Programkereső

Tudtad?

Családi filmek előgyereknapra

Itt a szombat, de ez már majdnem olyan, mintha holnap lenne. Azért pihenjetek rá a gyereknapra, kelleni fog az energia, higgyétek el! Ma például együtt lazíthattok a képernyő előtt a világ leghíresebb macska-egér párosával, jön egy cuki klasszikus, megismerkedhettek egy idegen bolygó faunájával, valamint az is kiderül, hogy ki a főnök a családban.

Pünkösd és gyereknap a Beachen

A pünkösdi háromnapos ünnepen reggel 9-től este 10-ig ingyenesen látogatható Budapest tengerpartja, a főváros északi határában immár negyedik éve csalogató Lupa Beach.

Ha Gyermeknap, akkor irány a Kultúrpark!

Május utolsó hétvégéjén a gyermekeké lesz a főszerep az idén 60 éves Nagyerdei Kultúrparkban, ahol izgalmas programokkal és számos újdonsággal várnak kicsiket és nagyokat.

VÉSZHELYZETI ALTERNATÍVA

Itt az online hurrászombat

Ez a hétvége többszörösen terhelt lesz ünnepekkel, szóval szombaton pihenjünk rá, készülődjünk, hangolódjunk. Ehhez pedig remek programokat tudunk ajánlani. Jó böngészést!

Gyereknapi meglepetések a Müpától

Május utolsó vasárnapja a gyerekeké. Bár a kijárási korlátozások enyhítése kicsivel szabadabb mozgást enged a családoknak, tény, hogy ez a gyereknap más lesz, mint a többi.

Ingyenes képeskönyv a koronavírusról

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.

Színház

Kecskeméti Katona József Színház: A manóvizsga

INTERNET - május 31., 10.00

Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

Pörögj velünk! - Országos Bábszínházi Gyereknap

INTERNET - május 31., 8.30-21.00

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a gyermeknap alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki.

Pannon Várszínház: Csudabogarak

INTERNET - május 31., 11.00 - június 1. 11.00

Egy rendezett és jól szervezett hangyaboly élete csupa munka és fegyelem. Gyűjtögetés, védekezés, katonai menetelés. De mi történik, ha egyszer csak az égből a „fejükre esik” egy olyan találmány, mely örökre megváltoztatja az életüket?

Gyereknapi és pünkösdi cirkuszolás

INTERNET - június 1., 15.00

Idén egybeesik a gyereknap és a pünkösd.  A Kuttyomfitty Társulat úgy gondolta, hogy cirkuszoljon mindenki együtt ezen a kettős ünnepen. Tartsatok a társulat tagjaival, és szórakozzatok a Cirkusz Folklorikusz sztárjaival!

ZENE

Kiskalász - Gyereknapi élő koncert

INTERNET - május 30., 11.00

A Kiskalász zenekar gyermeknap alkalmából egy virtuális szuperbulit szervez, melyre sok szeretettel vár mindenkit! Az élő koncerten Bori és Gábor a Zsákbamacska és a többi Kiskalász lemezről játszik majd mókás gyerekdalokat.  

Gyereknapi Alma Együttes online koncert

INTERNET - május 31., 17.00

Gyereknap alkalmából egy szuper programmal készülnek nektek. Csatlakozzatok az Alma Együttes online koncertjéhez, és bulizzatok egy nagyot közösen!

MINDENMÁS

Rutkai Bori: Zsebtenger - könyvbemutató

INTERNET - május 30., 11.00

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve! Ismerhetitek már felnőtteknek és gyerekeknek szóló dalait is, több cédéje jelent már meg, és most itt egy mesekönyv, ami még sokkal több is annál: kreatív feladatokat, verseket, sőt, még recepteket is találhattok benne. Ezért egy fergeteges előgyereknapi mulatságra hív benneteket a Pagony május 30-án, szombaton 11.00 órától, ami pont olyan színes lesz, mint a Zsebtenger!

FessNeki Online - A Tejúton

INTERNET - május 30., 16.00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.

Tompeti TV - 10. adás - Gyereknapi extra

INTERNET - május 31., 19.00

Ez itt a gyereknapi extra Tompeti TV,  ahol Tompeti és Barátai a zenesarokban várnak benneteket kedvenc dalaitokkal.

Pályázat

Készíts tündérkertet!

Beküldési határidő: június 18.

Álmodj egy cserépnyi vagy balkonládányi mesevilágot, ültesd be virágokkal, mohával, majd népesítsd be manókkal, tündérekkel, törpökkel vagy bármilyen mesebeli lénnyel, amihez csak kedved van.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség - Rajzpályázat

Beküldési határidő: augusztus 31.

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén ünnepli 150. születésnapját. Jubileuma alkalmából a Deák17 Galériával együttműködésben rajzpályázatot hirdet.

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.