Téma: Zavar

offtopic
bourne 2009 okt. 29. - 17:33:52
(16/16)
oksa, akkor elfelejtem, h ki maradt életben és megnézem ... :))))))))

az alaposságot viszont köszönöm ezentúl :))))
StJust 2009 okt. 29. - 13:42:54 Előzmény bourne
(15/16)
Jogos, mostanában már ügyelek erre, változatlanul fenntartom,hogy jó a film.
10/10
bike78 2009 okt. 18. - 22:09:33 10/10
(14/16)
szt ez egy szuper film volt....évek ota nem láttam ilyen jo thrillert..egy baj volt vele ,h baromi késõn volt és másnap vagyis aznap mentem dolgozni. de nem bántam meg..még ma is gomdoltam rá..hát ezért irok ide..üdv mindenkinek
Andy28 2009 okt. 17. - 20:42:37 Előzmény Rasztadini
(13/16)
Ja,a feleség tényleg jó nagy pancser,hogy egy idegennek mindent elhisz és a saját férjét szorította háttérbe,esélyt sem adva neki,hogy megmagyarázzon dolgokat.
Andy28 2009 okt. 17. - 20:38:10 Előzmény Trombi
(12/16)
Sajnos erre nem tudok válaszolni én sem.De úgy gondolom,és hangsúlyozom,hogy csak gondolom,hogy miután akkor gyerekkorában a fütyije "levágódott",így a késõbbiekben a szülõk átoperáltatták kislánnyá emiatt.De nem tudom,gondolom hagyták,hogy a nézõ találja ki.Hát én olyan álmos voltam,a szemem alig bírtam nyitvatartani,amikor elkezdõdött a film,de fél óra után már nagyra nyíltak,csak pislogtam,jó film volt,tetszett.
Rasztadini 2009 okt. 17. - 18:31:13
(11/16)
Mekkora 1 beteg film volt ez! Hiába ezek a franciák meg a belgák nem csinálnak tucat-filmeket! Bazijó volt az alapötlet, leesett az állam, mikor kiderült, mi van....:)

++++++++++++++++++++SPOILER+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Én is úgy gondolom, jobban kifejthették volna ezt a nõvé válás dolgot. Ezen kívül én még éreztem egyfajta apai-molesztálást is a dolgok mögött (tele volt a lakása a képeivel).
Az viszont baromira idegesített, hogy a hülye felesége ha már nem tudta õket megkülönböztetni miért nem beszéltek meg mondjuk 1 jelszót, amirõl tudja, hogy õ az......meg egyébként is f@sza kis házasság lehetett, ha ezt feltételezte a férjérõl.
A vége meg ütõsebb lett volna, ha levágja a kisgyerek fütykösét a gonosz.
7/10
Trombi 2009 okt. 17. - 12:53:06 7/10
(10/16)
Üdv Andy28! Akkor azt is áruldd el kérlek, h mér nagyolták el Thoma nõvé válását? Apja szerepérõl elég volt anyi, de feleségének verése s szenvedésée érdekelt volna kicsit bõvebben. Az a rész nem tetszett, de tkp vérfagyasztó volt alapötlet:) Remélem kialudtad éjszakai tévézést!
Andy28 2009 okt. 17. - 02:19:56 Előzmény DangerousCat
(9/16)
Sziasztok!
Most lett vége,így mivel sokan nem értették,leírnám az én véleményemet.Mindenképpen M maradt életben,és a kisbaba nem egy 3. terhesség,hanem akkor ott az ágyon csak azt mondta a felesége,hogy meghalt a baba,hiszen gonosznak hitte,és ezzel elintézte.A baba nem halt meg,de a feleség már nem bízott benne többé,ezért hagyta abban a hitben,hógy õ T.Így maradhatott a családjával,akiket szeret.Szerintem.
bourne 2009 okt. 16. - 11:43:01 Előzmény StJust
(8/16)
csatlakozom rezagi hoz .... megtetszett, gondoltam elolvasom a dolgokat ... de miután kiderült, h mi is a film lényege, már sajnos nem biztos h megnézem ... kéretik ezentúl az ilyen nyilatkozatokat "spoiler" felirattal ellátni ... köszi
rezagi 2009 okt. 16. - 11:34:36
(7/16)
Elég nagy baj, hogy elszúrjátok a megoldást. Szerintem van aki szeretné megnézni és nem akarja tudni, hogy mi történik a végén... Nem gondoljátok?
StJust 2008 febr. 24. - 00:05:53
(6/16)
Nekem kifejezetten tetszett,és csatlakozom az elõttem szólókhoz,tuti,hogy Mathias maradt életben.Engem nagyon megfogott a film,és most mi értelme van szõrszálhasogatóan hibákat keresni benne.Még a mûfaját sem tudnám meghatározni.Nem volt sablonos,és a képek-színek is nagyon sokat dobtak rajta!!!
DangerousCat 2008 febr. 07. - 19:36:33 Előzmény Arc21
(5/16)
Sziasztok :)

Sztem 1értelmû, h Matias maradt életben, hisz a végén mi lát6ó? H a feleség gyereket tart a kezében (és ez már a harmadik terhességébõl, hisz az elõzõ Thomasnak köszönhetõen halvaszületett, mert Matisanak kiadva magát összeverte a feleséget), és ugyebár Thomasnak nem lehetett gyereke... :)
9/10
Állatbarát 2008 febr. 07. - 14:28:31 9/10
(4/16)
***SPOILER***

Szerintem is egyértelmû, hogy Mathias maradt életben, mivel Thomas már nem létezett, pont a gyermekkori tett következtében nem is volt férfi. Hiszen már az apja is lányomnak szólította, a kórházban is az anya lányáról beszéltek.
A szoba kulcsát is a halott testvére zsebébõl vette ki, hogy kihozza a kisfiút. A babákat is kivette a kezébõl, tehát õ az igazi apa volt.
Szerintem is erõsen felelõsek a szülõk, és igazságtalanul büntették a gyereket ilyen súlyosan, hogy eltaszították, hiszen nekik KELLETT VOLNA vigyázni rájuk, hogy ne kerüljön éles borotva a kezükbe. A hazugságra építéssel teljesen egyetértek. A végén, mintha azt is felvillantotta volna a film, hogy a kisfiú a testvére felé közelített, és ettõl Mathias megrémült. Ez már olyan sablonos thrilleres volna szerintem.
feketevipera 2008 febr. 07. - 13:31:13
(3/16)
Üdv mindenkinek!

***SPOILER***

Nos, szerintem Matyas maradt életben, mert amikor a feleségét átölelte az ágyon, és õ megkérdezte tõle, hogy Matyas nem talált-e rájuk (azaz nyilvánvalóan azt hitte, hogy Thomas hozta vissza a gyereket), akkor Matyas szemmel láthatóan meglepõdött. Vagyis ha Thomas lett volna az, akkor õ valószínûleg nem lepõdik meg a kérdésen. De ez csak az én véleményem.
Habár a film várható cselekményére már a megtekintés elõtt is nagyjából számítani lehetett, azért egy elég jó filmet kaptunk. Úgy gondolom, sokkal több volt, mint egy egyszerû thriller. Felvillantott valamit a bûn és a bûnhõdés témakörébõl (egy gyermekkori tettnek milyen következményei lehetnek még felnõttkorban is), habár kibonthatott volna ebbõl többet is. Az ikrek szülei is hibásak voltak, mert a dolgok megbeszélése helyett eltaszították maguktól az egyik fiukat, s talán bele sem gondoltak, hogy ezzel milyen törést okozhattak neki az életében. (Sajnos ezzel a film nem foglalkozott bõvebben, pedig szerintem megérte volna.) Bizonyos szempontból megérthetõ a szülõk fájdalma, de a büntetés - szerintem - túlságosan durvára sikerült. Aztán ott van a hazugság problémája is. Az ikrek szülei végig hazudtak a gyerekeiknek, s Matyas - amennyiben õ maradt életben - szintén hazugságra építette a további életét: az õ gyerekei is hazugságban nõnek fel, és a felesége is hazugságban él tovább. Érdekes végiggondolni a késõbbi lehetõségeket abban az esetben is, ha Thomas élt tovább.
A visszaszámlálásról: lehet, hogy valamilyen gyermekkori játéka lehetett az ikreknek, ami aztán késõbb eldurvult. Valami olyasmi volt, hogy "tízig számolok. Ha addig nem ébredsz fel, valami rettenetes dolog fog történni." Nos, ez be is következett. Matyas egész addigi élete megváltozott: szembesülnie kellett a múltjával, azzal, hogy az apja gyûlöli, hogy a családja elhidegült tõle, hogy a saját testvére gyilkosa lett. A tízig tartó számolás általában valaminek a végét és egyben a kezdetét is jelenti (pl. a bújócskában azt, hogy a hunyó befejezte a számolást, és elindul keresni). Itt pedig a korábbi élettel való teljes szakítást jelzi, és egy új élet kezdetét. Ezt szimbolizálja az is, hogy a tízhez akkor érkezik el a számoló, amikor Thomas elsüllyed a vízben. Ez már végérvényes döntés, innen nincs visszaút, csak elõre lehet menni.
Nem volt rossz film, habár az ilyen típusú, erõszakolt befejezést (szándékosan kétségek között hagyják a nézõt) kissé elcsépeltnek tartom, s hiányoltam a mélyebb pszichológiai elemzést is, de ennek ellenére megérte ez a másfél óra.
Pirkko 2008 febr. 07. - 09:44:05
(2/16)
Sziasztok! :)

Igazából nekem sem minden tiszta a filmmel kapcsolatban...
Néha az is átfutott a fejemen, hogy Thomas valójában nem is létezik, ill. már nem él, mindez csak Matyas kitalációja. Arra is gondoltam, hogy a végén Matyas éli túl, csak azért megy bele a "Thomas-szerepbe", hogy a felesége ne féljen tõle, és hogy együtt legyen a családjával. Mert ha valójában Thomas élte túl kettejük harcát, akkor lehet, hogy nem is õ volt a "gonosz", hanem Matyas?!
Kíváncsi vagyok más nézõpontokra/véleményekre is...
Mindenesetre próbálok keresni a filmrõl valami leírást, hátha megvilágosodom... :)
Arc21 2008 febr. 07. - 02:41:08
(1/16)
Nekem tetszett a film,de sajnos nem értettem,hogy a végén melyikük maradt a családdal?
Azt hittem,hogy Toma halt meg,de valamiért nem ellenkezett Matthias(amennyiben õ élte túl) a feleségének a kórházi ágyon,mikor Tomának szólított....
Vagy lehet hogy csak azért hagyta rá Matthias a feleségére,mert ezáltal a régi Matthias eltûnt,és megmaradt az aki nem "gonosz",gyengéd stb...
Kérem,hogy akinek teljesen világos volt a film,az segítsen már ki,mert úgy tûnik,hogy ezen a késõi õrán nem voltam elég figyelmes...
És ha valaki rájött,hogy miért számolt vissza a gyerekhang az egész film során 10-ig...
Na köszi,és jóccakát! :)