TOP10 BRAND
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU
1
BLIKK 947 104 RU
2
INDEX 926 296 RU
3
24 837 080 RU
4
ORIGO 821 848 RU
5
IDOKEP 788 596 RU
6
NLC 594 728 RU
7
PORTFOLIO 553 724 RU
8
TELEX 469 268 RU
9
PROMOTIONS 467 160 RU
10
HVG 459 884 RU

Programkereső

Színház

Legénybúcsú

Játékszín, július 5-6., 19:00

A szerző színészként és rendezőként is jegyzi a darabot. A Játékszín színpadáról is ismert sztárok közreműködése mellett színházunkban még új művészek is debütálnak az előadásban. A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat...  

Isteni végjáték

Átrium, július 2., 15., 19:30

Egy este a Mindenhatóval. Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van az Univerzum-projektről, megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit. David Javerbaum tizenháromszoros Emmy-díjas szövegíró, producer, a Daily Show, az Agymenők, a Kominsky-módszer és a Disjointed sorozatok forgatókönyv-írójának darabja a Broadwayn Jim Parsons főszereplésével aratott nagy sikert.

Az Operaház fantomja

Madách Színház, Július 1., 19:00, július 2., 15:00, 19:00

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették. Kigyulladnak a csillár fényei, és egyszerre régi pompájában ragyog fel az egykori párizsi Operaház. Felidéződik egy nagy szerelem története. Szereplői: Raoul, a romantikus fiatal gróf és Christine, a bájos, tehetséges énekesnő. Kettőjük között azonban ott áll egy titokzatos harmadik személy, aki mindent elkövet boldogságuk ellen. A rejtélyes harmadik: az Operaház Fantomja, aki a színház alatti labirintusban él. Ez az ember nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy elnyerje Christine szerelmét. Ki ez a fantasztikus lény? Zseniális zenész, tudós, építész, feltaláló, szenvedélyes szerelmes vagy szörnyszülött zsaroló gyilkos? Erről szól ez az este, erről szól ez a - Andrew Lloyd Webber csodás zenéjével átszőtt - szenvedélyes és látványos musical.

Egyedül nem megy

6szín, július 7., 14., 19:00, augusztus 24., 28., 19:00

Hogy az meg mi és mi kell hozzá?Kell egy nagyformátumú művész, jelen esetben zenész és zeneszerző, aki vette abátorságot, hogy a múlt évszázad közepe felé, Magyarországon szülessen meg. Kell az ő eseménydús élete és egyedülálló munkássága.Kell egy író, aki a könyvéből darabot ír.Kell hét baromi jól éneklő és játszó színész.Kell egy elképesztően profi zenekar.Kell zene. Jó zene. Nagyon jó zene!Kell huszonegy dal.Kell millió nagy és apró szórakoztató ötlet, játékban, zenében, táncban.Kell látvány, ami egyszerű, mégis ötletes és magával ragadó.És végül kell ön, hogy eljöjjön, megnézze, lassan elengedje magát, dúdoljon,énekeljen, emlékezzen, merengjen, megdöbbenjen, nevessen, sírjon, majd vonja le atanulságot: egyedül nem megy! A zenekar tagjai: Hoffmann György, Dobos László, Hajba Áron, Hajba Imre és Almann Gergő.

Kezdet

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, július 6., 19:30

Minden történetnek van egy eleje. Amikor nagy csalódás ér bennünket, azt hisszük, itt a világ vége. Holott lehet, hogy épp egy nagy kaland veszi kezdetét. És itt pontosan a kezdet a lényeg, ahogyan egy férfi (Danny) és egy nő (Laura) megismerik egymást, miután már összeismerkedtek. Az angol kortárs szerző fanyar és megható darabját pár éve mutatták be óriási sikerrel a londoni Royal National Theatre-ben. A kritika szerint „szívvel és humorral írt” darab, amely képes elhitetni velünk: a dolgok jobbak lesznek…

Koncert

Steel Panther + Florence Black

Barba Negra, július 1., 18:00

Heavy Metal Rules Tour 2020 A fennálló európai járványhelyzet miatt a Steel Panther halasztani kényszerül Európa-turnéját 2022 nyarára. A budapesti koncertre 2022. július 1-én kerül sor, helyszíne változatlanul a Barba Negra. A korábban megváltott jegyek természetesen érvényesek és máris kaphatóak belépők az új dátumra. Ha nem felel meg az új időpont jelezze a vásárlási ponton 2021. május 29-ig.

