Sárkányvár

Bakancslistához adom
Dragonworld
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, 86 perc, 1994

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

John McGowan szülei elvesztése után nagyapja kastélyába költözik, Skóciába. A csodafa ad neki egy titkos barátot, Yowler-t. Egy hírnévhajhász filmes, Bob megpróbálja rávenni John-t, hogy filmet készíthessen a sárkányról, amibe a fiú bele is egyezik a filmes lánya kedvéért. Mikor John rájön, hogy a férfi aljas szándékkal becsapta őt, barátaival felveszi a harcot ellene.

Stáblista:

Szereplők

Johnny McGowan
Miss Twittingham
Angus McGowan
Mrs. Cosgrove
Beth Armstrong

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bruckner093 2014 nov. 02. - 23:15:50 10/10 Előzmény didóci
ezt a filmet én nagyon régen láttam még anno a TV-2 láttam és nagyon sok helyen kerestem hogy le tudjam tölteni és meg tudjam nézni újra !! nagyon tetszett !! ez egy igazi családi kis filmecske !! sok embernek ajánlani csak tudom! :)
didóci 2009 máj. 31. - 15:31:39
Szerintem az a jó film, amelyik gondolkodásra késztet, elindít valamilyen irányba. Ez, az egyébként gyerekeknek készült, igazi mesefilm nem készült más célból, minthogy szórakoztasson. Bennem mégis elindított egy gondolatsort. Irigyelni kezdtem a fõszereplõ srácot, aki teljesen elszigetelve éli mindennapjait egy kastélyban a skót felföldön, és leragadva a gramofonnál, mit sem sejtve a civilizált világ új technikai vívmányairól, elégedett az életével. Ha az ember ebben a mai egymásra oda nem figyelõ, rohanó világban él, néha szeretne elmenekülni, és csendben, egyszerûen élni, hírektõl, gondoktól mentesen. Nekem ez a film ezt jelenti...