Programkereső

Tudtad?

Szeptemberi könyvajánló

Izgalmas könyvújdonságokkal indul az ősz. Ha szerettek olvasni, akkor ezeket a könyveket keressétek a boltban!

Jegyajánló

Kicsi Gesztenye Klub

2017. október 7., 11:00
A Minimaxon hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesesorozat varázslatos szinpadi showja. A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban.

Cinderella

2017. október 14-15.
Mesemusical a hamuról, egy hercegről és a cipellőről. A Cinderella egy gyermekekhez szóló örökmese és egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is.

Tévé

Mit nézzünk hétvégén a tévében?

Levetítik a Csimpilóták rajzfilmet, a Túl az Óperencián tehetségkutató show-ját, a Túl az Óperensztárt, a Banks úr megmentését, A Robin Hood, a fuszeklik fejedelmét és a Scooby-Doo - A nagy csapat című filmet. Ha "nosztalgiáznátok", akkor ott a Madagaszkár, a Jégkorszak és a Verdák.

Mozi

A Lego Ninjago film

Szeptember 21-től a mozikban.

Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
6 éven felülieknek ajánlott!

Színház

Mágikus állatok iskolája

Budapest, Kolibri Színház - szeptember 22., 10.00

A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra.

Boribon kirándul

Budapest, Puskin mozi - szeptember 24., 10.00

Marék Veronika mesehőseiért a mai gyerekek is rajonganak. Ehhez az előadásokhoz Erdélyi Erika írta át a történeteket zenés bábdarabbá úgy, hogy megmaradjon Marék Veronika stílusa, ám a műfajnak megfelelően helyet kapjon benne a zene is! A Puskin Kuckó rendezvénye.

Zene

Ingyenes

Halász Judit: Csiribiri

Budapest, MOM Kult. Központ -szeptember 24., 10.00

Halász Judit közel harminc éve énekli magyar költők verseit a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében. Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet fontos törvényeire.

Ingyenes

Hahó Együttes: Földlakó

Budapest, MOM Kult. Központ - szeptember 24., 12.20

A Hahó Együttes 2010 óta neveli-tanítja szórakoztatva az óvodás - kisiskolás gyerekeket. Dalaik témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. A dalok játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a környezettudatosság.

Fesztivál

Tájházaink vendégségben

Szentendre, Skanzen-ház - szeptember 23., 9.00 - 17.00

A szentendrei Skanzen alapításának 50. évfordulójához kapcsolódva olyan magyarországi tájházakat lát vendégül a múzeum szeptember 23-án, akik ugyancsak kerek születésnapot ünnepelnek. Az ország négyszáz tájháza közül tizenöt közösség mutatkozik be a hagyományteremtő fesztiválon. Lesz kosárfonás, kötélverés, kévekötés és bútorfestés mellett virágsziromkép-készítés, szövés, hímzés is. Tamburazenekar, cigányzenekar, hagyományőrző néptánccsoportok műsora színesíti a programot.

ELEVEN Ősz

Budapest, Bartók Béla út - szeptember 22-24.

Három napra beköltözik Finnország a Bartók Béla Boulevard-ra: mobilszauna, mölkky és a finn gasztronómia érkezik a budai utcafesztiválra. A finn dizájnt és az alkotást a gyerekek is kipróbálhatják a különféle workshopokon, de finn filmvetítések és mesélések is lesznek kicsiknek és nagyobbaknak.

Ingyenes

Hegyvidéki Ősz

Budapest, MOM Kult. Központ - szeptember 23-24.

Hagyományos családi nap a MOM kertjében szeptember utolsó vasárnapján kézműves foglalkozásokkal, közösségi programokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel. Szombaton Egészségnap, vasárnap Halász Judit és a Hahó együttes koncertje vár benneteket.

Aranyhétvége

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum - szeptember 23-24.

Idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. E jeles ünnep alkalmából a szeptember 23-i és 24-i hétvégén Arany János költeményei kelnek életre a Múzeum kertjében és termeiben. Lesz gyerektáncház, Langaléta Garabonciások - gólyalábas színháza, Arany- vetélkedő, kézműves foglalkozások, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi ügyességi játékok, Vitéz László bábjáték automata, Csalá-Dia-Filmvetítés, Olvasóliget nyugágyakkal és könyvjutalom minden játékos családnak. Kicsiket és nagyokat szeretettel vár a Versfaragó műhely, ahol ki-ki elkészítheti saját örökbecsű költeményét, Varró Dániel és Horváth Kristóf-Színész Bob közreműködésével. 23-án a Eszter-lánc mesezenekar, 24-én pedig Levente Péter, a Rutkai Bori Banda, a Kolompos Együttes, valamint Kárász Eszter és zenekara ad koncertet.

Mindenmás

A jégtorony titka

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - szeptember 23. - november 5.

A kiállítás és játék egy képzeletbeli sarkvidéki utazásra, izgalmas kincskeresésre hívja a látogatókat, akik egy mesebeli kaland résztvevőjeként megismerhetik a káprázatos jégvilágot, miközben megtévesztő feladványok és agyafúrt akadályok teszik próbára bátorságukat és ügyességüket. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő kiállítás megújult látványvilággal, különleges installációkkal, trükkös feladványokkal, szöveges játéklappal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Ingyenes

A Kosárlabdázás Napja

Budapest, Hősök tere - szeptember 22-23.

2017. szeptember 22-én és 23-án a Hősök tere teljes területe streetball- és kosárlabdapályává alakul át: 22 db műanyag burkolatú pálya kerül felállításra Budapest legszebb terén a Kosárlabdázás Napja alkalmából. A Kosárlabdázás Napján fellép majd a Harlem Wizards, a Face Team és más meglepetésvendégek is várják a kilátogatókat.

Ingyenes

Tudományok Fővárosa

Budapest, Várkert Bazár - szeptember 23., 10.00

Szeptember 23-án a Várkert Bazárban összegyűlnek a tudományok nagyágyúi, hogy a nagyközönség előtt kössék össze a Földet a világűrrel, a robotokat az emberekkel, a tudományt a kíváncsiskodókkal. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza az emberekhez a "elefántcsonttoronyba" zárt, gyakran távolinak tűnő tudományokat.

Bábképzetek finisszázs

Budapest, Műcsarnok#Box - szeptember 24., 10.00

Szeptember 24-ig látogatható Németh Ilona színházi bábmunkáiból készült Bábképzetek című kiállítás. A zárónapon családi programokkal várnak benneteket: 11 órakor a Stúdió "K" A kíváncsi kiselefánt című bábelőadását nézhetitek meg, 15 órakor pedig az alkotó, Németh Ilona tart tárlatvezetést.

Ingyenes

Hegyvidéki Autómentes Nap

Budapest, Csörsz utca - szeptember 24., 10.00

Szeptember 24-én a Csörsz utca lezárásával a Hegyvidéki lakosok egy napra visszavehetik az autóktól az aszfaltot. Lesz autómentes játszótér, ugrálóvár, tanpálya kicsiknek, valamint közelebbről megismerkedhettek az elektromos bringákkal és az elektromos buszokkal is.

Foglalkozások

Ingyenes

Cifra Palota

Budapest, Müpa, Előcsarnok - szeptember 24., 10.00

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Anyukáknak ajánljuk!

Útravaló kényes nevelési helyzetekhez

Budapest, Kaszásdűlői Kulturális Központ - szeptember 22., 18.00

Dr. Kádár Annamária előadásában túlnyomórészt azokról a nevelési kérdésekről beszél, amelyekkel kapcsolatban a legtöbbször kértek tőle tanácsot az elmúlt években. Szó lesz a testvérféltékenység kezeléséről, a dackorszakról, a gyermek halálhoz való viszonyáról, a konfabulációról, a hazugságok kezeléséről, a jutalmazásról, büntetésről, határokról, szabályokról, az önbizalom, önértékelés kérdéséről, a gyermekkori félelmekről, szorongásokról és többek között arról is, hogy szülőként mi az, amit tanulhatunk gyermekeinktől, és hogyan lehetünk "elég jó" szülők.

Pikáns titkot rejtő ékszerek a 18. századból

Mi lehet izgatóbb egy György-korabeli nemes úr számára, mint egy titkos viszony, főleg ha a nyílt színen hivalkodhatnak vele a lebukás veszélye nélkül? Maga az angol uralkodó hozta divatba a szerelmi zálogoknak ezt a mára szinte elfeledett változatát.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról?

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?