Programkereső

Tudtad?

A Gumball csodálatos világa Darwin évkönyvével folytatódik

A Darwin évkönyve című hatepizódos különkiadás-sorozattal a nézők a Watterson család halával együtt idézhetik fel a sorozat legemlékezetesebb pillanatait.

Kritika

Dolittle – Az benne a jó , hogy itt mindenki kettyós

Nem az a vicces, hogy Doktor Dolittle beszél az állatokkal, hanem az, hogy az összes védence tökéletesen hibbant, és a jó doktor sem sokkal különb náluk. Indulhat a nagy kaland!

Disney hercegnő lesz Meghan Markle

A valódi hercegnével hangalámondásra szóló megállapodást kötött az egeres cég, akiktől Markle nem kér fizetést.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Orosz Cirkusz a Jégen

március 4., 16:00 és 19:30

Az "Orosz Cirkusz a Jégen" a világ első jégcirkusza, több mint 50 éve kápráztatja el a közönséget művészete és csillogása révén, a nagyszerű akrobaták, zsonglőrök, kötéltáncosok, műkorcsolyázók és bohócok segítségével a csillogó jégen.A társulat lenyűgöző jégshow-val és lélegzetelállító cirkuszművészettel elbűvölő utazásra repíti a közönséget a mese varázslatos világába. A „Téli mesék” minden idők legszebb történeteiből, a Diótörő, a Hókirálynő, Alice Csodaországban, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, a Cirkuszhercegnő meséiből mutat be felejthetetlen előadást a jégen.  A társulat a báj, a szépség, az elegancia, a hihetetlen könnyedség és a legmagasabb technikai felkészültség, a fantáziadús látványos koreográfiák, a több mint 300 csodálatos jelmez, az izgalmas zene és akrobatika révén rabolja el a közönséget a mesék világába. Az energikus és elegáns jégbalett egy nagyszerű orosz cirkuszi programmal kombinálva igazán varázslatos látványt nyújt kicsiknek és nagyoknak, az egész család számára.A "Téli mesék" előadása egy varázslatos birodalomba vezeti a nézőt, ahol a jó és a gyönyörű uralkodik és minden álom valóra válhat, ahova felnőttként újra és újra vissza akar térni az ember. A szavak nem tudják kifejezni, amit látni, hallani és érezni fognak ebben a műsorban! Ezt látniuk kell!Az előadás műjégen látható!

Brass cirkusz

2020. január 19. és február 2.

A Brass in the Five együttes egy szerencsés véletlen folytán alakult meg 1992-ben. II. Erzsébet angol királynő magyarországi látogatása alkalmával a Zeneakadémiát kérték fel egy ünnepi koncert megszervezésére. A királynő köztudottan kedveli a rézfúvós zenét, így a választás egy rézfúvós kvintettre esett. Tanáruk őket, a későbbi kvintett tagjait jelölte ki a díszhangversenyen való szereplésre. A sikeres bemutatkozás után II. Erzsébet így fordult hozzájuk: 'Remélem, még találkozom ezzel a remek együttessel!' A Királynő iránti tiszteletük jeleként az angol Brass in the Five nevet választották, és azóta együtt aratják sikereiket. A 2007-ben bemutatott, Brass Cirkusz című műsoruk szabályos cirkuszi előadás, amelynek során a muzsikusok időnként artisták vagy éppen vadállatok bőrébe bújnak, s hangszeres tudásuk mellett ellenállhatatlan humorukat is megcsillogtatják. A valódi cirkuszi produkció illúzióját Méhes Csaba pantomimművész játéka teszi teljessé.

A Nagy Ho-ho-ho Horgász Télen-Nyáron

január - március

„Hohohohó! …tudni kell, hogy a horgászoknak általában is sok az eszük, a Nagy Horgásznak meg teljesen tele van a feje ésszel.” „Mert cselt a csere kiválón sorjáz, ravasz a Nagy Ho-ho-ho-horgász”. Ki ne ismerné a kedves Nagy Horgászt és állandó partnerét, sporttársát, a kekec Főkukacot? Most történeteik fordulatos, kacagtató és tanulságos kalandokon át színpadi feldolgozásban is újraélhetőek. Van-e csábítóbb program, mint kint lenni a szabadban, a napsütésben, a jó levegőn, ahol csupa pozitív gondolata támad az embernek? Mert horgászni csak jókedvvel, szívvel és lélekkel lehet. Csukás István neve fogalom a gyermek- és családi irodalomban. Hihetetlen életismerettel és szeretettel elemez, nagy pontossággal láttatja a világ jelenségeit, jellegzetes figuráit, miközben komolyan viccelve észrevétlenül a szépre, a jóra, az érdemesre tanít. Így játéknak fogható fel a valóság, megindító történetei által játszótérré válik az egész világ.

