Programkereső

Tudtad?

Családi filmek szombatra

Idén talán kicsit hamarabb indul a tévés uborkaszezon, ezért akkor járunk a legjobban, ha nincsenek nagy elvárásaink, vagy leginkább semmilyen elvárásunk a kínálatba beválogatott családi filmek kvalitásait illetően, így akár még kellemes meglepetések is érhetnek bennünket. Mondjuk ma pont nem fognak...

Családi programok a hétvégére

Ezen a hétvégén megint baromi meleg lesz, ami ugye a kültéri programokat azért rendesen meg tudja hekkelni, jó hír viszont, hogy napnyugta után és hűs belsőben is bőven akad opció.

Vadonatúj Thomas, a gőzmozdony sorozat indul a Boomerang csatornán

Thomas, a gőzmozdony és barátai 1984 óta szolgálják Sodor szigetének lakóit. Megjelentek már valódi vasútmodellként, 3D-s animációban, most pedig 2D-s rajzfilmfigurákként elevenednek meg, és gurulnak be a Boomerangra, hogy vadonatúj kalandjaikkal örömet szerezzenek a legkisebbeknek.

Hamarosan a mozikban

Színház

Robin Hood kalandjai

Szent Margit kolostor-romok - június 26., 10.30

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek. Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít 5 éves kortól ajánlják az alkotók. 

A három kismalac

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - június 25., 10.30

A sűrű erdő közepén élő három malacka gondtalan életét ezúttal is a farkas dúlja fel, de a nehéz időszak – mint olyan sokszor az életben – most is csak átmeneti, így sok-sok kaland és izgalom után végül felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak. Drótos marionettbábok játékának segítségével, üde zenei kísérettel elevenedik meg a Ziránó Színház előadásában a klasszikus mese.

Varázsnagymama

Átrium - június 26., 11.00 és 15.00

Csoda egy részben. „- Mert ha valaki látszólag unatkozik is, akkor is csinál valamit. - Mit? - Gondolkozik, álmodozik. Néha azt is kell! Nem lehet mindig csak tenni-venni. Nem csak akkor csinálsz valamit, hanem akkor is, amikor álmodozol. Vagy azon gondolkozol, hogy hogy keltsd életre a játékaidat!” Új bemutatóra készül az Átrium. Május 1-jén délelőtt 11 órakor mutatják be az elsősorban gyerekeknek – és szüleiknek, nagyszüleiknek – szóló Varázsnagymama című zenés előadást, Bánsági Ildikó és Farkasházi Réka főszereplésével, valamint a Tintanyúl zenekar tagjaival és dalaival. A produkcióban a Tintanyúl ismert dallamain túl hallhatunk majd több, kifejezetten új, az előadáshoz írt, máshol nem hallható számokat is. Az előadás szövegét Farkasházi Réka és a rendező, Nyulassy Attila írta. A produkció egy kislány történetét meséli el. Kata egyik este nem tud elaludni, mivel nem találja kedvenc nyunyókáját, Tündérlányt. De egyszer csak felbukkan a nagymamája, életre kelnek a plüssjátékai, és közösen Tündérlány keresésére indulnak. A kaland során kiderül, hogy mennyi varázslat veszi körbe az életét. És még csak álmodni sem kell hozzá. Sound design: Remete Marcell

Koncert

Danny és Béla mesekoncert

Hegyvidéki Kulturális Szalon - június 25., 10.00

Danny és Béla előadásán játékos módon, létező és eddig még fel nem talált hangszereken szórakoztatja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Messzire visz a Kiflihajó

Tücsöktanya Családi Játszóház - június 25., 17.00

A Kiflihajó fedélzetéről olyan dalok szólalnak meg, amelyek az év adott időszakához kapcsolódnak és nem maradhatnak el a kötelező ‘slágerek’ sem.

Mindenmás

Családi Zöld Nap

Margitsziget, Wonder Island Kertmozi - június 25., 13.00-18.00

A június 18. és július 3.között zajló FINA világbajnokság nemcsak a vízisportok fantasztikus versenyeiről szól, hanem szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára is. Ennek jegyében rendezik meg a Családi Zöld Napot, ahol színes programokkal várják a gyerekeket.

Gyermekbúcsú

Klebelsberg Kultúrkúria - június 26., 16.00

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság. 17.00 Az égigérő fa - a MárkusZinház előadása 18.00 Szajlai Szabolcs bűvészműsora 19.00 Itt van a nyár - a Kiskalász zenekar előadása Pegazus mesés játéktár,  Bogárháton - bogaras játszóház, Szamárlétra, Horgonyt fel! játszósarok, Tekergőtér - az izgalmas játékok tere, kézműves terasz, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok is várják a gyerekeket.  

