9/10
tas 2022 febr. 15. - 12:27:16 9/10
(5/5)
Jól összerakott film. Gondolom az adatok nagy része helyes.
Mindenkivel egyetértek, mert mindenki kicsit más szögből látja a világot és a saját szemszögéből talán igaza is van. A társadalmi helyzet is sokat számít. Fentről egész más a világ mint lentről.
Távolról meg elég messzinek tűnik.
Lehet sok mindenen változtatni, de a legnagyobb probléma a túlnépesedés. A Föld közel háromnegyede óceán, víz. A maradék negyed résznek egy jó része sivatag, zord hegyvidék, sarkvidék.
Az ezután maradt kis szeletkén vannak a városok, utak, bányák, gyárak, szántóföldek, szeméthegyek. 8 000 000 000 ember. Mi marad a természetnek, állatoknak erdőknek? 8 000 000 000 akkora szám, hogy a születésed pillanatától éjjel, nappal számolsz halálodig nem tudsz elszámolni odáig.
Akármilyen szuper technológiát, rendszert találnak ki, ha nem szabályozzák (vissza) az exponenciálisan növekvő népességet, a bukás borítékolva van (nem irtásra gondolok). Ha a világ, a Föld nem egy irányítás alatt van, akkor egy-két ország hiába működik a legoptimálisabban, a többi működik ahogy régen, az összeomlás szintén borítékolva van.
Tudomásom szerint kommunizmus még nem volt sehol a világon, csak kommunistának mondott.
Egy nagyobb napkitörés, tönkreteheti a műholdakat, a szuper elektronikára épülő társadalmunkat. Vissza dobhat minket vagy kétszáz évet az éhínségbe, káoszba.
9/10
Sadenal 2014 jan. 12. - 01:13:39 9/10
(4/5)
Hûen az elõzõ két filmhez ez is remekül sikerült, talán ez tetszett a legjobban és utánna jön az elsõ rész majd a második. Vajon mikor jön meg az eszünk és fogunk össze? :O


9/10
gathidi 2012 márc. 11. - 21:55:09 Előzmény wake up
(3/5)
Kiszámítható ökológiai tény, hogy a föld erõforrásai kétszer ennyi embert is fenn tudnának tartani, ha optimálisan bánnánk az erõforrásokkal.
Ezzel kapcsolatban javaslom Dr. Gyulai Iván "Zsigerbeszéd" címû sorozatát.
Egy fejlett tudatossággal rendelkezõ társadalomban, azt is megértik az emberek, hogy minnél nagyobb a népesség, annál kissebb része jut az erõforrásoknak egy emberre. Vagyis ha többen leszünk nem lesz akkora bõség. Mivel a Föld erõforrásai végesek.

Másik tény, hogy jelenleg a népesség növekedése épphogy nem a fejlett országokban történik, hanem a szegényebb régiókban, ahol a halálozási arány is magas.
A jelenlegi monetáris rendszerben a jólétnek, épphogy nem a népesség növekedését eredményezi, hanem inkább a csökkenést.
Ez persze nem jelenti azt, hogy egy erõforrás alapú társadalomban is így lenne.
6/10
wake up 2012 febr. 04. - 22:40:17 6/10
(2/5)
Nagyon sokan emlegették a Zeitgeist filmeket, az elsõ 3-at meg is néztem. Amikor én leültem elé, már egy ideje túl voltam az "ébredésen", azaz azoknak a problémáknak a felismerésén, amit a film sorol. A pénzrendszer, a hitelközpontú világ, a hazug média... és hasonló felismeréseken. Jó indulás hozzá az Ébresztõfilm. Aki még nem látta, keresse a nagy videómegosztón, fenn van magyar felirattal. Nekem az változtatta meg az életem. A Zeitgeist az után már nem ütött akkorát, igaz, ennek az is oka, hogy az Ébresztõfilm sok részt felhasznál a Zeitgeist-bõl.

A Zeitgeist filmek problémasorolós részei nagy igazságokat tartalmaznak, de egy fontos dologgal kapcsolatban úgy tesznek, mintha nem is létezne. Ez pedig a Háttérhatalom. (Más neveken is ismert.) Ez már eleve fura, mondhatni gyanús. Aztán, hogy ilyen profin megcsinált film és még a Port.hu is tudomást vesz róla, az még gyanúsabb. Amikor pedig ahhoz a részhez ér, ahol már nem a problémákra világít rá, hanem megoldásaként felvázolja a Venus Project-et, mint ideális világot, az a leggyanúsabb. Csak én látom úgy, hogy ez egy nagyon is diktatúraveszélyes világ lenne? Egy uniformizált élet? A kommunizmushoz, szocializmushoz nagyon hasonlító elemekkel? Nem biztos, hogy igazam van, úgyhogy nem szeretném, ha bárki is nekem esne, de fel szerettem volna vetni ezt a nézõpontot is, gondolatébresztõnek. Gondolkodjunk el egy kicsit, nehogy egyik megtévesztésbõl a másikban essünk!
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy míg a Zeitgeist a problémák közt említik a gyors népességnövekedést, addig a megoldás oldalon egy olyan világkép áll, amelyben valószínûleg sokkal több gyerek születne, mint a mostaniban, és hosszabb ideig is élnénk.
SPOILER, ha egy ilyen filmnél is érdekes az ilyesmi:
Több gyerek születne, hiszen az embereknek nem kellene dolgozniuk, nem lenne pénz (így pénzügyi gondok sem), minden szükséglet bõségesen kielégíthetõ lenne. Persze nem azt akarom mondani, hogy gyerekeket szülni baj, dehogy. Én magam is 3-4-5 gyerkõcöt vállalnék, ha biztosítva lenne, hogy fogom tudni etetni, ruházni õket, nem rabszolgákat nevelnek belõlük és még sok idõt is tölthetek velük. Ha a mai stresszes, magunkat halálra dolgozós mindennapok nem nehezítenék meg ennyire a gyerekvállalást, de akár csak a párkapcsolat fenntartását, nem is beszélve a házasélet gyakorlásának gyakoriságáról, akkor tutira több gyerekem lenne már most is.
Összességében az én véleményem az, hogy érdekesek a Zeitgeist filmek, de ezeket is érdemes némi fenntartással kezelni. Egészséges szkepticizmussal, mint majdnem mindent ezen a világon. Kezdetnek pedig inkább az Ébresztõfilmet ajánlanám megnézni.
canis minor 2011 jan. 29. - 03:47:35
(1/5)
Ej,ez lenne Mr. Joseph harmadik pörölycsapása a mátrix-valóságra?
Megyek, akarom mondani kattintok,és megnézem...