A harag tüze

Bakancslistához adom
Out of the Furnace
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol krimi, 116 perc, 2013

Értékelés:

159 szavazatból
Szerinted?

Russell (Christian Bale) és öccse, Rodney (Casey Affleck) egy pennsylvaniai iparvárosban élnek. Folyton arról ábrándoznak, hogy meglépnek onnan, és új életet kezdenek. Amikor azonban Russellt lecsukják, Rodney egy kegyetlen bűnbandához csapódik, majd egyik nap eltűnik. Amikor Russell szabadulása után megtudja, hogy a rendőrség nem jutott eredményre, az eszközökben nem válogatva Rodney nyomába ered és kíméletlenül igazságot szolgáltat.

Stáblista:

Szereplők

Russell Baze
Wesley Barnes főnök
Lena Taylor
Harlan DeGroat
Rodney Baze Jr.
John Petty
Férfi a kormánynál
Gerald Baze
DeGroat's Date

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Filmz 2022 jan. 09. - 15:38:50 6/10
Mikor megláttam, fogalmam se volt, hogy milyen filmet kezdek el nézni, így elvárásaim sem voltak különösebben (csak ami a leírásban olvasható volt). Simán átadtam magam az érzésnek. :D Hááát. Lassú, lassú. És még mindig az :D Mondjuk valamelyest kellett, hogy láthassuk az emberkéink előéletét stb. Christian Bale-t alapvetően soha nem tudtam hova tenni. Jó színésznek tartom, változatos szerepekben látom, hatalmas (fizikálisan) átalakuló művész, de valahogy soha sem fogott meg. Itt viszont, ebben a filmben valahogy úgy éreztem, Ő nagyon kell ehhez a filmhez. Pozitív meglepetés volt nekem Casey Affleck. Igazság szerint még nem láttam sok filmjét. Biztos az én hibám, de itt valahogy összejött. Viszont, akik nem tudom, hogy mit csinálnak, de egy mozdulatukkal egy nézésükkel odaszegeznek zsigerből, az Woody Harrelson és Willem Dafoe. Ők nekem zseniálisak. Szóval van ez a film ami lassú, egész jó szereposztással. A hétköznapi életben való vívódással, keménységgel (szerencsejáték, tisztességes, egyszerű munkás élet, párkapcsolatok, börtön, családi szeretet stb.). De valahogy hiába mindez, egyszerűen semmi átütőt nem éreztem. A végén a leszámolás OK, de nem több. Valahogy nekem nem volt meg a szikra, a feszültség. Nem rossz, nem rossz film, de valahogy nem fogott meg...
6/10
pihes 2021 júl. 28. - 15:05:40 6/10
Ez egy egész jó kis bosszú sztori, igaz gyakran nagy féket nyomnak neki. Jó színészgárda.
Nem volt rossz!

