A nagy vega sarktúra

Bakancslistához adom
Beyond the Pole
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol vígjáték, 87 perc, 2009

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Fanyar humorú áldokumentumfilm két angol cimboráról, akik elindulnak az északi sarkra, noha előtte még kirándulni se nagyon jártak. Mark annyira tenni akar valamit a globális felmelegedés ellen, hogy rábeszéli barátját, Briant, hogy azzal hívják fel az emberiség figyelmét a környezettudatosság fontosságára, hogy elgyalogolnak az északi sarkra, az első karbonsemleges, organikus, vegetariánus expedíció tagjaiként pedig mellékesen a Guinness rekordok könyvébe is bekerülhetnek. Szerencséjükre egy sokat megélt operatőr is csatlakozik hozzájuk harmadikként, csak kár, hogy egy kisebb összeszólalkozás során lelövik, így az út hátralévő részén a két oktondi városlakónak egyedül kell szembenéznie az út akadályaival, olvadó jégtáblákkal és egy konkurrens norvég duóval.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
F.Kristóf 2012 febr. 22. - 20:35:34
Ilyen filmeket készíteni
- Kinek áll érdekében -
?
Ezüstliliom 2012 febr. 22. - 19:21:58 Előzmény géGyula
Tartok tõle, hogy akkor ez nekem sem tetszene. Úgy tûnik, ez is a bunkó humor egyik képviselõje lehet.
1/10
agregator 2011 júl. 29. - 23:13:29 1/10
Hát ez nagyon gyenge és unalmas film lett sajnos.
offtopic
géGyula 2011 ápr. 22. - 10:23:30 Előzmény throwdown
Jaí, megnéztem?: csimpánz.
géGyula 2011 ápr. 22. - 10:21:35 Előzmény throwdown
Rendben, neked elment.
Nekem nem
De, mi a Pan troglodytes?
throwdown 2011 ápr. 22. - 08:44:30 Előzmény géGyula
a film humorát tekintve véleményem szerint semmi gond nem volt vele. 2009. az utóbbi idõben a paraszt-pronyó poénok a nyerõk, amik kellõképpen lezsibbasztják az ember agysejtjeit. nem lett a kedvenc filmem, hiszen a ragyogás örökre elfoglalta ezt a helyezést, hála jack-nek, de nem is volt annyira szörnyû. a homo sapiensen kívül a delphinidae család, a pan troglodytes, sõt a canidae és a carassius auraus auratus is nevet. csak nem azokon, mint a legaljasabb állat a földön...
géGyula 2011 márc. 10. - 16:58:21
Hogy egy kicsit árnyaljam a véleményem ideírok egy spoilert(?)

Két szereplõ marad, veszekednek, verekednek, lövöldöznek, az egyik kiterül , meghalt, vagy megsebesült, hanyat fekszik. A másik fölébe hajol, tipikusan az a szitu, amikor “szájból-szájba” légzést szoktak alkalmazni, a vizsgálódó megfogja a “sebesült arcát, orrát, annak a tátott szájába beleköp. Jól láthatóan méretes mennyiséget(gondolom, higyenés okból úgy hozták össze, hogy a köpõ vizet vet be). Szerintem ez a jelenet jelképként, oromállatként leképezi a filmet pontosan kimerítõen és hatékonyan. Hát, nézze aki akarja.
Úgy tudom a nevetés a Homo sapiens egyedüli képessége, biztos hogy a faj története folyamán egyedei elég sok helyzetben nevettek: nyilvános akasztás, elégetés, kerékbetörés, karóbahúzás. Ez a sor most még a szájbaköpéssel is kiegészül.
Hasonló jellegû lehetné még az ürülékevés: azzal a nem lényegtelen kiegészítéssel, hogy az, lévén még ennél is szélsõségesebb, hamarabb el tudom képzelni, hogy hordoz ”mûvészi mondanivalót”(erre különbn példa a Pasolini féle Sodoma, vagy Saló 120 napja)
9/10
sioux 2011 márc. 10. - 12:57:34 9/10 Előzmény géGyula
Ez pedig tipikusan angol humorú film volt. Abszurd, néha harsány kacajra fakasztó, néha kibírhatatlan, néha a felszíni látszat mögött továbbgondolható filozofikus mélységekkel. Valami durvaság azonban tényleg van benne...
géGyula 2011 márc. 09. - 22:53:19
Még, hogy ez egy vígjáték?
Nem vagyok az “angol humor” nagy barátja, igazság szerint a Brian élete, a Holló színház(?), poénjaiból is mindn 3.-at tudom csak értékelni. Szerintem leginkább jó és rossz humor van, és ez minden nemzetiségre igaz.
Ebben a filmben pl az “angol humornak” egy igen penetráns és visszataszító lábszagú változatát ismerhettük meg.
Idegesítõ, unalmas, fárasztó, bosszantó gusztustalan és ocsmány ez a film. Minden szereplõ hatûártaléanul ellenszenves, álmomba ne jöjjön elõ gyik se.
Senkinek nem ajánlom. Szörnyû!
Eiléma 2011 márc. 09. - 22:30:25
juuj, ez jó volt!
mai tanulság: karbonsemleges, organikus, vegetariánus északi-sarki expedícióra márpedig nem megyek
pescara 2011 márc. 09. - 21:29:57
Latta valaki??