Programkereső

Tudtad?

Nézd meg az Oscar-esélyes animációs kisfilmeket!

Tíz elragadó rövid animáció, amiről nem is gondoltad, hogy érdekel – pedig nagyon jók.

Egy kutya hazatér – Garantáltan sírni fogtok!

Nem kell izgulni, benne van a címben, a kutya haza fog térni, erdőn mezőn keresztülvágva, de addig elég sok szomorú dolog történik vele és azokkal, akikkel találkozik.

12 érdekesség David Attenborough-ról

Elmúlt 92 éves a természetfilmezés nagyapja, de a népszerűsége ma is töretlen.

HAMAROSAN A MOZIKBAN

Jegyajánló

A Mézga család

2019. április 15-től, MOM és országosan is

A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. 

Békakirály

2019. január - február

Ahogy Vas Henrik elmeséli Jacob és Wilhelm Grimm meséje nyomán.

Punktum!

2019. január - február

Óvodai dac-parádé Miért finomabb a másik uzsonnája, miért érdekesebb a másik játéka? Miért kell mindig a másé? És miért vagyunk képtelenek odaadni a sajátunkat, miközben a társunké után ácsingózunk?

Színház

Bemutató előadás

Coraline

Budapest Bábszínház - január 17., 18.00

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül fedezi fel a környéket: megismerkedik a ház fura lakóival és egy barátságtalan macskával. Felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, amely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát. Ez a világ mintha tükörképe volna Coraline otthonának, csak éppen itt minden tökéletes. És Coraline tényleg boldog ebben a másik, tökéletes világban - egy ideig. Azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy a tökéletes világ korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik.

Alíz Csodaországban

Karinthy Színház - január 18., 11.00

Alíz tízéves lett. A család összegyűlik, hogy megünnepeljék a kislányt, ám az ünnepség nem éppen úgy alakul, mint ahogy azt Alíz édesanyja megálmodta. Különös események veszik kezdetüket.

Autósmese, avagy Toda, Berci és a csodamerci

Bethlen Téri Színház - január 20., 10.00

Csodamerci? Az ám. Beleülnél? Lazán. Tuning, polír, bőrkárpit, luxusslusszkulcs, kérj bármit, jár hozzá, csak néhány millát áldozz rá!

Zene

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar szülinap

MOM Kulturális Központ - január 20., 11.00

A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek meg közösen az Eszter-lánc mesezenekar bűvös 7 éves születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap! Vendég: Gryllus Vilmos

Mindenmás

Maszkabál a királyi palotában!

Országos Széchényi Könyvtár - január 19., 15.00 - 18.00

2019 január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár családi nap keretén belül, Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz.

Sulimesék, Doktormesék - Interaktív mesedélelőtt Igaz Dórával

Platán Könyvtár - január 19., 11.00

Mi az allergia? Veszélyes-e a kullancscsípés? A doktoros és sulis mesék megtanítják a gyerekeknek, hogy nem kell félni a betegségektől, inkább figyeljük meg a testünket, hogy működik.

A nagy háború - és akik otthon maradtak

Várkert Bazár - január 19., 11.00

Hogyan élték meg az emberek az első világháború hétköznapjait kint a fronton, illetve a hátországban? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kereshetitek meg a választ a Várkert Bazár első világháborús kiállításaiban.

Szombati szemezgető

Magyar Nemzeti Galéria - január 19., 11.00

A játékos foglalkozás során alkalmanként egy-egy műalkotással ismerkedhettek meg a múzeum állandó gyűjteményéből.

V. Téli Sportágválasztó - Mozogj télen is!

Vasas Jégcentrum - január 19., 10.00 - 17.00

Az V. Téli Sportágválasztóra január 19-én, szombaton kerül sor a Vasas Jégcentrumban. A Jégpalotában nem kevesebb, mint 3600 m²-nyi terület várja, hogy birtokba vegyék a téli sportok jelenlegi és leendő rajongói. A több mint 20 kipróbálásra csábító mozgásforma között megtalálható a jégkorong, a jégtánc, a műkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya, a curling, a szánkózás és a fakutyázás. A Jégpalota mellett pedig egy 30 méteres lesiklópálya ad lehetőséget az alpesi síelésre és snowboardozásra.

