Néma düh

Bakancslistához adom
Silent Rage
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 91 perc, 1982

Értékelés:

49 szavazatból
Szerinted?

Dan Stevens seriff nem riad vissza attól, hogy az utcai harcokban ököllel szolgáltasson igazságot. A keménykezű seriffnek ezúttal azonban a kis texasi város lakóit egy mániákus gyilkostól kell megvédenie. Stevens megdöbbentő tervet eszel ki az elpusztíthatatlannak tűnő gyilkos elfogására: egy tudományosan kifejlesztett szérum segítségével akarja megállítani. Egy utcai összecsapás során megismerkedik Alison Halmannal, a gyönyörű kutatónővel, aki teljesen elvonja a seriff figyelmét. A kalandért azonban hamarosan nagy árat kell fizetnie.

Stáblista:

Szereplők

Dan Stevens seriff
Dr. Tom Halman
Dr. Philip Spires
Alison Halman
John Kirby
Dr. Paul Vaughn

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Bannan 2020 nov. 23. - 21:16:40 10/10
Nem volt egy rossz film, de ahogy lentebb is írtàk voltak benne elnyújtott gyenge, tartalom kitöltő részek a film első felében. Azért egy orvost életben hagyhatták volna, hogy elmagyarázza Chuck Norris-nak, hogy mitől is nem hal meg a fickó, folytatást nem terveztek amúgy?, mert a főgonosz nem halt meg a végén.
2/10
Zebra73 2018 dec. 29. - 01:58:24 2/10
Egy igazi trash remekmű! Olyan rossz, hogy szinte jó. Ezért jár a 2 pont!
2/10
Zebra73 2018 dec. 29. - 01:56:34 2/10 Előzmény stupek2
Barátom, ezt frankón leírtad! 10 pontos! :D
7/10
stupek2 2015 máj. 25. - 15:25:36 7/10
Kérésre:
Spoiler
Sztori: két kutató emberkísérletbe fog, és mi lesz a vége.
A film elején 2 percig egy ablakot bámulok, a következõ négy percben a gyereküvöltés már idegesítõ, nem is csodálkozom hogy a pasi bekattan.
Nem a hibákat akarom benne keresni, de mérgesítõ az emberi butaság:
-5 rendõr jön ki egy bûnesethez, de csak egy megy be a házba
-4 rendõr abszolút nem figyeli a házat
-amikor Chuck üldözi a gyanusítottat, a 4 rendõr tovább beszélget, sõt az egyik majdnem lelövi, de nem segít neki az üldözésben.
-már rég a helyszínen vannak a rendõrök, mire hatalmas szirénázás történik, és megérkezik még 2 rendõr aki a forgalmat jött irányítani.
-orvosok operálnak: -Adj neki még 15 köbcentit! –Szerintem annyi pont elég! –Igazad volt, mázlink volt! … -Próbáljunk még másik gyógyszert? (Micsoda? Orvos véletlenszerûen adagolja a gyógyszert?)
-Rendõr a rendõrnek:-Miért nem mész vissza az õrsre? – Á, nincs ott semmi dolgom!
-Az orvos, aki tudja, hogy nem lehet megölni a „beteget” elhiszi, hogy megölte, de ez az életébe kerül.
-A legnagyobb hülyeség, amikor az emberek nem „ki a házból” menekülnek, hanem, ha lehet a legfelsõ emeletre, hogy leugrani se lehessen.
-Vészjelzés van a kórházban, minden riasztó szól, de közben egy doki nyugodtan jön ki a kórterembõl, mintha mi sem történt volna, hát nem nekimegy a gyilkosnak?!
Rendezõi baki: éles rendõrkanyart vesznek a dzsippel, de világosan látszik hogy elõtte, csak ott fellocsolták a betont, hogy jobban csússzon!(36:40)
Persze lehet látni melleket bõven, és ez a 80-as években még ritkaság volt, talán ezért is volt népszerû a film.
Érdekes, hogy a bár beli verekedés szinte egy az egyben megtalálható az egyik Piedone filmben, még az elválasztó rácsok is ilyenek, nem beszélve a motoros leütésérõl (Megint dühbe jövünk). Az autós vontatásnál látok egy kis Terminátort, és a film utolsó képkockája szinte bármelyik horrorfilmével megegyezik, de ezt most nem árulom el.
Maga a film cselekménye 50. percben kezdõdik, és így 50 perc alatt vége is van, az elõtte lévõ rész csak lassú felvezetés.
Összegezve: van itt minden: szex, vígjáték, horror, bûnügy, mind egybekovászolva egy filmbe. Fõleg még amerikai is, nem háborús, Chuck sármos, erõs és megnyerõ, a nõknek tetszik, a férfiak is ilyenek szeretnének lenni, tehát minden adott volt annak idején a sikerhez.
denilson 2014 okt. 17. - 04:13:31
Chuck Norris vs Michael Myers

