Enyém, tied, miénk

Bakancslistához adom
Up the Sandbox
amerikai vígjáték, 94 perc, 1972

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A New York-i háziasszony, Margaret Reynolds életét teljességgel betölti makacs, fontoskodó anyja, munkamániás férje és három gyermeke. Nem csoda, hogy kiborul, amikor megtudja, hogy újra terhes. A modern nő önértékelési problémái elől Margaret gazdag fantáziavilágba menekül, ahol még Fidel Castro is felbukkan egy románc erejéig.
Margaret szerepében Barbra Streisand szórakoztató képet mutat a szabadság, függetlenség és anyaság kapcsolatáról. A történetet a Pulitzer-díjas Paul Zinder (A gammasugarak hatása a százszorszépekre) írta Anne Richardson Roiphe bestsellere alapján. Az enyém, tied, miénk egy képzeletbeli választ ad a feminizmus kialakulására, és arra a kérdésre, hogy miért akarnak a nők mindig mindent egyszerre.

Stáblista:

Szereplők

Margaret Reynolds
Paul Reynolds
Elizabeth Reynolds
Fidel Castro

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kata3 2011 dec. 08. - 14:12:16
Barbra Streisand egy kevésbé ismert filmje.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=aaVN_HVO9Qo

Streisand, maga a megtestesül csoda...vígjátékban, érzelemekben nála sosincs hiány...és a hangja csodálatos.
kata3 2011 dec. 08. - 14:10:00
Margaret gazdag fantáziavilága különféle álomszerû képzelgésekkel szakítja meg a film cselekményének menetét. Az egyik ilyen álom egy vicces jelenet Fidel Castroval.
http://www.youtube.com/watch?v=XwEkIfgB8I0
kata3 2011 dec. 08. - 14:07:56
A kérdés nagyon jó: miért akarnak a nõk mindig mindent egyszerre?
Margaret Reynolds elégedett az életével, és van három gyermeke. Nem csoda, hogy kiborul, amikor megtudja, hogy újra terhes. Épp megmondaná ezt a férjének, akit kis híján rajtakapja feltételezett szeretõjével. Margaret ráébred, hogy át kell értékelnie teljes jelenét, de minél jobban mélyed bele saját lelki világába, annál közelebb kerül az összeomláshoz. A hõsnõ sorsáról szinte bármelyik háziasszony visszatükrözõdni láthatja a saját életét.