Programkereső

Tudtad?

Az 5 legjobb gyerekprogram hétvégére

Ezen a hétvégén Művészetek Völgyével, DinoExpoval, Kukorica-útvesztővel, Rutkai Bori Banda koncerttel és A csillagszemű juhász történetével várnak benneteket.

Gyerektáborok 2018

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

Rendkívüli gyűjteménybővítés a Közlekedési Múzeumban

A Múzeum legújabb szerzeményei az autóbuszgyártás történetében meghatározó jelentőséggel bíró 200-as autóbuszcsalád egyik tagja a 260-as, míg a másik különlegesség az Ikarus 415.

Tévé

Mit nézzünk ma a tévében?

Levetítik a Szikravárost, Bartek varázslatos kalandját, Bibi és Tina lóversenyes kalandját, az Így neveld a sárkányodat című filmet, a Fogtündért és a WALL-E-t.

Jegyajánló

Minimax Gyerekhajó

2018. nyara

A Minimax Gyerekhajó egy élményekkel teli, élvezetes program az egész család számára. A Balatonon egész nyáron 3 helyszínen (Siófok, Badacsony, Balatonfüred), Budapesten egész évben várja vendégeit.

Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők

2018. július 28., 18:00

A zenekartól megszokott kaland-dalok ezúttal űrbéli, kozmikus kirándulásra és egy igazi zenei időutazásra csábítják a kicsiket és a nagyokat.

Mosó Masa mosodája

2018. augusztus 5., 10:30

Mosó Masa mosodájában meséli el Sompolygó, a kedves rókalány, csodálatos történetét, melyből megtudhatjuk, hogyan jutott el a Kerek Erdőből az Óperenciás Tengeren át a Mesék Országútján az Aranyvárosba, s hogyan lett tündérkirálynő.

Masha és a Medve

2018. december 28., 14:00 és 17:30

Masha barátjával, a nyugis, lustácska medvével folyton elképesztő kalandokba keveredik, ezúttal azonban nem a képernyőn, hanem életre kelve a színpadon, egy elbűvölő mesemusical keretében.

Színház

Ingyenes

Mese a tisztaságról

Interaktív Meseszínpad - július 21., 10.30

Marcipán cica és Peti barátja története. Az interaktív zenés, bábos gyerekelőadás az egészséges életmódra szeretné felhívni a legkisebbek figyelmét.

Ingyenes

Pulcinella éneke

Szent Margit kolostor-romok - július 22., 10.30

Pulcinella imádja az életet. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is...

Zene

Rutkai Bori Banda

Valyo Kikötő - július 20., 18.00

Az Űrdöngölők űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú vendégek. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek.

Zene-bona, szana-szét

Kontakt Kert Színház és Kertmozi - július 18., 17.00

Huzella Péter gyerekeknek szóló előadását magyar költők gyermekeknek írt verseiből állította össze. Az elhangzó dalok játékos, meseszerű történetre vannak felfűzve. Ez a történet az előadás során alakul, változik, a jelenlévő gyerekek és szüleik közreműködésével.

Művészetek Völgye

Kaláka: Kutyából szalonna

Kaláka Versudvar - július 21., 11.00

Nálatok is nagy, szőrös füle van a falnak? Ettetek már ürgehamburgert? Volt, hogy a futóversenyen lassan jártatok, és tovább értetek? Tudjátok, hogy télen mit csinál a fagylaltos? Lackfi János és a Kaláka közös lemeze tele van hasonló okosságokkal.

Mindenmás

Művészetek Völgye Fesztivál

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend - július 20-29.

Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. A családokat is rengeteg program várja, lesznek színházi előadások, alkotó workshopok, sakkjátszótér, Kéktúra játék, életút labirintus, geoséta és biciklitúra is Gryllus Vilmossal. Koncertet ad a Kaláka, Kelemen Barnabás, a Rutkai Bori Banda és az Eszter-lánc Mesezenekar.
6 éves korig a fesztivál látogatása ingyenes!

Mesés Várjátékok Hollókőn

Hollókői vár - július 21., 11.00 - 16.00

Bátor vitézek jelentkezését várják egy mesebeli feladat teljesítésére. Középkori hangulatban az apródok megismerkedhetnek a lovagok fegyverzetével, ruházatával. Emellett a résztvevők bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba, ahol különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat. A várjátékok keretein belül lehetőség nyílik mesés kincsek megkeresésére, lakomára és a legbátrabbak pedig újra megküzdhetnek a kénköves füstöt okádó sárkánnyal.

DinoExpo 2018 - Nyílt napok a dinoszaurusz-lelőhelyen

Iharkút - július 22., 9.00 - 19.00

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a DinoExpo, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely, és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. A lelőhely szomszédságában lévő településeken (Németbánya, Bakonyjákó) egész nap a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó programokkal várnak benneteket.

Kukorica-útvesztő Fesztivál

Kiszombor - július 21., 16.00

Láttatok már 5 hektáros kukoricatáblát? És tévedtetek is el már benne? A kukorica-útvesztő bizony nem lesz unalmas, főleg azért nem, mert pihent elmék kacskaringós útvesztőt vágtak a gyanútlan látogatók próbatételére. És a szabadulószobás játékkal még tovább növelték az izgalmakat. Július 21-én kincskereséssel várnak benneteket. Kalandra fel!

DogMopolitan Kutyafesztivál

Bókay-kert - július 21., 9.00 - 22.00

Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti Bókay-kert, ekkor kerül megrendezésre a nagyszabású kutyás fesztivál, az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék.

Seuso-kincs

Magyar Nemzeti Múzeum - november 11-ig látogatható

A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-től ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az ezüstedények összeillesztve, eredeti szépségükben várják a látogatókat.

Előzetesek

Pályázatok

Minden, ami UFO

Beküldési határidő: július 29.

Van ötleted, hány szeme, lába vagy csillója van egy földönkívülinek? Szerinted az ufók is hordanak nadrágot? Van szemüvegük? Vajon mit csinálhat egy távoli bolygón élő lény egész álló nap?

Kire ütött ez a gyerek?

Beküldési határidő: augusztus 10.

Második alkalommal  hirdeti meg a MeseTérKép a Kire ütött ez a gyerek? című alkotópályázatot. A kiírásra olyan pályaműveket várnak, amelyek valamiképpen kapcsolódnak Janikovszky Éva verséhez.

Mit neked cirkusz?

Beküldési határidő: augusztus 15.

Ha szereted a cirkusz világát, ha mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, együtt dolgozni állatokkal, akkor írj verset, novellát vagy dalt a cirkuszról!

TRAILER

Végre többet tudunk az új Freddie Mercury-filmről

Kijött a Queen-film első igazi előzetese, és még többet ígér, mint a teaser. Nézd meg az előzetesd, amelyből az is kiderül, mit kezdtek a film alkotói a Queen frontemberének szexuális orientációjával.

A bőröd megmondja, igyál-e még vizet

A nagy melegben muszáj többet inni, mert baj lesz. Sebaj, gyorsan ellenőrizeheted, szükséged van-e egy kis plusz folyadékra.

Így lesz tökéletes a káposztasaláta

Nem hiszed el, de a legegyszerűbb a legjobb a coleslaw esetében is.

Így lehetsz a gyereked bizalmasa

Előfordult már, hogy a gyereked hozzád sem akart szólni? Mutatjuk, hogyan bírhatod szóra ilyenkor is.

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás