Helyszín

Csodavár Inkluzív Fejlesztőközpont és Játszóház


Fejlesztés
Csodavárban a sérült és ép gyermekeket és családjaikat segítik abban, hogy a fejlődésbeli eltéréseket időben észlelve, célzott gyógypedagógiai fejlesztéssel a lemaradásokat enyhítsék. A családok számára sok információt és gyakorlati segítséget biztosítanak, a gyermekek fejlesztésébe bevonják és támogató közösséggel vesszik körül őket. Különösen nagy figyelmet fordítanak a 0-6 éves, eltérő fejlődésmenetű (pl. autizmussal, Down-szindrómával élő, vagy más okból speciális nevelési igényű) gyermekek korai fejlesztésére.


Élmény
A Csodavárban ép és sérült gyermekek egy közösséget alkotnak. A fejlesztőközpont egyben játszóház és családi élményközpont is, ahol minden gyermek megtapasztalhatja a közös élmények és a felszabadult játék örömét. Sokféle készségfejlesztő foglalkozást kínálnak, szintén integrált szemléletben. A programok és a játékok kialakításánál természetesen figyelmet fordítanak az eltérő igényekre és lehetőségekre, a központ teljesen akadálymentes.


Befogadó társadalom
Tevékenységük középpontjában az esélyegyenlőség és a társadalmi elfogadás elősegítése áll. Hisznek benne, hogy különbözőségeink ellenére ugyanolyanok vagyunk, és a sokszínűség az egyik legfontosabb értékünk. A társadalmi szemléletformálást és az edukációt szolgálják érzékenyítő, tájékoztató és szakmai programok.