Programkereső

Tudtad?

Kozmikus küldetések a hátsó udvarban

A Boomerang májusban érkező új sorozatának főszereplője Binky ügynök, a macska, aki barátaival: Gordon kutyával, Fluffy őrmesterrel, Gracie kapitánnyal, Nolával és Loo-val mindent megtesz, hogy megvédjék emberbarátaikat és önmagukat az intergalaktikus veszélyektől.

Panthera 4. - A jégmadár útja

A negyedik részéhez ért a kiskamaszok egyik kedvenc könyvsorozata, a Panthera. Igazi letehetetlen kalandregény gyerekeknek.

Újraindul az erdei vasút és az Ökoturisztikai Központ Gemencen

A kisvasút egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap is nyitva lesz.

VÉSZHELYZETI ALTERNATÍVA

Programétkezde hétkezdre

Ahogy lazul a karanténszíj, úgy vékonyodik az online-jelenlét az élethorizonton, és jól van ez így. Már csak azért is, mert megkapunk mindent, ami eddig koncentráltan adódott. Tudomány gyerekeknek, irodalom felnőtteknek, és a többféle zeneiség is komolytól a mosolygóig. És reméljük, hogy így is marad, nem baj, ha van szellemi támogatás, mikor az ember az oxigénmérgezéstől támolyogva visszabotorkál a szobába.

Múzeumpedagógia krízishelyzetre szabva

Bezártak az iskolák, bezártak a múzeumok, de az élet nem állt meg, csak új keretek közé kényszerült.

Ingyenes képeskönyv a koronavírusról

A koronavírus-járvány a gyerekek életét is átformálta, de ez a könyv segít számukra megérteni, mi és miért zajlik körülöttük.

Színház

Kecskeméti Katona József Színház: A manóvizsga

INTERNET - május 31., 10.00

Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán.

Pörögj velünk! - Országos Bábszínházi Gyereknap

INTERNET - május 31., 8.30-21.00

A Ciróka Bábszínház kezdeményezésére, a gyermeknap alkalmából az ország 13 bábszínháza összefogott, és egy közös, egész napos programot talált ki.

ZENE

Kiskalász - Gyereknapi élő koncert

INTERNET - május 30., 11.00

A Kiskalász zenekar gyermeknap alkalmából egy virtuális szuperbulit szervez, melyre sok szeretettel vár mindenkit! Az élő koncerten Bori és Gábor a Zsákbamacska és a többi Kiskalász lemezről játszik majd mókás gyerekdalokat.  

Gyereknapi Alma Együttes online koncert

INTERNET - május 31., 17.00

Gyereknap alkalmából egy szuper programmal készülnek nektek. Csatlakozzatok az Alma Együttes online koncertjéhez, és bulizzatok egy nagyot közösen!

MINDENMÁS

Rutkai Bori: Zsebtenger - könyvbemutató

INTERNET - május 30., 11.00

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve! Ismerhetitek már felnőtteknek és gyerekeknek szóló dalait is, több cédéje jelent már meg, és most itt egy mesekönyv, ami még sokkal több is annál: kreatív feladatokat, verseket, sőt, még recepteket is találhattok benne. Ezért egy fergeteges előgyereknapi mulatságra hív benneteket a Pagony május 30-án, szombaton 11.00 órától, ami pont olyan színes lesz, mint a Zsebtenger! Lesz mese, zene, kézműves, akció, nyeremények, kedvezmények és eredményhirdetés is! Mivel az esemény élőben zajlik majd, a sok-sok program között lehetőségetek nyílik arra is, hogy Boritól kérdezzetek!

FessNeki Online - A Tejúton

INTERNET - május 30., 16.00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.

Élő Zumbini - Táncos Mozgásfejlesztő Otthon

INTERNET - május 27., 11.00

Minden szerdán 11.00 órakor élőben táncolhattok, ugrálhattok, zenélhettek a nappaliban. Már akár 1 éves kortól neki lehet állni a Zumbini féle online riszának.

Pályázat

Amigos egy POKET oldalban - avagy barátság a négy fal között - irodalmi pályázat

Beküldési határidő: május 31.

Az Amigos Alapítvány önkéntesei beteg gyerekeket látogatnak, akik heteket vagy akár éveket töltenek bizonytalanságban a kórház négy fala között...

Készíts tündérkertet!

Beküldési határidő: június 18.

Álmodj egy cserépnyi vagy balkonládányi mesevilágot, ültesd be virágokkal, mohával, majd népesítsd be manókkal, tündérekkel, törpökkel vagy bármilyen mesebeli lénnyel, amihez csak kedved van.

Filmre fel! Pályázat fiataloknak

Nevezési határidő: augusztus 3.

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház 27. alkalommal rendezi meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

interjú

Boldizsár Ildikó: a mese mindig megmutatja az utat

A meseterapeutával az interaktív mesélésről, a gyerekek és felnőttek terheiről és a belső utak fontosságáról is beszélgettünk.

Minek a rövidítése az Áfor, a Mahasz vagy a Közért?

Mit, hol, miért? Megmondja most a Piért! Eddig oké, de mi is volt az a Piért?

Juhász Gyula Annája mégsem volt örök

Mert ugye ott volt még az Ilona, az Irma, a Julis meg a Vajdáné.