TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU

Programkereső

Tudtad?

Erdők hete

Ti tudjátok, mit csinál pontosan az erdész? Most kiderül, ugyanis október elején jön az Erdők hete, ahol sok-sok izgalmas infót gyűjthettek be az erdészek munkájáról és az erdők lakóról, továbbá játékos programok, szakvezetések várnak rátok a Budakeszi Vadasparkban.

Idén a lányoké az első lépés a világ sakktábláján

Mindenkit vár idén is a Polgár Judit által szervezett eddigi legnemzetközibb Világsakkfesztivál október 8-án Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában – ahol a lányok uralják majd a sakktáblát.

Kolodko szurikáta szobra a diabéteszes gyermekekért, gyermekeknek

A Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért kezdeményezésére a budapesti Bókay János utcában Kolodko Mihály szobrászművész Szurikáta című alkotására bukkanhatnak az arra sétálók.

Hamarosan a mozikban

Színház

Nagy akarok lenni!

Puskin Kuckó - október 2., 10.

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak.

Paár Julcsi és Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

Hagyományok Háza - október 2., 11.00

Nàlunkfelé a leányok korán kelnek, a nap első sugaraival hosszan nyújtóznak, lesétálnak a folyópartra, hogy ott csinosítsák ki magukat.” Madárcsicsergős, aprócska falu, valahol a Duna partjàn…valamikor, az időtlen időben…. A Kerekutca minden lakója - a csacsogó leányoktól, az erejüket, ügyességüket próbálgató legényekig, az öreg pásztoron át, a javasasszonyig - egytől-egyig hétköznapian furcsàk, de szerethető figurák, a közösség fontos részei, részesei. Mindenkitől meg lehet tanulni valamit, ami eligazít, végigkísér a Kerekutca ezer zegzugán.  Hiszen a zene és a tánc színes forgatagában megelevenedő falunak, a házak közt szövődő kalandoknak, egy szempillantás alatt részese lesz minden néző, hallgató, éneklő, táncoló. A Kerekutca nem csupán Varga Julcsáról és Basa Pistáról szól, sokkal inkább mindannyiunkról, gyerekekről és felnőttekről, emberi kapcsolatokról egyarànt. Így, hát a dalt; “Kerekutca, kicsi hàz, Benne rózsám mit csinàlsz?”  - is sokféleképpen énekelhetjük, ès fejezhetjük be, csak rajtunk múlik merre kanyarítjuk! Közreműködnek: Paár Julcsi - ének, mese, Kiss B. Ádám - ènek a Fitos Dezső Társulat tàncosai, továbbà: Csernók Klára - hegedű Takács Ádám - hegedű Papp Endre - brácsa Könczei Bálint - brácsa Szabó Dániel - cimbalom Bede Péter - fúvós hangszerek Bognár András - nagybőgő, gardon  

Aladdin

Turay Ida Színház - október 2., 10.00

Koncert

Alma Együttes koncert

Pólus Mozi - október 1., 11.00

A családi koncerte a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.

Kakaókoncert

BFZ próbaterme - október 1., 14.30 és 16.30

A Fesztiválzenekar gyerekeknek szóló programsorozata közel negyedszázada ad minőségi klasszikus zenei élményt a legkisebbeknek.

Mindenmás

10 éves a Mesemúzeum

Magyar Mesemúzeum - szeptember 30. - október 1.

10. születésnapján a Mesemúzeum előadásokkal, mesékkel, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, Csukás-sétával vár benneteket, a büfében pedig a Kipp-kopp palacsintát vagy Rumini kedvenc hot-dogját is megkóstolhatjátok!  

Állatok világnapja a Csiliben

Csili Művelődési Központ - október 2., 10.00-14.00

A jeles nap apropóján egész napos, gazdag programmal hívják fel a gyermekek figyelmét az állatok védelmének fontosságára, és arra, hogyan óvjuk a környezetünket.

Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi (0)

Puskin Kuckó - október 1., 10.00

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

Kiállítás

Kaland az esőerdőben - Kincskereső játék és kiállítás

Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár (MMGM) - november 27-ig

A látogatók kiállításba lépve megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben egy izgalmas kincskereső kaland részesei lehetnek.

Generazioni

Deák17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - október 13-ig

A kiállítás a legjobb olasz gyermekkönyv illusztrátorok munkáit mutatja be több generáción keresztül napjainkig. A tárlaton mintegy száz gyermekkönyv is szerepel, amit végiglapozva ki-ki meggyőződhet róla, hogy valóban érdemes Olaszországra figyelni.

Könyv

Könyvfesztiváli újdonságok a Pagonytól

A Pagony kiadó számtalan újdonsággal jelentkezik a szeptember 29. és október 2. között megrendezésre kerülő Könyvfesztiválra, így kicsiktől kezdve a kamaszokig mindenki talál magának friss olvasnivalót.

A Manó Könyvek szeptemberi újdonságai

Vidáman indul az ősz Malaccal és Libával, akik bungit építenek és szakácskodnak Tóth Krisztina sorozatának legújabb részében, az új Nyúl Péter-mesekönyvben pedig nemcsak történeteket találhattok minden évszakra, de játékötleteket is.

A Menő könyvek szeptemberi újdonsága

Az első szerelem megismételhetetlen - legalábbis annak kellene lennie. Tényleg olyan lesz, amilyennek elképzeltük? Elsöprő generációs első élményekről is szól Horányi Hanna Zelma új ifjúsági regénye. A Rólad/Neked-sorozatban fiatal szerzők írnak fiatal olvasóiknak.

Játékok, pályázatok

Helló, Munkácsy!

Beküldési határidő: október 1.

Gévai Csilla A fecsegő kastély című műve Békéscsabára kalauzolja a gyereket. A regény ihletésére készült egy általános iskolásoknak szóló pályázat, melyre egyénileg és osztályosan is lehet nevezni.

Töpörödött törpegerek

Beküldési határidő: október 10.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Töpörödött törpegerek címmel rajzpályázatot hirdet, általános iskola alsó tagozatán tanuló gyermekek részére.