Programkereső

Tudtad?

Mit nézzünk ma a tévében?

A kicsiket az Őslények országa 3., a nagyokat az Éjszaka a múzeumban 2., az Abulele, az Utazás a Föld középpontja felé, a Könnyű nőcske, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei és a Madagaszkár 2. várja.

A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Vizipók-csodapókkal, Mini PagonyFeszttel és a Mesés bábok - bábos mesék című kiállítás záróhétvégéjével várnak benneteket.

Kreatív tervezés szemétből

Műalkotások háztartási szemétből? A Da Vinci TV Ne dobd ki! című új sorozata „továbbhasznosítási” tippeket kínál nektek.

HAMAROSAN A MOZIKBAN

Jegyajánló

Félőlény

2019. április 1-2.

Mikor a legjobb barátról kiderül, hogy ellenség, mikor már az otthon, az erdő sem biztonságos többé, mikor már nem lehet bízni senkiben, mikor nem tudni, ki szörny és ki nem, akkor ideje, hogy a Félőlény összeszedje minden bátorságát, hogy bízzon magában és a könyvekben, amikből mesél, és elinduljon, hogy megmentse az erdőt és a barátait, hogy mesékkel újrateremtsen egy szörnymentes helyet.Ilyen hely a színház is, ahol kicsik és nagyok biztonságban érezhetik magukat, hiszen a Félőlény zenés mesejáték egy csupaszív történet, ami tele van reménnyel és jósággal és igazi bátorsággal.

Repülőcirkusz

2019. április 20-tól

A nemzetközileg elismert, többszörös fesztiválgyőztes, Hortobágyi Károly-díjas és Guinness-rekorder magyar artistaművész, a „Dumbó” című mozifilm által inspirált rendezése lesz látható idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz porondján: a „Repülőcirkusz”. A 2019. április 20-án bemutatásra kerülő előadásban világszerte ismert és elismert nemzetközi artistaművészek lenyűgöző produkciói kápráztatják majd el a közönséget. Közülük többen is feltűnnek a 2019. március 28-tól a mozikban látható „Dumbó” című Disney-klasszikusban. A hollywoodi sztárokat felvonultató, Tim Burton által rendezett és újraálmodott élőszereplős filmben Kristóf Krisztián szerepet kapott, valamint ő koreografálta és rendezte a cirkuszi jeleneteket. Kristóf Krisztián szavait idézve:„A cirkusz időtlen idők óta a káprázat, a csoda és a megvalósult fantázia egyvelegét jelenti a gyermekek számára. A felnőttek szívében többnyire egy régi emlék a felhőtlen nevetésről, melyet tavasszal újra átélhetnek a „Repülőcirkusz” előadása közben. Hiszem, hogy művészetünk képes hatni a felnőttek gyermeki énjére és vissza tudja repíteni őket pár órára a gondtalan gyermekkor legszebb városligeti emlékeihez. A felhőtlen nevetés csodákra képes!”

Mozi

Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske

Puskin mozi - március 23., 10.00

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik - ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek.
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vízipók-csodapók, a film - vetítés a Víz Világnapja alkalmából

Uránia Nemzeti Filmszínház - március 23., 10.00

Vetítés a Víz Világnapja alkalmából március 23-án 10 órától. Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. A Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével. A filmet követően játékos előadás következik a WWF Magyarország szervezésében.
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Színház

Mire gondol Alma?

Budapest Bábszínház - március 23., 10.30

Csukd be a szemed, és gondolj egy kockára. Hopp, már ott is van! Most gondolj egy gömbre. Látod? Már gurul is. Most gondolj egy… mi ez? Hát ezt meg ki kérte? Honnan jött? Miért van itt? Az előadás a legkisebb nézőket hívja utazásra a saját elméjükbe, ahol mindegyik zugban ötletek és problémák várják őket. De mire jó egy ötlet? És mihez kezdjünk egy problémával? Ezekre a kérdésekre kereshetitek meg a választ.

Kézenfekvő állatmesék

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - március 24., 16.30

Simon Attila "egyszemélyes színházában" ismert és kevésbé ismert, állatokról szóló mesék és dalok elevenednek meg.

Manómese

Bethlen Téri Színház - március 24., 10.00

A manók mindenütt élnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények.

Zene

Zenesztorik: a zene rövid története gyerekeknek

BMC - március 23., 10.30

Az ősember zenéjétől az operáig lesz itt minden, hangszerautomata és csokigolyó, sok kacagás, néha megrendülés – minden, amit a zene csak nyújtani tud.

Tamás Éva: Tavaszvarázs

Tücsöktanya Családi Játszóház - március 24., 10.30

Tamás Éva és zenésztársainak interaktív koncertje, amely egy izgalmas tavaszi kirándulásnak ígérkezik a bimbódzó, újra ébredő természetben!

Veronaki zenekar: Cifra Palinta

MOM Kulturális Központ - március 24., 10.30

A Veronaki Cifra Palinta műsorában ismert mondókák és gyermekdalok szerepelnek, igazi Veronaki stílusban, tele mesével és humorral.

