Programkereső

Színház

Eszter hagyatéka

Spirit Színház, július 30., 19:30, augusztus 1., 19:30, augusztus 3., 19:00

Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”, elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével.

Miskin Herceg

Zsámbéki Nyári Színház, augusztus 1., 20:00

Takátsy Péter monodrámája másképp tekint a klasszikusra, megelevenített figurái egyre árnyalják Miskin személyiségét, mind közelebb hozva Dosztojevszkij századokon átívelő hősét.

Simkó Beatrix – Jenna Jalonen: Long time no see!

Várkert Bazár, augusztus 1., 20:30

Beatrix Magyarországon született és Németországban él. Jenna Finnországban született és Belgiumban él. Egyikük barna, másikuk szőke. Egy magasságúak, ugyanannyi izmuk van. Akrobatikusak, kedvelik a gőzt, a párát és a vizet. Közép-kelet- és Észak-európai régióból származó Y-generációs nők.

Badár&Badár: Bűvészet&Stand-up Comedy - Badár Sándor (humorista) és Badár Tamás (bűvész) közös estje

Dumaszínház, augusztus 3., 19:30.

Humor és bűvészet. A szavak embere és a mágia mestere. Apa és fia. Badár és Badár. Két művész egy családból, akik most együtt lépnek színpadra.

Kölcsönlakás

Játékszín, augusztus 4., 19:00

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában.

Látszatélet

Trafó, augusztus 4., 20:00, augusztus 5., 19:00

Budapesti lakásba végrehajtó érkezik, hogy kilakoltasson egy egyedülálló asszonyt. Egy váratlan fordulat azonban megakadályozza, hogy véghezvigye, amit eltervezett. Miközben a részvétlen férfi kénytelen lesz elszámolni saját lelkiismeretével az is nyilvánvalóvá válik, hogy a lerobbant lakás sötét titkokat rejt.

Koncert

Kiállítás

Leonardótól Miróig – Papír/forma: Százötven éve rajzok és grafikák bűvöletében

Szépművészeti Múzeum, augusztus 15-ig

A Papír/forma című reprezentatív album és a hozzá kapcsolódó tárlat a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiben őrzött legszebb rajzokat és grafikákat mutatja be.

Nagylátószög. 120 éves a magyar film

Ludwig Múzeum, november 14-ig

Az első megrendezett jeleneteket is tartalmazó magyar filmet, A tánczot 1901. április 30-án mutatták be a budapesti Uránia Tudományos Színházban. Ezt az időpontot tekintjük a magyar film születésnapjának. 120 év telt el azóta, egy hosszú és fordulatos időszak, amelynek eredményeire, értékeire és kihívásaira ilyen távlatból érdemes visszapillantani.

Lassú élet. Radikális hétköznapok

Ludwig Múzeum, szeptember 5-ig

Az eredetileg 2020 áprilisára tervezett, ám a járvány miatt online bemutatóvá vált (végül 2020 őszén a koblenzi Ludwig Museumban bemutatott) Lassú élet. A Radikális hétköznapok című kiállítás olyan témákat feszeget, amelyek a globális Covid-19-járvány következtében fenyegetően közelivé és égetően aktuálissá válnak.

Vágyott szépség – Preraffaelita remekművek a londoni Tate Britain gyűjteményéből

Magyar Nemzeti Galéria, augusztus 22-ig

A londoni Tate Britain múzeum egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható május 13. és augusztus 22. között a Magyar Nemzeti Galériában a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon.

Debrecen

Kicsiny Balázs: Időhúzás

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, augusztus 22-ig

Az egyik legsokoldalúbb, nemzetközileg is elismert kortárs magyar képzőművész műveiből látható kiállítás a második emeleti térben, ahol Magyarországon most első ízben szerepel a Kicsiny Balázs eddigi, több mint harminc évet felölelő életművének valamennyi korszakát bemutató tárlat.

Fotóikonok - Archívumból történelem - Howard Greenberg Gallery, New York

Műcsarnok, augusztus 22-ig

Az eredeti koncepcióból a fesztivál számára Anne Morin, a kiállítás kurátora által összeállított tárlaton a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a budapesti közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt.

ez+az

Best of GESZTI

Margitszigeti Szabadtéri Színház, augusztus 25., 20:00

Vendégek: Istenes Bence, Csobot Adél. Nem adom fel!"2020 a veszteségek éve volt mindannyiunk számára. Ideje, hogy végre felszabaduljunk a zene örömteli energiája által, és újra együtt énekelhessük, hogy "Nem adom fel!" (Geszti Péter) Jókedvünk nyara visszatér - Gesztivel

Tompos Kátya és a Swing à la Django

Városmajori Szabadtéri Színpad, augusztus 27., 20:00

A világon egyedülálló hangszeres felállással bíró Swing à la Django zenekar és Tompos Kátya, többszörös díjnyertes színművész- és énekesnő közös produkciója, amelyben francia sanzonok, valamint orosz mű- és népdalok olvadnak össze francia manouche swinggel.

JátechTér Budapest - gyerekszoba nem csak gyerekeknek

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, december 31-ig

Az interaktív kiállításon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de a legújabb generációs játékgépek is várják az e-sportra, FPS-ekre és battle royale-ra kiéhezett játékosokat.

Bemutatók Összes bemutató

 • A kő Jegy

  Talán az egész 20. század történelme elmesélhető egy család, egy ház, egyetlen kő történetén keresztül is… Nehéz titkokat rejthet egy ház, amely az évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, és így családról családra,...

  Időpontok
 • A mi falunk Jegy

  A Gondolat Generátor műhely szervezésében.

  Időpontok
 • Hárman a padon

  Az élet érett gyümölccsé érlel, és ha senki és semmi nem fogyaszt el bennünket, marad idő a ráncos bölcsességre, és akkor előkerülhet egy pad, egy másik, sőt egy harmadik ember, hogy az öregség, a szerelem, az utolsó lázadó fellángolás a remény Időpontok

 • Emil és a detektívek Jegy

  Erich Kästner 1899-ben született Drezdában, és 1974-ben halt meg Münchenben: olyan tér és olyan időszak ez, hogy – kis túlzással – a hetvenöt éve alatt több történt, mint az egész addigi világtörténelemben.

  Időpontok
 • A kékszakállú herceg vára Jegy

  A Szentendrei Teátrum és a Coopera produkciója.

  Időpontok
 • Lövések a Broadwayn Jegy

  New York, 1930.

  A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök...

  Időpontok
 • Múviláv - Majdnem mint a filmeken Jegy

  Zenés - filmes - színdarab.

  Időpontok
 • A rendes lányok csendben sírnak Jegy

  Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni... És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy. – Ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. Húsz...

  Időpontok
 • Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza
  Időpontok
 • A Mester és Margarita Jegy

  A Mester és Margarita című regény annak ellenére, hogy a XX. század 30-as éveiben, Sztálin vaskezű uralkodásának ideje alatt íródott, még csak a 70-es években jelenhetett meg teljes terjedelmében, hiszen amennyiben a regény a titkosrendőrség kezére kerül, az valószínűleg az...

  Időpontok

Keresztury Tibor: Ha érdekel ez a pokoljárás, végig kell velem jönnöd a könyvben

Hűlt helyem című regényéről beszélgettünk a József Attila-díjas íróval.

Iskolakerülés, zaklatás és preparált állatok: híres ifjúsági írók hírhedt ifjúsága

A világirodalom rendkívüli írói már kisgyerekként is rendkívüliek voltak.

Kőnig, Piton, Keating professzor: tudod, melyik regényben szerepelnek ezek a tanárok?

Tanáros kvízünkben ismert regények ismert tanárairól kérdezünk. Rémlik, melyik műben szerepeltek?