Keresztes hadjárat farmerban

Bakancslistához adom
Kruistocht in spijkerbroek
holland-belga-luxemburgi-német kalandfilm, 125 perc, 2006

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Dolf Vega (Johnny Flynn), a mindenbe belekontárkodó tinédzser beszorul az anyja időgépébe, és váratlanul 1212-ben találja magát. Méghozzá épp abban a korban, amikor rendkívül "divatosak" voltak a keresztes hadjáratok. Dolf nem ijed meg az árnyékától, és bár történelmi tudása csekély, újdonsült, sötét középkori barátait alaposan kioktatja a XXI. század technikai vívmányaira, amelyek persze súlyosan eretnek vétségnek minősülnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
balugray 2013 jún. 21. - 22:13:55 Előzmény vegab
Sajnos, abban egyet kell értenem, hogy köze sincs a könyvhöz... :( Anno legalább 10x kiolvastam, sok rész szinte szóról szóra megmaradt bennem,a filmbõl nagyon sok rész kimaradt. Például a szereplõk bemutatása; Carolus halálakor Dolfra hagyta a "népét"; a medvetámadásról; Marika valójában Mariecke; Leonardóról -akié a szamár- szó sem esik; az idõgépet nem az anyjáék találták fel, hanem egy bizonyos Simiak tanár úr; Dolf önként ajánlkozott kísérleti alanynak, és csak nagy nehezen egyeztek bele, hogy elmenjen; csak 4 óra múlva kellene visszamennie, nem 24; egy 'X'-et rajzolt az út szélén álló kõre, hogy hova kell állnia, de az úton vonuló gyereksereg miatt nem tudott odaállni idõben; helyette egy másik gyereket vittek vissza, tõle tudták meg, hogy a keresztes hadjárattal van...
Ennek ellenére, nem lett annyira rossz film, a Frank Herbert - Dûne c. könyvének, David Linch általi feldolgozása sokkal nagyobb csalódás volt.
2/10
Tomchy01 2012 aug. 09. - 00:04:27 2/10 Előzmény sunyi03
Gyerekkorom egyik kedvence ez a könyv, a feleségem nem olvasta. Mindkettõnk véleménye szerint ez egy hatalmas csalódás ez a film. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el könyvet, ezt az alkotást meg kerülje messzire.
kasi 2012 márc. 10. - 21:30:28 Előzmény bree-gee
aranyos film nekem bejött és még egy magyart is észre vettem bár nem sokat volt részese sajna a filmnek de benne volt Kovács Lajos az argobol(Balogh Tibi) vagy a metro vezetõ a kontrolbol!! :)
8/10
sunyi03 2011 jún. 12. - 01:07:19 8/10
vegab, erre szoktam azt mondani, hogy a regény, és a belõle készült film két külön mûalkotás. és nincs semmi értelme az egymáshoz való hasonlításnak, mert két külön mûvésznek az alkotásáról van szó. de azért viszont az is igaz, hogy óhatatlanul megy az összehasonlítás, ha olvastuk a könyvet és láttuk a filmet.
1/10
vegab 2010 dec. 02. - 23:02:19 1/10
Gyerekkorom kedvenc regénye volt a film alapjául szolgáló könyv, melyet a mai napig szeretek, s melyet a fiam kezébe is bátran adok majd. Éppen ezért érzem kötelességemnek, hogy mindenkinek felhívjam a figyelmét arra, hogy ez a film oly mértékben lett elszúrva, hogy az valami kritikán aluli. A filmnek tulajdonképpen köze nincsen a regényhez. A történet olyannyira átírt, hogy sem folyamában, sem végkicsengésében köze nincs az eredeti mûhöz. Alapszereplõket hagytak ki fel nem foghatom, hogy miért. A könyvben viszont nem szereplõ szerelmi szál beleszövése a filmbe egyenesen röhejes.
Kénytelen vagyok cáfolni bree-gee-t, szerintem a fõszereplõt sem találták el (azon túl, hogy magas szõke fiatalember).
A film fentiek szerinti elszúrása már csak azért is felfoghatatlan, mert a könyv szinte forgatókönyvszerû, kiváló alapanyag lett volna egy valóban jó film elkészítéséhez.

Összefoglalva: aki olvasta a könyvet annak eszébe ne jusson megnézni, mert csalódni fog, aki viszont nem olvasta, annak azért ne jusson eszébe megnézni, mert akkor nem fogja elolvasni, viszont a könyvet tényleg kár volna kihagyni.
bree-gee 2010 aug. 15. - 16:19:47
Gyerekkorom egyik kedvenc regénye volt. Most megnéztem a filmet is.
Elég jól átírták sajnos :(. Viszont a fõszereplõ választás nagyon tetszett, a srác tényleg tökéletes Dolf!
5/10
tolcso 2010 aug. 09. - 13:38:15 5/10
14 év alatt mindenkinek ajánlom. Fordulatos, magával ragadó történet, szimpatikus karakterek, és nem túl sok, de elegendõ erõszak. Talán néhányan (fõleg fiúk) annyira megkedvelik, hogy elolvassák a regényt is, úgy hallottam, az még jobb. Percy Jackson kalandjaihoz nagyon hasonlít a egész hangulatvilága.