Programkereső

Színház

Válaszfalak

Belvárosi Színház, december 5., 15:00

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre.

Kölcsönlakás

Játékszín, december 7., 19:00

Az elegáns londoni emeleti lakás Philipé és Johannáé. Hetek óta tart a renoválás, nagy a felfordulás. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk a földszinten található. Henry nagy nőcsábász. Amíg Philip a feleségével vendégségbe készül, addig Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, december 9-12., 19:00

New York, 1930.A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni.

Mamma Mia!

Madách Színház, december 2., 3., 4., 5., 19:00

A Mamma Mia! musical az ABBA svéd pop/dance együttes slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk c. musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal.

A lélek legszebb éjszakája

Örkény Stúdió, december 7., 19:30

„Több mint negyvenöt fok, a levegő tele van finom szemű homokkal. Tizenkét órája megyek a sivatagban dombra fel és dombra le, hogy elérjem a várost, amit mindig megpillantok a dombtetőről. Egyre kevésbé hiszem, hogy eljutok odáig..."

A lány, aki hozott lélekből dolgozott

Szkéné Színház, december 15., 19:00

Egy nő története. Egy nő lányának a története. Egy nő anyjának a története. Egy nő apjának a története. Egy kapcsolat története. Egy másik kapcsolat története. Ha mindkét oldalról elveszünk mindent, akkor marad az X.

Koncert

Kiállítás

Kép és kultusz — Szinyei Merse Pál (1845-1920) művészete

Magyar Nemzeti Galéria, 2022. február 13-ig

A magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának, Szinyei Merse Pálnak az életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása. A mintegy 120 művet felvonultató tárlat kép és kultusz összefüggéseit vizsgálja Szinyei életművében.

Cezanne-tól Malevicsig. Árkádiától az absztrakcióig

Szépművészeti Múzeum, 2022. február 13-ig

Kilenc évvel a nagysikerű Cezanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő című kiállítást követően újabb Cezanne kiállításnak ad otthont a Szépművészeti Múzeum, a most nyíló tárlat ezúttal a francia mester életművének és az európai avantgard művészetnek az 1906 és 1930 közötti kapcsolatait vizsgálja. A Cezanne-tól Malevicsig.

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, január 30-ig

Az 1500 m2-es kiállítás középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulása, az Abstraction-Création áll.

II. Amenhotep és kora. A fáraó sírjának felfedezése

Szépművészeti Múzeum, január 9-ig

II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának szenzációs felfedezését mutatja be a Szépművészeti Múzeum kiállítása.

ez+az

Modern Art Orchestra ft. Pocsai Kriszta, Harcsa Veronika - Our Daily Moods - Advent a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, december 5., 19:00

A Modern Art Orchestra a hazai és nemzetközi jazz és a kortárs zene kiemelkedő társulata feledhetetlen, könnyed estét varázsol az ünnepi készülődésbe Pocsai Krisztina és Harcsa Veronika énekesnők vendégszereplésével. Ismert, legendás jazz dalok nagyzenekari hangszerelésben szólalnak meg az angyali hangú Pocsai Krisztától, aki a leghitelesebben tudja tolmácsolni Ella Fitzgerald-ot a hazai énekesnők közül. Harcsa Veronika megismételhetetlen hangzásvilága olyan kortárs darabokban egészül ki a Modern Art Orchestra válogatott hangszeres csapatának játékával, mint Fekete-Kovács Kornél nemzetközi kritika figyelmét is felkeltő Foundations című lemezének darabja, vagy egy kortárs megzenésítésben elhangzó Ady-vers.A MAO 15 éves fennállása óta zenei műhelyként is működik, és akadémiai szintű zenészei közül többen zeneszerzéssel is foglalkoznak. A főként kortárs repertoárral dolgozó társulat ezen az estén a saját zenekari tagjainak válogatott darabjait is elhozza a közönségnek. Kiemelkedően fontos számukra, hogy a kortárs zenét felszabadítsák a sztereotipizált megítélés alól, és megmutassák a hallgatóságnak a jelenleg alkotó komponisták befogadható és szerethető munkáit és a hazai hangszeres zene kimagasló minőségét. Nagyszerű élményt tartogat ez az este azoknak, akik szeretik a klasszikus jazz melódiákat, és nyitottak a jazz hangzás új útjainak felfedezésére is."Nemzetközi viszonylatban is ez az egyik legjobb és legeredetibb big band, amelyet az elmúlt 10-15 évben hallottam!" – írja róluk Pallai Péter.

Hobo 75 (új időpont)

Papp László Budapest Sportaréna, 2022. február 13.

