Programkereső

Tudtad?

A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Könyvfesztivállal, az Állatkert Föld Fesztiváljával, Szent György-napi Sokadalommal, Tudományfesztivállal, Bíró Eszter lemezbemutató koncertjével és az I bike Mini családi bringás felvonulásával várnak benneteket.

17 ingyenes gyerekprogram a Könyvfesztiválon, amit ne hagyjatok ki!

Izgalmas programokkal, könyvbemutatókkal, koncertekkel, valamint workshopokkal várnak benneteket a Millenárison. Kiszemezgettünk nektek párat, ahova idén mi is szeretnénk eljutni.

Gyerektáborok 2019

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

Hamarosan a mozikban

Jegyajánló

Mátyás madara

2019. április 28-tól

Mátyás király álruhában járja az országot, mikor török katonák törnek rá és megsebesítik. Egykis erdei lány segít neki: vigyáz rá, ápolja és elrejti az őt égen-földön kereső török janicsárokelől. Mátyás király rájön, hogy hatalma az erdő közepén semmit sem ér, és hogy mennyivelerősebb lehet nála, a nagy királynál egy kis lány. Mennyi mindent tanulhat tőle: jóságot,könyörületet, önzetlenséget. Sok veszély és vidámság után a történet végére igazi nagykirállyá válik.

Mineshow Nyár 2019

2019. augusztus 3., 10:00 - 19:00

Augusztus harmadikán nyári Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak minden érdeklődőt! A nyári Mineshow-t a Vasúttörténeti Parkban rendezik meg, így nem csak gamer újdonságokra, Mineshow-s programokra és a kedvenc videósaitokra számíthattok, hanem Európa legnagyobb interaktív vasúti parkját is felfedezhetitek!

SkyLandPark Budapest

trambulin- és élménypark

A SkyLandpark trambulin- és élménypark 3800 négyzetméteren nyújt remek kikapcsolódást gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt

Mozi

Legkisebbek mozija: MOME ANIM válogatás

Puskin mozi - április 27., 10.00

Válogatás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatóinak kisfilmjeiből. Magyar rajzfilmek, gyerekeknek, fiatal rendezőktől.
Puskin Kuckó

Színház

Gingalló

Budapest Bábszínház - április 27., 10.30 és 15.00

Te mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Van, aki színésznő, van, aki tanító néni, és van, aki autóversenyző. Van, aki utazni szeretne, van, aki repülni, és van, aki rajzolni. Gingalló egy olyan lány, aki az útját keresi. A réten és a felhők között, városban és falun, a sivatagban és a tenger mélyén. Ahol jár, ott nem marad ugyanolyan a világ, és ő maga is mindig változik egy kicsit. Vajon az út végén megtalálja, amit keres?

Hófehér és a hét törpe

Kincsem Park - április 26., 19.00

A világhírű Grimm-mese életre kel musical formájában, kicsit új köntöst kapva a nagy Hollywood-i sikerprodukciók mintáját követve.

Csíkoska és Pöttyöske és a bajba jutott kukák

Hatszín Teátrum - március 27., 10.00

Csíkoska és Pöttyöske egy varázslat segítségével Manófalván találják magukat. A bajba jutott kukákon kell segíteniük, de ez nem egyszerű feladat, szükség lesz a gyerekek segítségére is…

Zene

Bíró Eszter: Időradír - Lemezbemutató koncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 27., 11.00

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

A Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekar 5. szülinapi bulija

Tücsöktanya Családi Játszóház - április 28., 10.30

Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. Ez alkalommal a zenekar fennállásának 5. szülinapját ünnepli, mely alkalomra meglepetésekkel is készül!

Czutorborsók - Lemezbeharangozó koncert

NyolcTíz - április 27., 16.00

Kresz Géza tovább merészkedik, azaz a Czutorborsók megmutatnak nektek pár számot az addigra biztosan megjelenő legújabb lemezről! A fő csapásirányt megtartva maradtak a járműveknél, viszont most kifejezetten a vidéki járgányokat célozták meg!

Makám: Kimegyek holnap az Állatkertbe

Budapest Jazz Club - április 28., 11.00

Játékos-zenés formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót és a bennük élő állatokat a Makám Kimegyek holnap az Állatkertbe című műsora április 28-án a Budapest Jazz Clubban. Hallhatok a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csigabigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni, de még a ma született aligátorgyerkőcre leselkedő veszélyekről is.
Szeleburdi Játéksziget

Mindenmás

Ingyenes

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Millenáris - április 25-28., 13.00 - 17.30

26. alkalommal kerül megrendezésre a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Az író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések mellett a gyermekeket külön szekció, a Gyerek(b)irodalom várja. A gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokon vehettek részt a Millenáris felújított színházépületében, a Nemzeti Táncszínházban.

Föld Fesztivál 2019

Fővárosi Állat- és Növénykert - április 26-28., 9.00 - 17.00

Idén is sok izgalmas állatos és környezetvédelmi témájú programmal várnak benneteket a Föld Fesztiválon április 26-án, 27-én és 28-án.

Szevasz tavasz! - Tavaszi sokadalom a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár - április 27-28., 11.00 - 16.00

Április utolsó hétvégéjén igazi vásári hangulat, papírszínház, vásármuzsikus előadás és Tavaszi sokadalom vár benneteket a Holnemvolt Várban.

