Programkereső

Tudtad?

Családi filmek szombatra

Szombaton találkozhattok a Jégkorszak és a Toy Story sztárjaival, beleolvashattok egy ropi naplójába, felfedezhetitek a nyílt óceánt egy elég vagány polinéz félistennel, és ha mindez nem lenne elég, még az is kiderül, hogy miképp lesz egy mezei iskolaigazgatóból hiányos öltözetű, trallalázó tökfilkó.

Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Szalóki Ági gyerekkoncertje, a Ludwig Múzeum családi délelőttje, állatmesés táncszínház, vidám Pintykoncert, valamint dinós pizsamaparti vár benneteket, és még pont elcsíphetitek a Jégkorszak című vándorkiállítást is.

Lackfi János: Életem első könyve

A kötet humoros egypercesek formájában mesél a nagy elsőkről.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Orosz Cirkusz a Jégen

március 4., 16:00 és 19:30

Az "Orosz Cirkusz a Jégen" a világ első jégcirkusza, több mint 50 éve kápráztatja el a közönséget művészete és csillogása révén, a nagyszerű akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, műkorcsolyázók és bohócok segítségével a csillogó jégen.A társulat lenyűgöző jégshow-val és lélegzetelállító cirkuszművészettel elbűvölő utazásra repíti a közönséget a mese varázslatos világába. A „Téli mesék” minden idők legszebb történeteiből, a Diótörő, a Hókirálynő, Alice Csodaországban, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, a Cirkuszhercegnő meséiből mutat be felejthetetlen előadást a jégen.  A társulat a báj, a szépség, az elegancia, a hihetetlen könnyedség és a legmagasabb technikai felkészültség, a fantáziadús látványos koreográfiák, a több mint 300 csodálatos jelmez, az izgalmas zene és akrobatika révén rabolja el a közönséget a mesék világába. Az energikus és elegáns jégbalett egy nagyszerű orosz cirkuszi programmal kombinálva igazán varázslatos látványt nyújt kicsiknek és nagyoknak, az egész család számára.A "Téli mesék" előadása egy varázslatos birodalomba vezeti a nézőt, ahol a jó és a gyönyörű uralkodik és minden álom valóra válhat, ahova felnőttként újra és újra vissza akar térni az ember. A szavak nem tudják kifejezni, amit látni, hallani és érezni fognak ebben a műsorban! Ezt látniuk kell!Az előadás műjégen látható!

Kozmosz-szösz

március - április

Az emberek itt, a Föld nevű bolygón rengeteg mindenben hasonlítanak egymáshoz. Földesné Gizike, Sztella kisasszony és Béla, a szabadnapos rendőr például rendszeresen megfordul a Kávézó A Repülő Csészealjhoz nevű helyen: Gizike és Sztella felszolgálóként, Béla kávéfogyasztóként.Az emberek itt, a Föld nevű bolygón számtalan dologban különböznek. Gizike rendszerető, Sztella kisasszony szétszórt, Béla tétova. Az emberek itt, a Föld nevű bolygón tengernyi dolog miatt bosszankodnak. Gizikét idegesíti Sztella kelekótyasága, Sztellát türelmetlenné teszi Gizike bogarassága, Béla pedig… Béla csak tétova. És ez mindenkit idegesít.Az emberek itt, a Föld nevű bolygón gyakran nehezen jönnek ki egymással…Aztán amikor A Repülő Csészealjhoz címzett kávézóba betéved egy mindnyájuktól különböző, bajba jutott földönkívüli gyerek, akkor nincs mese: fölül kell emelkedni a bosszúságokon, össze kell hangolni a különbözőségeket és meg kell találni azt, amiben valamennyien hasonlítunk egymásra – a Föld nevű bolygón innen és túl.

János vitézke

2020. május

Petőfi irodalmi hőse Kacsóh Pongráctól kapott olyan muzsikát, amely nekünk, magyaroknak a legkedvesebb.  Az Opera Gyermekkarának szólistái, valamint kis kardalosai és persze a vendégek mind Andrássy Frigyes szerkesztő-mesélő vezetésével teszik meg Petőfi és Kacsóh szereplőinek útját egy rövid órában. Közreműködnek a Magyar Állami Operaház Gyermekkarának szólistái, továbbá a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei. Szerkesztő, mesélő: Andrássy-Neuenstein Frigyes.