Színház

Boribon és Annipanni

Budapest Bábszínház - január 25., 10.30 és január 26., 10.30

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt. Mindenki volt már beteg, fújt a kádban buborékot, és kért anyától még egy esti mesét. És mindenkinek van legjobb barátja, mint Annipanninak Boribon, és Boribonnak Annipanni. A kifejezetten óvodásoknak szóló, zenés bábelőadásban a Boribon muzsikál című Fonogram-díjas lemez legnépszerűbb dalai is elhangzanak.

Lilla és Tündérbogyó

Klauzál Gábor Művelődési Központ - január 26., 10.30

Kádár Annamária érzelmi intelligencia fejlesztő történetei alapján készült zenés mesejáték egy Lilla nevű kislányról szól, aki képzeletbeli barátja, Tündérbogyó társaságában egy csodálatos napot tölt. Együtt mindenféle kalandban, csodás élményben van részük.

Sárkányölő Krisztián

József Attila Színház - január 25., 11.00

Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik a színészek és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

Vedd meg a jegyed a premierre!

Zene

Óbudai Danubia Zenekar: TOM, a virtuóz

Kaszásdűlői Kulturális Központ - január 25., 16.00

"Kedves barátaink, ismerjétek meg Tomot, a virtuózt. Már több száz éve egyeduralkodója a zenei műfajoknak, rajongók milliói lesik minden mozdulatát, lemezeit több ezer példányban adják el világszerte. Ki ő? Miért szeretjük? Miért utáljuk? Minden, amit a virtuóz zenészekről tudni érdemes, egy órában, gyerekeknek és családjuknak. Kalandra fül!"

Szalóki Ági babakoncert

Maminti Kuckó - január 25., 11.00

Családias környezetben rendhagyó koncertet ad Szalóki Ági a Mamintiben! A babák fejlettsége és igényei szerint összeállított műsort elsősorban 0-3 éves korú gyerekeknek ajánlják.

Apás Ringató

Erkel Színház - január 25., 16.00

A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján.

Gryllus Vilmos: Természetes dalok

Puskin mozi - április 26., 10.00

A Kuckó egyik leghűségesebb vendége, a közönség egyik nagy kedvence: zseniális zenész, közvetlen, barátságos, csupaszív előadóművész. Most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról, a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről, a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.

Rutkai Bori Banda: Állatok farsangja

Óbudai Kulturális Központ - január 26., 10.00

Öltözz be a kedvenc állatodnak vagy mesebeli lényednek, és menj el egy elvarázsolt, táncos karneválra - a Rutkai Bori Banda farsangi koncerttel vár benneteket! A zenekar Facebook-oldalán januárban kreatív farsangi ötleteket is találhattok.

Liszt-Kukacok Akadémiája - Zenélő madarak

Zeneakadémia - január 26., 11.00

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, s megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy történt is, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. A koncerten Balog József zongoraművész és a Zeneakadémia zenetörténet tanára, Fazekas Gergely a madarak zenei világába nyújt betekintést.

Ránki: Pomádé király új ruhája - gyermekopera

Müpa - január 26., 11.00

Ránki György Hans Christian Andersen ismert meséjét, A király új ruháját dolgozta fel. A történet örök tanulságokat hordoz: a képmutatás és a félelem halálos méreg. Zsarnokok, rettegjetek a nevetés erejétől!

Családi hangutazás

Klebelsberg Kultúrkúria - január 26., 16.00

Családi foglalkozást, mely során egy hangfürdőt követően játékos formában ismerkedhetnek meg a résztvevők a hangtálak, gongok és egyéb szakrális hangkeltő eszközök hangjaival, sőt ők maguk megszólaltathatják azokat.

Mindenmás

Tallián Mariann: Tűzmadár

Józsefvárosi Galéria - január 24., 9.30

Iván Cárevics, a Fényesség Birodalmának hercege titkos útra indul, hogy megtalálja országa elveszett boldogságát és megmentse a gonosztól. Ennek során át kell kelnie a Sötétség Birodalmán, ahol nemcsak a démoni Koscsejjel és annak szörnyeteg hadával kell megküzdenie, hanem saját félelmeivel is. Interaktív gyerekfoglalkozás beszélgetéssel, zenével, felolvasással, Tallián Mariann: A Tűzmadár című könyve alapján.

