Akitől félsz

Bakancslistához adom
Den du frygter
dán filmdráma, 95 perc, 2008

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Mikaelnek mindene megvan. Szép felesége, lánya, nagy háza, autója, mégsem boldog. Barátja tanácsára egy új antidepresszáns gyógyszert próbál ki, melytől egyre jobban érzi magát, ám a tablettáknak van egy kellemetlen mellékhatása.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2023 jún. 03. - 11:00:56 6/10
A legtöbb emberben benne van a patkányhajlam, csak nem tör felszínre teljes mértékben. Mindössze az élet bizonyos területein és aprócska adagokban patkánykodunk. Bezzeg, ha nem lennének törvények, börtönök és egyéb korlátozó elemek, azonnal triplájára nőne a gyilkosságok és erőszakos cselekmények száma. A film frusztrált kisembere bármelyikünk lehetne. Elég hozzá egy rideg gyermekkor, megromlott házasság, munkahelyi és anyagi gondok, vagy akut depresszió. És persze a lehetőség, hogy mások lehessünk: háború, forradalom, tömegpszichózis, alkohol, drog vagy akár gyógyszer mellékhatás.
10/10
bogdandy 2016 dec. 29. - 22:15:49 10/10
A téma szerintem részben a Midlife-Crisis, életközépi válság. Nekem, kicsit a Dexter sorozat rideg, pszichopata karaktere jutott eszembe. Akkora volt a szorongás, a feszültség a fõszereplõben, hogy történések kiszámíthatatlanokká váltak szép lassan. A boldogtalanság, szerencsétlenség érzésén férfiasan úrrá lenni valahogy, nem teljesen elvetni a sulykot, de ismét irányítani a saját életünket. A film remek, szokásos dán minõség. Még a mellékszereplõk is kiválóan játszottak. A fõszereplõ, meg több más filmjében is ilyen szorongó figura, ha jól rémlik. Tökéletes alakítás. Az ember el se tudja képzeni, h ennek az embernek egy kiegyensúlyozott, harmonikus élete lehet civilben. :)
10/10
ReignMan 2015 márc. 07. - 16:07:43 10/10
SPOILER
Zseniális, könnyen érthetõ skandináv dogmafilm egy középkorú férfiról, akinek mindene megvan, család, pénz, siker, mégsem elégedett az életével, elvesztette a célját, a munkája, ami eddig lekötötte, most megszûnt. A hétköznapi kisember, aki látszólag boldog, mégis szenved a felszín alatt, nem érzi jól magát a bõrében, úgy érzi, mások irányítják az életét, egy gyógyszer az, ami bátorságot és alibit ad neki ahhoz, amit másképp magától nem merne megtenni. A patkányok pedig elõmásznak a csatornából...
10/10