Programkereső

Tudtad?

Ha Gyermeknap, akkor irány a Kultúrpark!

Május utolsó hétvégéjén – amely pünkösdhétfővel háromnapossá egészül ki – a gyermekeké lesz a főszerep az idén 60 éves Nagyerdei Kultúrparkban, ahol – a jelenlegi korlátozások betartása és az intézmény külön óvintézkedései mellett – izgalmas programokkal és számos újdonsággal várnak kicsiket és nagyokat.

Élj át saját kalandokat a varázslóvilágban!

A LEGO és a Warner Bros. újabb varázslatos készletekkel kelti életre a Harry Potter sztori izgalmas jeleneteit a rajongók legnagyobb örömére.

Kozmikus küldetések a hátsó udvarban

A Boomerang új sorozatának főszereplője Binky ügynök, a macska, aki mindent megtesz, hogy megvédje övéit az intergalaktikus veszélyektől.

VÉSZHELYZETI ALTERNATÍVA

A csütörtök se telik programok nélkül

Mássz fel a netre, és streameld a következő gyerekprogramokat, koncerteket, színházi előadásokat, beszélgetéseket!

Múzeumpedagógia krízishelyzetre szabva

Bezártak az iskolák, bezártak a múzeumok, de az élet nem állt meg, csak új keretek közé kényszerült.

Ingyenes képeskönyv a koronavírusról

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.

Színház

Kecskeméti Katona József Színház: A manóvizsga

INTERNET - május 31., 10.00

Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

Pörögj velünk! - Országos Bábszínházi Gyereknap

INTERNET - május 31., 8.30-21.00

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a gyermeknap alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki.

ZENE

Kiskalász - Gyereknapi élő koncert

INTERNET - május 30., 11.00

A Kiskalász zenekar gyermeknap alkalmából egy virtuális szuperbulit szervez, melyre sok szeretettel vár mindenkit! Az élő koncerten Bori és Gábor a Zsákbamacska és a többi Kiskalász lemezről játszik majd mókás gyerekdalokat.  

Gyereknapi Alma Együttes online koncert

INTERNET - május 31., 17.00

Gyereknap alkalmából egy szuper programmal készülnek nektek. Csatlakozzatok az Alma Együttes online koncertjéhez, és bulizzatok egy nagyot közösen!

MINDENMÁS

Rutkai Bori: Zsebtenger - könyvbemutató

INTERNET - május 30., 11.00

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve! Ismerhetitek már felnőtteknek és gyerekeknek szóló dalait is, több cédéje jelent már meg, és most itt egy mesekönyv, ami még sokkal több is annál: kreatív feladatokat, verseket, sőt, még recepteket is találhattok benne. Ezért egy fergeteges előgyereknapi mulatságra hív benneteket a Pagony május 30-án, szombaton 11.00 órától, ami pont olyan színes lesz, mint a Zsebtenger!

FessNeki Online - A Tejúton

INTERNET - május 30., 16.00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.

Cirkusz+ LIVE

INTERNET - május 28., 15.00

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül.    

Pályázat

Amigos egy POKET oldalban - avagy barátság a négy fal között - irodalmi pályázat

Beküldési határidő: május 31.

Az Amigos Alapítvány önkéntesei beteg gyerekeket látogatnak, akik heteket vagy akár éveket töltenek bizonytalanságban a kórház négy fala között...

Készíts tündérkertet!

Beküldési határidő: június 18.

Álmodj egy cserépnyi vagy balkonládányi mesevilágot, ültesd be virágokkal, mohával, majd népesítsd be manókkal, tündérekkel, törpökkel vagy bármilyen mesebeli lénnyel, amihez csak kedved van.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.