Programkereső

Keddi programok

Tudtad?

Júliusban korlátlan lesz a játékos tanulás a JimJam-mel

A magyar háztartások háromnegyedében nézhető JimJam gyerekcsatorna sok játékot, mókát és észrevétlen tanulást, a körülöttünk levő világ és a mindennapi élet összefüggéseinek megismerését ígéri mindig, de idén júliusban mindezt szinte korlátlanul. Emellett most az ország három legnagyobb szolgáltatójánál a képernyős műsorokon túl on-demand és online formában is kínál plusz tartalmakat a hónap során.

Cuki kenguruk a Budapesti Állatkert új sztárjai

Már megcsodálhatják a Budapesti Állatkert látogatói a nemrégiben érkezett Parma-kengurukat! A három állat az Antwerpeni Állatkertből került a fővárosba, itt egy másik kengurufajjal közös kifutóban láthatják őket az érdeklődők.

Nyerd meg a legvagányabb kuflis pólót az egész családnak!

Szeretnél nyerni egy igazán egyedi, különleges pólót? Akkor figyelj, most itt a lehetőség!

Gyerektáborok

Gyerektáborok 2020

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

SZÍNHÁZ

Kippkopp a fűben

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - július 7., 11.00, Balatonföldvár - július 8., 11.00 és Balatonszárszó - július 10., 11.00

Kippkopp, a gesztenyegyerek felébred téli álmából és elindul felfedezni a tavaszi erdőt, mezőt. Játszótársat keres magának: találkozik tücsökkel, szarvasbogárral, hangyákkal, vakonddal és sok más állattal is. A mese végére megtudhatjuk ki lesz végül a barátja.

A dzsungel könyve

Center Színház - július 12., 11.00

Egy napon furcsa hangok zavarják meg a dzsungellakók megszokott életét. A hang tulajdonosa: egy emberkölyök! A farkasok befogadják és el is nevezik őt Mauglinak. Bagira a párduc és a farkascsalád segítségével a kis Maugli nagy és erős fiúvá cseperedik. Tízéveskorában azonban minden megváltozik. Ősi ellenség tér vissza a dzsungelbe...

ZENE

Eötvös10 - július 8. és 15., 10.00

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák.

Rutkai Bori Banda a Kacsakőben

Kacsakő Bisztró - július 19., 17.00

Az első élő RBB koncert a Karantén után! Nyári dalok az új Zsebtenger című lemezről és a korábbi albumokról! Duna Party táncolda gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

MINDENMÁS

Asztro-matiné: játékos csillagászat a gyerekek nyelvén

Svábhegyi Csillagvizsgáló - július 11., 16.00

Interaktív foglakozás a Svábhegyi Csillagvizsgálóban a Naprendszer, a csillagok és a fekete lyukak titkaival. "Miből vannak a hullócsillagok? Mi történne ha belerepülnénk a Napba? Mitől piros és nagy a Hold amikor felkel?” A program során a szervezők a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, és válaszolnak meg sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseket.

Régészkalandok pizsamaparti

Magyar Nemzeti Múzeum - július 17., 19.00

A pizsamaparti kalandos éjszakáján a gyerekek a régészek bőrébe bújva felfedezhetik több tízezer évvel ezelőtt élt emberek kincseit és megfejthetik régmúlt tárgyak titkait.

Esti séta az állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - július 9., 18.00

Az állatkertben a zárás után sem áll meg az élet, de vajon mit csinálnak éjszaka az állatok?

Pályázat

A Föld, ahogy én szeretem - rajzpályázat gyerekeknek

Beküldési határidő: július 15.

A Műanyagmentes július szellemében olyan alkotásokat várnak, melyek bármilyen módon kapcsolódnak környezetünk védelméhez, megóvásához.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

VI. Nagy Históriás rajzpályázat

Beküldési határidő: október 31.

Rajzpályázati felhívás Szent István királlyal, a honfoglalással, Gróf Széchenyi Istvánnal és az I. világháborúval kapcsolatos alkotások beküldésére.

A balatoni hajókatasztrófa, amit harminc évig próbáltak eltitkolni

22 ember fulladt a vízbe, de az ÁVH minden erejével azon volt, hogy ez ne derüljön ki.

Ha nem kicsi, akkor legalább ne legyen cigány – történetek az örökbefogadásról

Június elején jelent meg Mártonffy Zsuzsa újságíró örökbefogadásról szóló könyve, az Akiknek két anyja van. A szerzővel beszélgettünk.

Így engedd el, hogy folyton mások kedvében akarj járni

A te szükségleted is számít annyit, mint bárkié. Ismerd meg!