Programkereső

Gyereknap

Az 5 kedvenc budapesti játszóterünk

Itt a gyereknap, minden a kicsikről szól, és hol érzik magukat a legjobban a kicsik? Hát a játszótéren, és nem csak ők, velük együtt nekünk is természetes életterünkké váltak, és vannak kedvenceink!

Színházi előadások gyereknapra

Ha gyereknap alkalmából színházba mennétek, tudunk ajánlani nektek izgalmas előadásokat. Tanulhattok bűvésztrükköket, hallgathattok musical slágereket, beleshettek a színházi kulisszák mögé, és cirkuszi produkcióval is várnak benneteket!

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Mozi

Aladdin

Május 23-tól a mozikban

Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Színház

A medve, akit Vasárnapnak hívtak

Kolibri Fészek - május 25., 15.00

Alex játékmedvéjét Vasárnapnak hívják. De vajon mit gondol a medve, miközben egy szárítókötélen lóg a fürdőszobában? Fáj-e neki, ha megtépázzák, örül-e, ha megölelik? Van egyáltalán valami a derűsen csillogó gombszemek mögött? Alex nagyon szeretné kideríteni. Egy reggel furcsa dolog történik: a kisfiú a szobája helyett egy játékboltban ébred. Körülötte hozzá hasonló fiúk és lányok sorakoznak a polcokon, az eladó egy öreg mackó, és a vevők is egytől-egyig medvék. Medveországban ugyanis az embergyerekek játékok, akiket a medveszülők megvásárolnak a bocsoknak. Hamarosan Alexet is kiválasztja egy medvepapa, és hazaviszi a kicsinyének. Egy medvebocsnak, akit Vasárnapnak hívnak...

A halász meg a felesége

Figurina Animációs Kisszínpad - május 25., 11.00

Az örökérvényű Grimm-mese feldolgozása papírfigurákkal és papírdíszletekkel, élő ütős (dob, cintányér, marimba, metallofon) zenével.

Csoda és Kósza

Örkény Színház - május 26., 11.00

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve?

Zene

Ingyenes

Szeder & Lóci: Miből születik a sláger?

Müpa - május 23., 10.00 és 12.00

Szeder-Szabó Kriszta és Csorba Lóci duettje néhány évvel ezelőtt a Ki Mit Tube? versenyen mutatkozott be, és az országos második helyezésig jutott. Missziójuknak tekintik, hogy olyan előadást hozzanak létre, amely közérthetően mutatja be a könnyűzene nyelvét. Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla, minden gyerek fogékony a zenére, és dalokkal veszi kezdetét zenei „beavatásuk” is: elsőként egy népdalt, karácsonyi vagy gyerekdalt tanulnak meg. Hogyan születtek, miből építkeznek ezek a dalok? Mire is van szükség egy slágerhez?

Bíró Eszter: Időradír

UP Újpesti Rendezvénytér - május 26., 11.00

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség.

Ingyenes

Bognár Szilvia: TitokTok

Kapisztrán tér - május 26., 13.00

"Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék... Mi kellhet több egy vidám délelőtthöz? Megvan! Egy titkokat rejtő zsák." Szabó T. Anna, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes és más jeles költők megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek benneteket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig.

Mindenmás

Ingyenes, de regisztráció köteles!

XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó

Merkapt Maraton Sportközpont - május 24-25., 9.00 - 17.00

Klasszikus és különleges mozgásformák egész arzenálját vonultatja fel a XXIV. Nagy Sportágválasztó május 24–25-én. A cél: kedvet csinálni a testmozgáshoz gyermekeknek és felnőtteknek, illetve segíteni megtalálni a látogatók adottságaihoz leginkább illő sportágat. Az inspiráló környezetről olimpiai bajnokok gondoskodnak majd, akikkel együtt sportolhatnak a látogatók. Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé a főszerep.

Ingyenes

Ezer Lámpás Éjszakája

Városliget, Királydomb - május 26., 16.00 - 22.00

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozat országszerte. Családi- és gyerekprogramokkal, légvárral, valamint a hazai könnyűzenei élet szereplőinek fellépésével várnak benneteket Budapesten, a Királydombon. Az esemény fénypontjaként pedig, országszerte összesen 10 000 világító lufit engednek majd a magasba, hogy megmutassák a hazavezető utat az eltűnteknek.

Ingyenes

Családi Sportnap a Margitszigeten

Margitsziget - május 25., 10.00 - 18.00

Készüljetek, mert május 25-én, egész nap rengeteg ingyenes sportolási lehetőséggel és koncertekkel várnak benneteket! Reggel Katus Attilával kezdhetitek a bemelegítést, utána pedig tetszőleges sorrendben lehet kipróbálni a különböző sportokat.

Dániel András: Kuflik

Jókai Klub - május 24., 11.00

A kuflik szeretnek hempergőzni és futkorászni, csakúgy nézni a naplementét és heverészni - és a vadmarcipánt sem vetik meg! Dániel András bumfordian humoros és kedves meséi az ovisok számára.