6/10
3/10
Robo35 2021 jún. 27. - 20:44:19 3/10
Ne má' Kérdezem, hogy jön ki erre a 7-es átlag? Rohadt izgalmas, kábé mint egy vasárnapi ebéd utáni mosogatás filmre véve.... Én is végignéztem, igaz, de roppant mód kiszámítható, semmi fordulat. Amúgy én sem a Hollywoodi szokásos csimbumm filmekre indulok be, de az értékelések alapján ennél jóval többet vártam
3/10
beni3 2021 ápr. 14. - 22:58:02 3/10
Nagyon, nagyon, nagyon lassú folyású, nem izgalmas és nem változatos. Elvileg az érzelmeket és személyiségeket akarhatja visszaadni, kevés sikerrel. A stílus 50évvel ezelőtti néhol, de Barack Obamát választják épp a TV híradó szerint, de semennyire nem jelenkori. Aki egy jó akciófilmszerű bosszúfilmet vagy krimit keres annak nem ajánlott.
6/10
Midnight67 2021 jan. 24. - 18:54:14 6/10
Sok jót olvastam erről a filmről, ehhez képest számomra csalódás volt. Semmivel sem több, mint egy szokásos bosszú történet. A szereplők hozták, amit kell (tény, hogy nem is rosszul), ennek ellenére ez nem az a film, amire egy hét múlva is gondolni fogok. Egyszer nézős.
5/10
ballac86 2021 jan. 01. - 22:18:36 5/10
Aki ennek a filmnek A harag tüze címet adta, az vagy tüzet nem látott még, vagy a filmet. Gyönyörű képek vannak benne, de ez a lassú cselekmény nem szolgál semmit. De Woody Harrelson zseniális benne mint mindenben.
Billl Carson 2020 márc. 30. - 03:00:46
A kezdő jelenet a autósmoziban nagyon romantikus.
5/10
RTommy9 2019 júl. 14. - 17:13:05 5/10
Jobbra számítottam, nem nagyon tetszett, olyan elmegy kategória, semmivel sem több. 5/10.
BlueTT 2018 nov. 01. - 03:32:30
Még vége se lett a filmnek és máris bevágtátok a reklámot, a kurva anyátokat!
Szokás szerint...
BlueTT 2018 nov. 01. - 03:19:12
Eszméletlen szereposztás és Pearl Jam!
8/10
anonym200 2018 okt. 01. - 01:24:45 8/10
Nekem bejött a film. A hangulat és a szinészi alakítások miatt.. Sajnos egy csomó hibát vétettek..erre nagyon nem is térnék ki.
De MI LETT A VÉGE???:))
Megúszta a börtönt?? Hogyan??
7/10
InteriorLulu 2018 jan. 23. - 12:38:30 7/10 Előzmény Lincoln Hawk
SPOILER!---------------

"kissé erõltetettnek éreztem a megoldást, hogy a mobiltelefon "véletlenül" pont akkor kapcsolódik be, és veszi fel az eseményeket, amikor a gyilkosság történik, ráadásul a gyilkosok a kocsiban hagyják a cuccot."
Jogos, ez amolyan deus ex machina, sokkal több mint szerencse. Nagyon nem elegáns megoldás.

"A lezárást viszont kifejezetten életszerûtlennek találtam. Bale karaktere a bárban is lelõhette volna Woodyt, fõleg akkor, amikor az az irodában terrorizálja az öreget - ez esetben életmentõként lépett volna fel, nincs az a bíróság, ami elítéli -; vagy utána, abban az ipari létesítményben, ahol gond nélkül eláshatta volna a tetemet. Hogy ehelyett miért kellett kihajtania a vasútállomásra, és a végén teljesen nyílt terepre terelnie, szerintem a forgatókönyvíró sem tudja."
Bale egyszerûen azért nem lõtte le még a bárban Woodyt, mert pár másodperccel ugyan, de elkésett. Szinte biztos, hogy amúgy ott helyben lelõtte volna.
Ipari létesítményben pedig nem lehet elásni semmit, pláne nem egy tetemet. A nyílt terepre valószínû azért hajtotta ki a már sebesült, vérzõ Woodyt, hogy az minél tovább szenvedjen, hogy addig sántikáljon tovább a szerencsétlen, amíg elvérezve végleg össze nem esik.

