Programkereső

Tudtad?

10+1 családi program farsangra

Összegyűjtöttük nektek a legjobb farsangolós, beöltözős, táncolós programokat, hogy gyorsabban teljen a tél vége.

Erdélyből érkezik a Közlekedési Múzeum két legújabb darabja

Ezúttal egy Ikarus 256.50 és egy Csepel 258K autóbusz érkezett, hogy a megújuló múzeum járművei közé kerülhessenek.

Készül az 'El a kezekkel a Papámtól!'

A zenés mesefilm 2020 karácsonyán kerül a magyar mozikba.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Orosz Cirkusz a Jégen

március 4., 16:00 és 19:30

Az "Orosz Cirkusz a Jégen" a világ első jégcirkusza, több mint 50 éve kápráztatja el a közönséget művészete és csillogása révén, a nagyszerű akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, műkorcsolyázók és bohócok segítségével a csillogó jégen.A társulat lenyűgöző jégshow-val és lélegzetelállító cirkuszművészettel elbűvölő utazásra repíti a közönséget a mese varázslatos világába. A „Téli mesék” minden idők legszebb történeteiből, a Diótörő, a Hókirálynő, Alice Csodaországban, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, a Cirkuszhercegnő meséiből mutat be felejthetetlen előadást a jégen.  A társulat a báj, a szépség, az elegancia, a hihetetlen könnyedség és a legmagasabb technikai felkészültség, a fantáziadús látványos koreográfiák, a több mint 300 csodálatos jelmez, az izgalmas zene és akrobatika révén rabolja el a közönséget a mesék világába. Az energikus és elegáns jégbalett egy nagyszerű orosz cirkuszi programmal kombinálva igazán varázslatos látványt nyújt kicsiknek és nagyoknak, az egész család számára.A "Téli mesék" előadása egy varázslatos birodalomba vezeti a nézőt, ahol a jó és a gyönyörű uralkodik és minden álom valóra válhat, ahova felnőttként újra és újra vissza akar térni az ember. A szavak nem tudják kifejezni, amit látni, hallani és érezni fognak ebben a műsorban! Ezt látniuk kell!Az előadás műjégen látható!

Brass cirkusz

2020. január 19. és február 2.

A Brass in the Five együttes egy szerencsés véletlen folytán alakult meg 1992-ben. II. Erzsébet angol királynő magyarországi látogatása alkalmával a Zeneakadémiát kérték fel egy ünnepi koncert megszervezésére. A királynő köztudottan kedveli a rézfúvós zenét, így a választás egy rézfúvós kvintettre esett. Tanáruk őket, a későbbi kvintett tagjait jelölte ki a díszhangversenyen való szereplésre. A sikeres bemutatkozás után II. Erzsébet így fordult hozzájuk: 'Remélem, még találkozom ezzel a remek együttessel!' A Királynő iránti tiszteletük jeleként az angol Brass in the Five nevet választották, és azóta együtt aratják sikereiket. A 2007-ben bemutatott, Brass Cirkusz című műsoruk szabályos cirkuszi előadás, amelynek során a muzsikusok időnként artisták vagy éppen vadállatok bőrébe bújnak, s hangszeres tudásuk mellett ellenállhatatlan humorukat is megcsillogtatják. A valódi cirkuszi produkció illúzióját Méhes Csaba pantomimművész játéka teszi teljessé.

A Nagy Ho-ho-ho Horgász Télen-Nyáron

január - március

„Hohohohó! …tudni kell, hogy a horgászoknak általában is sok az eszük, a Nagy Horgásznak meg teljesen tele van a feje ésszel.” „Mert cselt a csere kiválón sorjáz, ravasz a Nagy Ho-ho-ho-horgász”. Ki ne ismerné a kedves Nagy Horgászt és állandó partnerét, sporttársát, a kekec Főkukacot? Most történeteik fordulatos, kacagtató és tanulságos kalandokon át színpadi feldolgozásban is újraélhetőek. Van-e csábítóbb program, mint kint lenni a szabadban, a napsütésben, a jó levegőn, ahol csupa pozitív gondolata támad az embernek? Mert horgászni csak jókedvvel, szívvel és lélekkel lehet. Csukás István neve fogalom a gyermek- és családi irodalomban. Hihetetlen életismerettel és szeretettel elemez, nagy pontossággal láttatja a világ jelenségeit, jellegzetes figuráit, miközben komolyan viccelve észrevétlenül a szépre, a jóra, az érdemesre tanít. Így játéknak fogható fel a valóság, megindító történetei által játszótérré válik az egész világ.

