a maga négy órás hosszával, főleg hogy ezt az extrém játékidőt sikerült nem unalomba fulladóan kitölteni, inkább az erősebbek közé sorolnám 7 ponttal. Viszont ami miatt mégsem tudom ezt megadni neki: az egyébként összességében magas színvonalon kivitelezett megjelenéshez képest volt néhány jelenet, ahol kiugróan "buta" grafikák maradtak sajnos a filmben. Nem tragikus, de időnként engem kizökkentett néhány inkább csak rajzfilm színvonalú részletesség. Ezért én erre értékelem:
4/10
sexykex ápr. 10. 09:04:52 4/10
(27/28)
Nem nevezném döbbenetesen rossznak a filmet, hiszen azt kaptam, amire számítottam. Maga a rendező is sejti, hogy a történet egy szűk rajongói bázison kívül kalap bódiszilvát sem ér senkinek, ezért az agyunkat a szemünkön keresztül kívánja megetetni, ezért az IMAX-ra vágott méret. Sikerült is elérnie, hogy ezzel az 55-65 colos tévéken is szokatlanul szarul nézzen ki a film. (Gondolom Zala és Szabolcs népe azonnal vándorlásba kezd, hogy évekre betöltse az Aréna kimaxolt termét. Vagy nem.)
Azt sem mondanám, hogy a szokatlan hosszúság sokat ártana a műnek, mert az HBO GO-n olyan kis darabokban is meg lehet nézni, mint a Snyder’s Cut 20 dolláros verziója. (Akinek nincs ideje rendkívül hosszú és rendkívül dilinós mesefilmekre, az nyugodtan nézze meg azt, mivel minden lényeges dolog tök színvonalasan benne van.) Én azon gondolkoztam, hogy mennyi pénzért bírnék ki röhögés nélkül egy ilyen forgatást és mit kéne tennem érte. (Elég lenne pár rajzszög a bakancsba, vagy szükség lenne citromos-chilis csokoládéra, esetleg néhány temetési fotóra is?) Ezek a színészek valóban minden pénzt megérnek, ha kénytelenek voltak öten-hatan felsorakozni egymás mellett olyan ruciban, amit a diliház bolondjai sem vennének fel és közben a világ megmentéséhez szükséges arcukat mutatják. (Félelmetes.)
Vissza kell fognom magam, mert én órákig tudnék beszélni erről a filmről és arról a társadalmi folyamatról, ami lehetővé tette, hogy ezek a zsenge filmecskék sikert sikerre halmozzanak hazánkban is, de tudom, hogy senkit sem érdekel.
Adok egy pontot a Prérifarkasnak – azért csak egyet, mert nem volt elég gonosz. Tízet Wonder Womannek, mert sohasem piszkolja össze azt a gyönyörű testét és levonok hetet a bődületes baromságokért. (Jó, tudom, hogy a film nem az OMO-tól lett ilyen, hanem a képregényektől, de akkor is.) És a látvány, nyakon öntve a minimalista humorral, négyet valóban megér.
10/10
Trance AGE ápr. 09. 21:55:16 10/10
(26/28)
Remek mozi, értsd: csupa nagybetűs MOZI lett, rengeteg katartikus pillanattal. Aki erre egyet, kettőt, hármat ad a pontozásnál, nem is értem, hogy A: mit várt; B: mit nézett; C: min nézte. Úgyhogy senki ne hallgasson ezekre a dilettánsokra, de ne is haragudjon rájuk, ők szimplán csak nem értik ezt a műfajt, ezt a látványt, ezt az egyedien összerakott csomagot.
Ez egy (végre) nagyszabású mozieposz, amilyet nagyon megérdemelt már az igényesebb képregényfilmes közönség, az utóbbi tíz évben még csak hasonló sem volt. Természetesen minél nagyobb vászon vagy TV, minél jobb hangtechnikával javasolt a teljességért - aki laptopon vmi egérmozin nézi, meg is érdemli.
Le a kalappal, köszönöm ezt a nagyszerű élményt Zack!
10/10
Baggio011 ápr. 09. 21:28:24 10/10
(25/28)
Nekem nagyon bejött! 10/10
Az asszony szerint meg kurva jó
1/10
Feke András ápr. 05. 14:54:13 1/10
(24/28)
Csak akkor nézd meg ha még nem láttad az eredetit. Akkor még élvezhető is. Amúgy meg ...
9/10
gm262 márc. 29. 11:57:55 9/10
(23/28)
Rágcsa, sör, cola bekészítve, jöhet a film! Nem vagyok egy nagy szuperhősös fan, nem tudom ki kicsoda és kinek mi az előélete, de néha a párommal megnézünk egy-egy ilyen filmet. Ez tetszett. Van benne dráma, izgalom, látvány és egy csöpp humor. Legnagyobb erénye a 4 órahossza, mert így hosszabb időre el lehet felejteni ezt a mai bolond világot. A 18+ besorolást nem értettem, a Harry Potternél nem sokkal félelmetesebb. Nagy TV kell hozzá, hogy a Rendező által kitalált 4:3 képarány ne legyen zavaró.
8/10
Zerofield márc. 26. 03:42:40 8/10
(22/28)
Az biztos, hogy ez a verzió sokkal komolyabb, jobban felépített és mélyebb, mint ami kiment a mozikba 4 éve - persze ez egy elég alacsony léc, mert az eredeti egy felszínes, hamari, kaotikus gagyi volt.