"De a seriff viselkedése még Bale karakterénél is érthetetlenebb. Vagy hívjon erõsítést, és kapják el mind Bale-t, mint Woody-t, vagy kapja elõ a fegyverét, és állítsa meg Woody-t, vagy tegye harcképtelenné Bale-t, esetleg mind a kettõt, egymás után. De hogy csak állt ott, és könyörgött, szerintem ez nem drámai jelenet volt, hanem kissé elbénázott - egy serifftõl végképp nem ezt várná az ember."
Az egyedül odaérõ Whitakenek nyilván nem volt már ideje erõsítésre várni - hisz Bale addigra hatszor is kivégzi Woodyt -, így egyedül kellett intézkednie. Elõ is kapta a fegyverét, többször felszólította a Woodyt kísérõ Bale-t, ám nem csoda, hogy végül nem akadályozta meg a gyilkosságot: egyszerûen mert érzelmileg kvázi lekötelezett volt Bale felé, nyilván a csaj okán. Bale ugyanis nemsokkal ezelõtt Whitaker szemébe nézve "elengedte" a csajt, "odaadta" õt neki, mondván, nem fog többet baszakodni velük, és ebben a gesztusban már akkor egyértelmûen benne volt, hogy ezért cserébe a Casey-n való bosszúállás hallgatólagos támogatását kéri. Meg is kapta.
10/10
Vrízea 2017 febr. 05. - 10:58:48 10/10
Nagyon jó film,minden szempontból.A rendezés,a történet,a színészek....Christian Bale alapjáraton kedvenc színészem egyike,de Woody Harrelson is nagyot alakít.A legjobban talán az tetszett benne,hogy tökéletesen bemutatja,hogy az egyszerû átlagemberbe (bár számomra sokkal több,a karaktere miatt) mennyivel több emberség,bátorság,kitartás,erõ, és szeretet szorulhat,mint ahogy sokan gondolják a kívülrõl csillogó,de belülrõl megjátszott,valójában nulla értékekkel rendelkezõ emberekrõl.A vége meg kifejezetten tetszett.Illett Russell karakteréhez,és olyan érzés töltött el,ami valószínûleg engem is eltöltene hasonló helyzetben.
10/10
barna pólós 2016 okt. 17. - 08:30:11
Jó lenne, ha a vége valami nagy megtorló akció lenne, amit várna az ember.
6/10
pp13 2015 dec. 08. - 12:17:11 6/10
Gyenge film,amúgy nagy szinészekkel. Akinek van jobb dolga is nem sokat ha éppen kihagyha.
gaso 2015 szept. 22. - 15:51:38
A leírásból kb annyi igaz, hogy "pennsylvaniai iparvárosban élnek". Amúgy jó film.
7/10
hammer 2015 aug. 26. - 23:44:07 7/10
Woody nagyon hitelesen játszott, de úgy látom, hogy ezt másnak is sikerült megállapítania.

A fimben egyébként kb. 3 hajszálnyival lassabban pörögnek az események, mint ami jó lenne. Az viszont nagyon meglepett, hogy a port.hu leírás alapján várt eseményhez nagyon lassan jutunk el. Az alapos elõzmény miatt viszont hosszabb út illett volna a lezáráshoz - persze lehet, hogy ekkor már végképp átmentünk volna dögunalomba.

Tõlem 7 pontot kapott, mert volt benne valami lelkemnek tetszõ dolog, de elfogulatlanul 6 pontos.
frenkdrebin 2015 aug. 18. - 15:33:05
Utolsó mondatom revideálom, zenei aláfestésként nem vedder játszik hanem egy hinchliffe nevû srác.
frenkdrebin 2015 aug. 18. - 15:17:37
A Cool adón láttam a filmet, magyar szinkronnal, és a reklám bevágások úgy voltak elhelyezve a filmben, hogy a színész elkezdett egy mondatot, és mondat közben jött a reklám!! Ez ám a nézõk meggyalázása, szinte élvezhetetlenné tették a filmnézést.
Ezek ellenére álláspontom szerint egész jó kis filmet rakott össze ez a cooper gyerek, bár a korábbi filmje az örült szív messze jobb volt. Megmutatja, hogy az ígéret földjén is vannak olyan bivalybasznád helyek mint nálunk pld. Ózd és környéke. Hogy ott sem szól másról az élet, mint hogy állj be sorba, dolgozz rendesen, nemz gyereket, törõdj a családdal és a házzal. Ez a film megmutatja, hogy az amcsiknál sincs a kerítés kolbászból.
A vadászos jelenetnél nekem is egybõl a szarvasvadász filmopus ugrott be, az is egy ilyen ipari környezetben játszódik.
Tényleg elég ütös kis szereplõgárdát hoztak össze, woody a született gyilkosokból megismert kliséket hozza, de éppen ezért cefet jó, bale c. affleck és a hátratolt hajú dafoe is rendben volt, na és persze a középamerikai kiscsaj sem volt semmi. Az meg számomra külön gyönyörûség volt hogy pearl jam számmal nyitottak és zártak, ill. hogy film alatt is tolta zenei aláfestésként vedder az ukulele gitárral. Szóval erõsen ajánlott megnézni, de csak eredeti hanggal és reklámbetét nélkül!
Összes hozzászólás