Ingyenes

BelFeszt - Családi nap

Szabadság tér - május 26., 10.00 - 13.00

A Belvárosi Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb ingyenes fesztiválja, ami a belváros szívében, igazi nyárindító ingyenes programokkal, különböző zenei stílusú koncertekkel vár benneteket. A vasárnapi családi napon lesz Pici piac design vásár, Csilingelő zeneklub, állatsimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés, Molyolda - régi idők játékai, bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, tűzoltóautó-, mentőautó- és rendőrautó bemutató, emellett pedig koncertet ad a Farkasházi Réka és a Tintanyúl és Szalóki Ági is.

Tetrisz építészet - családi délelőtt

Műcsarnok - május 25., 10.30 - 13.00

Tegyél egy próbát - csak néhány elemből áll a készlet, amiből építkezhetsz, mégis sikerülhet izgalmas és változatos épületmodelleket felépíteni. A foglakozáson erre tehetnek kísérletet a kiállítást látogató kicsik és nagyok.

Unikornisok és sárkányok

Magyar Mesemúzeum - május 25., 11.00

Az unikornisok mindig is fontos szereplői voltak a mítoszoknak és meséknek a jóság, a szépség és a varázslat megtestesítőiként. A sárkányok hatalmas erejükkel csodálatra méltóak. Engedd szabadon a fantáziádat és készítsd el a saját mesebeli  lényedet a Mesemúzeumban.

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Gödöllői Királyi Kastély - május 24-26.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál az ország egyik legnagyobb filmes, természet-, környezetvédelmi tematikus rendezvénye. A fesztivál lehetőséget ad a család minden tagjának, hogy korosztályának és érdeklődésének megfelelő szórakozzon, filmeket nézzen, és utána kikapcsolódhasson. A legkisebbeket idén fesztivál vízesés, pet-race, érzékeinkkel való kanadozás, szellemi és ügyességi pálya, valamint kreatív játszótér és környezetismereti szabaduló szoba várja.

A varázslatos világűr - Csillagközi kaland

Mezőgazdasági Múzeum - május 26-ig látogatható

Május 26-án, gyereknapon zárja kapuit a Varázslatos világűr – Csillagközi kaland kiállítás a Vajdahunyadvárban. Már csak pár napotok maradt, hogy egy képzeletbeli, galaktikus kaland részeseként felfedezzétek az univerzum titkait. Az utazás során megismerhetitek a világűr törvényeit és természetét, valamint megcsodálhatjátok távoli tájait és égitestjeit

Mexikó szúrós csodái - Kaktuszkiállítás és Vásár

Füvészkert - május 24-26., 9.00 - 17.00

A kiállításon megismerhetitek a Mexikó völgyeit és felföldjeit benépesítő ritkán látható oszlop és gömbkaktuszok sok faját , köztük az „Őszapót” is, de megcsodálhatjátok Mexikó gömbkaktuszainak változatosságát, valamint a fánlakó kaktuszok különféle példányait Amerika és Afrika egzotikus tájairól.

Anyukáknak ajánljuk!

Tari Annamária: Kamaszodik a gyerek!

IMPRÓ - május 26., 19.00

Te jóságos ég, kamaszodik a gyerekem! Mit tegyek, hogy megtaláljam vele a közös hangot? Néhány hónapja/éve még folyton együtt voltunk, most pedig furcsa és érthetetlen lett. Vagy szülőként én vagyok az a számára? Mit tanulhatunk a kamaszoktól? Hogyan éljünk együtt viszonylagos harmóniában és békében? Egyáltalán: cél-e, hogy ne akarjon harcolni a szüleivel? Tari Annamáriával a kamaszodó gyerekek és velük élő szülők viszonyait beszélik át és játsszák el improvizációk segítségével.

Pályázatok

Rajzoljunk a csillagoknak

Beküldési határidő: május 31.

A Bakonyi Csillagászati Egyesület rajzpályázatot hirdet a holdraszállás 50. évfordulója alkalmából. A pályázatra olyan logókat várnak, amelyek felkerülhetnek a 2019. július 20-án Ajkáról felbocsátandó Űrbatyu magas-légköri ballon borítására.

Védjük meg a bolygónkat! - rövidfilm-pályázat

Nevezési határidő: június 21.

A pályázaton tíz és húsz év közötti diákok és iskolai osztályok vehetnek részt. Olyan rövidfilmekkel lehet pályázni, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

Mese-és Novellaíró pályázat

Beküldési határidő: június 30.

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum mese-és novellaíró pályázatot hirdet a VÁRNEGYED A FÖLD ALÓL – 10 ÉV RÉGÉSZETI KUTATÁSAI A BUDAI VÁRBAN című kiállításához kapcsolódóan.

Itt a legmegbízhatóbb háztartásigép-márkák toplistája

Kategóriánként mutatjuk, melyik gyártókkal nem lesz problémád.

A sikeres maratonfutás 7 alappillére: így fejlődj a legfontosabbakban

Hatékonyság, kitartás, állóképesség, sebesség – tisztázunk néhány alapfogalmat.

Megeheti-e a gyerek a boltban a ki nem fizetett ételt? Most kiderül!

Olvasóink szavaztak, megvan a többségi vélemény a bolti nassolásról.