Palya Bea: Altatok

Óbudai Kulturális Központ - március 24., 10.00

„Az Altatok koncerteken Gerzson János zenésztársammal együtt játszunk. A kicsikből és nagyokból álló közönségünk is egyre nagyobb figyelemmel, lelkesedéssel jön velünk ebbe a zenefolyamba, ami a humort sem nélkülözi. Így a koncert egy igazi közösségi eseménnyé vált." (Palya Bea)

Bognár Szilvia: TitokTok

Budapest Jazz Club - március 24., 11.00

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... mi kellhet több egy vidám napra? Megvan! Egy titkokat rejtő égszínkék kendő, egy igazi Titoktok! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek végig benneteket a titkos úton.
Szeleburdi Játéksziget

Mindenmás

Ingyenes

Mini PagonyFeszt

Bartók Pagony - március 23., 10.00 - 13.00

Ünnepeljétek együtt az új könyveket! Ezen a napon könyvbemutatókkal, kézműves foglalkozással, látványrajzolással és diavetítéssel várnak benneteket. Megismerhetitek Agócs Írisz Mia nem álmos és a Masa és az eső című lapozóit és Czernák Eszter A világ legjobb játszótere című könyvét! Most nemcsak mesével várnak, hanem igazán a világ legjobb játszóterével! Itt alaposan próbára tehetitek magatokat, sőt hazavihetitek a legjobb ötleteket a világ legjobb otthoni játszóteréhez! A részvétel ingyenes!

Római Pizsamaparti

Aquincumi Múzeum - március 22., 19.00

A Római Birodalom maradandó hatást gyakorolt civilizációnkra. Az Aquincumi Múzeumban rendezett pizsamapartin a gyerekek romkerti kalandtúrán vesznek részt, ahol első kézből szereznek rengeteg ismeretet a római civilizációról, a római emberek életéről. A római kori kalandtúra végén pedig mindenki igazi római polgárrá válik!

Mesenyomozás a Medence körül

Medence Csoport - március 23., 10.00 - 12.00

Hiányzik az elixír utolsó összetevője, eltévedtek a mesehősök, szeretnél egy saját kristálygömböt? A mesenyomozás alatt, logikai feladatok, akciózás, kincskeresés, érzékszerv-élesítés, mozgásos és csapatépítő játékok által derül fény a rejtélyre és saját kincseinkre. A nyomozással egyidőben a helyszínen a felnőtteket a Medence Csoport táskakészítő workshopja várja.

Finisszázs a Mesés bábok - bábos mesék című kiállításban

Petőfi Irodalmi Múzeum - március 24., 10.30 - 14.00

A múzeum búcsúzik a Mesés bábok - bábos mesék kiállítástól. Ezen a napon kézműves foglalkozáson elkészíthetitek a múzeumban szereplő bábfigurák kicsinyített változatait, emellett pedig A palota meséje, a titkos átjáró titka és bábozás varázslata című mesejáték és az Autósmese című bábjáték is vár benneteket. Amíg a kisebbek a bábkészítéssel foglalatoskodnak, szüleiket, nagyszüleiket a kurátorok kalauzolják el a bábok birodalmában egy izgalmas vezetéssel.

Tavasz-ünnep az erdőn - zenés, mesés gyermekműsor

Maminti Kuckó - március 23., 11.00

Farkas Tünde gyermekműsora a Tavasz Ünnepéről, a megújuló természetről szól rengeteg énekekkel, koboz-muzsikával és megzenésített versekkel kísérve.

Csapody Kinga: Utazik a család - Irány Dél-Baranya

Jókai Klub - március 22., 11.00

Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott meg, akiket Harkány, Mohács, Siklós és a Villányi borvidékre kísérhetünk el Csapody Kinga meséivel.

Hard Dog Race Not Just Run Junior - Junior kutyás futóverseny

Pomáz, Magyar Vár - március 23., 8.00 - 18.00

Az elmúlt évek Hard Dog Race Base Junior futamai bebizonyították, hogy a kicsik hihetetlen módon képesek küzdeni a célba érésért és felnőtthöz méltó felelősséggel vezetik kutyájukat a versenyen. Egy ilyen pálya teljesítése a gyerekek számára olyan hatalmas élmény, mely talán örökre meghatározza a kutyákhoz fűződő viszonyukat.

Leonardo da Vinci: Művész–Feltaláló–Zseni

Central Passage - június 30-ig látogatható

Az 1000 m2-en elterülő élménykiállítás nem csak a Mona Lisa festőjeként mutatja be Leonardot, hanem egy saját idejét több száz évvel megelőző, ezerarcú tudósként. Leghíresebb műveinek reprodukciói mellett a kiállításon majdnem 60 darab találmányával is találkozhattok, a VR szemüvegek segítségével pedig bizonyos festményekbe be is léphettek.

Pályázatok

Legyél te is Világjáró!

Beküldési határidő: március 22.

A Világjáró Utazási Magazin utaztatási programot indít a fiatalok környezettudatosságának fejlesztésére. A pályázaton egy egy ausztriai, valamint belföldi osztálykirándulásokat nyerhettek.

Janikovszky Éva mesehősei

Beküldési határidő: április 30.

A Klauzál Gábor Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet Janikovszky Éva mesehősei címmel az óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Neked melyik a kedvenc Janikovszky Éva mesehősöd? Rajzold le!

Tervezd meg Artit!

Beküldési határidő: május 31.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria pályázatot hirdet a kabalafigurája megtervezésére. Az országos nyílt pályázatra általános iskolás diákok, középiskolai tanulók és egyetemisták jelentkezését várják.

Így fuss, hogy ne tedd tönkre az ízületeidet!

Gyógytornász szakértő segít, hogy ne szúrd el már az elején!

A narcisztikus manipuláció 7 leggyakoribb módja

Így éri el, hogy mindenki az ő egóját simogassa.

Elmondjuk, miért olyan drága a kesudió

Kiderül, miért fizetünk olyan sokat egy zacskó kesudióért.