Programkereső

Tudtad?

Magyarországra érkezik a Mancs őrjárat Live! „A Mentőfutam” című színpadi show

Találkozzatok kedvenc kutyusaitokkal egy zenés, kalandos őrjáraton 2019. december 30. és 2020. január 5. között Sopronban, Debrecenben és Budapesten!

Ősszel Budapestre érkezik a Tutanhamon kiállítás

November 8-án Tutanhamon sírjának kapui megnyílnak a látogatók előtt. A rendkívüli kiállítás 2020. márciusáig fogadja az érdeklődőket.

Kritika Mi újság, kuflik? - A képzelőerő Dániel Andrással (és velünk) van!

Nem is tudjuk elképzelni, mi minden történhet hét kifli- vagy kukacszerű kuflival egy földkupacon, a réten a fűben, vagy éppen a kupac alatt!

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Mozi

Demóna: A sötétség úrnője

Október 17-től a mozikban

Gondtalanul teltek az évek Demóna és Auróra számára. A szívfájdalom, bosszú és végül szeretet nyomán kialakult kapcsolatuk elmélyült. Ám az emberek és tündérek közötti gyűlölködés változatlanul fennáll. Egy nem várt találkozás azonban új, nagy hatalmú szövetségessel ismerteti meg Demónát, aki eltávolodik Aurórától, s így a keresztanya és keresztlánya a Nagy Háború ellentétes oldalán találják magukat, ami próbára teszi családi összetartozásukba vetett hitüket.
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Puskin Kuckó

Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli

Puskin mozi - október 19., 10.00

A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben.

Vetítések Budapesten

Ha inkább más filmet néznétek meg a moziban, itt találjátok a részletes műsort.

Színház

Babaróka

Klebelsberg Kultúrkúria - október 18., 9.30 és 10.45

Történetünk kezdetén a hároméves Babaróka először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele Mamaróka. Felnőtt fejjel sem könnyű az elválás a gyermekünktől, de a kicsik még nehezebben élik meg ezt a helyzetet. Milyen szerepet tölt be az óvónéni, aki egy sétáló tulipán Babaróka életében? Ki lesz a barátja? Egyáltalán hogyan kell barátkozni? Tudnak-e együtt játszani a kicsik és a nagyobb kölykök? Ilyen egyszerű és mégis bonyolult kérdések merülnek fel Babaróka rövid történeteiben.

Kerekítő manó és az évszakok

Hatszín Teátrum - október 19., 10.00

Kerekítő manó és kis barátja Kacska macska kalandjait kísérhetitek végig négy évszakon keresztül.

Bemutató előadás A palacsintás király

Újszínház - október 19., 11.00

A palacsinta a nagyevő Tóbiás király kedvence, aki a fiát, Éliás királyfit is annak a lánynak szánja, aki úgy tud megsütni hetvenhét palacsintát, hogy se nem szakad, se nem ragad.

Vedd meg a jegyed a premierre!

Zene

Bíró Eszter: Időradír

Müpa - október 19., 11.00

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő.

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Kétszervolt, holnemvolt

Gózon Gyula Kamaraszínház - október 19., 11.00

A koncert dalaibólaz élet olyan fontos kérdéseire kaphatunk választ, hogy hogyan bánjunk a kistesóval, mit tehet az ember, ha a gyerek nem akar elaludni, vagy éppen, hogy miért is nincsen cipzár a banánon.

Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő lemezbemutató koncert

Fonó Budai Zeneház - október 19., 17.00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak; Jancsi. Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt.

Mindenmás

Ingyenes

Pagony 18. szülinapi buli

Bartók Pagony - október 19., 11.00 - 19.00

Találkozzatok a kedvenc szerzőitekkel, illusztrátoraitokkal! A Pagony szerzői most a kicsiket és a kamaszokat is igazán izgalmas programokkal várják a kiadó 18. születésnapjának alkalmából. Ismerkedjetek, szerezzetek új barátokat, hallgassatok mesét, alkossatok, beszélgessetek, dedikáltassatok, színjátszózzatok, egyszóval mulassatok együtt a szülinapon!

Nemzeti Vágta 2019

Hősök tere - október 19-20., 9.00 - 22.00

Idén 12. alkalommal ad otthont a patinás budapesti Hősök tere Közép-Európa és Magyarország legnagyobb amatőr lovasversenyének, a Nemzeti Vágtának.

A sárkányok velünk élnek! - Kincskereső családi délután

Magyar Nemzeti Múzeum - október 19., 14.00 - 17.30

Kincskeresésre hívják a családokat egy közös csapatjáték keretében, amely során Magyarország történelmét izgalmas és egyedi tárgyakon keresztül fedezhetitek fel.

CsodaCsaládi Nap

Csodavár Fejlesztőközpont - október 19., 10.00 - 13.00

A szülőket beszélgetősarok várja, ahol a Csodavár gyógypedagógusai szívesen válaszolnak az egyéni kérdésekre.

Día de los Muertos - mexikói családi matiné

Deák 17 Galéria - október 19., 9.30 - 12.30

Día de los Muertos - Tudod mit jelent ez? A mexikóiak halottak napja egy egészen különleges, színpompás, virágokban, gyümölcsökben, jellegzetes figurákban gazdag ünnep. Hogyan tisztelik és szeretik, „ünnepelik” a mexikóiak a halottjaikat? Ezt és sok más érdekességet megtudhatsz Mexikó országáról ezen a foglalkozáson.

Rutkai Bori kiállítása és 2020-as mesenaptár-bemutató

Gross Arnold Galéria - október 18., 17.00

Rutkai Bori 2020-as mese-naptárának képei, és korábbi kalender-festményeinek kiállítása. A kiállítmegnyitón Bori mesél a képek keletkezéséről, majd a festményekhez kapcsolódó dalokból zenész kollegáival adnak elő egy mini koncertet. A tárlat november 9-én egy vetítős-zenés finisszázzsal zárul.

Spicc és Pipa, Rojt és Bojt - Két Cica Könyvek

Magyar Mesemúzeum - október 19., 11.00

Mi lehet a közös a kandallónál szendergő, tejben-vajban fürdő Spiccben és Pipában, valamint az égi tejúton csúszdázó, holdkiflit majszoló, hideggel vagy meleggel takarózó Rojtban és Bojtban? Tényleg fényév, távolság választja el őket, vagy van valami közös bennük? A könyvbemutató vendége a sorozatot író Nattán-Angeli Nóra és az illusztrátor, Pájer Lilla.

Detektív szombat egy rejtélyes századfordulós villában - Családi alkotóműhely a Ráth-villában

Ráth György-villa - október 19., 10.00 - 16.00

Egy alaprajz és egy nyomozati jegyzőkönyv segítségével kell megoldanotok a több száz éves rejtélyt, amely egy híres 19. századi műgyűjtő otthonában játszódik. A Ráth-villa egész személyzete a méltóságos úr eltűnt csecsebecséjét keresi. De nincs könnyű dolguk, mert nem csak azt nem tudják, hol van, de azt sem, hogy mi az. A villa egykori lakói tőletek várják a segítséget, cserébe megmutatják a szecesszió színes, különleges, értékes kincseit.

Szép helyek - Családi nap

Szépművészeti Múzeum - október 19., 10.00 - 13.00

Ki ne szeretné látni az ókori Egyiptom egzotikus kincseit, vagy Itália, Németalföld, Spanyolország szépségeit? Időbeli és térbeli utazásra, egy kis kulturális kalandozásra várnak benneteket!

Színműveletek: Helka

Ódry Színpad - október 19., 11.00

Tündérek, varázslók, manók és boszorkányok - ráadásul a Balatonnál! Melyik kisiskolás fantáziáját ne mozgatnák meg ezek a csodalények? Nyulász Péter Helka című nagysikerű regényéhez kapcsolódó ráhangoló foglalkozás.

Anyukáknak ajánljuk!

Sosem késő változtatni? Vágj bele, legyél kreatív szakember!

Várkert Bazár - október 18., 18.:00

Milyen képességekkel kell rendelkeznie egy kreatív szakembernek? Mi alapján válasszunk művészi szakmát? Hogyan kell beindítani egy vállalkozást? A meghívott előadók bemutatják a különböző kreatív szakmák nehézségeit és előnyeit, illetve a tárgytervezés fázisaiba is betekintést nyerhettek. 
Moderátor: Pajor Juli (MOME)

Dr. Tari Annamária: Érzelmek az információs korban - Párkapcsolattól a gyereknevelésig

UP Újpesti Rendezvénytér - október 19., 19.00

Zsebünkben az okostelefon, mindig elérhetőek vagyunk, de az X vagy Baby Boomer generáció tagjaiként csak használjuk őket, de nem általuk élünk. Az Y és Z generáció tagjairól pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni, nekik már sokkal könnyebb minden. De ez nincs így.

Az Akik maradtak az egymásba kapaszkodás filmje

Interjú F. Várkonyi Zsuzsával, az Oscar-díjra nevezett film alapjául szolgáló regény szerzőjével.

Minden, amire figyelned kell, ha futócipőt vásárolsz

Szűcs Csaba maratoni csúcstartót kérdeztük arról, milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra tökéletes futócipőt.

7 technika, hogy egy veszekedésben is konstruktív tudj lenni

Csak akkor tudod megérteni a másikat, ha van érzelmi kapacitásod végighallgatni.

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás