Programkereső

Tudtad?

Mit nézzünk ma a tévében?

A kicsiket a Macskafogó 2. - A sátán macskája, a Repcsik: A mentőalakulat, a Szaffi, a Hotel Transylvania 2. - Ahol még mindig szörnyen jó, a Hupikék törpikék - Az elveszett falu és az Óriásláb fia, a nagyobbakat a Szörny Rt., a Hanni és Nanni 3 és a Télapu 2. - Veszélyben a karácsony várja.

Családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Országus Rajzfilmünneppel, CsodaCsaládi Nappal, Terra-Akva Börzével, ingyenes családi egészségnappal és Szeder & Lóci koncertjével várnak benneteket.

Megjelent Farkasházi Réka első mesekönyve

Az Életmesék című kötet a Helikon Kiadó gondozásában jelenik meg.

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Mozi

Országos Rajzfilmünnep

Országszerte, több helyszínen - november 15-17.

2019. november 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet. Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen lesz a magyar és a nemzetközi animációé a főszerep. A fesztivál idén a magyar animáció egyik legsokoldalúbb zsenije, a 85 éve született Nepp József emléke előtt tisztelg, akinek számos más alkotása is látható lesz a Rajzfilmünnepen: többek között a Gusztáv-sorozat, az általa írt Macskafogó vagy első önálló, egész estés filmje, a szatirikus hangvételű Hófehér.

Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya

Puskin mozi - november 16., 10.00

A bűnözők koronázatlan királya, Zéró azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. Szerencsére az agyafúrt Kapitány leleplezi a gazfickókat és megmenti az erdőt a pusztulástól!

Vetítések Budapesten

Ha inkább más filmet néznétek meg a moziban, itt találjátok a részletes műsort.

Színház

Coraline

Budapest Bábszínház - november 15., 10.00

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A kislány felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, amely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát.

A tengerlépő cipő

Müpa - november 16., 11.00

Ki ne szeretne eljutni egy szempillantás alatt az Üveghegy lábához, vagy a templomtorony tetejére. A tengerlépő cipő segítségével a mesében együtt repülhetünk a szereplőkkel s izgulhatunk értük. Ha te is segítesz, közösen legyőzhetitek az akadályokat!

Banyamosoda

Marczibányi Téri Művelődési Központ - november 17., 15.00

A gonosz boszorkány fogva tartja a királylányt. Szerencsére jön egy királyfi, aki kiszabadítja őt a nézők segítségével. Már, ha a a nézők segítenek neki. Mindeközben lelkünk-testünk is megtisztul, amiben nagy szerepe van egy nem hétköznapi szerkezetnek, a pucerátornak.

Vedd meg a jegyed a premierre!

Zene

BonBon Matiné: Szeder & Lóci - Dalszerző!

Újpesti Rendezvénytér - november 17., 11.00

A könnyűzene világa két fiatal énekes-gitáros dalszerző interaktív előadásában: miből szülessen a sláger? Mire van szükség egy slágerhez? Kriszti és Lóci egy interaktív, 50 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző.

Szalóki Ági babakoncert

Maminti Kuckó - november 16., 11.00

Családias környezetben rendhagyó koncertet ad Szalóki Ági október 18-án szombaton a Mamintiben! Mondókákkal, versekkel, játékokkal, dalokkal és sok sok szeretettel vár benneteket.

Manó koncert - Zene és természet

Concerto Zeneház - november 17., 11.00 és 15.00

A zenevilágba, a zene és a világ kapcsolatába kalauzolja lelkes közönségét a házigazda Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse és Méhes Csaba pantomimművész.​

Mindenmás

Felolvasás Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című könyvéből

Két Egér Könyvesbolt - november 12., 17.00

Az Északi Irodalom Hete alkalmából egy-egy északi könyvet választanak ki három kategóriában, majd a kiválasztott könyvekből felolvasásokat, illetve egyéb kapcsolódó programokat szerveznek. Ez alkalomból a gyerekirodalom kategóriában Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című könyvéből tartanak felolvasást 3-12 éves korú gyermekek részére, és ezzel egy időben az ország számos pontján teszik ugyanezt. A felolvasást tartja: Laboda Kornél

Hangolódó - Játékok hangtálakkal és gonggal

Zuglói Pagony - november 14., 16.00

A gyerekek játékos formában ismerkednek meg a hangtálakkal, a tálakban lakozó mesés Csiki-Manókkal, mindeközben a tálak pozitív hatásaiban részesülnek, ellazulnak, feltöltődnek, kisimulnak, összerendeződnek.

Palota-paletta

Magyar Nemzeti Galéria - november 13., 15.00 - 17.00

Művészlelkek figyelem! A Palota megnyitja előttetek kapuit, és lehetőséget ad, hogy felfedezzétek kincseit: a Magyar Nemzeti Galéria pompás műtárgyait.

