Glass - Philip portréja 12 felvonásban

Bakancslistához adom
Glass: A Portrait of Philip in Twelve Parts
ausztrál-amerikai dokumentumfilm, 115 perc, 2007

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Philip Glass korunk egyik legfontosabb zeneszerzője, művei - filmzenéi, operái, szimfóniái - átlépik az elitizmus és a népszerűség közti határvonalat. A film Glass életének egy évét követi nyomon, ahogy színpadra állítja Waiting for the Barbarians című operáját, ahogy nyolcadik szimfóniáján dolgozik, filmzenéket szerez, járja a világot és családi életet él negyedik feleségével, Hollyval. A jelen eseményeinek bemutatásán túl Hicks interjúk segítségével Glass múltjába is igyekszik bepillantást nyújtani.

"Philipre jellemző módon nem volt egyetlen unalmas pillanatunk sem. Minden nap hozott valami újat: egy új munkatárs vagy egy régi barát felbukkanását, egy új mű világpremierjének próbáit, filmzenék (például saját filmem, az Ízlések és pofonok zenéjének) felvételét, találkozókat filmrendezőkkel, vagy épp játszadozást a kisfiaival. Ahogy Philip nagylelkűen közel engedett családjához és barátaihoz, gazdag és változatos életének egyre több mozzanata vált láthatóvá, emellett feltárta művészi fejlődésének titkait is párizsi indulásától a hatvanas-hetvenes évek New York-i művészvilágában töltött évekig." (Scott Hicks)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
hhgygy 2011 jan. 17. - 10:23:56 Előzmény pingvincorpse
Én is most láttam, és üzenem az idióta filmcímfordítónak, hogy Philip Glass ZENESZERZÕ, nem DRÁMAÍRÓ, így sokkal stílusosabb lenne a Philip portréja 12 tételben - ha már...
pingvincorpse 2010 aug. 11. - 23:30:53
Szeretem azokat a filmeket ahol megtudjuk hogy a nagyok is támaszkodott valamire vagy valakire amikor alkotott.
Szeretem a dokumentumfilmeket, ha valakit érdekel ez az nézze meg mert érdemes, aki nem az ne.