TNT, vendég: Antal Timi LIVE, Dj Dominique

Budapest Park, július 2., 18:00

Nosztalgiázz a TNT-vel idén nyáron egyetlen alkalommal a Budapesten a Parkban! A kilencvenes-kétezres évek egyik legnépszerűbb hazai popduóját ugyanis kizárólag július 2-án csíphetitek el a fővárosban. De nem kell aggódni, mert ezen a kivételes estén bőven megtömik a sláger-puttonyt olyan örökzöldekkel, mint a Kicsi gesztenye, a Titkos üzenet vagy a Bele vagyok zúgva. Aki lemarad, az kimarad - és bolond, aki sír ezután.

A 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje

Margitszigeti Szabadtéri Színház, július 3., 20:00

A világ legnagyobb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon emléket állít a 25 éve elhunyt Berki Lászlónak, a zenekar alapító művészeti igazgatójának.Van valami varázslatos abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. Ennek oka, hogy minden fellépésükön ugyanaz a lelkesedés árad belőlük. A siker számukra üzenet, mely minden muzsikusnak újabb inspirációt ad.A 35. évvel ezelőtt alakult együttes a világon egyedülálló zenei formáció. Koncerteztek Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, összesen több mint ezer koncertet adtak az elmúlt 35 év során. Hagyományápoló művészeti tevékenységük felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett, tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak.A 100 Tagú Cigányzenekar 2014-ben bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, azok közé a kincseink közé, melyeknek fő jegyei a nemzeti érték, az egyediség, a különlegesség és a minőség. (esőnap: július 4.)

Oláh Kálmán Septet: The Gábor S. Pál Songbook Feat. Andy Middleton (HU/US)

BMC - Opus Jazz Club, július 1., 20:00

Km.: Bacsó Kristóf (tenorszaxofon), ifj. Oláh Kálmán (szopránszaxofon), Cserta Balázs (klarinét, basszusklarinét), Andy Middleton (tenorszaxofon), Oláh Kálmán (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dob)Az Oláh Kálmán Septet az 1995-ben alakult Sextet Oláh Kálmán Juniorral kibővült változata. Több nagysikerű koncertet adtak már ezzel az új formációval, legutóbb Oláh Kálmán szerzői estjén a Müpában, ahol az együttes sztárvendége a nagybőgős John Patitucci volt. Ezúttal Gábor S. Pál közismert szerzeményeinek (Találkozás egy régi szerelemmel, Kicsi gyere velem rózsát szedni, Úgy szeretném meghálálni, stb.) szeptettre átdolgozott verzióit hallhatjuk The Gabor S. Pal Songbook címmel. A zenei anyag előzménye a Trio Midnight 2016-ban megjelent, To Meet Again című, Fonogram-díjas duplaalbuma, melyen Gábor S. Pál legismertebb szerzeményeit dolgozta fel Szakcsi Lakatos Béla valamint Oláh Kálmán. Az Oláh Kálmán Septet stílusára leginkább a contemporary jazz megnevezés illik, amennyiben nagymértékben dominál benne a 20. századi kompozíciós zene, elsősorban a Bartóki hangzásvilág. Az együttes repertoárját – ellentétben a Trio Midnight szabad, spontán stílusával – a jól megformált, több részből álló, helyenként klasszikus zenei formákra épülő kompozíciók alkotják, amelyekben az igazi jazz lüktetés és az improvizáció sem szorul háttérbe. A zenekar kiváló szólistáinak, valamint a rendkívül kreatív ritmusszekciónak kollektív improvizációi és a különleges, modern kompozíciók együttesen egy újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek. Ezen a koncerten az innovatív amerikai szaxofonos, Andy Middleton csatlakozik Oláh Kálmán zenekarához az Opus Jazz Clubban. Middleton már két ízben járt a BMC-ben Oláh Kálmán vendégeként: 2016-ban duóban léptek fel, 2017-ben kvartettel, most pedig hetedik tagként csatlakozik az Oláh Kálmán Septethez, hogy a legmodernebb jazz hangján szólaltassák meg Gábor S. Pál slágereit, fantáziadús és megismételhetetlen improvizációkkal fűszerezve.

