Sholay - Lángnyelvek I-II.

Bakancslistához adom
Sholay
indiai kalandfilm, 162 perc, 1975

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Két szélhámos jóbarát, Veeru és Jaidev megbízást kap Thakur Baldev Singh visszavonult rendőrtől, hogy kapják el élve a könyörtelen rablót, Gabbar Singhet, aki lemészárolta családját és rettegésben tartja a faluját.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Matthias 2018 márc. 23. - 20:01:11 3/10
Borzasztó unalmas, elnyújtott film, tele értelmetlen kiegészítő jelenetekkel, amik semmit nem adnak hozzá a történethez. gyenge zenék, nem túl jó színészi játékok. Vígjátéknak gyenge. Romantikus filmnek se mondanám. Kicsit amolyan hét mesterlövész utánérzés, de annak is gyenge.
hankuk 2009 jan. 04. - 21:34:28 Előzmény Tenebra Mors
Minden szavaddal egyetértek. Nehezen vallom be, de ez a legõszintébb film, amit az elmúlt idõszakban láttam. Igazi örömmozi.
10/10
Tenebra Mors 2008 szept. 24. - 22:55:19 10/10
K*rva jó film!
Eddig lenéztem egy kissé az indiai filmeket, mondván, hogy "áh, gagyik". Hamar ítélkeztem. Legalábbis e film tényleg nagyon jó volt! Persze mindenfélét magába foglalt: vígjátékot, románcot, melodrámát, western-t, akciót, de ezek elegye nagyon jól mûködik, s az apró utalások a nyugati filmekre (Chaplin: A diktátor, Sergio Leone: Volt egyszer egy vadnyugat pl. ) is üdítõen hatnak. A sztori nekem tetszett, megfelelõen fordulatos volt - ha elég kiszámítható is. De e filmeknél ez nem probléma.
A hangulat zseniális, és az meg pláne, hogy a nemzeti jelleg is megmarad a sok nyugatias stílus között.
A színészek SZVSZ kiválóan játszottak! SPOILER: Pl. Thakur, a rendõrfõnök nagyon komoly volt... Fõleg a végén, mikor lábbal lerúgta Gabbar-t LOL. Tiszta Charles Bronson volt, még kinézetre is. SPOILER
A zenés-táncos betéteket általában nem szeretem filmekben, de ez a jellegzetes indiai zene, tánc nagyon bejött most.

Szóval nálam a film az 10/10, nagyon jól szórakoztam rajta, s megéri indiai filmeket nézni. Csak az a 3 óra 18 perc nem valami barátságos 8D.