Programkereső

Tudtad?

A daliás Ivandoe herceg kalandjai a Cartoon Networkön

Vadonatúj minisorozat indul a Cartoon Network csatornán A daliás Ivandoe herceg kalandjai címmel. A dán sorozat tíz mini epizódját január 22. és február 1. között hétköznaponként a Bűvös varázskardok című sorozat új részei után, 17.05-kor nézhetitek meg.

Könyvek januárra

Hideg, hosszú téli estéken jól esik egy kicsit olvasgatni. Összegyűjtöttünk néhány friss megjelenést, hogy megkönnyítsük a választás.

Lesz valami jó gyerekprogram hétvégén?

Ezen a hétvégén Lóci&Szeder interaktív koncertjével, a Bambi bemutatójával, Berka bagoly és Rumini izgalmas kalandjaival, Családi gumiszobával, Bibedombi szörnyhatározóval, valamint Veronaki koncerttel várnak benneteket!

tévé

Mit nézzünk hétvégén a tévében?

Levetítik a Kémkölykök második részét, Az utolsó sárkányölőt, a Balerinát, Az öt legendát és a kis boszorkány, Lili két kalandját is.

Jegyajánló

Nyúl Péter

2018. február 24-25-26.
Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá.

Fabula Bábszínház

2018. január - április
A családias hangulatú bábszínház a belváros sétáló övezetében, a Katona József Színház felett található a félemeleten.

Cinderella

2018. február 10-11.
A Cinderella egy gyermekekhez szóló örökmese és egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is. Garantáljuk, hogy nemcsak a kicsiknek, de a szülőknek is maradandó élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója.

Állatok farsangja

2018. január - február
A babaszínházi előadásban a tárgyak "farsangolnak" Camille Saint-Saëns zenéjére. Országosan több helyszínen!

Színház

Bambi

Budapest Bábszínház - január 20., 10.30 és 15.00

A Felix Salten regényéből készülő előadásban a költői és humoros felnövéstörténetben minden, a világot épp felfedező gyerek és minden, az erdőn már egyedül járó felnőtt magára ismerhet.

Kippkopp a hóban

Puskin mozi - január 21., 10.00

Kippkopp a gesztenyefiú elindul, hogy kalandos útja végén megmentse a madarakat. Nehéz az út, de Kippkopp igazi hős, aki dacol a széllel és a jéggel, mindent megtesz barátaiért. A Puskin Kuckó rendezvénye.

Zene

Lóci & Szeder: Dalban mondom el!

MOM Kulturális Központ - január 20., 9.30

Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a "beavatásuk" is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Honnan érkeztek? És miből építkeznek? Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg.

CzutorBorsók: Kresz Géza utazásai

Tücsöktanya Családi Játszóház - január 21., 10.30

Minden izgalmas egy gyereknek, ami halad, suhan, izeg-mozog, dudál, csenget, villog, kattog, szirénázik, ráadásul az ő szemükben még őszinte hősiesség is kapcsolódik a járművekhez. Ez a szülői tapasztalat adta az ötletet a Kresz Géza utazásai című gyereklemezhez, melyet most a Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő adnak elő.

Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon

Corvin Művelődési Ház - január 21., 11.00

A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. Egy évvel ezelőtt érkezett el az ideje annak, hogy a Veronaki zenekarral a könyvben szereplő nagyszerű írásokat dalokká varázsolják. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága.

Ingyenes

Animal Center 4. - Csúszómászók

BMC Könyvtár - január 21., 11.00

Lakatos György fagottművész szórakoztató, zenei ismeretterjesztő előadása az állatvilágba kalauzolja a gyerekeket. Kalandos zenei találkozások vadmadarakkal, házi szárnyasokkal, vízi lényekkel, csúszómászókkal, aprónépekkel és négylábúakkal. Mi köze Haydnnak a tyúkhoz? Hogyan variálja Beethoven a kakadut? Mivel etetné Gryllus Vilmos a bálnát? Hogy változtat Prokofjev három kürtöt farkassá? Játék, kérdések és természetesen számtalan jutalom a bátor jelentkezőknek.

Mindenmás

Mimó Öko-Mesekuckó

Óbudai Kulturális Központ, Civil Ház - január 20., 11.00

Télen az ünnepek elülte után olykor a városok elszomorodnak: eltűnik az ünnepi díszkivilágítás, a fák még nem is gondolnak a rügyfakasztásra. Az autók pedig eregetik magukból… Mintha a levegő is elszürkülne, elszomorodna. Berka bagoly, akinek lételeme a levegő, azért ilyenkor is elő tud rukkolni pár jó tanáccsal, sőt ötlettel. A bábos foglalkozás után pedig ezúttal is érdekes dolgok születnek meg fura alapanyagokból.