A Magyar Kormány tömegrendezvényekkel kapcsolatos döntése és a jelenleg is hatályban lévő jogszabály értelmében Földes László HOBO 2020. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában meghirdetett koncertje egy későbbi, új időpontban kerül megtartásra! Az eredetileg a Papp László Budapest Sportarénába 2020. december 28-ra meghirdetett HOBO 75 koncert az eredeti helyszínen, 2021. november 20-án kerül megrendezésre. A megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, melyekkel a továbbiakban nincs teendője, így azzal a koncert az új dátumon (2021. november 20-án) látogatható. Amennyiben a rendezvényre vásárolt parkolójegyet is, úgy természetesen az is érvényes az új dátumra. Földes László Hobo idén ünnepli 75. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán márciusban országos és erdélyi turnéra indul, melynek utolsó állomása 2020. december 28-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz. A turnézáró nagykoncertre vendékkel, meglepetésekkel és ahogyan Hobo fogalmazott, egy igazi bulival várja a közönséget. A színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba. Ünnepeljünk együtt, hogy HOBO 75!

Kép és kultusz — Szinyei Merse Pál (1845-1920) művészete

Magyar Nemzeti Galéri, 2022. február 13-ig

A magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának, Szinyei Merse Pálnak az életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria új kiállítása. A mintegy 120 művet felvonultató tárlat kép és kultusz összefüggéseit vizsgálja Szinyei életművében.

Bemutatók Összes bemutató

 • A cirkuszhercegnő Jegy

  Fedora, a megözvegyült hercegnő a gyászév letelte után kerül újra a figyelem középpontjába. Első estéjét a szentpétervári cirkuszban tölti, ahol fergeteges műsorszámával őt is lenyűgözi a titokzatos Mister X; kegyeire azonban nem tartja méltónak a mutatványost, ahogyan...

  Időpontok
 • A fejedelem

  „...Egy Morvaországból vallásáért kiüldözött protestáns lelkész csodálatos égi jelenéseket hirdetett. Látomásait ki is adta, s azokban megjövendölte az Ausztria-ház bukását s dicsőséget jövendölt a Rákóczi-háznak. Jóskönyve nagy...

  Időpontok
 • A manó
  Időpontok
 • A tavasz ébredése

  “Bizarr, átkosan buja színdarab, amely kibontja gyászos, mérgesen-édes illatú virágát.”
  /Kosztolányi Dezső/

  Időpontok
 • Oresztész meg a többiek Jegy

  Családtörténet - a Gólem Ifjúsági Társulat és Tanoda előadása.

  Időpontok
 • Grotesque Gymnastics - A kudarc anatómiája Jegy

  "Reggel negyed nyolc van… khm… fél háromig fenn voltam, most meg felébredtem. S remélem, hallja ez a dolog, amit beszélek… Felébredtem, pedig még egyáltalán nem kellett volna… Fáj a bokám, és fáj a hátam. Igazából beszélni sem szeretnék, sokkal jobb lenne, ha...

  Időpontok
 • A kis gyufaárús lány és még egy mese

  A kis gyufaárus lány gyufát kínál az utcán embereknek, karácsony és újév éjszakáján. Rettenetesen hideg van, fázik, lázálmok gyötrik, egyedül képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy...

  Időpontok
 • Puskás, a musical Jegy

  A Győri Nemzeti Színház és a Musicalneked előadása.

  Időpontok
 • A Mester és Margarita Jegy

  Egy tikkasztó májusi délutánon Moszkvában megjelenik a Sátán. Nem véletlen, hogy épp ide érkezik, hiszen tombol az ateizmus, diadalát üli a bürokrácia és a kisstílűség. A város néhány óra leforgása alatt szürreális események színtere lesz....

  Időpontok
 • A kaktusz virága Jegy

  A neves programajánló portál karakter-jellemzése szerint ”Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány.” E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó...

  Időpontok

A legnépszerűbb YouTube-gyerekvideó nyomában – amit a Baby Shark Dance-ről tudni érdemes

Honnét ered, ki készítette és mennyit hozott az alkotóknak a 9 milliárdos nézettséggel büszkélkedő Baby Shark Dance?

Kiderült, miért ilyen drága a téliszalámi

Mindig is tudni akartad a téliszalámiról, de nem merted megkérdezni? Itt van minden válasz!

Fénnyel írt történelem: Földfelkelte

Döbbenetes felvételt készített az Apollo–8 űrhajósa a Földről: a kép mégis apró csalással nyerte el végleges formáját.