A 4 órás runtime elég durva, de itt ugye plusz karaktereket és ellenfeleket is előzményfilmek nélkül kellett beszuszakolni. A látvány is jobb volt, de itt sem volt nehéz szintet lépni.

Összeségében én jól szórakoztam. Nem egy Harcosok klubja vagy egy Keresztapa, de képregény-filmekhez képest teljesen rendben volt. Nem hiszem, hogy ezeket a filmeket a többség az elsöprő színészi játékért, esetleg drámai történetvezetésért nézi meg. Sok butyuta, vicceskedő, filler jelenet kivágva, ami bekerült, az jellemzően karakterépítés és kibővített vagy teljesen átkoreografált csatajelenetek.

Mindenesetre az nagyon szomorú, amit a Warner csinált. Mintha egy zenei előadó hanganyaga nem tetszett volna a kiadónak, béreltek egy DJ-t és rögtön egy átszerkesztett remixet tettek volna ki eredetiként. Jellemző, hogy a rendezői változatban 3-4 plusz karakter is megjelenik, akik előrevetítik a folytatást, az eredetiből pedig ezeket kivágták. Mintha a stúdió előre tudta volna, hogy az eredeti "le fog térdelni" a mozikban és úgysem lesz új rész. Kár érte, de örültem, hogy láthattam egy teljes értékű változatot.
10/7,5
4/10
Nico71 márc. 26. 00:40:18 4/10
(21/28)
Háttértévézésnek elmegy, de hétvégi nagy házimozizáshoz kevés, főleg, ha láttad az eredetit. :-(
Négy részben néztük meg, ahogy szabadidőnk engedte. Olyan volt, mint bármilyen striming filmsorozat. Nyugodtan lehet így nézni. Főként, hogy még részekre (fejezetekre) is van bontva.
Ez a 4:3-os képarány nagyon elrontja! ☹️📺 Még rosszabb, mint a gyenge CGI. Utóbbit még elfogadj az ember, hiszen ez amúgy is egy mese sok habbal. De ezt a retró képformátumot nem értettük. 🤔
Az eredetit rég láttuk, így nem tudnánk megmondani, miben különbözött. De feltűnő volt, hogy az orosz városról egy szót sem szóltak, az ott élőkről pedig tudomást sem vettek. Az eredetiben legalább megmutatták, miként élik át a helyzetet az ottaniak.
Sok újdonságot nem tudtunk meg. Persze, lehet mondani, hogy felületesen néztük. Valóban nem vagyunk fanatikus rajongók, akik képkockánként nézik a filmeket. (Flash-ről vártunk volna némi infót, de nem kaptuk meg) (Amber Heard-ot pedig igazán kihagyhatták volna!)
A film vége olyan volt, mintha elharapták volna, mintha szamurájkarddal vágták volna le filmszalagot. 🤔😲✂⚔ Most akkor ennek lesz folytatása? Vagy melyik filmben kellene keresni a történet folytatását? 🤔


Jokeres jelentet nem értettük! Mi volt ez, egy párhuzamos világ vagy álom? Ahogy a végén megjelenő izéről sem tudtunk meg semmit, még úgy sem, hogy a film közepén is láthattuk egy pillanatra


2/10
Kutasi Kovács Zoltán márc. 26. 00:09:24 2/10
(20/28)
„ZS” kategóriás CGI, Louis de Funes filmekre emlékeztető gyorsítások, gyenge, harmatgyenge párbeszédek és csigalassú történetvezetés.
Ha valamit kihagytam volna, biztos lesz majd valaki, aki pótolja ezt a hiányosságot.
Ezek után miért adtam 2 csillagot? Mert Gadot és az amazonok jól néztek ki, megérdemelnek egy-egy csillagot.
1/10
Csodálatos Pukkandúr márc. 25. 01:44:33 1/10
(19/28)
Retardált kisgyerekeknek való, nézhetetlen zagyvaság, 1/10.
1/10
andris80 márc. 22. 21:53:57 1/10 Előzmény pihes
(18/28)
Egyetértek...
10/10
csuresy@gmail.com márc. 22. 20:11:10 10/10
(17/28)
Ez igen, 10/10 annak idején így kellett volna és talán most a harmadik részt nézheznénk ahogy elpofozza Darkseid-ot. Mindenkinek ajánlom kárpótlásul a sötét igazság ligája apokalipszis háborút.
10/10
RAPO76 márc. 21. 21:05:40 10/10
(16/28)
Mestermű ! Az előző nyúlfarknyi verzió nekem nem nagyon tetszett,de ebből még egy plusz órát is el tudtam volna viselni.
10/10
Phoenixy márc. 21. 15:43:21 10/10 Előzmény Bigpapa
(15/28)