Jövő Utcája 2019 - Tudományfesztivál

Corvin Sétány - április 26-27., 10.00 - 18.00

Ingyenes tudományos utcai kiállítás, ahol a tudomány, technológia és fenntarthatóság találkozik. Ismerd meg és próbáld ki az önvezető autók, az okos otthon, a robotok világát! Az EPAM digitális játszóterén az is kiderül, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy a következő évtizedekben otthonosan mozogjunk ebben a világban; mai felnőttek és a gyerekeink, akik a jövő technológiáját fogják feltalálni.

Ingyenes, de előzetes regisztrációt igényel!

Neonkréta - Belegabalyodások

Galeria Neon - április 27., 10.00 - 11.30

Alagutak, járatok, utak, csövek és csomópontok... Honnan indul, merre tart? Melyik van fölül, melyik alul? Eligazodunk vagy belegabalyodunk? Ezen a foglalkozáson Bernát András grafikáin felfedezhető testek, tárgyak, objektumok, képződmények, csatornák, csőrendszerek, építmények, árkok, gödrök és alagutak inspirálnak majd benneteket az alkotásban.

Síkban – térben - Korhatár nélküli családi nap

Műcsarnok - április 27., 10.30 - 13.00

Kerek erdő és ha­las­tó, fű, fa, bokor és il­la­to­zó vi­rá­gok. Mek­ko­ra ker­tet sze­ret­nél, és mi­lyen alakú le­gyen a vá­ro­si tó? Gon­do­la­tok és álom­ter­vek a zöld fon­tos­sá­gá­ról, a kert hét­köz­na­pi va­rázs­la­tá­ról az épí­tett kör­nye­zet­ben. Ter­vezzetek együtt sík­ban és tér­ben Ocz­tos Ist­ván épí­tész, kép­ző­mű­vésszel.

Családi Délelőtt - Bauhaus kint-bent

Ludwig Múzeum - április 27., 10.30 - 12.30

A bauhaus építészet, formatervezés, képzőművészet sajátosságait figyelhetitek meg a Ludwig Múzeum kiállítóterében látható műveken, tárgyakon, maketteken. A térhasználat, a formavilág, a színek, a külső és a belső tér kapcsolata, a bauhaus használati tárgyak, jelmeztervek mind fókuszba kerülnek a foglalkozás alatt.

Ingyenes

Nevenincs tárgyak birodalma, avagy az újrahasznosítás csodája

Petőfi Irodalmi Múzeum - április 28., 10.00 - 12.00

Mi lenne, ha abból, amit furcsa fintorral vagy már rezzenéstelen arccal ki- és félredobunk, és úgy hívjuk szemét, valami újat teremtenétek? Mi mindenné változhat át egy pillepalack, egy műanyag zacskó, egy doboznyi hibás gyöngy vagy a csillogó, izgalmas mintájú papírmaradékok? Akár még meséket is faraghattok belőlük.

Camera Obscura hétvége

Mai Manó Ház - április 27-28., 10.00 - 19.00

A Mai Manó Ház 63. Képíró-képolvasó eseményén a Nemzetközi Lyukkamera Nap programsorozathoz csatlakozva 2019. április 27-28-án rendezik meg a Camera Obscura hétvégét. A kurzuson Laczkó Péter vándorfotográfus mutatja be a camera obscura történetét a kezdetektől a napjainkig, majd segítségével a kamerát építhettek, fotografálhattok és a program második napján megismerkedhettek a fekete-fehér fotótechnika elméleti alapjaival is.

Miénk itt a park, miénk itt a kastély - Tavaszi önkéntes parkszépítés

Nagytétényi Kastélymúzeum - április 27-28., 10.00 - 16.00

A rendezvény keretein belül faültetésben, gyomtalanításban, gyöngykavics-terítésben, padfestésben, valamint homokozófrissítésben is segíthettek.

Családi vasárnap

Klauzál Gábor Művelődési Központ - április 28., 10.00 - 13.00

Kreatív foglalkozás és játszóház, valamint Kolompos mulatság vár benneteket.

I bike Mini - Családi bringás felvonulás

Oktogon - április 28., 16.00 - 18.30

Az I bike Budapest bringás felvonulás 2019 részeként rövidített, és a tömegtől elválasztott útvonalon várják a kisgyerekes családokat. Ha gyereked már kinőtte a gyerekülést, de a teljes menet még sok lenne neki, viszont szeretnétek bringázni, akkor csatlakozzatok az I Bike Minihez! A Mini résztvevői külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott szervizúton tekerhetnek ki a Városligetbe, indulás a menet odaérésekor, kb. 16:00 órakor az Oktogonról (Andrássy út szervizút). A Városligetben gyerekbarát programokkal és egy nagy bringaemeléssel várnak benneteket.

Pályázatok

Janikovszky Éva mesehősei

Beküldési határidő: április 30.

A Klauzál Gábor Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet Janikovszky Éva mesehősei címmel az óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Neked melyik a kedvenc Janikovszky Éva mesehősöd? Rajzold le!

Tervezd meg Artit!

Beküldési határidő: május 31.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria pályázatot hirdet a kabalafigurája megtervezésére. Az országos nyílt pályázatra általános iskolás diákok, középiskolai tanulók és egyetemisták jelentkezését várják.

Védjük meg a bolygónkat! - rövidfilm-pályázat

Nevezési határidő: június 21.

A pályázaton tíz és húsz év közötti diákok és iskolai osztályok vehetnek részt. Olyan rövidfilmekkel lehet pályázni, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

Így csináld tökéletesen a planket! Videó!

Csiszolj a technikádon, és csináld hatékonyabban!