Mozi

Kakaómese gyerekeknek - Bambi 2. - Bambi és az erdő hercege

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - március 1., 10.00

A történet közvetlenül az után játszódik, hogy Bambi édesanyja halálát követően megtudja, hogy apukája az erdő nagyhercege. Bambi rettentően izgatott, hogy végre megismerheti édesapját. Bár eleinte úgy tűnik, nem működik kettejük együttélése, végül mégis családra lelnek egymásban. A vetített rajzfilmekhez kapcsolódóan minden vasárnap a mese ihlette kézműves-foglalkozás várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival.

Puskin kuckó

Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske

Puskin mozi - február 29., 10.00

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik...

Vetítések Budapesten

Ha inkább más filmet néznétek meg a moziban, itt találjátok a többi vetítési időpontot.

Színház

Hókirálynő

Duna Palota - február 29., 15.00

Kay és Gerda nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kayt és magával viszi az országába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele, hogy elveszítette Kayt. Megígéri nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Az előadás 5 éves kortól ajánlott!

Puskin kuckó

Vitéz László

Puskin mozi - március 1., 10.00

"Szervusztok, pajtikák!" A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László.

Varázsmese

Bethlen Téri Színház - március 1., 10.00

Varázsmese, melyben a hős saját személyiségét kutatja. Egyedülálló tánccirkuszi előadás bábokkal, maszkokkal és akrobatikával.

VEDD MEG A JEGYED A PREMIERRE!

Zene

Szalóki Ági 15+1 év - Ünnepi gyerekkoncert

Várkert Bazár - február 29., 17.00

A népzene és világzene felől érkező énekes-dalszerző Szalóki Ági három jazz zenésszel: Lamm Dáviddal, Kovács Zoltánnal és Dés Andrással alapította meg zenekarát 2004-ben. Az azóta eltelt tizenhat évben a zenekar átalakulva, alkalomadtán vendégművészekkel kiegészülve járja a maga útját. Bátran, hittel teli, a gyerekek iránt tanúsított tisztelettel, kompromisszumok nélkül, gyakran árral szemben. A népzene mellett hangsúlyt kap a jazz, és ezeken a lemezeken szólalnak meg először cigány nyelven is a gyerekdalok. A Várkert Bazárban tartott rendhagyó előadáson tizenöt plusz egy év gyerekdalait hallhatjuk a zenekar és vendégei tolmácsolásában.

MintaPinty zenekar: Pintyes Kalendárium - lemezbemutató koncert

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér - február 29., 11.00

A zenekar új lemezének teljes anyagát mutatja meg újra, sok meglepetéssel, vendégekkel és persze pintyekkel!

Hangszerek világa

MOM Kulturális Központ - március 1., 10.30

Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek.

Mindenmás

Hab a tortán! - Pető Kata és Porogi Ádám

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 1., 10.00

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik... Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Ott van persze a rémisztő Hómama meg a Szőrizéke, de talán mégsem kell tőlük annyira félni!" Hozzávalók: 2 jó színész, 1 jó könyv, 1 jó hely + sok vidám gyermek. A színész-pár színpadra álmodja a népszerű könyv szereplőit és elmeséli történetüket.

Fényesebb a láncnál a kard - Interaktív fegyvertörténeti foglalkozás

Magyar Nemzeti Múzeum - március 1., 14.00

Játékos, drámapedagógiai elemekkel átszőtt foglalkozás, mely nemtől és előképzettségtől függetlenül mindenkinek széles ívű áttekintést ad az 1848/49-es honvédseregről, a korabeli hadviselésről és fegyverekről.

Cifra Palota

Müpa - március 1., 10.00 - 13.00

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt.

Pályázat

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Balettiskola felvételi

Jelentkezési határidő: március 13.

A képzésre olyan 4-14 éves fiúk és lányok jelentkezését várják, akiket elbűvöl a balett világa, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a műfaj alapjaival.

Állati jópofák! - fotópályázat gyerekeknek

Jelentkezési határidő: május 25.

A Fővárosi Állat- és Növénykert nyílt fotópályázatot hirdet alsó tagozatos általános iskolások, felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták számára.

Jelölj te is!

Keressük Magyarország legjobb jövőbarát, gyerekeket fejlesztő kezdeményezéseit

Március 9-ig te is nevezheted az általad legjobbnak gondolt szervezetet.

Ica néni: Az anyaságban otthon éreztem magam

Minden úgy jó, ahogy volt – mondja megpróbáltatásokkal teli életéről. A Dívány legújabb interjúsorozatában.

„Bocsánatot kérek a 14 éves kislánytól, akinek a testét eladtam drogokért”

A függőnek elsősorban nem igazság, hanem irgalom kell.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!