FutureKids Party

FutureKids Intézet - január 19., 9.00 - 12.00

A FutureKids Party egy jó lehetőség, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el hogyan bánjanak tudatosan az érzelmeikkel, bővítsék az érzelmi szótárukat, megtanulják, hogyan ismerhetik fel mások érzéseit, jobban megismerhetik önmagukat, elgondolkodhatnak az álmaikon és az azokhoz vezető úton.

Puskin kuckó

Puskin mozi - május 5-ig

A korábbi szezonokhoz hasonlóan ismét izgalmas választék várja a kuckósokat. Folytatódik a Legkisebbek mozija, és újfent vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, mint Gryllus Vilmos, Kolompos és a Kaláka. A koncertek és a változatos vetítések mellett természetesen visszatérnek a mindenki által kedvelt bábelőadások is.

Filmtrükkök Pizsamaparti

Korda Filmpark - január 18., 19.00

Egy teljes éjen át fedezhetitek fel az etyeki Korda Filmpark látnivalóit és titkos helyeit, megismerhetik egyes filmtrükkök tudományos hátterét. Emellett találkozhattok a híres feltalálóval, Teslával is, és az este folyamán az is kiderül, hogy lehetséges-e az időutazás.

Titkos napló készítés - Könyvkötés gyerekeknek

Minurka - január 19., 10.00 - 14.00

Titkai mindenkinek vannak, na de titkos naplója? A könyvkötő workshopon közösen elkészíthetitek az idei év jegyzetfüzeteit. Ezúttal papír borítású könyvecskéket készíthettek 2 féle fűzéstípussal, tetszőleges borítóval.

Unicorn Napok

SUGAR! shop - január 18-20.

Ezen a hétvégén minden a csillogásról és az egyszarvúak szól! Most megtudhatod, hogy mi az Unicornok tavaszváró sütije és itala, és ha bármilyen két Unicorn terméket vásároltok, megajándékoznak benneteket egy bolondos Unikornis tattoo-válogatással is!

Tábitha Egészségnap

Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház - január 20., 10.00 - 12.30

Az egészség nem adatik meg mindenkinek!Támogassátok a Tábitha-házat azáltal, hogy ellátogattok az egészségnapra és támogassátok a saját egészségeteket azzal, hogy részt vesztek a szűréseken! A délelőtt során koncertet ad az Alma zenekar, lesz gyerek zumba és tombola, míg a felnőtteket Béres Alexandra torna várja.

A Világ Múmiái

Komplex - január 20-ig látogatható

A tárlat a földkerekség legnagyobb múmiagyűjteménye, a testeket és tárgyi leleteket számos múzeumtól, egyetemtől, tudományos szervezettől és magángyűjteményekből kölcsönözték, hogy a nagyközönség szemtől szemben találkozhasson a történelem ezen különleges emlékeivel.

Anyukáknak ajánljuk!

Waldorf nap a Műcsarnokban

Műcsarnok - január 16., 10.00 - 18.00

Az egész napos rendezvény keretén belül lehetőség nyílik megismerkedni a Waldorf-iskolák és óvodák pedagógiájával. A bemutatók és előadások mellett a látogatók aktív résztvevői lehetnek különböző foglalkozásoknak, melyek során közvetlen tapasztalatokat is szerezhetnek a Waldorf-pedagógia sajátos művészeti nevelési eszközeiről és módszereiről.

Pályázatok

Erdei házikó - meseíró pályázat

Beküldési határidő: január 15.

Tematikai megkötés nincs, a pályázók bármilyen témát feldolgozhatnak, a tvgo.hu weboldalon található állatfigurák és külső vagy belső helyszínrajzok felhasználásával.

Future Makers Nagydíj

Beküldési határidő: január 21.

Világunkban számos olyan megoldatlan probléma van, melyekre a technológia jelentheti a megoldást. A Future Makers Nagydíj ezekre keresi a választ. A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek.

Ez állati jó! - rajzpályázat

Beküldési határidő: január 31.

A Gyermekjóléti Alapítvány országos rajzpályázatot hirdet Ez állati jó! címmel. A pályázaton általános iskolás diákok vehetnek részt a következő témában: vadállatok. Iskolánként öt rajz küldhető be.

Mire jó az a kis lyuk a lakat alján?

Eddig talán észre sem vetted, pedig foglalkoznod kellene vele.

Az úszógumi és a hordóhas – a célunktól függ, melyiket támadjuk

Másra reagál a bőr alatti zsírszövet, megint másra a zsigeri zsír.

Nincs 3000 forint a tökéletes szendvicssütő

De mi van, ha grillezni is szeretnél vele, vagy gofrit sütnél?