ez pite volt Chuck-nak
10/10
olahmiki1959 2014 máj. 16. - 01:42:17 10/10
Ez a film a videózás hõskorszakának, a 80-as évek végének, 90-es évek elejének egyik legnagyobb slágere volt, másoltuk, elõször alámondással, aztán felirattal, végül szinkronnal, örültünk, minél jobb minõségben sikerült megszereznünk.
Személyes véleményem szerint a "Néma düh" Chuck Norris egyik legjobb, elképesztõen izgalmas filmje, az elsõ pillanattól az utolsóig végighúzódó feszültséggel, fordulatokkal, látványos verekedésekkel, nem szokványos akciófilm, sokkal inkább horror-thriller, sokszor láttam már, mindannyiszor ugyanúgy odaszegez a székhez.
Akik fanyalogva nyilatkoznak róla, azoknak csak annyit mondanék, hogy itt még nem voltak számítógépes trükkök, Chuck Norrist pedig még nem helyettesítették kaszkadõrökkel a verekedõs jeleneteknél - mint a manapság futó "Walker a texasi kopó" címû sorozatban - és ez a film izgalomban, feszültségben bátran felveszi a versenyt nagyon sok mai, akciójelenetekkel telezsúfolt, másnapra azonban el is felejtett filmmel.
Nagyon jó, izgalmas, többször nézhetõ, borzongatós, egy perc üresjárat nélküli, tökéletes kikapcsolódást nyújtó, igazi klasszikus videofilm a 80-as évekbõl.
Mindenkinek bátran ajánlom.
10/10
McQuade 2012 febr. 29. - 23:50:17 10/10 Előzmény kustela
Figyelembe vetted milyen régi? Akkor megsúgom neked, ez annak idején igencsak jó filmnek számított,amit még mai szemmel is simán meg lehet nézni,na persze az agyban át kell állítani magadat a megfelelõ évjáratra! Ez persze neked látszik,hogy nem sikerült,hogyan is sikerült volna, hisz életkorodból kifolyólag, még meg sem születtél ekkor! Így mielõtt kritizálsz egy filmet,éld már meg annak a valós korát,és majd akkor megértél rá,hogy hurrogjál!!! És mi az,hogy "ez a fej? fúj!" Te biztos egy Matyó hímzés vagy,mindenki más csak egy "fúj" neked,ha valami,és valaki nem tetszik, akkor írj le értelmes kritikát,de inkább maradj meg a Született feleségek,meg a Lisa csak egy van,és társainál, úgy látszik azok a neked valók!!!
Rhaegar 2011 aug. 16. - 13:07:34 Előzmény kustela
Ja, nem szereted... de azért csináltál neki egy totyikot.
facepalm
10/10
izom 2011 aug. 16. - 11:19:50 10/10 Előzmény kustela
jo van akkor,látom port.hu is marhára lehuztam,meg imdb is hot gyenge.

szimplán leirod,hogy utállod a csávot oszt annyi,se szeretni,sem megnézni nem kötelezö.

igy 5 év utánn már talán megszeretted ?
kustela 2006 júl. 17. - 07:39:13
Ez még ahhoz képest is borzalmas volt, hogy figyelembe vettem, milyen régi....

Iszonyat.... És ez a fej?! fúj :s