A végzet hatalma

Bakancslistához adom
La fuerza del destino
mexikói drámasorozat, 45 perc, 2011

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

A 14 éves Ivan édesanyjával, Aliciával visszatér szülőföldjére. Juan Jaime Mondragón, a tehetős üzletember nem ismeri el fiaként. Alicia titokban tartja származását és el kell fogadnia egy szolgálói állást a Lomelí Curiel családnál. A Curiel családnál Ivan ott segít, ahol tud, és a nagylelkű Dona Carlota segítségével folytatja tanulmányait. Eközben Maripaz, hazatér külföldi tanulmányai után. Ivan vonzódik hozzá, és a frivol és szeszélyes lány elcsábítja. A szenvedélyes éjszaka következménye, hogy a lány teherbe esik.
Botrány a családban, Ivan gyilkosságba keveredik, tévedésből őt tartják felelősnek.
Az Egyesült Államokba megy és sikeres mérnök lesz. Újra visszatérve a legnagyobb meglepetés az, hogy Maripaz húga, Lucia, a gyermekpszichológus szerelemre lobban iránta. A lány bevallja, hogy már gyermekkora óta titokban szerelmes belé. Megígéri Ivannak, hogy segít megtalálni a fiát, visszaszerezni a becsületét és túljutni minden akadályon.
Bonyodalmakon át Ivan és Lucia együtt fedezi fel az igazság, az őszinteség és a hűség értékét. A Végzet hatalmának köszönhetően pedig mindketten megtalálják a szerelmet.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
suxel 2012 jún. 05. - 17:20:40 10/10 Előzmény iriszke1
Sajnos a végére én már nem tudtam itt lenni, de megpróbálom valamikor a közeljövõben szinkronosan is pótolni a részeket az eredeti verzió után. : )
BENovelas 2012 jún. 05. - 14:42:32 Előzmény napraforgó
Értem. Csak amit felsoroltál hogy bénulás, vakság, amnézia az az Acorralada-ban is volt.
10/10
ateate 2012 jún. 04. - 21:37:51 10/10 Előzmény iriszke1
Szerintem csak másként volt fésülve a színésznõ, de ugyanaz csaj játszotta Judith-ot. Roxana Rojo de la Vega
cometzjeah 2012 jún. 03. - 17:28:35
ez meg mi a rák
már megint egy máricsuj orlando perez huanita?
hányás ,okádás következik mindjárt!!!
napraforgó 2012 jún. 03. - 13:29:58
Peched van, azt sem láttam. De ezek a fordulatok - vagy legalábbi egy részük benne volt abban, amit láttam.
BENovelas 2012 jún. 03. - 11:54:09
Te most az Acooralada-ról beszéltél. Sokaknak az volt a fõ bajuk a sorozattal hogy nem mexikói. Nos az emberek megismertek más típusú telenovellát. Nekem tetszenek az újabb események. Az Acorralada egyébként sikeres telenovella.
napraforgó 2012 jún. 03. - 06:39:48 Előzmény BENovelas
Lehet. De számomra igénytelenséget és fantáziátlanságot jelent, hogy mindegyik telenovellában ugyanazok a "váratlan" fordulatok jelentkeznek kilsé-szerûen: megvakulás - mûtét, újra lát; megbénul - csodásan meggyógyul; amnéziás lesz - váratlanul, pont a megfelelõ pillanatban mégis eszébe jut minden; kiderül, nem is szok a szülei, akik felnevelték, mert talált, vagy örökbefogadott gyerek; a huszonéves fõhõsnõnek elõkerül a 14 éves korában született, elveszett, örökbeadott, stb. felnõtt gyereke; vagy a sosem látott, csecsemõkorában elrabolt ikertestvére - itt jönnek az ikercsere szituációk. Na én ezektõl falnak megyek.
Sajnos manapság nincs, vagy alig szappanopera, amelyikben egy, vagy több elõ ne fordulna. Már elõre meg lehet jósolni, hogy na most jön ez, vagy az. Én nem szeretem az ilyen mûvi fordulatokat.
Fiatalabb koromban sokat olvastam, klasszikusokat, nagyon jó irodalmi mûveket, így meg tudom különböztetni, mi az értékes mû, és mi a giccs. És azt is tudom, hogy ezeknek a telenovelláknak funkciójuk van, kicsit kikapcsolják a nézõt, elviszik egy színes mesevilágba, távol a világ valódi problémáitól, és ez jó. De ha valaki a Dávid szobor, vagy a Mílói Vénusz helyett egy cserép kertitörpében gyönyörködik, szebbnek találja egy jó festménynél, szobornál, stb., azért az már nem olyan jó.
BENovelas 2012 jún. 02. - 20:56:20
Aki lemaradt az utolsó részrõl az itt megnézheti:

http://www.dailymotion.com/video/xr9zsg_a-vegzet-hatalma-102-fin_shortfilms

Lehet eltávolítják a linket. Ha ez megtörténik. a dailymotion oldalára kell felmenni és írjátok be hogy BENovelas majd megtaláljátok a részt. :)
BENovelas 2012 jún. 02. - 20:54:45
Ez a kedvenc sorozatom. Hosszú volt és egy csomó mindent beleraktak.
BENovelas 2012 jún. 02. - 20:54:02
OK. Én ezt értem. De lehet hogy amit butaságnak tartasz az másnak nem az.
zisi 2012 jún. 02. - 19:15:44
Zone Romantica csatornán adták elég régen, Perla- Perla, a fekete gyöngy címmel (208 részes volt)! Fõszereplõk: Silvia Navarro (Idõtlen szerelem, Mindörökké szerelem, Amikor az enyém leszel) - Perla Altamirano / Julieta, Leonardo Garcia - Roberto Valderrama
offtopic
napraforgó 2012 jún. 02. - 17:36:00
Lehet, hogy én voltam, aki ezt a véleményt adta. Megírtam már máskor és máshová is.

A romantikus filmeket, sorozatokat szeretem, de az ok nélküli zagyvaságokat nem. És ha ilyesmivel telepakolnak egy sorozatot, akkor az nálam nem lesz nyerõ. Csak szomorúnak tartom, hogy mások rajongani tudnak érte. A hülyeségért ugyanis nem kellene rajongani. Na de ez csak az én véleményem.
napraforgó 2012 jún. 02. - 17:29:15
Nem láttam, sõt még csak nem is hallottam róla. Melyik csatorna adta?
bklau 2012 jún. 02. - 15:49:25
Nem más játszotta csak nagyon más lett az arca a kivasalt hajjal, fõleg, hogy sosem volt neki ilyen a sorozat alatt.
10/10
iriszke1 2012 jún. 02. - 15:42:27 10/10 Előzmény Miss Pearl
Szia!- Maripaz volt a vesedonorja az édesanyjának, és mûtét alatt komplikáció lépett föl, nem tudták elállítani a vérzést és elvérzett-valószínûleg. Nem mentek bele a részletekbe ha jól emlékszem.

Az utolsó részben Huditot más játszotta ha jól láttam,- Ti észrevettétek?
BENovelas 2012 jún. 02. - 14:37:44 Előzmény napraforgó
Nálam a hosszú sorozatok a jók mert elõre lehet sejteni hogy mik lesznek benne. Új szereplõk, új díszletek. Ez nagy dolog. Az Angela c. sorozatot anno a TV2-n láttam és 78 részes volt! Nagyon kevés. Néha kell a hosszúság mert sokan szeretik hidd el. A Perlát láttad?
BENovelas 2012 jún. 02. - 14:35:05 Előzmény napraforgó
Bocs csak valaki hasonlót írt egy hosszú sorozatra. Ezt a klisés mondatot más is leírta és szinte ugyanaz volt.
Miss Pearl 2012 jún. 02. - 13:34:31
Sziasztok! Tudja valaki , hogy Maripaz miért halt meg? Sajnos ezt a részt nem tudtam megnézni! Köszönöm! :)
napraforgó 2012 jún. 02. - 06:21:38
Mire érted, hogy nem saját vélemény? Akármire is, a leghatározotabban: de igen! Nem szoktam más véleményét megírni, csak a magamét. Ha egyetértek valakivel, úgymond magamévá teszem a véleményét, akkor az jelezni szoktam: egyetértek xy véleményével, mely szerint....

Mellesleg a vad angyalban is volt egy pont, ahol megbicsaklott az addig jól felépített történet, és látszott, hogy most már - a nézettség miatt - csak arra mentek, hogy minél jobban elnyújtsák a sorozatot, minél hosszabb legyen. Ha a szerzõknek nem jutott semmi az eszébe, hát jött az újabb és újabb diszkójelenet, ahol hosszú percekig vérforraló latin zenére rázták a gömbölyû popsijukat a diszkó-görlök. Itt tették be a sofõr virsliüzletét, vagy a kertész gnocchiéttermét és sok más hülyeséget, amire a történetnek amúgy nem volt szüksége.

Nem, én meg vagyok gyõzõdve, hogy atól, hogy hosszabb valami, nem lesz jobb, sõt általában romlik a minõség.
Szóval nagyon meggondolom, hogy ebbe az eleve hosszúba belefogok-e. Nagyon tartok tõle, hogy itt is csak azért lett elnyújtva, mert a nézõknek tetszett - Mexikóban még aznap este mûsorba megy a napközben felvett anyag, miként azt egy Frei Tamás-féle régi interjúból megtudtam. Ha a nézõknek tetszik, gyorsan hozzákomponálnak még legalább 50 részt, ami tök fölösleges, csak elnapolja a végkifejletet.
10/10
iriszke1 2012 jún. 02. - 00:38:02 10/10
Sziasztok!
Nagyon tetszett a vége, csak túl érzékeny lelkületû vagyok és majdnem az egész utolsó rész alatt a könnyeimmel küzdöttem. Nagyon tetszett, hogy Toni végre nyomott egy cuppanósat Carlota szájára. Mindenki azt kapta amit érdemelt, szóval tökéletes befejezés volt. Bár egy kicsit elhúzták a keresést, és a boldog végkifejlet kicsit megkurtíttatott ez miatt.
A sorozathosszakról osztom a véleményetek, ez tökéletes 102 rész. Ezen már nem lett volna értelme nyújtani. Ott volt az Accoralada. Az egy nagyon jó sorozat lett volna de abba annyi hülyeséget beleraktak, és nem csak a végén, hogy már vérlázító volt sokszor. Annak az íróját Antolinnal lelövetném, de nem a lábába mint Szaulnak.
Jó volt olvasni titeket, fõleg Suxel és Napraforgó összefoglalóit. Köszönet érte. Remélem még máshol összefutunk.
Üdv MINDENKINEK
Összes hozzászólás