MOZES & KALTENECKER

BMC - Opus Jazz Club, július 2., 20:00

Km.: Mózes Tamara (ének), Kaltenecker Zsolt (billentyű, effektek)A két zenész műsora a jazz, a pop, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció találkozása. Kaltenecker Zsolt billentyűs-zeneszerző először 2017-ben dolgozott együtt Mózes Tamara énekesnő-dalszerzővel egy electro-jazz együttesben, ahol már több dalt is közösen komponáltak; ezután kezdtek el dolgozni saját anyagukon, billentyűre (különféle effektekkel) és énekhangra (looperrel, angol-francia szövegekkel). 2020-ban nagy sikerrel debütáltak duóban. 2021-ben It Is Open c. videoklipjuk igen szép sajtóvisszhangra talált. 2022 elején vették fel első teljes lemezanyagukat, mely saját kompozíciókból áll, kiegészítve néhány, személyes stílusban átdolgozott popdallal. "Amit hallhattunk, az egy színházi előadás erejével, totalitásával felérő zenei produkció volt… A produkció összetettsége idézi Björk zenei univerzumát, és Esperanza Spalding legutóbbi összművészeti projektjeit is. Egy nagyon személyes, világszínvonalú kortárs produkció született, mélyre ásó, teljes nyitottságot és egymásra hangoltságot, bizalmat kívánó előadásban" - írta róluk Barcsik Géza a Jazzma hasábjain.

Az Ecool bemutatja: Csekedely

Budapest Jazz Club, július 2., 20:30

Km.: Cseke Gábor (zongora), Dely Róbert (gitár) Dely Robi jazz-gitáros és Cseke Gábor jazz-zongorista hosszú évek óta játszanak együtt különböző formációkban. Duójukban a jazz standard számokat szabadon interpretálják, a zene áramlása folyamatos, zenei gondolataikat fokozatosan építik egymásra, így létrehozva egy különleges, hangszínekben és dallamokban gazdag világot, ami csak rájuk jellemző.

-30%

Electric Lounge - Antilope Kid

Várkert Bazár, július 8., 20:00

Antilope Kid nem más, mint az énekes-billentyűs Linczényi Márkó vicces és harsány egyszemélyes zenei projektje. Magyarország legnépszerűbb podcastjának műsorvezetője (Márkó és Barna Síkideg), zenész. Aki hallott már tőle dalokat, az Szia urammal köszön a barátainak, az étteremben bevallja, hogy Vegán wok, bármikor kinyom 10 kilót és elég bátor ahhoz, hogy felszívjon egy kis Diszkólisztet.Gyerekkorában a Magyar Állami Operaház gyermekkórusában énekelt, de a zene folyamatosan része volt az életének, zongorázott és énekelt. 2007 tavaszán alapította meg a The KOLIN nevű zenekart Simon Bálinttal és Ferenczi Gergellyel, első koncertjüket a Szigeten adták, a zenekar 2019-ben feloszlott. 2015-ben a Hungary’s Got Talent című tehetségkutató show zsűrijének egyik tagja volt. Esőnap: 07.10.

Kiállítás

Alter ego - Lakner László retrospektív tárlata

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, szeptember 11-ig

Rendkívüli jelentőségű kiállításra hívja a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ az érdeklődőket, Lakner László, a magyarországi neoavantgárd egyik legfontosabb képviselőjének retrospektív tárlatára. A szeptember 11-ig nyitva tartó kiállítás, melynek kurátora Fehér Dávid művészettörténész, az alkotó több, mint 40 évet felölelő alkotói munkásságát mutatja be.

ZOOM tér

A Néprajzi Múzeum állandó kiállítása

Az interaktív és látványos ZOOM tér egészen egyedi perspektívából tekint a múzeumi gyűjteményre.A Néprajzi Múzeum 225.000 tárgyat, több százezer fényképet, rajzot, kéziratot, hanganyagot, filmet őriz. Ez a gyűjtemény a Zoom térben külön értelmezés nélkül, csupaszon mutatja be a tárgycsoportokat és az egyes tárgyakat, játékos megközelítések segítségével. A nézőpont és közelítés itt fizikai, vizuális élmény. A kurátorok zoomolnak, felborítanak, feldarabolnak, kifordítanak, összekevernek. E nézőpontváltás, avagy a „zoomolás” módjait elsősorban fogalmi ellentétpárokon keresztül mutatják be, ezek rendezik össze az egyes témákat. Közel 700, a Néprajzi Múzeum sokszínűségét izgalmasan, újszerű formában bemutató tárgy mellett kiemelt szerepet kap és új összefüggésbe kerül például a világon fellelhető legrégebbi, 1673-as székelykapu s a Néprajzi Múzeum egyik legnagyobb tárgya, az egyetlen fatörzsből faragott, 7 méteres bödönhajó.

Szentendre

Két Paletta. Modok Mária & Czóbel Béla kiállítása

Czóbel Béla Múzeum, október 30-ig

A Ferenczy Múzeumi Centrumban őrzött gazdag festői hagyatékból és a fennmaradt fotókból, dokumentumokból a két jelentős művész izgalmas művészeti párbeszédét és egymásba olvadó festői törekvéseit követjük végig a kiállításban.

Szentendre

Kmetty János – Az örök kereső 2.0 – fókuszban a tájképek

Kmetty Múzeum, november 13-ig

A csendéletek és portrék mellett a tájkép Kmetty egész munkásságában jelen maradt. Ebben találta meg legszemléletesebben annak a lehetőségét, hogy az ember és a világ, a festő és a világ viszonyát értelmezze.

Időgép - Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből

Ludwig Múzeum, december 31-ig

"Az időgép egy olyan, egyelőre csak elméletben létező szerkezet, melynek segítségével a múltba vagy a jövőbe repíthetjük fizikai testünket. A Ludwig Múzeum új kiállítása nem az időutazás tudományos-fantasztikus lehetőségével foglalkozik, hanem az idő és a művészet viszonyát vizsgálja különféle szempontokból..."

ez+az

Várkert Jóga - Hangfürdő és jóga

Várkert Bazár (Öntőház udvar), június 4., 19:00

A hangfürdő és jóga a Várkert Jóga Extra programja, amelyen nem csak jógaoktatáson, hanem egy különleges hangterápiás foglalkozáson vehetnek részt vendégeink. A hangterápiát valamilyen formában a világ összes ősi civilizációjában alkalmazták és ismerték jótékony hatásait. A 19. és 20. század kutatásainak köszönhetően ma már úgy tekintünk e módszerre, mint a jelen civilizáció által újra életre hívott alternatív gyógymód egyikére, amelynek helye van a mai orvoslásban. Alkalmazzák szorongásos állapotok megszüntetésére, immunrendszer erősítésre, energiablokkok oldására, fejfájásra, emésztési zavarokra, görcsökre, ízületi fájdalmakra. Major Betti hangterapeuta a Várkert Bazárban a hangfürdőkön tibeti hangtálakat, gongot, dobokat és egy igazán különleges hangszert, handpant használ. Fontos tudni, hogy ez nem egy zenei utazás, az hangfürdő rezgésekkel dolgozik és olykor vizualizációs gyakorlatokat is segítségül hív. Hemberger Fruzsina hatha-, vinyasza flow és női jóga oktató, akinek életében a jóga meghatározó és akit a jóga tanított meg arra, hogy szeretettel bánjon a testével. Fontos megtanulni elfogadni a határainkat, de a jóga megmutatja azt is, hogy képesek vagyunk megugrani azokat. A jóga türelemre int és elfogadóvá tesz. Az, hogy elérjük-e a talajt nyújtott lábbal, vagy fel tudunk-e menni gyertyába, fejállásba, mind csak egy esetleges következménye a rendszeres gyakorlásnak. A jóga nem vallás és nem is fitnesz, hanem egy olyan életfilozófia, amiből mindenki annyit vesz ki magának, amennyit szeretne a magáévá tenni. Légzőgyakorlatokkal, mozgással, meditációval, relaxációval és még sok-sok dologgal segít megőrizni a testi-lelki-szellemi épségünket. Az Öntőház udvar területét a foglalkozás idejére polifoammal borítjuk be, de külön jóga matracot nem tudunk biztosítani, ezért kérjük, hogy gondoskodjanak saját jóga matracról vagy leteríthető törölközőről. Öltözési lehetőséget a nyilvános mosdókban tudunk biztosítani, ezért amennyiben megoldható kérjük érkezzenek a jógához megfelelő öltözékben. Esőhelyszín: Rendezvényterem, Aula