Az éjszaka, amikor összeáll a kép

Szépművészeti Múzeum - június 25., 14.00

Különleges LEGO® építésre várják a látogatókat a Szépművészeti Múzeumban június 25-én a Múzeumok Éjszakáján. A délután és este folyamán öt híres műalkotás épül meg LEGO kockákból, pop-artosított átdolgozásban a múzeum Barokk Csarnokában. Az izgalmas építésbe bárki bekapcsolódhat, aki szeretne játszva tanulni a műalkotásokról, vagy csak szabadon alkotni.Az ikonikus műalkotások, vagyok azok egy-egy izgalmas részletének nagyméretű (1,5*1,5 méter nagyságú) LEGO® kockamozaik változatai a nyíregyházi tekerd! csoport segítségével készülnek el a festői csarnokban. Az építést vezető Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium tanulói eleinte még csak saját szórakoztatásukra építettek, mostanra viszont már külföldi képzőművészekkel is együtt dolgoznak - többek között az osztrák Anatol Knotekkel, a MARVEL Comics rajzolóival, illetve a Vasarely Foundation elnökével, Pierre Vasarelyvel is volt közös munkájuk.A 14:00-22:00 óráig tartó programra ezúttal minden építeni vágyó múzeumlátogatót várnak. Az öt mű alkotói között olyan híres művészek szerepelnek, mint Bogdány Jakab, Hieronymus Bosch, Raffaello Santi, az ő festményeiket, a Gyümölcscsendéletet, a Gyönyörök kertjét és az Eszterházy Madonnát a látogatók a Szépművészeti Múzeumban is megkereshetik az építés után. A negyedik alkotás Franz Xaver Messerschmidt: Ásító karakterfej szobra lesz mozaikkép formájában; a mestermű adaptáció sorozat ötödik képeként pedig különleges feldolgozásban a LEGO Ideas Vincent van Gogh - Csillagos éj készlete is megépül. Az új készlet a LEGO.hu és a LEGO Store üzleteiben érhető el.A nagy mozaiképítés mellett a vállalkozó szellemű gyerekek és felnőttek megépíthetik saját, kisméretű Csillagos éj képüket is foszforeszkáló LEGO elemek felhasználásával. A kihelyezett sötétdobozokban az építők azt is megnézhetik, hogy alkotásuk hogyan világít a sötétben, ráadásul értékes LEGO és Szépművészeti Múzeum ajándékokat is nyerhetnek vele. Emellett a kockatengerből szabad építésre is lehetőség lesz, így az elkészülő alkotások határa a csillagos ég.

Kiállítás

World of Robots

Etele Plaza - 2022. július 3-ig

A robotika, mint tudomány és technológia a 21 század kiemelkedő fontosságú projektje, amely utánozván az emberi feladatokat, mindennapi életünk elválaszthatatlan része.

Kalandos erdő

Magyar Természettudományi Múzeum - 2022. december 31-ig

A természetismereti kiállítás a 3-8 éves, óvodás és kisiskolás korosztály számára készült, az életkoruknak megfelelő eszközökkel közvetít ismereteket az erdő élővilágáról. A gyermekek és kísérőik különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét.

Könyv

A Manó Könyvek júniusi újdonságai

Júniusban együtt ünnepelhetitek Nyúl Péterrel a szülinapját, elmerülhettek az Óriásböngésző új kiadásában, megismerkedhettek Bundással, a kis borzzal, régi jó ismerősünk, Bori is visszatér, a nagyobbak pedig egy igazán izgalmas nyomozásban vehetnek részt a Manó Könyvekkel.

Könyvheti Pagony könyvek

A közelgő 93. Ünnepi Könyvhétre a Pagony kiadó sok-sok újdonsággal vagy épp népszerű sorozat folytatásával készül. Alább a már megjelent vagy megjelenés előtt álló pagonyos újdonságokról tájékozódhattok.

A Csimota Kiadó nyári újdonságai

Könyvek, melyek pont alkalmasak arra, hogy tartalmas és vidám pillanatokkal töltsék meg a szünidőt.

Játékok, pályázatok

Töpörödött törpegerek

Beküldési határidő: október 10.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Töpörödött törpegerek címmel rajzpályázatot hirdet, általános iskola alsó tagozatán tanuló gyermekek részére.

Évszakok a természetben

Beküldési határidő: szeptember 21.

A Zalaerdő Zrt. rajz- és művészeti pályázatot hirdet két korosztály: általános iskolás felső tagozatosok, illetve középiskolások számára.