A fekete macska

Bakancslistához adom
Gatto nero
olasz horror paródia, 92 perc, 1981

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A történet egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol Robert Miles professzor éjszakánként a temetőben kutatja a túlvilág titkait, miközben fekete macskájának időről-időre áldozatául esnek az emberek. Gorley nyomozó és társa, Wilson őrmester egy csinos, fiatal riporternő, Jill Trevers segítségével nyomoz a gyilkosságok után. Azonban annak amit találnak senki sem örül. A macska ugyanis nem igazi macska hanem egy nő aki fel tudja venni az állat alakját. A hölgy Lilian Grayson átalakulásai során pusztítja el azt, akit éppen lát. Később kiderül, hogy ezt a képességet, vagy inkább átkot, a professzornak köszönheti.

Stáblista:

Szereplők

Robert Miles professzor
Jill Trevers
Gorley nyomozó
Wilson őrmester
Lillian Grayson
Flynn nyomozó

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 aug. 12. - 17:58:23
Nekem az tetszett a legjobban ebben a különben borzasztóan gyenge filmben, hogy a fekete macskát megpróbálták félelmetesnek beállítani, közben meg egy nagyon aranyos pofájú, simiznivaló, gyönyörû szemû cica volt.
A legnagyobb poén, amitõl dobtam egy hátast, hogy a kutyaütõ szinkronhangok mellett az öreg fõszereplõ magyar hangja a színészóriás Sinkovits Imre volt!
Talán már elég idõs korában kérték fel erre, és lehet, hogy anyagi okokból vállalta el, de ez kifejezett unikum volt a számomra.
A film egyébként borzasztó!
izom 2012 aug. 12. - 07:47:22
"Azonban annak amit találnak senki sem örül. A macska ugyanis nem igazi macska hanem egy nõ aki fel tudja venni az állat alakját. A hölgy Lilian Grayson átalakulásai során pusztítja el azt, akit éppen lát. Késõbb kiderül, hogy ezt a képességet, vagy inkább átkot, a professzornak köszönheti."



már nemazért,de holvan ilyen a filmben,
agarik 2012 aug. 10. - 23:07:03
Jajj, nem is tudtam hogy létezik a "falusi horror" zsánere!

Had foglalom össze ez mit takar:
Ez mi volt? Ah, biztos csak a macska. - ÉS TÉNYLEG!
Oldscool horror 2011 jún. 13. - 10:58:48 Előzmény Alasseo
mibajod van?
Alasseo 2011 jún. 10. - 21:01:33
Ez a film valóban horror paródia, vagy a készítõk halál komolyan gondolták, de ma már olyan kínos, hogy a csatorna inkább paródiának írja, csak hogy ne legyen olyan égõ leadni? :D
leguan 2011 jan. 23. - 15:51:23
A legmélyebben egyet értek, hogy a mai horrorkínálat baromi silány. Sajnálatos módon a spagetti horrorok,
vagy inkább a giallok mestere, dario Argento sem jeleskedik manapság. Bár talán a könnyek anyja az jó volt. De ha horror, akkor a 60-70-80-as évek. És ha
horror, akkor az olaszok: argento, Deodato, Fulci, Bava
stb. Ez meg egy jó film. Respect Fulci!
Oldscool horror 2011 jan. 15. - 12:45:47 Előzmény Terakal
Mért? Szerinted a mai filmeknek van értelme? Hát nincs! Vadbaromság az összes. Másfél órán keresztül öldökölnek, történet nélkül. Ezért ma már egy film nem film csak a színvonalat a béka wegge alá teszik.
Terakal 2011 jan. 11. - 15:11:04
Nem vitatkozom Veled,neked ez tetszik nekem meg nem.Azt viszont nem értem milyen megfontolásból hülyézel,meg barmozol le nem csak engem,hanem a "haverom" is(fogalmam nincs kire gondolsz).Meg az se világos mibõl gondolod,hogy engem érdekel bármennyire is a Fûrész...

Na,mindegy.Ne ragozzuk tovább!
Csáó!
Olyat meg,hogy ,,amikor egy film film volt" szerinem ne írjál,mert-igaz,hogy jól hangzik-,de nincs semmi értelme.
Oldscool horror 2011 jan. 08. - 12:57:04 Előzmény Terakal
Hát öcsi tudod ez nem egy olyan mai vérengzõs sz.rság amiket te meg a sok h...e barom haverod király filmeknek neveztek. Ezt 1981-ben csinálták, akkor amikor egy film film volt. Igazad van, tényleg nincs benne fordulat, de van története, jól meg van formálva, és ötletes. Ez nem a fûrész ami csak arról szól hogy egy tök átlagos ember, hat ugyancsak egyszer embert elkap, és csak úgy öli õket, mikor az a hat b.lf.sz simán összefoghatna és megölhetné. Ennyi! Ezt a macskát megölték, de halhatatlan. Ennyi!

Ja, és milyelõtt azt mondanád, hogy én egy öregember vagyok aki még a tv elõtt szöletett: 14 vagyok.
Terakal 2011 jan. 07. - 22:54:43
Én kb fél órát néztem belõle,de sokkal többnek tûnt...az az igazság,hogy ilyen fost szerintem még nem láttam:(
nem osztályzom,mert lehet,hogy a végére felpörög,vagy lesz benne valami fordulat,de ameddig láttam az olyan 1-es,hogy tanítani lehene!