A vér könyve

Bakancslistához adom
Book of Blood
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol horror, 100 perc, 2009

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Dr. Mary Florescu egyetemi professzor (Sophie Ward) évek óta kutatja a természetfeletti világot, és próbál cáfolhatatlan bizonyítékokat szerezni arra, hogy a paranormális jelenségek, amelyekről sikerkönyveiben ír, valóban léteznek. Asszisztensével, Reg Fullerrel (Paul Blair) a vészjósló Tollington-házba költöznek be, ahol a múltban több rejtélyes brutális gyilkosság is történt. Velük tart Mary egyik tanítványa, a jóképű, de kissé különös Simon McNeal (Jonas Armstrong) is, akit előélete alkalmassá tehet, hogy médiumként segítse a ház titkának megfejtését. A tanárnőnek azonban nemcsak a tudományos érdeklődését kelti fel a fiú. Arra viszont senki sem számít, hogy szenvedélyük olyan erőket ébreszt fel a házban, amelyeket többé nem lehet megfékezni.
Clive Barker, a horror nagymestere, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Hellraiser vagy a Kampókéz, és olyan könyveket, mint a Kárhozat vagy a Korbács.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
seberla 2021 júl. 21. - 11:40:15
"Dr. Mary Florescu egyetemi professzor (Sophie Ward) évek óta kutatja a természetfeletti világot, ..."
na innentől nem érdekel!
robertsuzuki 2020 nov. 28. - 19:17:37
Kösi, kösz.
4/10
donbosco 2012 jún. 10. - 09:39:51 4/10
Talán ha 2-3 ijesztõ jelenet van benne, amúgy teljesen sablon, sõt, gagyiba hajló. Aki szereti a mûfajt és látott már pár hasonló filmet, annak semmit nem nyújt.
bozserjoco 2012 máj. 27. - 14:38:15
Mary Florescu egy pszichiátriai intézet kutatója, felfogad egy médiumot, Simon McNeal-t, hogy együtt megvizsgáljanak egy kísértetjárta házat. McNeal éppen egyedül van egy emeleti szobában, amikor hirtelen víziók kezdik el gyötörni, majd megtámadják a szellemek és különös szavakat vájnak húsába, amik egy történetet mesélnek el. Így McNeal teste egy élõ könyvvé válik: a vér könyvévé.