Ingyenes

Bibedombi szörnyhatározó

Platán Könyvtár - január 20., 11.00

A szörnyek azért vannak, hogy lássuk, mitől félünk. És ha van egy Szörnyhatározónk, akkor nem csak látjuk, hanem meg is értjük, mifene az a bestia, ami velünk szembe kerül épp. Interaktív könyvbemutató és játék Adamik Zsolttal.

Ingyenes

Magyar mesék délutánja

MOM Kulturális Központ - január 21., 14.00 - 18.30

A Magyar Kultúra Napja alkalmából ingyenesen nézhettek magyar rajzfilmeket a MOM-ban. Levetítik a Pom pom meséit, a Vizipók csodapók, a Mézga család, valamint a Magyar népmesék néhány epizódját. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Foglalkozások

Mesehősök növényei: Utazás a datolyapartra Ruminivel

Szamóca Kiskertész Tanoda - január 20., 10.00

A téli hónapokban egy kis melegre és zöldre vágyunk. Felszállunk a Szélkirálynő fedélzetére és elutazunk a datolyapartra, vagyis a Füvészkert pálmaházába. A Szamóca Kiskertész Klubban a mesehősök növényei sorozat részeként, Rumini és az egér tengerészek egy kalóz kalanddal várják a kis kertészeket. A kaland a dzsungelbe vezet, ahol trópusi növényekkel ismerkednek a gyerekek. Rengeteg feladat vár a résztvevőkre, hogy megvédjék a hajót a kalózoktól és megmentsék Datolyapartot a végső pusztulástól, felfedezzenek ismeretlen növényeket, és ültessenek is egy növénykét, amit majd otthon nevelnek fel.

Ingyenes

Szombati szemezgető

Magyar Nemzeti Galéria - január 20., 11.00 - 12.00

Játékos foglalkozás 7-11 éves gyerekeknek. Minden alkalommal egy kiemelkedő alkotásé a főszerep. "Játszunk és jól érezzük magunkat!" A belépés gyerekeknek díjtalan.

Kincskereső

Magyar Mesemúzeum - január 20., 11.00 - 12.30

Saját készítésű kincsestérképeddel, kalózhajóddal térhetsz haza, miután megtaláltad az ehhez szükséges eszközöket a Múzeumban elrejtve. Izgalmas foglalkozás gyerekeknek, nagyszülőknek, szülőknek, kicsiknek, nagyoknak Farkas Réka iparművésszel.

Anyukáknak ajánljuk!

10. Jubileumi Rögtönzött Szülői Értekezlet

K11 Művészeti és Kulturális Központ -január 20., 10.00

Iskolai mindennapok, nem mindennapi szemszögből, immár egy éven belül 10. alkalommal mutatják be a rendhagyó iskolaszínházi előadást, ahol improvizációs jelentek hívják elő a tinédzserekből, a szülőkből, a tanárokból saját élményeiket, befeszüléseiket, kérdéseiket.

5+1 Audrey Hepburn-film, amit bármikor újranéznénk

Huszonöt éve, 1993. január 20-án halt meg Audrey Hepburn Oscar-díjas színésznő, a Római vakáció, a My Fair Lady és az Álom luxuskivitelben csillaga, Hubert de Givenchy francia divattervező múzsája. Szerintünk ezeket a filmjeit nézze újra.

Járja be az Uffizi Képtár minden szegletét - virtuálisan!

Ha épp nincs ideje elugrani Firenzébe, akkor sem kell lemondania a műélvezetről. Az Uffizi a Google térkép alkalmazáshoz hasonló megoldással bejárhatóvá tette termeit.

Amikor Jonas Kaufmann elfelejti a szöveget...

Azzal, hogy a legismertebb és legelismertebb tenor vagy a földkerekségen, még nem kerül a fejedbe az operairodalom összes librettója varázsütésre. Jonas Kaufmann például a Nessun dorma szövegét felejtette el egy milánói előadás kellős közepén. A közönség egy cseppet sem bánta, sőt.

Rosszul főzzük a kávét a kotyogóssal

Pedig lehet vele jó kávét csinálni, csak nem mindegy, hogyan kezdünk hozzá.

Síelnél, szánkóznál itthon? Erre indulj!

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a legjobb síelő és szánkózó helyekről Bánkúttól Visegrádig. Jegyárak, kölcsönzés, és a legjobb téli sport: a hüttézés.

Mégsem akar visszafogyni a fitneszguru

Hiába hitte, hogy szülés után az edzés lesz a legfontosabb. A gyereke lett az.