Szárnyas teremtmények

Bakancslistához adom
Winged Creatures
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 100 perc, 2008

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

A névtelen kisvárosban szörnyű esemény történik. Az étteremben egy ember tombolni, majd vaktában lövöldözni kezd a vendégekre. A tragikus esemény alapjaiban változtatja meg az öt szemtanú, a pincérnő és négy vendég életét, mindegyikük másképp reagál a történtekre. A fiatal Anne népszerű lesz az iskolában, amikor előadja a saját verzióját a lövöldözésről. A barátja, Jimmy viszont megnémul, és bezárkózik egy másik világba. A pincérnő Carla elhanyagolja a kisgyermekét, és férfiak társaságát keresi. Dr. Laraby elveszti az önbizalmát, míg a szerencsejátékos Charlie Archenault úgy véli, hogy éppen most jön el az ő szerencséje.

Stáblista:

Szereplők

Carla Davenport
Dr. Bruce Laraby
Charlie Archenault
Bellhop/Clerk
Biciklibolt tulajdonosa

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
tivadarc 2023 ápr. 11. - 18:27:54
Egy ilyen lövöldözés szemtanújának lenni is komolyan megrázó lehet, erről szól ez a film. 10/8
2/10
stupek2 2016 nov. 16. - 09:50:28 2/10
A cím alapján scifire gondoltam, ígyhát belenéztem. Aztán akciófilmre gondoltam a lövöldözés miatt, de az utócselekmények arra utaltak nem akciófilm. Igen, egy erõszakos cselekmény szereplõinek életét mutatja meg. Azt nem tudom mennyiben változott az életük, mert elõtte nem mutatta õket. A mai napig nem tudom mi köze a filmnek a szárnyas teremtményekhez?
8/10
sanderb 2012 júl. 26. - 17:42:12 8/10
Ináritu filmjeit idézõ, de azok színvonalát (még) el nem érõ drámát láttam, amolyan tagadhatatlanul amerikait.
Tisztán látszik a rendezõ irányultsága, drukkolok neki, hogy legyenek még filmjei, és tudjon fejlõdni, ezért egy biztató 10/8-at kap ez a munkája.
tomarill 2012 máj. 05. - 20:10:01 Előzmény zeee1980
Nekem Kate az álomnõ, de ezzel a szalmasárga sz*rsággal a fején hihetetlenül jellegtelen..
10/10
zeee1980 2012 márc. 11. - 04:39:53 10/10
Jó film volt nagyon, elgondolkodtató és ráébreszt pár dologra...

A doki, onnantól, hogy behozzák a sebesülteket a kórházba, elveszíti önbizalmát (pár percen múlt az õ élete is, udvarias volt egy emberrel akirõl még persze akkor nem tudta, hogy 1 perccel késõbb gyilkos lesz, nem bírja elfogadni azt a tényt sem, hogy nem tud mindenkit megmenteni) és ez tovább fokozódik párkapcsolatában / házas életében azzal, hogy szándékosan betegíti migrénes mellékhatásokkal kedvesét, majd újra és újra megmenti õt! Remekül mutatja be a film azt, amikor fent a hegyen az építésre váró ház helyén, megkérdi a kedvesét, hogy hogy van a feje, õ pedig fittyet hányva az egészre a táj szépségérõl beszél. Ekkor tovább romlik önbizalma és a következõ alkalommal, már 2x annyi adagot ad be kedvesének és közben egyre jobban enged a kisbabát teljesen magára hagyó nõ csábításainak. Túladagolása végül másnap majdnem egy végzetes balesethez vezeti õt (ill. kedvesét) és amikor utoljára megmenti megfogadja, hogy többet nem tesz ilyet.

Amúgy a film valóban azt mutatja be, hogy egy ilyen eset után a tragédiát átélõ emberek mennyire megváltoznak, átfordulnak, hogyan és milyen eszközökkel, módszerekkel próbálják meg tovább élni életüket, amit egészen a tragédiáig (a megdöbbenésig), természetes és helyénvaló mûködésûnek hittek.

De ezen felül a film igazi mondanivalója inkább az, hogy az életünk olyan, mint a madár "szárnyalása" a szél hátán.
6/10
alien1976 2011 okt. 21. - 19:53:18 6/10
Ez a film teljes letargiába lökött. Egy kemény dráma, mely a saját mûfajában szerintem elég jó.
Nagyon tetszik az ötlet, mely szerint egy drámai cselekmény hatására, hogyan változik meg több ember élete, felfogása, lelki világa. Az eset milyen lelki törést okoz más - más embereknél.
A filmben tetszett a drámai esemény lassú bemutatása, mely végigkíséri a filmet, s idõben vissza - visszaugorva teszi kíváncsivá az embert, a végkifejlettre.
A színészi teljesítmények is teljesen rendben voltak a filmben.
Ami negatívum az a következõ :
Az orvos történetét, változását nem értettem egyáltalán, totál sötét volt a számomra az egész. Nem értettem mit miért tesz.
A másik pedig, a következõ. A film legnagyobb mondanivalója, hogy az élet mindig megy tovább, de az élet része a humor. S akármekkora dráma, szenvedés éri az embert, akkor kicsi idõ múlva bekerül az ember életébe a humor. Nem harsány röhögésre gondolok, de egy kicsi mosolygós humort elbírtam volna viselni egyszer - kétszer a film történetébe, mely egy kicsit gyengített volna a film néhol nyomasztó drámaiságán.
Zárszóként :
Egy nézhetõ drámai film, melyre kimondottan rá kell hangolódni. Vasárnapi pihizés közbeni filmnézésre nem a legjobb. 10/6, azért nem hét, mert nem értem a dokit. :)
Ford Mustang 2011 aug. 12. - 17:39:11
A film hossza 92'
3/10
elodj 2011 febr. 25. - 16:44:17 3/10
Unalmas, értelmetlen.
5/10
beo71 2010 márc. 04. - 14:53:23 5/10
Természetesen semmi köze a vígjátékokhoz,oltári nagy tévedés.
Dráma,erõteljes hangulattal,nekem nem tetszett a sok jó színész ellenére sem.5/10.Alapvetõen pozitív beállítottságú vagyok,nem hiszem el,hogy az egész világ elfuserált és minden ember olyan,amilyennek látszik.Ebben a filmben a nagy világfájdalom mellett egy halvány jelét sem látni a "mégsem ilyen szar az élet"tételnek,egy csipetnyi humor vagy szerethetõ ember sincs benne,pedig az életben a tragédiák árnyékában is elõkerül egy-egy szent õrült vagy totál idióta.A humor jelenléte pedig olyan legendákban,mint a Schindler listája,Az élet szép csodálatosan van ábrázolva.A doktoros szál teljesen érthetetlen,szerintem felesleges.Láttam,rendben van,talán a színészi játék szerelmeseinek ajánlanám is,de nekem nem tetszett.
janos11 2010 febr. 21. - 14:15:53
A film besorolását javítani kellene "vígjáték"-ról "dráma, krimi"-re, mint ahogy ez az imdb-n is így szerepel.
Miután a filmet megnéztem, pszichológiai drámának nevezném. Jó film, ha ilyent akarsz megnézni. Elvont történet, felszínes nézésre tényleg szétszórt, értelmetlen filmnek tûnhet, mint ahogy az elõzõ hozzászólók ezt tanúsítják. DE..., ez a film arról szól, hogyan élünk és a felszínes sodródó életünk egy tragédia hatására hogyan zökken ki megszokott medrébõl. Több szereplõ szemén keresztül felváltva látjuk, hogy miként változik meg életük, hogyan próbálják feldolgozni egyéni tragédiáikat, a szálak a film végén egyáltalán nem zárulnak le, mivelhogy a filmnek nem a lezárás a célja, hanem az elindítás az élet mélyebb átélése felé, elnyomott érzéseink felszabadítása... Még sorolhatnám sokáig mennyi hatást hozott a film egy odafigyelõ nézõ számára. Ami bizonyítja hogy ez egy kitûnõ film (ha ilyenre van szükséged), és hogy NEM VÍGJÁTÉK.
Carlo Abarth 2010 febr. 14. - 22:38:26
100%ig egyetértek Gaia85
"Ez a film egy nagy kalap sz*r, unalmas, csattanó sincs benne.
A vígjátékhoz semmi köze, inkább dráma...
De ezt a filmet senkinek sem ajánlom, erre kár volt pénzt kiadni."

De hogy te miért adtál ki érte pénzt azt nem értem viszont,erre vannak a jó torrent oldala.....!!!