VárKERT mozi - Friss Hús Best of 2022

Várkert Bazár, július 13., 20:00

Az elmúlt pár év legjobb magyar alkotásaival várnak minden friss levegőre vágyó filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát helyszínen.A vetítés előtt a film egyik alkotójával, a rendezővel, az operatőrrel vagy a főszereplővel lesz beszélgetés, amely betekintést enged a film kulisszái mögé, és mesél majd az előkészületről, a forgatásról és a film utóéletéről is.A filmeket magyar nyelven, angol felirattal vetítik.2022-ben tizedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házzal futnak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széleskörű érdeklődésre tartanak számot. A VárKERT mozi programjában az idei fesztivál díjnyertes rövidfilmjei lesznek láthatóak.Kapunyitás: 19:00Beszélgetés kezdete: 20:00Vetítés kezdete: 21:00Befejezés várható ideje: 23:00Esőnap: 2022.07.19.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, július 6-7., 13-14., 20-21., 27-28., 17:00, július 1-2., 8-9., 15-16., 22-24., 2-30., 15:00, július 3., 17., 24., 11:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Neon pillangókká változó levegőakrobaták, varázslatos illúziószámok, tréfás bohócok, a kupola alatt szárnyaló ara papagájok, mókás kutyaszám és megannyi csoda vár a Fővárosi Nagycirkuszban!

Bemutatók Összes bemutató

 • Gergye Krisztián Emlékezés - „40 éves a Kőszegi Várszínház”

  Gergye Krisztián a műfajok szintézisében gondolkodva a Kőszegi Várszínház 40 éves jubileumára egy képzőművészeti kísérlettel és egy azt összegző egyedi performansz megvalósításával készül.
  A projekt során Gergye Krisztián 40 festmény...

  Időpontok
 • A feleség negyvennél kezdődik Jegy

  Linda unja 17 éves házasságát, angol kertvárosi életét, a negyedik x közeledtét, de főleg a férjét, George-ot. Erről azonban a férfi nem akar tudomást venni, neki minden úgy jó, ahogy van. De amikor George elalszik szeretkezés közben, Lindának végképp elege lesz: úgy...

  Időpontok
 • A darázs

  Delta Produkció.

  Időpontok
 • De mi lett a nővel? Jegy

  A kerettörténet szerint valamikor a XIX. század végén három ágrólszakadt színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulina bankár estélyére. Útközben egyikük történeteket, pletyka-ízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus...

  Időpontok
 • A szarvaskirály Jegy

  Míg Goldoni nevével bizonyosan találkozott már a színházszerető közönség, nagy vetélytársa, Carlo Gozzi nevét kevesebben ismerik. Pedig Gozzi keleti mesék által ihletett szövegeiből készült az operairodalom számos librettója, Puccinit, Wagner és Prokofjevet is megihletve. A...

  Időpontok
 • Aranyoskám Jegy

  Igen, ez AZ! Rengetegen láttuk – és zártuk szívünkbe – a hasonló című amerikai filmvígjátékot, melyben Dustin Hoffman nyújtott felejthetetlen alakítást, mint megszállott színész, aki a színházról mindent tud, a való életről azonban bőven van mit tanulnia....

  Időpontok
 • Attila Jegy

  Félszcenírozott operabemutató.

  Időpontok
 • Az úrhatnám szolgáló Jegy

  Betekintés a szombati premier próbájába, az opera színpadra állításába. Műhelytitkok, karmesteri és rendezői instrukciók ez egyszer közönség előtt.

  Időpontok
 • Komédia egy bankrablásról Jegy

  Bankrobbantás a Tháliában: a betörő sikerrel játszott Komédia egy bankrablásról 2022. október 1-jén a londoni West Endről, a Mischief Productions közreműködésével, a Thália Színházba érkezik.

  Időpontok
 • Ifjú barbárok Jegy

  A darab a két világhírű magyar zenetudós, Bartók és Kodály barátságát, első népdalgyűjtő útjainak
  motivációit és élményeit dolgozza fel, miközben magyarságtudatunk, nemzeti azonosságtudatunk ma
  is aktuális kérdéseivel szembesíti a...

  Időpontok