Vadnyugat - Budapest Legós Pizsamaparti

Campona - január 24., 19.00

A jómódú pesti polgár, István a magyar fővárosban Deák és Andrássy mellett figyeli, hogyan fejlődik világvárossá otthona. Testvére, József a kalandot választotta, cowboynak állt a vadnyugaton. A két testvért és a két világot pedig a levelezés köti össze - ami nélküled nem valósulhat meg. Kösd össze te a vadnyugatot és a békeidőbeli Budapest világát!

Családi Délelőtt - Készítsünk színskálát!

Ludwig Múzeum - január 25., 10.30 - 12.30

A színeket nagyon természetesnek vesszük a világban. Talán el sem tudjuk képzelni, milyen lenne egy olyan világ, amiből a színek hiányoznak és csak a két végpont a fekete és a fehér közötti árnyalatok töltenének ki mindent. Azonban ismerjük-e a színeket valójában? Hány színnek a nevét tudjuk, hány árnyalatot vagyunk képesek megkülönböztetni? Lehet, hogy pirosnak nevezzük a bordót és a vöröset is? Milyen színei vannak egy vízfesték készletnek és milyen színei vannak a gyári termékeknek? Milyen egy színskála, ha festékből keverjük ki és milyen, ha különböző színű tárgyakból állítjuk össze? Ez alkalommal a Családi Délelőtt az Esterházy Art Award című kiállításhoz kapcsolódik.

Bartos Erika mesél

Hatszín Teátrum - január 25., 10.00

Ki ne ismerné Bogyót és Babócát? És Brúnót? Most megismerheted a mesék íróját és rajzolóját, Bartos Erikát is, aki mesélni fog nektek, lesz fejtörő és kézműves foglalkozás is.

A feldúlt mesepadlás rejtélye - „Nyomozós” délután

Eötvös10 - január 25., 16.00

Óránként két-két gyerekcsapatot indítanak, a játékidő 40 perc, utána 20 perc kézműveskedés. A játék alatt a szülők a kisebb gyerekekkel az Eötvös10 Kuckóban várhatják a kis nyomozókat.

Ingyenes

Bibedombi mesék - Kiállításmegnyitó és kézműves foglalkozás

Virányosi Közösségi Ház - január 25., 10.00 - 13.00

Hanga Réka illusztrációi, amelyeket a Adamik Zsolt: Bibedombi Szörnyhatározó című könyvéhez készített, ezúttal a Virányosi Közösségi Házban lesznek láthatóak. A kiállítás megnyitóján a szerző, Adamik Zsolt olvas fel a könyvből, Hanga Réka illusztrátorral pedig szörnykészítő műhelyfoglalkozásra várják a gyerekeket.

A mi méheink - Ki lakik a kaptárban odabent?

MOM Kulturális Központ - január 25., 10.00

Azok a gyerekek, akik méhek közelségében nőnek fel, lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a lépépítmény szabályos vázát, amely minden méh-lény bölcsője. A lépépítmény, munkásméhek, a herék, a méhkirálynő – vagyis méhanya – és az őket övező burok mind elengedhetetlen részei a méhek összetett világának: egymásért vannak, egy egységet alkotnak az őket éltető Földért.

Hab a tortán! - Jordán Adél és Keresztes Tamás

Jurányi Inkubátorház - január 26., 10.00 - 13.00

,Mint a titkosan elásott kincs valamely távoli, felderítetlen szigeten, oly távolivá és oly nehezen fellelhetővé válnak a gyermekkorban még mindennapi csodák. Expedíciót indítunk a kincs felkutatására, amelyhez a térképet a gyermekek rajzolják.” Jordán Adél és Keresztes Tamás álmodja színpadra Kertész Erzsi népszerű, Nem mese című könyvének szereplőit.

Kakaómese gyerekeknek - Irány Eldorádó

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - január 26., 10.00

Tulio és Miguel végre megfogta az Isten lábát. Kockán elnyerik - vagy inkább elcsalják - a legendás aranyvárosba vezető út térképét. Kincsükkel azonban menekülniük kell.

Mágikus tárgyak - alkotó workshop

Katona József Színház - január 26., 10.00

Téma: Mini hőlégballon a kedvenc házak színeiben

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás