Programkereső

Koncert

Halott Pénz

Budapest Park, június 18., 18:00

Halott Pénz a Budapest Parkban!Ne maradj le a zenekar legnagyobb budapesti koncertjéről! Ha korábbi dátumra vásároltál jegyet, az automatikusan érvényes az új időpontra. A további lehetőségekről minden jegyvásárló emailben kap tájékoztatást. Kérdés esetén küld emailt a park@budapestpark.hu címre. A kormányrendelet alapján az eseményre való belépés kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek számára lehetséges!

Crossover Uránia - Babcsán Project

Uránia Nemzeti Filmszínház, június 18., 19:00

Babcsán Projekt kiváló zenészekből verbuvált, friss és kreatív formáció, tagjai a magyar és nemzetközi világzenei, valamint jazz szcéna aktív szereplői. A sokoldalú fúvós, Babcsán Bence régóta érlelődő, izgalmasan szerteágazó zeneisége köré épülő csapat, műfajokon átívelő muzsikát játszik, magyar költők verseivel és népzenei hatásokkal gazdagon fűszerezett saját kompozíciókkal.

Színház

Szingli'z Night- Benk Dénes, Hajdú Balázs, Tóth Edu, Ráskó Eszter, Musimbe Dávid Dennis

Dumaszínház, június 18., 19:00

Csajozás, pasizás, szinglilét. A Dumaszínház új műsorában szó lesz egy pár kapcsolatról, néhány párkapcsolatról, meg arról is, hogyan lehet elvergődni a kacsintástól a díványig. Érdemes-e ágyról- ágyra röpködni, szünet nélkül vadászni, tölteni, lőni, tüzelni. Az előadásra főleg a szingliket várjuk, akik a szünetben vagy az előadás után akár egymásra is kacsinthatnak, aztán a többi már az ő dolguk. ;)

Amit akartok (Vízkereszt)

Szkéné Színház, június 18., 19:00

Illíria szigetének népe álmos-derűs egyhangúságban él. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha. Az van, ami a tengeren innen van. Ezt kell szeretni. És itt mindenki szeret(ne) valakit. És mindenki azt szeretné, akit nem lehet. A hajótörést szenvedett Viola a finom lelkű Orsino herceget, Orsino a gyászba öltözött Olívia grófnőt, Olívia a fiúnak öltözött Violát akarja. Szerelmesek és cselszövőkkergetik egymást utcákon, kertek alatt, a zenétől átitatott illír éjszakában. Az élet derűs. Az illír elit jól elvan.

Gyakori kérdések

FÉM Arts & Café, június 18., 19:00

Ciki, ha dagadt a barátnőm? Magyarországot is fenyegetik a migránsok által terjesztett vírusok? Lehetegyedül táncházba menni? Hány évet kaphat a csöves, ha betör a nyaralómba? Hogyan lehet vérfarkassá változni? Vajon induljak az X-Faktorban? Csak néhány a fontos kérdések közül, melyeket felebarátaink anonim módon, internetes fórumokon tettek fel. Az Affér Színház összegyűjtötte a leg-szívszorítóbb és leg-agyrohasztóbb kérdéseket, és megkísérli kinyomozni a mögöttük húzódó emberi és embertelen történeteket.

Kiállítás

Vágyott szépség – Preraffaelita remekművek a londoni Tate Britain gyűjteményéből

Magyar Nemzeti Galéria, augusztus 22-ig

A londoni Tate Britain múzeum egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható május 13. és augusztus 22. között a Magyar Nemzeti Galériában a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon.

Majoros Áron Zsolt: Influence / Hatás

Hegyvidék Galéria, július 10-ig

Majoros Áron Zsolt szobrai sajátos hidat képeznek a klasszikus archaikus plasztikai gondolkodás és a napjainkat megújító, layerekből építkező képi-téri szemléletnek. Új anyagokat és eszközöket interpretál alkotásai kifejezésmódjába, a plasztikai hatások intenzitását színekkel, fénnyel, és akár a vetítés effektusaival gazdagítja.

Debrecen

Kicsiny Balázs: Időhúzás

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, augusztus 22-ig

Az egyik legsokoldalúbb, nemzetközileg is elismert kortárs magyar képzőművész műveiből látható kiállítás a második emeleti térben, ahol Magyarországon most első ízben szerepel a Kicsiny Balázs eddigi, több mint harminc évet felölelő életművének valamennyi korszakát bemutató tárlat.

ez+az

A bogyósgyümölcskertész fia

Átrium (Bisztrószínpad), június 17., 18., július 14., 19:30

Van ez a srác, aki nem a Dózsa György unokája, de azért lehet belőle valaki. Jár is hát rendületlenül gitárórákra. Persze a leckékből a legmerészebb fantáziával sem lesz nagyszóló meg Dzsimi Hendriksz.Majd jövőre, ha leteszi a vizsgát.Útnak indul a bogyósgyümölcs-ültetvényről, hogy felfedezze a nagyvilágot.

MOZART 230 - Filmzene koncert - Óbudai Danubia Zenekar

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 18., 20:00

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad rendhagyó koncerttel tiszteleg a 230 éve elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart, a zene fenegyereke előtt. Amennyire forradalmi volt Mozart munkássága, koncertünk a maga módján bővíti ki a hagyományos komolyzenei előadások terét.

Dés László

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, július 4., 20:00

A Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, népszerű dalok és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Ki ne ismerné az olyan nagy Dés slágereket, mint a Nagy utazás, Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, A zene az kell, Legyen úgy!, Mi vagyunk a grund!.….

Amit akartok (Vízkereszt)

Szkéné Színház, június 18., 19:00

Illíria szigetének népe álmos-derűs egyhangúságban él. Erre a helyre csak megérkezni lehet, elhagyni soha. Az van, ami a tengeren innen van. Ezt kell szeretni. És itt mindenki szeret(ne) valakit. És mindenki azt szeretné, akit nem lehet. A hajótörést szenvedett Viola a finom lelkű Orsino herceget, Orsino a gyászba öltözött Olívia grófnőt, Olívia a fiúnak öltözött Violát akarja. Rendezőasszisztens: Balla Anett

JátechTér Budapest - gyerekszoba nem csak gyerekeknek

Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, június 19.- december 31-ig

Az interaktív kiállításon az elmúlt 40 év összes említésre méltó konzolja és játéka játszható, képcsöves televíziókon figyelve, régi fotelekben gubbasztva, de a legújabb generációs játékgépek is várják az e-sportra, FPS-ekre és battle royale-ra kiéhezett játékosokat. Az ország legteljesebb játékkonzol-gyűjteménye invitálja a videójátékok szerelmeseit egy kiadós technikatörténelmi kalandozásra.

Bemutatók Összes bemutató

Csányi Vilmos: A kutya még nem ember, de már nem is állat

Az ország kedvenc etológusával balatonalmádi otthonában beszélgettünk új könyve kapcsán.

Kontroll és magány: a szexuális narcizmus árulkodó jelei

Az egyenlőtlen kapcsolatok könnyen bántalmazásba fordulhatnak.

Beszélgetések a filozófussal: Mennyire filozófia a kocsmafilozófia?

Mennyiben különbözik a kocsmafilozófia a filozófiától mint tudománytól? Cikksorozatunk legújabb részében erről beszélgetünk Török-Szabó Balázzsal.