A poszt-apokaliptikus jelenet az a része a filmnek, ami eredetileg nem volt felvéve, tehát 2020 őszén forgatták. Valóban mondhatni, hogy az értelmetlen, de Zack pont azért akarta az megcsinálni, mert tudta, hogy nincs folytatás. Ha folytathatná, akkor az nem lenne benne, így viszont azért került bele, mert azt mondta, hogy egyszerűen nem akarta kihagyni, hogy Ben Affleck Batmanje soha ne beszélgessen Jokerrel, hiszen az minden Batmannek kötelező eleme, ezért lett ez a megoldás, hogy valahogy beszélhessenek.


Bigpapa márc. 20. 17:26:19
(14/28)
Nekem tetszett az első verzió is, és ez pedig nagyon tetszett. Sajnos 1-2 olyan jó poén is áldozatául esett Snydernek, ami azért az első verzióban jó volt, de kárpótolt azért minden mással.
SPOILER

A végén az a poszt-apokaliptikus jövőkép totál felesleges volt és ezzel Snyder kicsit túl tolta, azért a kevesebb több. Főleg, hogy semmi ilyen verzió nem lesz leforgatva. Azt egy bónusz jelenetnek felrakhatták volna a DVD-re, aztán ennyi.

SPOILER Vége

Jó a vágás, jó az a millió jelenet, amit leforgattak hozzá, jó a zene, kidolgozottabbak a karakterek így, szóval kellett.

10/10 ilyen pontozást is rég tudtam adni :(
9/10
igavlo márc. 20. 17:22:40 9/10
(13/28)
Az elején kicsit vontatottan, sok drámával indul, de ez kell a jellemrajzokhoz és aztán szépen kibontakozik a cselekmény. A 240 perc kicsit mellbevágó, de végig élvezhető. Jók az akciójelenetek, szuperhősmozi-rajongóknak kötelező film!
10/10
yaka márc. 20. 15:48:37 10/10
(12/28)
Zseniális lett. Végre egy élhető tempójú film, amellyel együtt lehet lélegezni. Semmi kapkodás, semmi 1 mp-es snittek, semmi idegbaj, semmi egzaltáltság. Emberléptékű film, nincs túltolva a zene sem, meg semmi sem, hanem pont jó. Le a kalappal! 10/10
8/10
Retetet45 újratöltve márc. 20. 12:54:52 8/10
(11/28)
Pazar! Alapvetően nem igazán szeretem a szuperhős filmeket. Viszont itt jó volt a törtènet,jók a karakterek. Jót tett a darkosság,ahol kell ott pedig vèr is van. Nálam a túlhypeolt Avengers filmeknèl többet adott. Szeretem a Marvelt is,DC-t is. Viszont hozzám a darkosság közelebb áll,ezáltal talán a DC is. A 2017-es Justice Leaguet nem láttam. Lehetett volna lehetősègem megnèzni,de a rengeteg vèlemèny eltántorított. Szerintem nem is fogom megnèzni,mert mièrt tennèm ezután a verzió után? Zack Snyder nekem az egyik kedvenc rendezőm,aki most is odatette magát. A maga műfajában ez egy igencsak kiváló film. Hibák persze hogy vannak,de számomra nem volt illúzióromboló. A 4 óra alatt egyszer sem èreztem azt,hogy na most már vège lehetne,ami igencsak nagy szó.
SPOILER LEHETSÈGES
Habár jó a törtènet,de ami az epilógusban van felvezetve,az szerintem mèg rátett volna egy kèt lapáttal a jelenlegi filmre.
SPOILER VÈGE
Bátran ajánlom mindenkinek!
8/10

Sz. Péter márc. 20. 09:23:37 Előzmény pihes
(10/28)
Egy képregényből készült filmnél milyen elvárásaid voltak?
1/10
pihes márc. 20. 08:50:39 1/10
(9/28)
Az utolsó lenne ez, amit megbírnék egészen emészteni. Hiába is próbálkoztam ilyenekkel többször.
R.I.P!

1/10