Mozi

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

Január 30-tól a mozikban

A kutyusok versenypályát akarnak építeni, hogy élőben is megcsodálhassák kedvenc pilótájukat. Ám amikor példaképük nem tud megjelenni a versenyen, Marshallra hárul a felelősség, hogy kormány mögé üljön. Marshallnak ráadásul nem csak saját bizonytalanságával, hanem egy szélsebes ellenféllel is szembe kell néznie, ha elsőnek szeretne áthaladni a célvonalon.

Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca - 13 mese

Puskin mozi - február 1., 10.00

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége.

Kakaómese gyerekeknek: Szilaj, a vad völgy paripája

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - február 2., 10.00

Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa felé egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét.

Színház

Bemutató előadás

Vitéz László Ángliában

Budapest Bábszínház - január 29., 11.00

"A mese közvetlen folytatása a Vitéz László menyecskét keres című „bábtörténeti opusznak”. Bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban. Előadásommal tisztelegni szeretnék Kemény Henrik munkássága előtt, ugyanakkor igyekszem a piros sipkás pajtikát egy új megközelítésben bemutatni. Mindenféle komolyságot és rossz kedvet otthon hagyni szíveskedjenek!"

Bemutató előadás

Állatok farsangja

Nemzeti Táncszínház - február 2., 11.00

A heves játékba feledkezett pocok testvérek egyszer csak arra eszmélnek, hogy borzasztóan eltévedtek, távol az otthont adó pocok dobtól. Kalandos hazafelé vezető út veszi kezdetét, ami átszeli az erdőt, mezőt, vizeket, miközben találkoznak az ott élő állatokkal és az ember nyomaival is. Az immerzív élményt a tánc és a mozgalmas látvány harmóniája kelti életre, miközben különleges tájakon keresztül kísérjük haza a pici, ámde talpraesett tesókat.

A háromfejű király

Ódry Színpad - február 2., 15.00

A Csodálatos Pitypangmező Királyának elveszett szíve. A Csodálatos Pitypangmezőnek nincs többé úrnője, hogy széppé varázsolja azt. Az étel ízetlen, a viccet nem követi nevetés, a palota falai csöndtől visszhangoznak. A Király önmagával folytatott harca és a Királynő elvesztése felett érzett fájdalom egyre nagyobb káoszba taszítja a birodalmat, amin csak a két gyermek, Porcsin és Mimóza segíthet. Elhatározzák, hogy visszaszerzik édesapjuk elveszett szívét, és megmentik a királyságot.

VEDD MEG A JEGYED A PREMIERRE!

Zene

Itt a farsang áll a Bál…

Újpesti Megyeri klub - február 1., 17.00

Gyermekkoncert Hevesi Imrével, minden gyerkőc szeretett Imi bácsijával, aki gitáron farsangi hangulatot varázsol, és ismert gyermekdalokkal szórakoztatja ifjú közönségét. A koncert nyomokban Halász Judit, Kaláka, 100 Folk Celsius, Kolompos, Bojtorján, Koncz Zsuzsa, Alma dalokat tartalmaz(hat)!
A bál batyus jellegű, kacagással fűszerezve, apró édes és sós süteménnyel, üdítővel lehet kedveskedni, készülni. 

Cérnahangversenyek - Egy húron pendülünk

Bartók Emlékház - február 1., 11.00

Varázslatos kalandok bábokkal a komolyzene segítségével és Tárnok Marica és Sz. Nagy Mária bábművészek játékával.

Veronaki zenekar: Cifra Palinta

PannKa Közösségi Tér - február 2., 10.00

A Veronaki Cifra Palinta műsorában ismert mondókák és gyermekdalok szerepelnek, igazi Veronaki stílusban, tele mesével és humorral.

Mindenmás

Mackófarsang

Fővárosi Állat- és Növénykert - január 30. - február 2., 9.00 - 16.00

2020. január 30 és február 2. között tartják a Mackófarsangot. A négynapos rendezvény ismeretterjesztő és szórakoztató programokat is rejt magában, amit egyetlen állatbarát sem hagyhat ki. A gyerekek készíthetnek álarcokat, bábokat, részt vehetnek karneváli arcfestésen, valamint érdekes állattörténeteket hallgathatnak.
A jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyermekeknek a belépés 200 Ft/fő!

