Programkereső

Tudtad?

Kezdjük együtt az iskolát! - 5 könyv, hogy könnyebben induljon a tanév

Szeptemberben ismét megnyitja kapuit az iskola. Ezekkel a könyvekkel azonban gyerekjáték lesz az évindítás!

Folytatódhat az élőszereplős Aladdin

Miután hatalmas pénzügyi sikert hozott a Disney klasszikus Guy Ritchie által rendezett remake-je a világ mozipénztáraiban, a gyártó cég a folytatás lehetőségén gondolkodik.

Gyerektáborok Budapesten

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

A varázslat mesterei gyerekeknek

2019. november 3., 16:00

Nagy bűvészek kicsiknek - Magyarország legkiválóbb gyermekbűvészei egy színpadon.Fellépnek: Varázs Tamás, Nagy Molnár Dávid, Kőhalmi Ferenc A programsorozat nyitó előadása, látványos mutatványok, hihetetlen trükkök - kihagyhatatlan lehetőség a különleges élményeket kereső családoknak. Az előadást a 4-10 éves korosztálynak ajánlják.

Mozi

A Mancs őrjárat

Augusztus 22-től a mozikban

A Nickelodeon sztárjai ezúttal a nagyvásznon hajtják végre legújabb mentőakcióikat. A kicsik legnagyobb örömére újra együtt Ryder, Katie, Chase, Marshall, Rocky, Ruddle, Skye, Zuma, Turbó Kapitány, Everest és a többiek. Ezúttal vajon kit mentenek meg?
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Beépített cicó

Augusztus 22-től a mozikban

Marnie, a világ leglustább cicája a házimacskák kényelmes életét éli egy vidéki házikóban. Egy nap felbukkan Paul, aki szupertitkos küldetéssel bízza meg a cicát. Marnie azonban kipottyan a teherautóból, így kénytelen egyedül neki vágni a nagy kalandnak.
6 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Színház

Mesemorzsák

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 24., 10.30

A Grund Színház színészeinek improvizált meseelőadása, amelyben ismert történeteket játszanak el kicsit másképp. Kreatív mese és interaktív játék 5-99 éves korú gyerekeknek, amiben bármi megtörténhet.

Ingyenes

A bátor nyulacska

Interaktív Meseszínpad - augusztus 24., 10.30

Kurtafarkú érzékeny, félénk kis nyuszi, nem olyan talpraesett, mint nyúlanyó másik fia, Tappancs. A történet mégis úgy alakul, hogy Tappancs kerül bajba és senki más nem segíthet rajta, csak a gyámoltalan Kurtafarkú.

Ingyenes Vitéz László és az ördögök

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 25., 10.30

A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat.

Bemutató előadás

Állatmesék

Grabó Stúdió - augusztus 25., 15.00

Népszerű, és történelmi okokból feléledő műfajhoz nyúl Juhász Kata új, Állatmesék című táncszínházi előadásával. Az élő zenét, és táncot, mozgást ötvöző előadás jellemzően rövid formátumú, énekelt verses mesék laza szerkezetű füzére. A mesék változatos zenei és költői műfajokban szólalnak meg: akad köztük hangköltészet, slam, rap, valamint swing, recitativo és ária is.

GYEREK SZÍNHÁZI PREMIEREK

Zene

Kaláka

Kobuci Kert - augusztus 24., 10.30

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nem csak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói. A hangversenyeken a bemutatják különleges hangszereiket. Turnéik során más anyanyelvű gyerekek körében is nagy sikerrel játszanak.
Gyerekkoncertek a Kobuciban

Mindenmás

Játéképítő Pizsamaparti

Kölyökpark-Mammut II. - augusztus 23., 19.00

Álmodtál már arról, hogy megépítsd álmaid repülőjét? Vagy legalábbis megtervezd 3 dimenzióban? A QUADRO német fejlesztőjátékkal kicsiben és nagyban is építhettek, akár az asztalon, akár a földön. Mászókát, repülőt, de talicskát is, amivel utána még sorversenyen is részt vehettek. A kapcsolódó Da Vinci Kids élményórán is a játékoké lesz a főszerep a Játékvilág című műsor segítségével.

Korhatár nélkül! családi délelőtt Terbe Rita építésszel | Fényfestés

Műcsarnok - augusztus 24., 10.30 - 13.00

Áttört térbeli modelleket készíthettek, melyekkel izgalmas árnyékképeket varázsolhattok és megfesthetitek a fényt. Kalandra fel!

Ingyenes Páratlan Vakáció - Ügyes kezek - Szitázás

Pestújhelyi Közösségi Ház - augusztus 21., 10.00

Szitanyomás technikával kedvenc rajzoddal díszítheted a magaddal hozott pólódat.

Ingyenes

Több mint egészség - Családi élménynap

Kálvária tér - augusztus 24., 10.00 - 16.00

Családi egészségnapra várnak benneteket augusztus 24-én délelőtt 10 órától délután 4-ig a Kálvária téren. A jó hangulatról a Handabanda együttes, a „Ravaszdi mester” előadása és Varázs Tamás bűvész gondoskodik. Kipróbálhatod magad a 7PRÓBA játékban, és nyerhetsz sportszereket is! Ugrálóvárral, játékos programokkal, arcfestéssel is készülnek a szervezők.

Ingyenes

Nagy Budapesti Fagylalt Ünnep

Allee melletti Gasztrosétány - augusztus 23-25.

Augusztus 23-25 között az Allee melletti Gasztrosétányon kerül megrendezésre Budapest Nagy Fagylaltünnepe, több, mint 100 féle különlegességgel. Lesznek természetesen hagyományos fagylaltok gombócban, csavartan, lesznek csodálatos jégkrémek isteni és egzotikus ízekben, készülünk nemzetközi fagylaltcsodákkal.

Éljen a Grund! - Mese és valóság

Kálvin tér - augusztus 25., 11.00

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhettek.

Ingyenes

Zöld Pici Piac

Grund - augusztus 25., 10.00

A Zöld Pici Piac egy fenntartható dizájn vásár, ahol hazai készítők környezetbarát, bio és öko termékeit tudjátok megvásárolni kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek és babáknak tervezve. A Zöld Pici Piac nagykövete Szabó Anna Eszter (szannae) lesz, aki a helyszínen személyesen vár majd Titeket.

Nyárvégi iskolaváró napok

Patca, Katica Tanya - augusztus 24-25.

Az Élményközpontban több, mint 100 féle kül-, és beltéri játszóalkalmatosság vár benneteket.

XII. Országos Csokoládé Fesztivál

Szerencs, Rákóczi-vár - augusztus 22-25.

12. alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Csütörtöktől vasárnap estig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség-bemutatók és -kóstolók, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, vásári forgatag és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Ingyenes

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Negyed - augusztus 23-25.

Az első ízben 2012 nyarán megszervezett programsorozat középpontjában idén, hetedik alkalommal is a gyerekek, a család, a közös játék, és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai - gyertek, megismerhetitek a legfiatalabb csacsicsaládtagot!

Idesüss a Figurásra! - Kapunyitó a Vojtinában

Debrecen, Emlékkert - augusztus 25., 10.00 - 13.30

2019. augusztus 25-én, vasárnap, 10.00 - 13.30 óráig a Nagytemplom mögötti Emlékkertben kezdetét veszi a Vojtina Bábszínház 2019/2020-as évada! Eső esetén csökkentett programmal lesz megtartva a rendezvény a bábszínházban!

Niedermüller Anna: Szabadságjogot sért az új köznevelési törvény

Úgy kezeli a gyereket, mintha az államé lenne a család helyett. Interjú.

Fekvőtámasz level2: Eddz úgy, mint Pókember!

Turbózd fel az edzésed, vigyél még több core-t a fekvőzésbe!

Svédországban így oldották meg, hogy többet mozogjanak az emberek

Sokszor elég egy kis móka, hogy az emberek többet mozogjanak.