Programkereső

Tudtad?

Mit nézzünk ma a tévében?

A kicsiket az Alsógatyás kapitány, Asterix és Obelix, a Toy Story második része és Breki, a békakirályfi, a tiniket az Elvitte a víz és A kincses bolygó című animáció várja.

A legjobb családi programok hétvégére

Ezen a hétvégén Farsangi forgataggal, a Rémségek kicsiny múzeumával és a SkyLandPark nyitóhétvégéjével várnak benneteket.

9 dolog, amit nem tudtál a Lego-kockákról!

A mozikban A Lego kaland 2, és megtudunk egy sor érdekességet a filmről és a kockákról!

HAMAROSAN A MOZIKBAN

Jegyajánló

Az Egy kiállítás képei a BFZ-vel

2019. március 2., 15:30

A Budapesti Fesztiválzenekarral hangokban elevenednek meg kiscsibék és boszorkányok, egy fantasztikus gnóm, egy ódon vár – színes hangulatok egy zenés mesében. Klasszikus zenei beavatás családoknak.

Mineshow Tavasz 2019

2019. március 2., 10:00 - 19:00

Március másodikán vár a Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak.

A Mézga család

2019. április 15-től, MOM és országosan is

A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. 

Minimax Gyerekhajó

2019. februárjától

Egy élményekkel teli, élvezetes program az egész család számára. A hajó Balatonon egész nyáron 3 helyszínen (Siófok, Badacsony, Balatonfüred), Budapesten egész évben vár.

Mozi

Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

Puskin mozi - február 16., 10.00

A Lengemesék tavaszi, és nyári kalandjai után ezúttal őszi-téli mesék várják a legkisebbeket. Ősszel hűl az idő, egyre több állat költözik melegebb vidékre, vagy kezdi meg tavaszig tartó téli álmát. A lengék kitakarítják és előkészítik téli szálláshelyüket, a szigeten álló vén fűzfa odvát. A tél beálltával pedig a Nádtenger lakóinak egy része is álomba szenderül, míg a lengék élvezik az évszak adta előnyöket és várják a tavaszi kikeletet.
Puskin Kuckó

Színház

Batu-tá kalandjai

Budapest Bábszínház - február 15., 10.00

"Fogadjunk, nem tudtátok, hogy Vitéz Lászlónak van Afrikában is rokonsága? Van bizony, s micsoda fickó! Sok mindenben hasonlítanak egymásra, például mind a kettőjüknek piros a sipkája, egyik sem ijed meg saját árnyékától, és ha kell, mind a kettő előkapja a maga palacsintasütőjét-majomkenyérfa husángját és ... ám most nem árulunk el többet. Gyertek, és ismerkedjetek meg Batu-tával!"

Pamacs

Fedák Sári Színház - február 16., 11.00

A gazdi nélkül, falkában élő Pamacs kutya befogad egy “egérzabáló” cicust. A fránya kutyák és a “macsek” találkozásalor kitör a botrány.

Főnix - Tűzcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz - február 16., 11.00, 15.00, 19.00

A tüzet sokan a pusztítással társítják, holott formál, táplál, meleget és fényt ad. A tűz volt az, ami kivezette az emberiséget a történelem előtti idők sötétségéből, és azóta is bevilágítja éjszakáinkat.

Zene

Kolompos: Itt a Farsang

Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház - február 16., 11.00

Itt a farsang, áll a bál. Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. Farsangi szokások, játékok, táncosügyességi vetélkedők szerepelnek a műsorban.

Mindenmás

SkyLandPark megnyitó

SkyLandPark Budapest - február 14., 13.00

A SkyLandpark Budapest trambulin- és élménypark 3500 m2-en kínál kikapcsolódást gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. A kisebbek 4 éves kortól a négyemeletes játszóvárban közel 13 féle játékot próbálhatnak ki, a család többi tagja pedig további 11 különleges trambulinos játékon tesztelheti ügyességét. Az élményparkot február 14-én vehetitek birtokba.

Lépj be a LEGO univerzumba!

Allee Bevásárlóközpont - február 16-17., 10.00 - 19.00

Hétvégén az Allee-ban a LEGO Kaland 2 hőseié lesz a főszerep, akik mindkét nap várnak benneteket. A program házigazdájaként Emmet reggeltől estig fogadja a vendégeket, hogy szupi-szuper hangulatot lopjon a LEGO rajongók szívébe. Mellette találkozhattok a film többi szereplőjével is, például Csodakittyvel vagy a mindenki számára már jól ismert Batmannel.

Tavaszhozó állatságok - Farsangi forgatag a Vajdahunyadvárban

Magyar Mezőgazdasági Múzeum - február 16., 10.00 - 17.00

Farsangkor felfordul a világ rendje. Ilyenkor kibújhatunk a bőrünkből és sok mindent szabad, amit máskor nem. Február 16-án, szombaton a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban Farsangi Forgatag várja az érdeklődőket! Családi programkavalkád, sok zajjal, vidámsággal. Az esemény jelszava: állati a buli!

Unikornis varró workshop

Zümmögő Ház - február 16., 10.00 - 15.00

Ha Unikornis rajongó vagy, illetve szívesen ajándékozol puha, saját kezűleg készült játékot, akkor a workshopon a helyed!

Családi délelőtt - Stencil kép

Ludwig Múzeum - február 16., 10.30 - 12.30

A februári foglalkozások alkalmával a Ludwig Múzeum gyűjteményéből válogatott graffiti művekkel ismerkedhettek a kiállítótérben, fotók segítségével pedig széles tárházát tekinthetitek végig az utcán látható képeknek.

Farsangi FutureKids Party

FutureKids Intézet - február 16., 9.00 - 12.00

Tudjátok, hogy mi a farsang és a jelmezes beöltözés története? Ti milyen álarcot készítenétek magatoknak? El is tudnátok játszani azt a karaktert ügyesen? Tudjátok, mit fejeznek ki az érzelmeitek és hol laknak a testetekben? Ha kíváncsiak vagytok a válaszokra és szeretnétek jobban megismerni magatokat, vegyetek részt a FutureKids farsangi buliján!

Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Bartók Pagony - február 16., 16.00

Az interaktív könyvbemutatón belecsöppenhetsz Bojti Anna állatkerti történetébe, és a különös lényekkel beszélgetve, értékes tárgyakat szerezve kinyomozhatsz egy állatkerti rejtélyt. Mert ebben a könyvben TE határozod meg, hogy merre kanyarodik a történet!

Ingyenes, de regisztrációt igényel!

Rémségek kicsiny múzeuma

Petőfi Irodalmi Múzeum - február 17., 10.00 - 12.00

Gondoltál már arra, milyen lenne elkészíteni saját szörnyedet és utána megszelídíteni. Sokkal könnyebb és mókásabb, mint hinnéd! Más nem is kell hozzá, mint egy pompás közös mese, játékos (de milyen is lenne más?!) fantáziád, megannyi színes, tekergő-fodrozódó, csillogó papír és anyag, s már el is készítetted saját tél- vagy unaloműző bábodat.

Tudomány okostelefonnal

Csodák Palotája - február 17., 10.00 - 13.00

Kíváncsi vagy mire jó a telefon a netezésen, telefonáláson és játékon kívül? Kapd elő a zsebedből, használd laboratóriumi műszerként vagy készíts vele hologramokat!

Családi vasárnap

Klauzál Gábor Művelődési Központ - február 17., 10.00 - 14.00

Ezen a délelőttön Űrdöngölők Farsang, kreatív foglalkozás és Társasjáték kavalkád vár benneteket!

Anyukáknak ajánljuk!

Vida Ágnes: Hiszti, dackorszak

Budavári Művelődési Ház - február 15., 18.00

A dackorszak ellen az egyetlen lehetőség, ha megvárjuk amíg kinövi a gyermek? Elkerülhetőek a hisztik, az állandó huzavona, a nyafogás? Képesek vagyunk folytonos harcból békéssé varázsolni a dackorszakot? Vida Ági babapszichológus szerint igen.

Az utolsó tűzijáték

Bethlen Téri Színház - február 15., 19.00

Meddig tart a szülői hivatás, meddig anyja valaki felnőtt lányának? Megtörténhet, hogy egy anya ne szeresse gyermekét? Gyűlölheti, lenézheti egy gyermek a szüleit? Egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszony, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában.

Pályázatok

Skandináv gyerekrajzpályázat

Beküldési határidő: március 1.

Az Észak folyóirat 1.–5. osztályos gyerekek skandináv ihletésű rajzait várja 2019/1-es számába. A legjobb pályaművek alkotóikat északi ajándékokban részesítik.

100 év múlva milyen iskolában fognak tanulni a gyerekek?

Beküldési határidő: március 14.

Képzőművészeti pályázatot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete 100 év múlva milyen iskolában fognak tanulni a gyerekek? címmel.

Tervezd meg Artit!

Beküldési határidő: május 31.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria pályázatot hirdet a kabalafigurája megtervezésére. Az országos nyílt pályázatra általános iskolás diákok, középiskolai tanulók és egyetemisták jelentkezését várják.

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.