Családi nap - központban a fenntarthatóság

Egyszülős Központ - november 16., 10.00 - 14.00

Az Egyszülős Központ mindennapi működésében fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és takarékosság. Ennek jegyében november 16-án várnak kicsiket és nagyokat a családi napra, melyet a fenntarthatóság jegyében szerveznek. A program ideje alatt folyamatosan kreatív foglalkozásokat tartanak, ahol textil táskát festhettek, a gyerekek újrahasznosítható anyagból játékot készíthetnek, és egy kvíz segítségével megtanulhatjátok a szelektív hulladékgyűjtés szabályait is.

Ingyenes

CsodaCsaládi Nap

Csodavár - november 16., 10.00

A koraszülöttek világnapja alkalmából a szülőket beszélgetősarok várja, ahol a Csodavár gyógypedagógusai szívesen válaszolnak az egyéni kérdésekre.

Futengo - ügyességi futballvetélkedő

Magyar Testnevelési Egyetem - november 16., 10.00 - 19.00

Labdarúgáshoz köthető, ügyességi, páros, pénzdíjas vetélkedő, ahol a napi 3 legjobb csapatot díjazzák.

Ingyenes

Neonkréta - kortárs művészeti gyerekprogram

Galeria Neon - november 16., 10.00 - 11.30

A múzeumpedagógiai foglalkozáson Károlyi Zsigmond munkássága kapcsán színes szerkezeteket rajzolhattok elképzelt házaink köré, olyan geometrikus alakzatokkal foglalkozhattok, amelyek a mindennapi életben szimbólummá válhatnak.

JátsszMa! - Középpontban a társasjátékok

Ráth György-villa - november 16., 10.00 - 16.00

A családi alkotóműhelyben nemcsak kipróbálhatod a legújabb és legeredetibb társasjátékokat, de elkészítheted a hiányzó játékfigurákat is az otthoni játékodhoz, illetve öltöztethető katonát és babát is alkothattok.

Ingyenes

Varázsszőnyeg

Magyar Nemzeti Galéria - november 16., 11.00

Mindig élénk a piros, harsogó a zöld, vibráló a sárga? Jól megvannak egymás mellett, vagy inkább távolról figyelik egymást? Hatnak-e egymásra és hatnak-e ránk? A színek világa sok-sok izgalmas titkot rejt, fejtsétek meg együtt! A foglalkozás során a témához kapcsolódó alkotást készíthettek.

Ingyenes

Egy Csepp Világnap

Millenáris - november 17., 10.00 - 18.00

Az ingyenes családi egészségnapon a gyerekeket a népszerű Kicsi Gesztenye Klub, a Kolompos együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje szórakoztatja majd, de lesz ingyenes MOL-ugrálóvár és KiDS Birodalom is speciális ugróiskolával és puzzle kirakással. A legkisebbek a Mesekert játékudvart próbálhatják ki és egész nap nyitva lesz a Teddy Maci Kórház, ahol plüss macik „gyógyulnak” orvostanhallgatók és a gyerekek segítségével. Lehet közösen desszertet díszíteni cukrászmesterekkel a "Zsolnay Kávéház színpadnál".

Terra-Akva Börze

Groupama Aréna - november 17., 10.00 - 16.00

Lenyűgöző pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatóak szakszerű körülmények között, de vadászgörények, egerek, apró rágcsálók és díszhalak is feltűnnek majd a börzén.

Legyél Te is fürkész!

Corvin Művelődési Ház - november 17., 10.30 - 12.30

A játékos felfedezőnapokon minden érzékszervünkre hatva segítenek felfedezni az érdekes témákat az interaktív és kreatív feladatok.

Anyukáknak ajánljuk!

Hogyan fogadjuk el egymást párkapcsolatunkban?

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - november 18., 18.30

A szerelmes mindennapokban annyira jó megélni, amikor nem kell semmit sem tennünk azért, hogy szeressen és elfogadjon a másik. Egyszerűen azok lehetünk, akik vagyunk, és ez a párunk legnagyobb örömére van. De mit tehetünk, ha hosszú évek után idegesít a másik, vagy valami olyat tesz, ami nagyon fáj nekünk? Biztosan az elfogadás a helyes megoldás? Az előadó, Dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátori évtizedes szakmai tapasztalata alapján mutatja meg, hogy mi az elfogadás szerepe az érett, tartósan boldog kapcsolatokban.

A sikerre nem születni kell, hanem keményen dolgozni érte

Kenyeres Andrással, a magyar férfivízilabda-válogatott mentáltrénerével beszélgettünk.

A nő Van Gogh sikerei mögött: nélküle talán azt sem tudnánk, ki volt

Csak a halott festő a jó festő – állapította meg Vincent van Gogh, és ez igaznak bizonyult az ő esetében is.

Így térül meg a pihenőnap az edzéstervben

Szuper, ha kitartó vagy és erős, de a kevesebb néha több.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!