Ízig-vérig Annie Mary

Bakancslistához adom
Very Annie Mary
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető angol-francia zenés vígjáték, 101 perc, 2000

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Annie Mary 15 éves korában megnyert egy énekversenyt, ami lehetővé tette volna, hogy elindítson egy szédületes énekesi karriert. De a lány - anyja komoly betegsége miatt - nem fogadhatta el az ösztöndíjat. Azóta 17 év eltelt, és ő még mindig apjával él egy ír kisvárosban. Az egykor szintén énekesnek indult apa lekezeli, semmibe veszi Annie Maryt, aki sajnos, el is hiszi, hogy ő semmire sem jó. Egy nap apja agyvérzést kap és lánya ápolására szorul. Az aranyszívű Annie Mary elérkezettnek látja az időt, hogy a kezébe vegye sorsa intézését.
Bemutató dátuma: 2002. július 25. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sanderb 2012 jún. 12. - 07:59:39 6/10
Az volt a legfõbb bajom ezzel a filmmel, hogy nem tudtam eldönteni, hogy most inkább keserédes, vagy édesen keserû. Avagy vígjáték akar-e lenni drámai köntösben, vagy fordítva. Nem tudtam magamban feldolgozni a váltásokat a film során; nem csak a hangulatok változtak indokolatlanul, hanem a karakterek is. Így nem 'fejlõdött' a film, hanem hullámzott, s ez nem tett jót a mozinak. 10/6
kisGabi 2009 jan. 14. - 12:54:59
Nekem is tetszik, számomra intelligens a játéka, ha létezik ilyen. Ezt követõen láttam a Hilary és Jackie-ben, ami szintén nem akármilyen film és ott szabályosan "megszépült" Annie Mary-hez képest :)
9/10
másodikvélemény 2008 aug. 15. - 11:44:36 9/10
Élveztem minden percét ennek a filmnek.
Létezik még ilyen összetartó közösség a világban, mint a filmben mutatott? Aki Magyarországon él nehezen hiszi...
Dorkateo 2007 szept. 29. - 19:37:19
Ez a "kézbe vette az életét" szöveg az ajánlóban, ez nagyon tetszik.
Érdekelne, de ilyen késõn!!
perry 2007 szept. 28. - 19:23:36 Előzmény perry
Na, hozzá szólok magamhoz :)
Még mindíg a top 10 válogatásomban van .
perry 2007 aug. 03. - 18:01:55
Molesko .
Csak néhány emberkét ismerek:
Brody-t : aki szerintem nagyon jól látja a dolgokat és tömören ír, kicsit irónikus.
kevin-t . aki kissé excentrikus véleményeiben, és néha "tenyérbe" mászó :) de nagyon egyéni.
morzsa : a szeretetre méltó:)
Bátorszív : akinek mindig van egy figyelemre méltó meglátása.
norton 15 : a " kisokos ":)
Azokról akik pedig csak sár dobálással beszélgetnek azokról nem írnék semmit.
kisGabi 2007 aug. 03. - 12:38:29
Na, és megnézted újra? :)
Én igen és ugyanúgy néztem, mint amikor elõször láttam. Szeretem ezt a filmet.
revi 2007 aug. 01. - 19:44:16
Hali!Már nem elõször látom ezt a filmet,de nem tudom megunni.Elõre írtam magamnak 1 emlékeztetõt!Olyan mint a Muriel esküvõje,kihagyhatatlan:szórakoztat & tanít.Az 1ik fõszereplõ is ugyan az.
yellow357 2007 aug. 01. - 13:46:10
betty a csúnya lány sztorit vártam (ronda lány, jön egy pasi, megszépül bla bla) ehelyett azt kaptam, hogy marhára nem fontos más véleménye, életünket mi maguk irányítjuk, menjünk a kelyes útón, még akkor is ha az nem nekünk való
kisGabi 2007 máj. 02. - 20:58:23
Régen láttam ilyen hihetetlenül jó filmet!
perry 2007 máj. 02. - 07:30:22
A film egyik kedvencem, nagyszerû színészek , jó rendezés, nem utolsó sorban úgy fogalmaz meg gondolatokat , hogy mindannyian megtaláhatjuk azt az üzenetet , melyet korunk, képességink szerint megérthetünk. Bizonyára vannak hasonulások más filmekhez, mint ezt Brody kolléga meg is jegyezte. Számomra ez is azt jelenti ,hogy aszociáciokat is ébreszt.
Kedves Királysirály !

Mi itt a fórumon olyanok vagyunk mint egy sok szereplõs nagy család. Okos gyerekek, buta gyerekek, haragos gyerekek, szelíd gyerekek, veszekedõs gyerekek , nagyképû gyerekek ...
Ami fontos,hogy legyünk bennünk empátia /bele érzés/ a másik világába. Hiszen ha szót értünk akkor képesek vagyunk egymás gondolatait is érteni.
Amit írtál egyébként nagyon szimpatikus számomra.
Királysirály 2007 febr. 23. - 19:47:14
Tökéletesen igazad van! Nem baj, ha valaki egyéb információkat ad egy filmhez. Sõt ez lehet például filmesztétikaila érdekes, hasznos, tanulságos. Nem fejeztem ki magamat eléggé pontosan! Az nem viselem, ha valaki megmondja a "frankót", az "EGY", "IGAZ", létezõ valót, sima kûldetéstudattal, és olyan felsõbbrendûséggel, hogy, ha valakinek más a véleménye akkor azt lealázza! Ez a fórum legyen mindenik véleményét kifejezhetõ fórum, és ne fogja vissza magát senki, kimondani a véleményét, csupán azért, mert vannak, akinek véleményétõl tartanak! Én simán bevallom neked, ill. ennek a fórumnak, hogy nekem pl. Quentin Tarantino tök gáz, beleértve a Kll Bill-t is, még akkor is, ha ez kultfilm, kultrendezõ, és ezek rajongóiból a legnagyobb ellenérzést váltja ki a véleményem!!!
Királysirály 2007 febr. 17. - 21:56:06
Ez a jó film! És megmondom, hogy miért! Hogy tudjátok!! Azért,- mert bár elég hosszú volt - nagyon sajnáltam, hogy vége lett, nagyon szívesen néztem volna még ugyanennyi ideig. Ez hívják úgy, hogy jó film! És nem azt, ami attól jó film hogy elmagyarázza pl. a magát egy ANGOL FOCICSAPATRÓL!!! elnevezett menõgyerek, hogy "A rendezõ látásmódja átcsap a szürrealiszikus világba amikor a szuperplánól svenkel a totálra, és az individum transzformálódik a globális nihilista koncepció egzisztencilaista, postkommunista és trapista vilgágkpébe"