Ingyenes

Kertész Edina: A lány, aki csillagász lett

Hegyvidéki Kulturális Szalon - január 31., 17.00

Milyen volt az élet a Sváb-hegyi csillagvizsgálóban családanyaként és női csillagászként? Kertész Edina gyerekkönyve Balázs Júlia, az első magyar női csillagász életét dolgozza fel.

Családi Csopa Csodák - Pancsoljunk a laborban!

Csodák Palotája - február 1., 10.00 - 13.00

Vizes, jeges kísérletek az egész családnak.

Ingyenes

Neonkréta - Örvények, ritmusok

Galeria Neon - február 1., 10.00 - 11.30

A múzeumpedagógiai foglalkozáson a lendület, a mozgás és az áramlás kapnak főszerepet. Felfedezhetitek az absztrakció lehetőségeit, ritmust csempészhettek a színekbe, Bernát András képeinek jellemzői alapján dinamikus, hullámzó, örvénylő formákat komponálhattok képpé izgalmas, mozgásos feladatokkal egybefűzve. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Meseszövés 3 - Készségfejlesztéssel egybekötött mesés foglalkozás | Korhatár nélkül! családi nap

Műcsarnok - február 1., 10.30 - 13.00

Szombatonként elevenné varázsolják a kiállítás tereit. Kicsik és nagyok kalandos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a kiállított művekkel, és válhatnak maguk is alkotókká. Várják az egész családot Korhatár nélkül a Képpraxisok 2 kiállításokhoz kapcsolódóan.

Farsangoló családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - február 1., 15.00

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka.A családi délutánon megnézhetitel a Kelekótya haramiák című előadást, melyből még az is kiderülhet, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek… A bábjátékot követően Kolompos mulatság és Kézműves játszóház lesz.

Hab a tortán! - Szinetár Dóra és Makranczi Zalán

Jurányi Inkubátorház - február 2., 10.00 - 12.00

Az előadásban elhangzik Harcos Bálint: Szofi átváltozik és Weöres Sándor: Vásár című versének részlete, valamint Júlia Donaldson: A róka zoknija és A majom mamája című meséje.
Mesélő: Szinetár Dóra és Makranczi Zalán

Farsangi alkotónap

Óbudai Kulturális Központ - február 2., 10.00

"Pöttömök és nagyobbak, búcsúztassuk együtt a telet a farsangi időszak alkalmával! Gyertek el hozzánk, és készítsétek el saját busóálarcotokat, valamint a bálok, mulatságok emlékeit megőrző velencei maszkot és hűtőmágnest. Várunk benneteket szeretettel! Legyetek részesei ennek a gazdag néphagyományokra épülő jellegzetes ünnepnek."

Anyukáknak ajánljuk!

Lelki sérelmek: hogyan alakítsuk őket erőforrásunkká?

H13 Központ - január 29., 18.30

Tudtad, hogy azok, akiket több veszteség, sérelem ért magasabb érzelmi intelligenciával és elmélyültebb önismerettel rendelkezhetnek? Hogy szert tehetnek olyan képességekre, amikre mindezen események bekövetkezte nélkül kevesebb lett volna az esélyük? Lázár Gergely pszichológus előadásában többek között olyan kérdésekre kaphattok választ, mint hogy mivel okoz számunkra környezetünk maradandó sérelmeket; ezek később miként jelentkezhetnek hétköznapjaink során? És a legfontosabb kérdés: hogyan fordítsuk ezeket a sérelmeket a javunkra?

Tapolyai Emőke: Veled megelégszem

Eötvös10 - január 28., 18.30

A mai világban jellemzően nem megelégszünk, hanem inkább aggódunk, hogy esetleges megelégedésünk igénytelenségre fog minket kötelezni. Az elégedetlenség lehet a fejlődés, a tanulás nyitó pontja, mely gondolkodóvá, alkotóvá tehet, de ha beragadunk ebbe az életszemléletbe, az tönkreteheti kapcsolatainkat, békességünket. A békesség utáni vágy pedig nemcsak egyetemes cél, hanem személyes életprogram is. Ehhez nyújt betekintést és eszközöket az előadás.

Soma Mamagésa: Miért fontos az önbizalom?

Tárogató Úti Színpad - január 31., 19.00

Miért fontos az önbizalom és mi minden blokkolhatja, növelheti?

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás